Tarkan konseri faciası.

Eşim ilk tanıştığımız günden bu güne para konusunu sürekli yapınca, bende böyle bir çare buldum. Evlendikten sonra aldığı gelinliği " sana gelinlik aldım ben" diyen bir insan.
Ne yapabilirdim ki Ausencia ? İçinde olduğum durum böyle çözüm bulmama neden oldu. Şimdi daha iyiyiz ikimizde sorumluluk üstlendik. Yerine getirdikten sonra Geri kalan para için kimse kimseye hesap sormuyor.

Alman falan mısınız, bu tip bütçeyi almanlarda görüp şoke olmuştum.
Hayır değiliz ama eşim Bulgaristan göçmeni :) Bazen restauranta gittiğimizde 2-3 TL para üstü getirdiğinde garson derim bahşiş bırak ilgilendiler. Ben 3 tlye 3 tane ekmek alırım neden bırakacakmışım maaş almıyor mu der.
İlk Zaman'larda banada tuhaf gelmişti ama alıştım artık.

Başlığı okuyunca konserde izdiham yaşandı falan sandım. Bunun neresi facia?
Para sisteminize bişey diyemem karşılıklı rızayla yapıyorsanız kimse bişey diyemez.
Fakat birbirinizden haberdar olmalısınız bir taraf sıkıntı çekiyor söylemiyor öteki taraf konsere gitme derdinde.
Bir de siz tarkan seviyorsunuz diye o da sevmek zorunda değil bilet aldım diye emrivaki yapmışsınız, bir de maddi sıkıntının üstüne emrivaki konseri duyunca sinirlenmiş ben de sinirlenebilirdim.
Çok önemli bir olay değil birbirinizin gönlünü alırsınız da ikiniz de aile bütçesinden bu kadar bihaber olmayın.

Sizin sistem alarm zilleri caliyor ama siz hala bizim sistemimiz bizim sistemimiz...
Butceyi ayirdik ohh rahat ettik diyorsunuz ama ayni evde birbirinizden bihaber hale gelmissiniz.
Adam belli ki borc harc para yok diye bunalmis, siz hala ben ismarliyorum kanka yuru gidek modundasiniz.
Ayrica kimse kimseye hesap vermiyor sormuyor herkes kendi bildigine harcayip gezip tozuyor, birlik nerede? Adam kendini evli, evine yetebilen, fikirlerine ve kararlarina kiymet verilen erkek gibi hissedemiyor belli ki, siz de uzerine ister misin bile demeden aldim biletleri ismarliyorum diyorsunuz.
Sistem degisikligine ihtiyaciniz var bence...

Batı Avrupalılar çok çok cimri Doğu Avrupayı bilmiyordum sizden duydum şu an.

O kadar cimriler ki 2 euronun hesabını yaparlar.
O kadar cimriler ki ex aşkım kasiyer 1 euro eksik hesapladı diye 1 saat sevinmişti.
O kadar cimriler ki üste başa bir şey almazlar sürekli aynı tişörtü giyerler.

Bu kafada biriyle ben anlaşamazdım.
Ben de sana gelinlik aldım bak diyen birinin ağzını yüzünü dümdüz ederdim herhal.

Eski konulara bakmadım ama bir maaş nasıl olur da sadece kira ve market harcaması ile biter ve borç içinde kalınır?
Bütçeyi bölüşmüş olmanız güzel. Herkes kendi payına düşeni öder ve gerisi ona kalır. Aslında bir sorun yok. Sizin hesabınıza göre eşinize ne kadar kalması gerekiyordu?

Sizinle paylaşmadığı ne olabilir?
Bir arkadaşına mı borç verdi, geri alamıyor?
Ailesine mi destek oluyor?
Kumar mı oynuyor?

Sanırım sizin düşündüğümüzden ciddi bir maddi problem yaşıyor eşiniz. Çünkü size göre çok büyük çerçevede değil ki siz hala kredi kartınızla konser bileti almayı planlayabiliyorsunuz. Ancak eşinizin sinirlenmesine bakınca sizinle paylaşmadığı ciddi bir sıkıntı içerisinde.

Evet doğru söylüyorsun ben savunmuyorum bunu. Araba aldık birikimimi koydum üstüne.Ama Ada'm hala bana mı verdin parayı araba satılsın alırsın ne kadar verdiysen diyor. Bende diyorum ki bak biz artık bir aileyiz böyle şeyler düşünmeye gerek yok. Benim param senin paran yok. Hak veriyor onaylıyor. Sonra başka Bi konu olduğunda tekrar en başta buluyorum onu. .. Bu örnekler uzayıp gidiyor.

Giderleri paylaşma konusunda bişey diyemem. Öyle sistem oturtulmuştur, kimsenin birşey demeye hakkı yok.

Ancak eşinizin içinde bulunduğu maddi sıkıntıdan haberdar olmamanız tuhaf geldi bana da açıkçası. Adamın söylemesine gerek olmamalı böyle durumlarda. Aldığı maaş belli, ay içinde yapılan harcama belli, kredi kartı ekstresi belli. Biraz düşünüp bu adamın cebinde para kaldı mı diye aklınıza gelmedi mi hiç gerçekten? Ekonomik konularda fazla ilgisizsiniz, maddi durumlardan bu kadar bihaber olmamalı bir kadın.

Konser biletleri için de yarı yarıya ödeme yapmayı teklif etmek garip olmuş. Giderlerin paylaşıldığı bir evlilik değil ev arkadaşlığı gibi görünüyor dışardan bakılınca yaşadığınız şey. Oldu olacak herkes kendi yiyeceğini alsın, buzdolabını da ikiye bölün tam olsun.

Sisteminiz size ozel. Bence elestirmeye hakkimiz yok. Ama sizin tutumunuz bir garip . Esiniz tatilde gezecek paramiz yok diyor siz ben ismarlarim diyorsunuz. Neden tatile paramiz yok demiyorsunuz ? Sorgulamiyorsunuz sistem cokerse ne olacak peki esiniz yönetmezse kendi hesabini bosanacak misiniz ? Ben de esime yemek ismarlarim ama onun para vermek istemeyecegi kadar pahalı bi yerdir mesela ben kiyarim o kiymaz kiyamaz. Ama adam bana zor durumdayim dese gidip de x yerde yemek yiyelim diyemem. Once bir ne yaptin paralari derim sonra da gel butceyi toparlayalim derim ,destek cikarim

Yani ben genel olarak bu tarz hesapların ilişkilere zarar verdiğini düşünürüm .

Ama siz evliliğinizde daha az sorun için bu yolu bulduk dersen , amenna .

Ama bana samimi gelmiyor. Rahatsız olurum karşımda senin benim diyen , ben aldım sen aldın diyen biri ile hayat paylaşmaktan . Çözüm olarak onu değiştirmek isterim herhalde .

Bu kadar hesap yapan , 3 lira bahşişi düşünen bir adamun konsere bütçe ayırması beklenemez zaten .

Madem bu yolu seçtiniz , ona bu tarz teklifler sunma bence

Ohooo o zaman bu adam yarın çocuk olunca iki dakika bebeğe baksa bakıcı parası falan ister.

Aile olamamış ki kendisi. Sonra borç harç diye carlamasın o zaman.

Peki neden bana mi verdin parayi, araba satilsin alirsin ne kadar verdiysen deme ihtiyaci hissediyor? Birseye icerlenip mi soyluyor bunu yoksa gercekten kurus kurus senin benim hesabi yapan bir insan mi herseyde?

Eeeee baştan desenize baştan eşim bulgaristan göçmeni diye.O zaman normal. Sözüm meclısten dısarı ama bulgarıstan göçmenlerinin % 99.9 u böyledir.İnşallah boğazınızdan kısmıyordur.Etrafımdakiler sabah aksam çorba içer ama hepsinin güzel semtlerde 3-5 dairesi vardır.Onların da hayat felsefesi bu.İyi bari alışmıssınız siz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…