Tartismayi Bilmiyorum

Cahil Filozof

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2015
802
862
103
31
Benim sorunum tartismayi bilmemek. Canim bir seye sikildigi zaman, bir olaya bozuldugu zaman bunu kuserek halletmeye calisiyorum cocuk gibi. Bu huyumun cok kotu oldugunu biliyorum, ama nasil tartisacagimi bilmiyorum.
Ornegin erkek arkadasim hoslanmayacagim bir sey yaptigi zaman konuşmak yerine iletisimi tamamen kesip suratina bakmiyorum hic(ayni yerde calistigimiz icin insanlar da bunlara noluyo diyo...) Her defasinda erkek arkadasim arayip noldu sorunu halledelim diyene kadar da surduruyorum durumu. Kaprisli davraniyorum ama inanin ben bile sikildim kendimden. Nasil duzeltebilirim bu durumu?

Ornegin erkek arkadasim hoslanmayacagim bir sey yaptigi zaman konuşmak yerine iletisimi tamamen kesip suratina bakmiyorum hic
Bende çirkefe bağlarım

Laf söyler bağırırım

Oturup medenice konuşabileni tebrik ediyorum

Ben hiç başaramadım

Karakter meselesi sanırım

Ama bazı erkekler de medenice konuşunca çok kızmadın sanıyor

Çığırcan ki olayın ciddiyetini anlasın diye düşünmekteyim

Ya keske bagirip cagirsam o da yok. Tavir yapip hic konusmuyorum. Mesajlara cevap vermiyorum erkek arkadasim cok medeni, her seyi sakin sakin konusup hallediyor ama ben bilmiyorjm degismez mi bu ....

Kendi kafamda kavga ediyorum, ama kendisine hicbir sey demiyorum. Gel konusalim neyin var diyene kadar devam. Ama gel konusalim demesi cok uzun surmuyor Allahtan
Derdini hemen anlat. Bir süre sonra patlar,daha ağır laflar söylersin...

En azindan sorununuzu biliyorsunuz yani birseye bozuldugunuz zaman direk akliniza gelmiyorsa geldikten sonra konuyu acip derdinizi cozun boyle boyle baslayip kendinizi degistirebilirsiniz yok o arasin o sorsun sonra konusalim derseniz bi sure sonra adama.bikkinlik gelir oda umursamamaya baslar ve kaybedebilirsiniz

küsen insana tahammül bir süre sonra bitiyor. ilişkiniz için biraz da siz gayret gösterseniz daha iyi. asla susamam ses tonumu indirip yüz ifademi netleştirerek konuşurum bu da çok etkili oluyor. insanlarla iç içeyim çalıştığım yerde belki bu da etkili oluyordur. bi de adama yazık ya kapris çekmek çook zor ben bana küseni görünce çekip gidiyorum asla takmam şekil a- ablam

şunu diyin bu durum beni çok üzdü ve bunu konuşmak istiyorum. ben dili ile konuşmak çözüm getirir. ben buna kırıldım,bu beni üzdü gibisinden... iki dakikaya çözüm geliyor

şöyle düşünün. çözmediğiniz bişey hep kafanızı kurcalıycak. kendi kendinizi yiyeceksiniz.. ve şunu da unutmayın; siz sorunu söylemezseniz kim ne sıkıntınız olduğunu anlıycak? yanlış anlıycaklar bu kez.. tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali. oturup konuşun, ben şuna şuna darıldım böyle yapmamalıydın vs.

Olaylara aninda tepki verirsen az veya cok biraz laf sokarsan alisirsin hayattaki mood un icimde durup dert olacagina disima ciksin mert olsun
Bende keske biraz sakin olsam bagirip cagirip icimi dokuyorum

Evet o araasin o sorsun o gelsin... Cok sıkıcı olduğunun farkındayım ama gurur yapıyorum

merhaba,

bu davranışı edindiğiniz bir aile bireyi var mı? ben mesela küsen bir anne ile büyüdüğüm için bana uzun yıllar çok normal bir davranış biçimi olarak gelmişti bu sizin tavrınız, yani benim de iletişim biçimim buydu. sonra psikologumla görüşmelerden sonra bunun pasif agresif bir cezalandırma biçimi olduğunu ve sağlıksız olduğunu fark ettim. çünkü bunu yaparak bir nevi karşımdakine acı çektirmek istiyordum bu da çok toksik. ne olursa olsun açık iletişim her zaman daha sağlıklı. güzel giden bir ilişkimde karşımdaki beni bu tavrı ilk kez yaptığımda direkt hayatından çıkarmıştı, benim ilk uyanışım o zamana rastlar. eğer bu özelliğinizin gerçekten çirkin ve rahatsız edici olduğuna içten inanırsanız değişirsiniz. artık ne olursa olsun ikili ilişkilerimde beni rahatsız eden şeyi iletişimle çözme yoluna gidiyorum. öfkemi, duygularımı pasif yolla içimde biriktirmiyorum çünkü kendimdeki bu davranış beni çok rahatsız etti. ek olarak da iletişime bir katkısı yok ve günün sonunda karşınızdaki size sabretse bile bir süre sonra sizi önemsememeye başlar, bu sizin üstünüze yapışır ya da hayatınızdan gider. hazır farketmişken üstüne gidip çözebilirsiniz.

Eşim ve aileside böyleydi. En sonunda yüzüme demediğinizi sürece bilemem ve ciddiye alamıyorum dedim şimdi diyolar. Şunu unutma rahatsız olduğun vs şeylerden bahsetmezsen anlasilmamaya mahkumsun. Üzülmek istemiyorsan konuş

Bende öyleyim
Kendimi tutacağım bi dahakine diyorum ama birşey olunca yine aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…