Tapu işleri-anlamadım gitti

86deliha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
8.935
10.664
248
38
Kızlar gece gece kafama takıldı.
Sizden daha çabuk cevap veren çıkmaz.
Babam üzerime bir ev verdi ev bankaya ipotekli.
Ben kabul ettim öder borcunu çünkü kalkar ipotek.
Yalnız babam ipotek borcu 200milyar (kredi yani) dedi ama ben e-devlette bakarken miktar kısmı diye birşey var orda 400yazınca kafam karıştı.borç 400milyar mı acaba?
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
Eklentide kafamın karıştığı yer mevcut.

Eklentiler

• 5FF81935-802F-4126-9F3C-8591DAE8A96A.webp
    5FF81935-802F-4126-9F3C-8591DAE8A96A.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 344
Kızlar gece gece kafama takıldı.
Sizden daha çabuk cevap veren çıkmaz.
Babam üzerime bir ev verdi ev bankaya ipotekli.
Ben kabul ettim öder borcunu çünkü kalkar ipotek.
Yalnız babam ipotek borcu 200milyar (kredi yani) dedi ama ben e-devlette bakarken miktar kısmı diye birşey var orda 400yazınca kafam karıştı.borç 400milyar mı acaba?
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
Eklentide kafamın karıştığı yer mevcut.

Canım ipotek çektiğiniz kredinin 2 katı konuyor kural böyle.Borç o kadar değil yani

Yani hem anladım hem anlamadım.
Amaç ne peki kredinin 2 katı olmasındaki?
Hiç bilmediğim konular

Bankalar kendini garantiye alıyor.Siz 200000 ₺ çektiniz borcunuz sonuçta faiziyle beraber 342700 gibi bir rakamdır.Ödeyememe durumunda banka birinci alacaklı oluyor o yüzden faizli borcun üstünden bir rakamdan ipotek konuluyor yani 2 katı konuluyor.Sizin borcunuz kredi vadesi 10 yıllıksa 0,99 faiz oranı şu an toplam borç 342700 civarıdır

Bankalar kendini garantiye alıyor.Siz 200000 ₺ çektiniz borcunuz sonuçta faiziyle beraber 342700 gibi bir rakamdır.Ödeyememe durumunda banka birinci alacaklı oluyor o yüzden faizli borcun üstünden bir rakamdan ipotek konuluyor yani 2 katı konuluyor.Sizin borcunuz kredi vadesi 10 yıllıksa 0,99 faiz oranı şu an toplam borç 342700 civarıdır
Yani borc 200binmi 342 bin mi , ay kafam karıştı

Babam bana 150bin kredi aldım dedi 200bin ödencek dedi ama şöyle bir durum da var , bir ev daha var babam onuda kardeşime verdi.ikisini ipotekleyip 150bin kredi çekti.toplam borç nekadar dedik 200bin dio.
Bankayamı sorsam.

Babam bana 150bin kredi aldım dedi 200bin ödencek dedi ama şöyle bir durum da var , bir ev daha var babam onuda kardeşime verdi.ikisini ipotekleyip 150bin kredi çekti.toplam borç nekadar dedik 200bin dio.
Bankayamı sorsam.

Banka size Bilgi vermez müşteri gizliliği var.Çekilen kredinin 2 katı konduğuna göre 200000₺ çekilmiştir.Konut kredisinde eksper değerinin %80 ni kadar kredi kullandırılır.Babanız diğer evi de ipotek göstermişse eksper değerinin tamamını kredi çekmiştir.O ev Kardeşinizin üzerinde ise ordaki ipoteği e- devletten göremezsiniz kardeşiniz kendi e devlettine
girince görebilir.Sizin borç 342000 civarıdır

Banka size Bilgi vermez müşteri gizliliği var.Çekilen kredinin 2 katı konduğuna göre 200000₺ çekilmiştir.Konut kredisinde eksper değerinin %80 ni kadar kredi kullandırılır.Babanız diğer evi de ipotek göstermişse eksper değerinin tamamını kredi çekmiştir.O ev Kardeşinizin üzerinde ise ordaki ipoteği e- devletten göremezsiniz kardeşiniz kendi e devlettine
girince görebilir.Sizin borç 342000 civarıdır
Teşekkür ederim ayvayı yedik yani biz :)

Canım ipotek tutarı ile borç tutarı farklı şeyler..ipoteği görebilirsin ama borcu babanın bankadan öğrenmesi gerek

İpotek değeri risk kadar olmaz. Genellikle riskin 2 katı kadar ipotek tesis edilir. Yani ana para borcu 200bin tl ise ipotek değeri 400bin tldir

İpotek değeri risk kadar olmaz. Genellikle riskin 2 katı kadar ipotek tesis edilir. Yani ana para borcu 200bin tl ise ipotek değeri 400bin tldir
Yani 200 eline geçen kredi parası +faiz ödicek dimi.200binin faizi nekadardırki ortalama

Şunu da belirtmek isterim ki babanız evi size devrettiyse tapudan bankaya Bilgi gidecektir ve banka da size ulaşacak çünkü artık kredi konut kredisi olmaktan çıkıp ihtiyaç kredisine dönüyor .çünkü faiz oranı ve vergi avantajı ortadan kalkmış oluyor

Back
X