Tartışmasız bir evlilik...Böyle bir durum var mı?

erkekler hep eşlerinin sitemlerinden vs. dert yanarken düşünmüyorlar ki eşleri hala tartışıyosa ve sitem ediyosa o evlilik için ça
ba gösteriyordur, çünkü bir kadın susmaya başladıysa ve bu uzun bir süredir devam ediyorsa o evlilik için çaba sarfetmenin gereksiz olduğunu düşündüğündendir

Her hafta kavga bağrış çığrış olmadığı sürece
Düşüncelerini birbirine aktarmalı insanlar
Rahatsızlıklarını söylemeli ki tekrarlanmasın
Hiç tartışmamak mükemmel bir evlilik anlamına gelmez
Daha çok saldım çayıra moduna girmek denir :1:

Bence her yılın kritiği bile yapılmalı eşler arasında, bu yıl şöyle şöyle oldu güzeldi ama şunlar olmasa daha güzel olurdu.. Seneye daha dikkatli olalım bu konuda gibisinden..

tartışmak kimi zaman güzeldir, ilişkiyi ayakta tutar ve besler..
amma velakin şöyle bir durum söz konusu;

ses tonu ve tartışmanın amacı önemli burada..karşımızdakine yüksek sesle konuşursak bu sefer
sisnirler gerilir ve işin ucu hakaretlere dayanır..buda aradaki saygıyı yok ediyor diye düşünürüm hep.
sürekli sitemkar olmak da karşımızdakini yıldırabilir..

bir konu için tartışma olur, taraflar o an çok sinirliyse aradan biraz zaman geçer sakinleşmek için ve sonrasında
soğutulmadan tekrar gündeme getirelerek çözüme ulaştırılması sağlanır..tartışma yaşanılan konu tekrar gündeme
gelmeyince de bu sefer sineye çekiliyor ve bir başka tartışma da misli ile karşılık veriliyor..hem herkes nerede hatalı davrandığını bilirse
ona göre kendisine çeki düzen verir diye düşünüyorum ben.:31:

5 aylık evliyim
ben de tartışmasız her günü birbirinden mutlu bir evliliğim olsun istiyorum
inşallah ta öyle olur
inşallah herkes çok mutlu olur :9

ben bir ara cok ama cok uzuluyordum esimle tartismalarimiz oluyordu... surekli kaynimla eltimi ornek veriyordum...

bak onlara hiz bizim gibiler mi! ne kadar iyi anlasiyorlar falan diyordum... hakkaten ikisi de sessiz insanlar disaridan...

ama onlarla biraz vakit gecirince ister istemez sahit oldum... tartismalarina anlasmazliklarina... yani normal bir seymis....

oyle izlenim veriyorlardi ki sanki 12 senelik evliliklerinde bir defa birbirini kirmamis gibi...

tereyagindan kil ceker gibi nisanlanmislar evlenmisler kaynanamla eltim hic sorun yasamamis falan.... bana hep boyle dediler.... yansittilar...

sonra ogrendim ki benim yasadiklarimi o da yasamis... hala yasiyor... esiyle de ara sira tartisiyor ve butun bunlar sadece kocamla bana mahsus degil....

gostermelikmis....

ne kadar da uzulurdum ben niye kocamla tartistim diye... niye soyle olmadi boyle olmadi...

ama zamanla ogreniliyormus her sey....

napalim kismet....

saygı çerçevesinde, kötü sözler sarfedilmeden, konu saptırılmadan, düşünceler iletilmeli karşılıklı.amaç sonuçta ortak noktada buluşmak yada uzalaşmak değil mi bi şekilde.asla bi konu halledilmeden de kapatılmamalı.sonrasında temcit pilavı gibi sürekli önümüze gelir/getiririz.tartışmadan kasıt kavga etmek değildir umarım? kim kavga gürültü olsun ilişki isterki, tartışmasız asla olmaz olmamalı.ama kavga olmaması gereklidir...

[sıze=3]aslında eşiniz çok haklı .. Tartışmasız gürültüsüz bir evliliğin olması aslında mümkün .. Sizde onun gibi düşünüyor olsaydınız kim bilir belkide tartışmasız bir evlilik yaşıyor olacaktınız.

Ufak tefek bazende ciddi büyük sorunlar yüzünden istemeden de olsa sesleriniz karşılıklı olarak birbirinize yükseliyordur. Bu süre içerisinde belkide kalp kırmaya kadar gidiyordur tartışmalar..

E böyle olacaksa hiç olmasın daha iyi ..

Bir konu hakkında önce siz fikirlerinizi söyleyin o sussun,sonra o fikirlerini söylesin siz susun ..
Sakin sakin birbirinizi dinlemek varken olur olmadık şeyler yüzünden birbirinizle tartışmanın bencede anlamı yok ..
Ne ses yükselterek ne de telefonda sitemli konuşarak ..

Bir süre sonra barışacağınızı bildiğiniz halde tartışmanın anlamı yok , sonra olaylar büyüyüp ayrılığa kadar gidiyor..

Ayrılıkları önlemek için sakin olmak ve sabırlı olmak gerekiyor bence..
[/sıze]
:34:

hiçkatılmıyorumfikrinize buşekilde yapıldımı evlilik tek taraflı yürüyor bu sefer ve bu susmayıda pardon boyun bükmeyi erkek hep bekliyor huzursuz oluyormuş beyefendi benimkide odun gibi ben konuşurum , kjonuşurum odun gibi durur cevap bile vermez hepten deliririm bazen diyorumki gideyim duvara konuşayım daha iyi :37:

aynı benim eşim:)) tartışmalardan hiç hoşlanmaz.bazen sinirlerime hakim olamayıp sesimi az yükseltsem bile beni sakinliğe davet eder:) tartışmayalım huzurum bozulmasın der.ama bende bu duruma daha çok sinirlenirim.bu durumu evliliğimizin ilk başlarında çok yaşardık.sorunlar birikirdi en sonunda patlardım.bırak tartışmayı kavga ederdik:)

zamanla eşime konuşmanın gerekirse tartışmanın normal olduğunu,sorunların ancak bu şekilde çözülebileceğini gösterdim.

O kadar iyi anlıyorum ki sizi.Benim eşimde aynı.En ufak gerilmeyi,küçük bir tartışmayı çok büyük bir kavgaymış gibi algılıyor.Konuşmaktan kaçıyor her zaman.Kapatalım diyor ya da sen haklısın diyor.Bu da beni çileden çıkarıyor.Ama ben bunu yapamıyorum susarsam içimde daha çok büyüyor.
En kötüsü çözümsüzlük aslında ama bence işin kolayına kaçmak susmak.Mücadele etmek,çabalamak,tartışmak ama sonuca bağlamak en sağlıklı olanı.Ama eğer eşinizin içinden gelmiyorsa bu;zorlamayla çok zor.

Her evlilikte, hatta hayattaki her ilişkimizde tartışmaların olması kaçınılmaz bence...Hele ki eşin olunca karşındaki; birçok alanda uzlaşamıyabiliyorsun ve bu tartışmaya yol açıyor. Her tartışmada eski konular gündeme geliyor. Eşim tartışmaktan nefret ediyor; ona göre telefonda sitemli konuşmak bile tartışma...Konuştum, dedim ki bu tartışma değil; yani ben rahatsız oldum sana birşey söyledim vs. O da tartışmanın illa yüksek sesle mi olması gerekiyor, ben tartışınca huzursuz oluyorum diyor. Hiç tartışmanın olmadığı bir evlilik var mı?

kemal sunalın ölüm yıldönümünde eşinin konuşmasını dinledim. ben kemale çok kırgınım aslında şöyle ağız tadıyla bir kavga etmedi hiç tartışmadık dedi. çok imrendim bende. ölen bi insanı ne güzel hatırlama biçimidir bu.

Back
X