Tartismayi Bilmiyorum

Konusamiyorsaniz yazabilirsiniz.

Ama suclayici olmadan. Ben dili ve cozume yonelik, yapici yaklasimlar uzerine arastirma yapin, etkili iletisimin yontemleri var. Internette var, kitaplar var bu konuda.

Erkek arkadasiniza da aynen bize burda anlattiginiz gibi "benim bu konuda sorunun var, duygularimi ifade etmede zorlaniyorum bu yuzden hemen iletisim kuramiyorum ama calisiyorum, kusmek benim de hosuma gitmiyor" gibi anlatin. Anlayacak birine benziyo.

En tahammul edemedigim davranis bicimi pasif agresif davranmak. Yani sizin yaptiginiz tartismayi bilmemek degil, pasif agresif bicimde tartismayi surdurmek. Bu bir sure sonra karsi tarafin tahammulunu bitirir. Dominant bir anne ya da baba ile mi buyudunuz? Evde fikirlerinizi belirtmek istediginizde ne olurdu, ciddiye alir miydi aileniz sizi yoksa kizip sustururlar miydi? Ya da anne babaniz iletisim kurar miydi birbirleriyle, onlar da mi iletisim problemi yasardi? Okulda akran zorbaligi mi gordunuz? Mutlaka altinda yatan bir sebebi vardir, cozum icin once o sebebin farkina varmaniz gerekiyor.

Cahil filozof önceki konunu biliyorum aynısını yaşadığım için. Adamla çok zor sevgili oldun zaten neden böyle yapıyorsun elinden kaçırsan çok üzülüyorsun hemde ayni işyerinde bu davranışlar hoş değil ilişkiniz anlaşılmasın lütfen dikkat et umursamaz ol

Ne güzel bi yorum olmuş bi çok insana yol göstersin umarım

acilen sevgilinizi degistirin.

ben de esim de boyle bir sey yapamayiz,
zira diger kisi, madem konusmuyor derdini anlatmiyor, demek ki benim yapabilecegim bir sey yok diye dusunur, kendi icinde cozmesi gereken bir problemi var gibi. ( bu da sevdigimizden ha, tamamen baska birisi olsa tavsan daga kusmus dagin haberi yok modunda olurum, hic tinlamam)
neticede illa ki kusme son buur bir yerde de, yipranan yine kusen kisi olur.

o yuzden hata sevgilinizde bence, cok alttan aliyor, bu da sizin bu huyunuzu besliyor.
Benim gibi birine denk gelseniz, muhakkak gel hele bir konusalim dersiniz.

Cok net aklimda,
ablam bir keresinde bana boyle kusmustu, konusmucam senle bundan sonra dedi, okey dedim.
Annem de evde yapilmasi gereken isleri ablama anlatti gitti, ablam normalde bize paylastirir isleri, konusmuyor ya benle, tum isi oglene kadar kendi yapti, ogleden sonra da Alys su is senin yap dedi, dedim galiba benimle artik konusuyorsun

Adam sizi kut diye birakinca oyle bulbul kesilip iletisim kurarsiniz ki ..sasar kalirsiniz bu munazara yeteneginize

Merhaba, cok guzel anlatmissiniz.
Evet annem. Annem kuser, kendi icinde tavir alir, konusmaz. Hic bu acidan dusunmemistim. Bu tavrim hep vardi, rahatsiz olduğunu yeni farkettim. Normal arkadaslik iliskilerim de oyle ama dun erkek arkadasimla konusurken, cok dengesiz oldugumu, iyiyken birden tavır alip hic konusmadigimi, iletisim kuramadigini soyledi. Zaten rahatsiz oluyordum cunku çok sıkıldım bu durumdan ama nasil tepki vereceğimi bilemiyorum gercekten.

Erkek arkadasim cok sakin davraniyor bu tur durumlarda. Karsisina alip güzel guzel konusunca, ben de iletişime o zaman gecip anlatiyorum. O da konusmaktan vazgecerse napariz bilmiyorum o yuzden ben de rahatsizken hazir suan degistirmeye calisiyorum ve degistirmek istiyorum

Ama surat asip tavir aliyorum illa sorsun noldu ne var desin istiyorum

Olay çıkmasın,etraf karışmasın , insanları kaybetmeyeyim diye tartışmadan kaçılır.

Ama sonuçta içine atan üzülen siz olursunuz. Tartışmak için bağırıp çığırmak gerekmiyor.İlla bir taraf üzülecekse karşı taraf olsun.

şunu diyin bu durum beni çok üzdü ve bunu konuşmak istiyorum. ben dili ile konuşmak çözüm getirir. ben buna kırıldım,bu beni üzdü gibisinden... iki dakikaya çözüm geliyor
Ben dili ni bi kitapta daha okumustum, uygulamaya gecirmek istiyorum ama bir seye bozuldugum zaman kusuyorum yine

Dun biraz konustuk, zaten rahatsizdim o da aydinlanmama sebep oldu sagolsun. O kadar rahatsiz edici ki, birisi bana bu sekilde davransa cok rahatsız olurdum diye dusunuyorum

Eskiden bende böyleydim işyerinde özel hayatımda fln ama baktım küsünce trip atınca insanlar anlasa da anlamamazlıktan geliyor yada onlarda geri çekiliyor sende bir süre sonra küsmeyi tribi bırakıyordm baktım olmuyor bir şey mi oldu şimdi işyerinde bile hemen cvp veriyorum umurumda değil isteyen küssün isteyen konuşmasın eşimle bir şey mi oldu hemen cvbımı söylüyorum iyice ne derler adına bilmiyorum hop cvbım tam bence susmamak gerek krndi sağlığınız için

Yok oyle de degil benimki. Sorun oldugu zaman sorun yokmus gibi icime atmıyorum, direkt tavır alip, hic konusmuyorum. Tamamen kendimi kapatiyorum

Ben de size benziyorum. Eğer arkadaşlarım kalbimi kırarsa önce ufak çaplı söylüyorum yine devam ederse 3 gün yüzlerine bakmadığım oluyor. Ama daha sonra da açıkçası burunlarından getiriyorum.

Ne hissediyorsak o an söylemek lazım. Hem kendimiz için hem de karşımızdaki kişiyle iletişimin selameti için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…