Tartisma aninda ne yapmaliyim ?

ssevcann

angelofice
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2010
855
32
98
- Yurtdışı
Arkadaslar oneriye ihtiyacim var.Esimle cok sukur iliskimiz guzel gidiyor ancak her evlilikte oldugu gibi bizim de tartismalarimiz oluyor kimi zaman kucuk kimi zaman buyuk.Dogru iletisim kuramiyoruz bazilarinda.O beni yanlis anliyor ya da ben onu.Tabi sonra dinlemiyoruz birbirimizi,dinlememe konusunda cogunluk ona ait.Sizce tartisma aninda ne yapabilirim ve yapabiliriz ? o anlarda sakinlesmek pek kolay olmuyo maalesef bu yuzden istenmeyen sozler soylenebiliyor...
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben evli değilim ama genede bir 10 dk beklemeni tavsiye edebilirim.Bizde kardeşimle sıksık tartışma yaşarız.Üzerine gitmezsem daha kolay haloluyor

Kendini sakinleştirmek için , içinden yawaş yawaş 10 a kadar sayabilirsin .

Ya da

Peygamber Efendimiz (S.A.V. ) in söylediği gibi ;

Öfkelendiğinizde ; ayaktaysanız oturun, oturuyorsanız yan üzerinize yatın, veyahut kalkıp abdest alın !

üstüne gitmeyin siz onu dinleyin konuşsun bitirsin sonra siz anlatın derdinizi ama çözemediyseniz siniriniz geçene kadar kapatın konuyu sonra sakin bi halde çözmeye çalışın ama tabi eşinizin sizin yapınız da önemli hemen mi parlarsınız zor mu yumuşarsınız bilemeyiz ama genelde üstüne gidilmeyince daha kolay hallediliyor

Ben baska bir odaya gidiyorum mesela sakinlesmek icin,zaman vermek icin ikimize de.Bazen geliyor yeni bir tartismaya neden olabilecek sekilde konusuyor ya da kirici sozler soyleyebiliyor.Ben onun istemeden boyle yaptigini biliyorum cunku insan sinirli olunca farketmiyor...Bazen de zaman geciyo ama yanima gelmeyince ben daha cok sinir oluyorum.

tartışmanın büyümesine izin verme.çünkü dediğin gibi istenmeyen sözler çıkıyor ağızdan ve bu sözleri söylemeye bi alışıldımı devamı gelir.zamanla daha kötülerini duyarsın.en iyisi baştan söylenmesine izin vermemek.tartışma olursa bence sende karşılık verip tartışmayı daha da büyütme.o ne söylerse söylesin sus manasında söylemiyorum.şimdi tartışmak istemiyorum sakinleşince konuşuruz diyebilirsin mesela

Biz nişanlıyız bizim tartışma anlarımızda birimiz mutlaka sessiz kalır diğerinin öfkesi geçene dır dır konuşmayı kesene kadar sessiz kalır.Sinirli olan biraz sakinleşince diğeri bööö der evet biraz garip komik ama karşındaki bunu söyleyince ister istemez gülyorsun ve unutuveriyosun.Yada karşıdaki gülümser o zaman herşeyi unutuyoruz zaten

ya hep kadınların alttan almas bekleniyo ama sanırım kadın fıtratı buna daha uygun, sen sakin kal daha sonra nasılsa burnundan fitil fitil getirirsin
zaten ikinizde bağırışırken birbirnizi anlamanız, empati yapmanız imkansız, o yüzden yorma hiç kendini tartışma anında, çok sinirlendiysen tempolu bi yürüyüşe çık, yarım saat sonra sinir minir kalmaz

Evet,sanki hep biz alttan almak zorundayiz gibi bi dusunce var beyinlerinde,sinir oluyorum.En kotu yani ikimizde sinirliyken inatciyiz,aslinda ben daha inatciyim ama bi sekilde bunu kirmaya calisiyorum yoksa ooo ne sorunlar cikar...Bi dahaki sefere kendimi tutucam,kararliyim =)

çogu zman cevap vermemeye çalışıyorum
ozman daha bi pişman oluyor ilk adımı eşim atıyor barışma adına
ama eger dikklenirsem haklı olsam bile kendini haklı çıkartır

valla ben böyle tartışma sırasında pek alttan alan biri değilim sinirlendiğim zaman kendimi kaybedebiliyorum susamam altan alamam(tabi haklıysam)..
genelde bu işler eşime düşer o yüzden pek kavga etmemeye özen gösterir...
biz ne tavsiyede bulunursak bulunalım her insanın bi tahammül sınırı vardır,bi patlama sınırı vardır..
ama ordan uzaklaşmak iyi gelir o anda diye düşünüyorum

Bende alttan alamam..
Eşim bana göre daha sakindir ben sölerim o susar..
O an içini boşaltmalı insan bence valla yara olur benim içimde sölemessem laflarımı..
o dilimdekileri sölemem lasım..
Ama şölede bi söz var..
Diline gelen kötü sözleri söyelemn önce dilini ısır sonra söyle ... diye..
Tabiki benim yaptığım doğru bişe demiyorum ama eşim o konuda anlayışlı olduğu için susmuyorum bende..
Biliyoki içimi dökecem susacam sonra.. ses etmiyo..

Şimdide feci sinirlendim mesela teli kapalı beni alcak başka yerdeyim onu bekliyorum bi açsa sayıp sıvıcamm şuan o moddayım yanii yandı ki telini açtığı an hayatını karartcamm

Aman sakin ol,rahatla birazcik =)...Cogu zaman ben de boyleyim soyleyemezsem daha sinir oluyorum =(

eşim sinirli biridir ben onun sinirli anında konuşmam tartışmaya girmem ama sakinleştiğinde içimdekileri söylerim
bazen sakin zamanında da pek konuşmaya yanaşmadığı üstüme gelme dediği oluyor işte o zaman çok kızıyorum.söyleyeceklerim içimde kalınca kendi kendimi yiyorum

O bağırıyorsa sen sus mümkünse oda değiştir o susup sakinleşince sen başla tabi daha yumuşak asla karşılık verme

Okurken bile güldüm ne güzel bir yöntemmiş yaa ama ben o sinirlilikle yapabilir miyim o an bilmiyorum. Çünkü sinir anı öyle birşeyki karşılıklı oluyor ister istemez. Ama denicem gene de:)

evli değilim ama erkek arkadaşım var. ben malesef susamıyorum hiç vır vırım sürekli. çok denedim susmayı ama beceremiyorum sinirliyim. erkek arkadaşımda felaket sinirlidir oda susmuyo. ama bişey keşfettik tartışma anında erkek arkadaşım hava almaya çıkıyo evdeysek balkona falan. bi yarım saat sonra kuzu gibi giriyo içeri sinirleri yatışmış bi şekilde. bi espri yapıyo bende dayanamayıp gülüyorum barışmış oluyoruz

Okurken bile güldüm ne güzel bir yöntemmiş yaa ama ben o sinirlilikle yapabilir miyim o an bilmiyorum. Çünkü sinir anı öyle birşeyki karşılıklı oluyor ister istemez. Ama denicem gene de:)

aynisi biz de de var, hararetli hararetli tartisiyoruz kim hakli kim haksiz onu demiycem genel olarak konusuyorum :) sonucta her zaman bi taraf hakli olcaak diye birsey sözkonusu degil neyse. o kadar tartismanin icin de ben esimin yüzüne baktigim zaman istemsiz sinirden de olsa gülüyorum. ve tartisma bitiyor. iyimi kötümü bilmiorum ama bizim durum da böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…