taşınma sorunumuz

morincim

Mor...
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
6.142
771
173
merhaba arkadaşlar. benim bir kafa karışıklığım var konu hakkında da sizlerden fikir almak istiyorum.
Ben iki yıllık evliyim. Aile apartmanında oturuyoruz. oturduğumuz binada en üst kattaki iki karşılıklı daire ve giriş kattaki daire eşimin ailesinin. ben şuanda en üst katta kv ile karşılıklı oturuyorum. evim 1+1 ve yatak odam L şeklinde. yatak odamı hiç kullanamıyorum 2 yıldır daha çeyizlerimi bile açmadım bırak nevresim sermeyi çarşaf zor seriyorum yatağıma o kadar dar yatak odam. ama mutfağım ve salonum geniş. hemde şuan bir çocuğum var evin 1+1 olması beni zorlamaya başladı.
giriş kattaki daire ise hem 2+1 ve yatak odası da normal bir oda L falan değil. üstelik mutfağından binanın arka boşluğuna çıkılıyor orayı da kendimce bahçe gibi dekore edebiliriz diyorum.

sorun ise şu ki giriş katta kiracı vardı onlar bu hafta çıkıyorlar ev almışlar bende ev daha geniş olduğu için oradaki eve geçmek istiyorum dedim eşim ille istersen geçeriz ama ben pek istemem diyor. kv ise daha önce en üst kat yapılmadan önce girişte oturmuş bana inme hiç memnun kalmazsın pişman olursun vs vs deyip duruyor. ( şunu da belirteyim evlendiğimden beri ilk defa kvm birşeyime karışıyor bu arada :) ) yani karışmakta değil ama sürekli ben olsam inmem aşağıda rahat edemezsin pişman olursun deyip duruyor. benimde kafam karışıyor. daha önce hiç giriş katta yaşamadım ama ne kötülüğü olabilir ki diyorum. kv de de camları çabuk kirleniyor ,balkonu yok daralırsın ,ne bileyim ben istemem gitme deyip duruyor...
ben yine de kv inme dedikçe ineceğim deyip durdum eşim de onayladı tamam madem dedi ama kafamda soru işaretleri var. ya kv min dediği gibi pişman olursam diye ...
sizce aşağı inmemde ne gibi olumsuzluklar olabilir ki. yada giriş katta oturanlar varsa zor mu oluyor giriş katta oturmak. fikirleriniz neler :/

evinizin içi büyüyecek

bence dışı önemli değil

ama bu sizin hayata bakışınıza bağlı

camlar kirlenirse kirlensin derim mesela

ama üst katta gürültü yaparlar halı çırparlar vs gibi olaylar olur mu

ya da çocuğunuz varmış rahatça alt katta oynar koşturur

üst katta bunu yapamayabilirsiniz

evlerin içleri nasıl

oranın mutfak banyo tuvaleti nasıl

hani onlar eski ama bu evinizdekiler yeni ise bir daha düşünün denilebilir

evleri siz biliyorsunuz

en iyi değerlendirme sizde

bu arada balkon yok demişsiniz

mesela o sıkıntı olabilir mi

çamaşır vs daralır mısınız
giriş güneş alır mı basık ve karanlık mı

Oraya taşınırsanız şimdi oturduğunuz ev kiraya mı verilecek?

RUHUN SIKILIR

Ayak altımı? ön cephe ise gürültüsü eksik olmaz.
Bir de herkesin pisliğini siz çekersiniz..

alt katlar zor olur ya ne biliyim sokağın gürültüsü bire bir evin içinde. o evleri bırakıp başka yerlere baksanız?

kv nin açıklaması gerekmez mi neymiş bu dairenin sorunu?
akıyor mu kokuyor mu nedir?
gürültü olacaktır o kesin de.
balkonu filan olmaması büyük sıkıntı mı yaşatmış kv ne?
bence başka bir sebepten inmenizi istemiyor gibi ama bilemedim de:))

Giriş oldukça sıkıntı. Rahat rahat çamaşır bile kurutamıyorsunuz kaldı ki zevk için balkona çıkmak,haba almak söz konusu bile değil. Ev ışık alıyor mu? Çocuk için önemli olur bu durum. Gürültüsü ve pisliğinden, sürekli perdelerin kapalı kalması durumundan söz etmek bile istemiyorum.- yol görüyorsa tabi- 6sene giriş katta yaşamış bir insan olarak sayabileceğim daha birçok sıkıntısı var.. Bir zaman sonra daralıyorsunuz.

arkadaşlar bir sürü sebep saymış ve hepside çok doğru.ama bir taraftan bakınca da 1+1 evde yaşamak zor.bir de çocuk varmış.
orada iki daire dururken başka eve de çıkmanız olanaksız gibi.
alt katın artıları neler mesala.
güneş alıyor mu?çok mu yol üzeri?rutubet var mı?tuvalet banya mutfak ne durumda?

ben bahçe katında oruruyorum,aynen sizin gibi en üst kat daireden geldim,aynı sorularla beraber :):)
evimden çok memnunum ben. penceremi açıyorum bahçeye yeşilliğe bakıyorum,terasıma çıkıyorum mis gibi.oğlum istediği gibi bahçeye girip çıkıyor.benim camlar tüm duvar yani pencere değil kapı aslında..bu yüzden çok ferah,hiç daralmam tam tersi hep aydınlık..ısınma sorunum hiç olmadı .hatta üst katlardan daha iyiymiş ısınması.
tek sıkıntı duvarlarda hafif nem olabiliyor. biz taşınmadan nem koruyucu küf önleyici gibi şeylerle boyattık.sorun olmadı çok şükür.
biraz evin durumuna bağlı bunlar ama bence çocuğun odası olacak olması bile öncelikli tercihtir.bu arada çocuk sizin odada mı yatıyor? taşınmak bir zorunluluk aslında bence sizin için,ne zamana kadar yatacak sizinle veya oturma odasında??

giriş katında oturmak bence de çok kötü ama ufakta olsa bi bahçesi varsa çocuk için iyi olacaktır, girip çıkmak, çocuğun bisikleti vs vs.. koca bebek arabasını üst kata indirip çıkarmaktan iyidir, bence çocuk varsa giriş katında oturulabilinir

bu arada aslında şaşırtıcı birşey giriş kat büyük 2+1 ,en üst kat 1+1 ve dar...genelde tam tersi olmaz mı??
bir de belirtmeyi unutmuşum ama bizimki site olduğu için güvenlik var bu yüzden parmaklık falan yaptırmadım.o kısım biraz iç daraltıcı olabilir.

kv niz inmenizi istemediği için bahane sunuyor gibi geldi.
evden bir gelirleri var en önemlisi ev onlara ait izinlerini bile almadan nasıl oraya yerleşebileceğinize karar veriyorsunuz?
yok mu eşinizin başka kardeşi

Ben giris katta oturuyorum yani 1.kat.ancak iki balkonum var.disardan gurultu patirti sesi olmuyor benim evde.sadece bahcede agaclar epey buyuk oldugu icin biraz oturdugum oda ve cocuk odasi az bi koyu golge oluyor. ancak limon mandalina elimi uzatsam kopariyorum goruntusu de hos.evin icinin iyi olmasi onceligin olsun.

Benim de bahçe katı evim. Camlarda parmaklık var ki hiç sevmem ben. Ama Evşendiğimiz 1.sene hırsız girince mecbur taktırdık. Perdeler hep kapalı, azıcık hava kararınca tv açık olunca içeri görünüyor diye saat 5te güneşlikleride kapatmak zorunda kalıyoruz. Sitedeyiz birde biz, evin önündeki kaldırıma sürekli çoluk çocuk genç oturuyor. Kaç kere karakolluk olduk. Ha birde kooperatif evi yani eski olduğu için foseptik tıkanınca ilk bizim wc tıkanıyor..

Başka ev alacak durumumuz da var çok şükür ama evimi, semti çok seviyorum. Başka yer beğenemiyorum.Bunlar olmasa evim çok güzel 3+1 , özel dekorasyonlu, banyom mutfağım geniş.. Ama alışıyorsun tabi bir süre sonra.
Foseptik işini çözebilsek diğerleri sorun değil benim için :)

Kentsel dönüşüm için görüşmeler başladı inşallah yenileneceğiz :)

Aynen bizim bahçe de (bahşeye açılan kapı vs yok site bahçesi) Erik, üzüm, ayva ve kiraz ağacı var. Çok güzel :)

Acaba insem miydi diye düşünmek yerine inerdim en kötü ihtimal bile küçük evden iyidir ruhum daralır duramam ben eşyalar desen üst üste yaşlılar için temzliği zor olr o yüzden kv diyordur haa inince camlar sürekli kirli olursa kv der ben demedim mş diye

evlerin içleri aynı hatta giriş katın banyosu daha güzel. balkon yok ama mutfak kısmında bina boşluğu var balkon kadar orayı balkon gibi düzenleyebilirim ayrıca zaten en üst kattaki evin balkonuda çokkk minik öyle varlığı çok büyük artı değil yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…