- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.912
- 248
- Konu Sahibi misssimsek
-
bizde asansörlü istiyoruz nakliyeyi inşallah bulabiliriz. yinede güvenemem ben kendim toplarım eşylarımı heraldeAnnemler taşınırken 1 bardak bile toplamadılar. Herşeyi nakliye firması gelip sardı, fıçıları var onların kocaman onlara yerleştirdi, diğer eve taşıyıp hani eşya hangi odaya aitse oraya koydu. Hatta kıyafet dolaplarını bile boşaltmamıştık, dolap içlerini çıkarıp askılı halde nakliye aracına götürmüşlerdi. Eşim, nişanlıyken oturacağımız eve taşındığında özel eşyalarını toplamıştı ama yine tabak çanak bardak vs nakliyeciler kutuladı, birde asansörlü nakliye tutmuştuk, salon penceresinden tüm eşyaları yüklenip yerleştirdiler.
bizde asansörlü istiyoruz nakliyeyi inşallah bulabiliriz. yinede güvenemem ben kendim toplarım eşylarımı heralde
olsun yinede kendim kırsam üzülmem ama onlar kırsa parasını alsam bile çok sinir olur kavga bile çıkartabilirim o yüzden kimsenin başı ağrımasın kendi işimi kendim yaparım =)))Bizde öyle demiştik ama kolilerde kırılan olursa sorumluluk kabul etmeyiz, eğer biz toplarsak ve kırılırsa ücretini öderiz demişlerdi.
bişey daha sorsam? dolaptaki dondurulmuş yiyecekleri nasıl götürmeyi düşünüyorsun? malum kurban etleri falan hep dolapta nasıl olacak onlar?Biz nakliye şirketiyle anlaştık, yarın sabah gelip mobilyaları sökecekler, zarar görmemesi için sarıp taşıyacaklar yeni evde de kurulumunu yapacaklar tekrar. Hatta bulaşık, çamaşır makinesi, fırınlı aygazın doğalgaz bağlantısını filan da onlar yapacaklar.
bişey daha sorsam? dolaptaki dondurulmuş yiyecekleri nasıl götürmeyi düşünüyorsun? malum kurban etleri falan hep dolapta nasıl olacak onlar?
anladım teşekkür ederim =) bende büyük siyah çöp poşetleri alayım.Dolabı yarın boşaltacağım eşyaların kamyona yüklenmesine az kala bozulmasın diye. Onları da büyük ve kalın siyah poşetler var onlardan aldım onlara koyup ağzını bağlayacağım.
kızlar merhaba.. 2 gün önce çok şükür ki kendi evimizi aldık =) 1 buçuk 2 aya kadar taşınıcaz inşallah. yalnız ben çok acemiyim. daha 1 yıllık evliyim ve bu işlerin nasıl olduğunu bilemiyorum. eşyalarımda yeni olduğu için kırılır çizilir diye çok endişeliyim. nakliye şirketi tutucaz ama yinede içim rahat değil. aldığımız ev şuan oturduğumuzla aynı sokakta o yüzden kolay olur diye düşünüyorum küçük şeyleri taşımak.
bu konuda tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. akıl verin bana tecrübelerinizi anlatın. bardakları tabakları nasıl kolilemeliyim. ön hazırlık için neler gerekli.. şimdiden teşekkürler..
teşekkürler=) tabiki önceden temizlik yapılacak çünkü şuan inşaat pisliği duruyor hala. eşyaları eve bi atabilsek gerisi hallolurda...Öncelikle hayırlı olsunailece çok taşınma tecrubemiz oldu. Yerlesirken birinci işin yatagini yapmak olsun ikinci olarak kıyafetlerini yerlestir. Mutfagini temiz ve tabak bardak vs gibi düzenli koliledigine göre yerleştirmekte yeterince kolay olacaktır. Sonraki adım esyalari kafana göre yerini degistirmek veya düzenlemek. Sonrada halılar. Tabi bunlari önden yeni evde temizlik yapıldığını farzederek söylüyorum
teşekkürler içimi rahatlattınız =) şimdiden mahalle bakkalına koli siparişi vereyim ben en iyisi =)taşınmakta artık profesyonelleşmiş biri olarak için rahat etsin.nakliye şirketiyle anlaşın ve sigorta için kağıt imzalayın.kırılır çizilirse elinizde belgeniz olsun.eşyalarınızı pat pat adı veilen şeyle mutlaka sarılmasını istediğinizi söyleyin.yakın mesafe diye umursayıp sadece streçleyebilirler çünkü.sonra kırılacak eşyalarınızı gazete kağıdıyla sarıp koyun merak etmeyin bir şey olmaz.kolilerin üstüne kırılacak mutfak eşya vs diye mutlaka yazın.hayırlı olsun :)
kızlar hemen hemen taşınmayla ilgili tüm soru işaretlerim gitti ama bişey var.. halıları yıkatıp direk oraya temiz temiz sererim diye düşünmüştüm ama malum kış geldi yavaştan. bende soğuk bir memlekette yaşıyorum bu saatten sonra kurumaz anca bela olur başına dediler bende sileyim güzelce diyorum bu evde mi silsem yoksa taşındıktan sonra mı? napsam ben?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?