taşınma sorunu.. yardım..

misssimsek

acemi hanım
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2014
702
606
63
kızlar merhaba.. 2 gün önce çok şükür ki kendi evimizi aldık =) 1 buçuk 2 aya kadar taşınıcaz inşallah. yalnız ben çok acemiyim. daha 1 yıllık evliyim ve bu işlerin nasıl olduğunu bilemiyorum. eşyalarımda yeni olduğu için kırılır çizilir diye çok endişeliyim. nakliye şirketi tutucaz ama yinede içim rahat değil. aldığımız ev şuan oturduğumuzla aynı sokakta o yüzden kolay olur diye düşünüyorum küçük şeyleri taşımak.
bu konuda tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. akıl verin bana tecrübelerinizi anlatın. bardakları tabakları nasıl kolilemeliyim. ön hazırlık için neler gerekli.. şimdiden teşekkürler..

Merhaba, bende yarın taşınıyorum. Mutfak eşyalarını bardakları, tabakları gazete kağıdına sararak koliledim. Yatak odasındaki kıyafetleri büyük hurçlardan alıp onlara koydum. Gömlekleri askısıyla düz bir şekilde yatırdım, kıyafetleri katlı halde düzgünce yerleştirdim ki açarken tekkar bana iş çıkarmasın ve kolay olsun diye. Çok zor iş taşınmak 14 yıllık evliyim bu ikinci taşınmam. İlk 3 yıl kirada oturdum sonra kendi evimi alıp taşındım. Şimdi ise kendi evimi kiraya verip yine kiraya çıkıyorum çocukların okuluna yakın olsun diye semt değiştiriyorum.

Hayırlı olsun yeni eviniz. Toptancılarda büyük boy Streç filimler var küçük komidinleri onunla sarabilirsiniz. Çekmeceleri boşaltnaniza gerek kalmaz. Büyük mobilyalar ve aynalar için patpat kullanabilirsiniz.

Once dolap iclerinden baslayin derim.Hemen kullanmayacaginiz ne varsa kolileyin.Varsa bazalarin altini bosaltin.Ev yakinmis madem kucuk parcalari yeni eve yavas yavas birakin derim.Kirilacak mutfak esyasi biblo gibi seyleri paketleyip kendiniz goturun.Kaba esyayi tasima halleder zaten.Hayirli olsun yeni eviniz.

Mutfak esyalarini gazete sarip kolile.
Kiyafetleri ya buyuk hurc ya da buyuk tasima poseti ile.

merhaba bende taşınalı 1 ay olmadı, hala toparlanamadım,bulaşık çamaşır bitmedi. mutfak eşyalarınızı büyük streç folyo alıp onlara sarmanızı öneririm, gazete ile leke yaptığı için tekrar yıka kurula yerleştir uzun iş oluyor, streçle direk açıp yerine yerleştirirsiniz.

Halılarınızı halı yıkamaya vermeyi düşünüyorsanız taşınmadan önce verin, bu havalarda kuruması uzun zaman alıyor, halı serilmeden evde iş artıyor, bir de bez hurç yerine vakumlulardan alın,çünkü yırtılıyor.

teşekkür ederim hepinize. yavaş yavaş toparlanmaya başlasam mı yoksa daha erken mi acaba? aldığımız ev henüz inşaat şeklinde yani değil aslında ama parkeleri döşeniyor şuanda duş kabinide takılmadı daha. şimdiden başlasam toparlanmaya erken mi olur ? sonradan iki ayağım bi pabuca girmesin rahat rahat toparlanayım istiyorum. kirada olduğumuz içinde taşınma işini çok geciktirmeyip bian önce kira derdinde kurtulalım istiyorum.

Henüz 1,5-2 ayın varsa şimdiden toparlanmak için henüz erken olur. Son 15 gün kala da toparlanabilirsiniz. Bizimkisi hızlandırılmış taşınma oldu, hatta konu açmıştım servis işini ayarlayamadık bizim oraya servis yokmuş sadece benim çocuklar olduğu için iki öğrenciye de servis yönlendiremediler. Geçen hafta Salı günü eşime okula yakın taşınsak mı dedim. Onunda kafasına yattı 2 gün ev aradık ve Cuma günü aradığımız evi bulduk. Cuma günü bizim evin ilanını verdik kiralık diye Cumartesi günü bizim evde tutuldu. Gerçekten hızlandırılmış tur gibi oldu kısmetse yarında taşınıyoruz.

öncelıkle mutfak esyalarını gazeteye sarıp tek tek kolıle, tabaklar bır yerde, bardaklar ayrı yerde, ger kalan tencere tava ayrı kolıde olsun muhakkak kırılacak dıye yaz ustune.. kıyafetlerı-yastık-yorgan vs. yı vakumlu posetlere koy o sekılde kaldır.
buyuk esyayı naklıye sırketı evden eve naklıye ıse ve ısını ıyı yapan bır sırketse koruyucu bır ortu ıle sarıp, sonra tasır oyle yapmazlarsada sen bastan konus cızık kırık vs olursa paradan dusecegını soyle...
ev temızlıgını de dıp bucak bır yap ya da kadın tut o sana kalmıs, eve gecınce bır sıl supur yaparsın kolay olur.

sizede hayırlı olsun o zaman =) baya bi aceleye gelmiş evet =) taşıncaz diye artık temizlik yapasımda gelmiyo evde 2 ay nasıl geçecek bilmiyorum bi an önce gideyim evime istiyorum =))

eviniz hayırlı olsun.
şimdiden toparlanmaya başlayın, en azından yazlıkları hurçlara yerleştirmekle başlayın. günlük kullandıklarınız dışında, neyiniz varsa toparlayıp, kutuların üzerine nereye ait olduklarını yazın.
ben hurçlara bile hangi odaya ait olduklarına ait kağıt bantlamıştım. madem ev yakın, kıymetli eşyalarınızı kendiniz götürün, riske girmeyin.
iyi bir nakliye firmasıyla anlaşın. zaten büyük eşyaları sararak taşıyorlar.

düğünden önce şuan oturduğum evde inşaat pisliğiydi kadın tutmuştuk bu seferde tutabilirmiyim bilmiyorum malum kredi falan baya açıldık. temizlik falan sorun değilde eşyalarım baya büyük gibi gardolap falan.. söküp mü taşıyorlar yoksa bütün halde koca dolap nasıl taşınır ki?

demonte ıse sokerler, sonra ya naklıyecı ya da esınız ve sız yenıden monte edersınız. yataklar zaten bazalı ıse bazası ayrı yatagı ayrı tasınıyor. koltukları da sırtlayıp tasıyorlar onlar halleder..

teşekkür ederim.. zaten kolilediğim eşyaları biz götürürüz arabayla yada yürüyerek bile taşıyabilirz kırılacak kolileri. önemli olan büyük eşyalar. özellikle gardolap çok kafamı kurcalıyor

söküp tekrar montaj onlara ait ama yine de nakliye ile bunları hep konuşun.

Taşıma şirketi battaniyeleri ile bütün dolapları ve de beyaz eşyaları sarıp sarmalayıp gittiklere yerede kurulumunu yapıyorlar.Kırılacak eşyaların üzerine özelleikle büyükçe kırılacak yaz bir tek onlar sıkıntı Allah ağız tadıyla oturtursun evinde hayırlı olsun

ilk kurulduğunda demonte haldeydi ama bdaha sökülür mü bilmiyorum

Annemler taşınırken 1 bardak bile toplamadılar. Herşeyi nakliye firması gelip sardı, fıçıları var onların kocaman onlara yerleştirdi, diğer eve taşıyıp hani eşya hangi odaya aitse oraya koydu. Hatta kıyafet dolaplarını bile boşaltmamıştık, dolap içlerini çıkarıp askılı halde nakliye aracına götürmüşlerdi. Eşim, nişanlıyken oturacağımız eve taşındığında özel eşyalarını toplamıştı ama yine tabak çanak bardak vs nakliyeciler kutuladı, birde asansörlü nakliye tutmuştuk, salon penceresinden tüm eşyaları yüklenip yerleştirdiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…