Tartisma aninda ne yapmaliyim ?

düşüncelerinizi karşı tarafı eleştirmeden, suçlamadan ve duygusal yorumlara girmeden anlatmaya çalışın. eğer çok fazla hatlar gerginleştiyse biraz ara verin. bir taraf biraz daha sakin olmalı, bunu illede kadın tarafı yapacak diye birşye yok, iki tarafda esnek olmalı. nyoksa hep bir taraf verirse yıpranır o ilişki.

ve kızgınlıkta ya da kırgınlıkta bunu mutlaka dile getirin, içinize atıp, küsüp uzaklaşıp karşı tarafı cezalandırma yoluna gitmeyin. bu hem sorunu .çözmez hem de derinleştirir.

en önemli nokta ise karşı tarafın gözü ile olaylara bakmaya çalışın. karşı taraf sizi kıracak birşey yaptığında onun bunu neden yaptığını, ya da sizin hangi davranışınızın bunu tetiklediğini görün. özellikle bu yöntemle kendi ilişkimde hissettiğim kırgınlık genelde çok sürmüyor mesela. çünkü kendi yaptığım hatayı görünce aslında karşı tarafı bazen tahrik ettiğimi de görüyorum ve affedip unutabiliyorum...

Biz susunca daha bir sinir oluyorlar hani kadın hep konuşur profili var ya dırdır..
Dün tartıştık (Allahın emri zaten olmazsa olmaz) ben sustum yattım..
bu sefer odaya geldi yatağın depesine dikildi hala konuşuyo susmam onu sinir ediyor..
Hep ben mi sinirlenicem yesin başını güzel bişimiş ben gayet duymamzlıkdan geldim o sölendi sustu..
Bu aralar tadım yok ondandır suskunluğum..
Yoksa susmazdım..

Süpermiş ya çok özendim. Sevgilim askerden dönsün de biz de bu uygulamayı yapalım:)

Bazen de tartismayi uzatmak istemiyorum,gidip sariliyorum sessizce.Yumusuyoruz sonra...Ama yani sorun varsa o anda cozmek daha iyi ki ayni seyler tekrarlanmasin.

genelde ben üste çıkmaya çalışan taraf oluyorum susmuyorum ama eşim tartışma büyürse hemen odadan çıkar başka odaya geçer bende o arada sakinleşiim oda sakinleşir sonra ben giderim sarılırım yada o haksızsa o gelir sarılır barışırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…