Eski konulara bakmadım ama bir maaş nasıl olur da sadece kira ve market harcaması ile biter ve borç içinde kalınır?
Bütçeyi bölüşmüş olmanız güzel. Herkes kendi payına düşeni öder ve gerisi ona kalır. Aslında bir sorun yok. Sizin hesabınıza göre eşinize ne kadar kalması gerekiyordu?
Sizinle paylaşmadığı ne olabilir?
Bir arkadaşına mı borç verdi, geri alamıyor?
Ailesine mi destek oluyor?
Kumar mı oynuyor?
Sanırım sizin düşündüğümüzden ciddi bir maddi problem yaşıyor eşiniz. Çünkü size göre çok büyük çerçevede değil ki siz hala kredi kartınızla konser bileti almayı planlayabiliyorsunuz. Ancak eşinizin sinirlenmesine bakınca sizinle paylaşmadığı ciddi bir sıkıntı içerisinde.
Sephoraa, konsere gitmek istemiyorum demedi bana. Bende herhalde gitmek istiyor ama parasına kıyamıyor tamam ben ısmarlıyorum dedim. Anlayamadım orada herhalde.Giderleri paylaşma konusunda bişey diyemem. Öyle sistem oturtulmuştur, kimsenin birşey demeye hakkı yok.
Ancak eşinizin içinde bulunduğu maddi sıkıntıdan haberdar olmamanız tuhaf geldi bana da açıkçası. Adamın söylemesine gerek olmamalı böyle durumlarda. Aldığı maaş belli, ay içinde yapılan harcama belli, kredi kartı ekstresi belli. Biraz düşünüp bu adamın cebinde para kaldı mı diye aklınıza gelmedi mi hiç gerçekten? Ekonomik konularda fazla ilgisizsiniz, maddi durumlardan bu kadar bihaber olmamalı bir kadın.
Konser biletleri için de yarı yarıya ödeme yapmayı teklif etmek garip olmuş. Giderlerin paylaşıldığı bir evlilik değil ev arkadaşlığı gibi görünüyor dışardan bakılınca yaşadığınız şey. Oldu olacak herkes kendi yiyeceğini alsın, buzdolabını da ikiye bölün tam olsun.
Super lig basladi. 2. Haftasinda Hangi lig bu ?Sephoraa, konsere gitmek istemiyorum demedi bana. Bende herhalde gitmek istiyor ama parasına kıyamıyor tamam ben ısmarlıyorum dedim. Anlayamadım orada herhalde.
İlk başta yarısını sen yarısını ben ver dememin sebebi, ona gereksiz gelir o kadar para vermek 2-3 saat için redd eder. Cazip gelsin diye düşünmüştüm.
Eşim futbolcu belirli bir maaşı yok. Haziran temmuz ayında peşinat alır. Sonrasında takım iyi gittikçe her hafta maç başı ve prim sistemine göre ödeme alırlar. Benim bir ayda kazandığımı o takım iyi gittiğinde bir haftada kazanıyor. Şu an Ligler başlamadığı sıkıntıda sanırsam.
Sephoraa, konsere gitmek istemiyorum demedi bana. Bende herhalde gitmek istiyor ama parasına kıyamıyor tamam ben ısmarlıyorum dedim. Anlayamadım orada herhalde.
İlk başta yarısını sen yarısını ben ver dememin sebebi, ona gereksiz gelir o kadar para vermek 2-3 saat için redd eder. Cazip gelsin diye düşünmüştüm.
Eşim futbolcu belirli bir maaşı yok. Haziran temmuz ayında peşinat alır. Sonrasında takım iyi gittikçe her hafta maç başı ve prim sistemine göre ödeme alırlar. Benim bir ayda kazandığımı o takım iyi gittiğinde bir haftada kazanıyor. Şu an Ligler başlamadığı sıkıntıda sanırsam.
Yok benimle Alakası yok ailesine bile on yıl önce verdiği parayı söyler. Ablasına 5 yıl önce çeyiz parası vermiş onu bile hala söyler.Peki neden bana mi verdin parayi, araba satilsin alirsin ne kadar verdiysen deme ihtiyaci hissediyor? Birseye icerlenip mi soyluyor bunu yoksa gercekten kurus kurus senin benim hesabi yapan bir insan mi herseyde?
Süper lig değil. Daha alt liglerde.Super lig basladi. 2. Haftasinda Hangi lig bu ?
Samimi olarak anlatıyım o Zaman sana.Isin dogrusu ben de bebeginiz olduktan sonra giderleri nasil paylastiracaginizi düşündüm.
Hastane masrafi,bebegin kiyafetleri,bezleri,aylik rutin kontrolleri(ozel hastane oldugunu varsayiyorum),ani olarak cikiveren hastaliklar vs...
Eleştirmek icin değil,cidden merak ettigim icin soruyorum.
Iyi yapmisin o zamsn ya. Git bence konsere. Adam da cimri bu kadar cimri adam nasil tutturamamis butcesini. Merak etmiyor musun hic sende cok meraksizsin :)Yok benimle Alakası yok ailesine bile on yıl önce verdiği parayı söyler. Ablasına 5 yıl önce çeyiz parası vermiş onu bile hala söyler.
Annesine bir ara evde bildiğin kasa defteri tutturmuş. Her gün ne aldıysan yazacaksın ekmek süt vs vs.
Benimde bulduğum çözüm buydu. En azından başım ağrımıyor.
Prenses, o hesabını bilir diye düşünüyorum hep. Dediğim gibi 3 TL nin hesabını yapar. Neden borcu var şu an soramadım. Bu gün öğrendim artık Bayram'da geldiğinde detaylı olarak anlatmasını isterim.Iyi yapmisin o zamsn ya. Git bence konsere. Adam da cimri bu kadar cimri adam nasil tutturamamis butcesini. Merak etmiyor musun hic sende cok meraksizsin :)
Isin dogrusu ben de bebeginiz olduktan sonra giderleri nasil paylastiracaginizi düşündüm.
Hastane masrafi,bebegin kiyafetleri,bezleri,aylik rutin kontrolleri(ozel hastane oldugunu varsayiyorum),ani olarak cikiveren hastaliklar vs...
Eleştirmek icin değil,cidden merak ettigim icin soruyorum.
Aynen öyle biliyor musun ? Ondan onda gereksiz gelen bişey istememek için hep kenarda param olmuştur benim. Şu anda bile vardır. Hep biriktiririm..Ayni seyi bende dusundum.arkadas dogumdan sonra calisamiycak.ee bi suru masraf cikacak.bu adam ne diyecek.doğumu yapan sensin parasini sen öde.cocuk ikimizin onun masraflarina ortagiz.o zaman arkadas ilerisini dusunerek en az bi 3 yillik kenara atman gerekiyor.3 yil sonra tekrar calismaya baslarsin
Samimi olarak anlatıyım o Zaman sana.
32. Haftaya kadar çalıştığında 4 net maaş alıyorsun sgk dan.
Hastahane doğum parasını 3000 tlsini ben bu paradan vereceğim. Üstü olursa o verecek.
Kalan parayı da tatil rezervasyonu için kullanacağım. Yine yarısını o verecek yarısını ben.
O böyle ona destek olduğumu düşünüyor ve Mutlu oluyor. Bende artık ses çıkartmıyorum. Bebeğe şu anlık ben alıyorum. O Ligler başlayınca verecekmiş toptan alacakmışız. Bebeğin bezi falanda kimde varsa o alır gibi geliyor bana. Dediğim gibi o böyle Mutlu oluyor.
Kendime Çek'i düzen verilecek bir konu olduğunu gerçekten düşünmüyorum.Ben sizi fazla bencil ve evle alakasız buldum açıkçası. Sizin eşinizin bütçesinden, borçtan harçtan haberiniz yok mu? Bu birincisi. 2.si de herkes sizle aynı şeyden hoşlanmak zorunda mı? Ben aldım bilet, gidiyoruz diye emirvaki yapmalar çirkin yani. İstemediğim bir şeye ben de bu şekilde zorlansam, ben de patlarım. Kendinize çeki düzen verin.
Alıştım artık normal geliyor. Böyle kabullendim 8 senedir.Siz mutlu musunuz peki böyle?
Birbirinizi böyle kabul ettiyseniz söylenecek pek bir sey yok.Samimi olarak anlatıyım o Zaman sana.
32. Haftaya kadar çalıştığında 4 net maaş alıyorsun sgk dan.
Hastahane doğum parasını 3000 tlsini ben bu paradan vereceğim. Üstü olursa o verecek.
Kalan parayı da tatil rezervasyonu için kullanacağım. Yine yarısını o verecek yarısını ben.
O böyle ona destek olduğumu düşünüyor ve Mutlu oluyor. Bende artık ses çıkartmıyorum. Bebeğe şu anlık ben alıyorum. O Ligler başlayınca verecekmiş toptan alacakmışız. Bebeğin bezi falanda kimde varsa o alır gibi geliyor bana. Dediğim gibi o böyle Mutlu oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?