taşınma sorunumuz

alt katlar zor olur ya ne biliyim sokağın gürültüsü bire bir evin içinde. o evleri bırakıp başka yerlere baksanız?
şuanda ev parası biriktiriyoruz zaten bi ev alınacak. ama o evin alınması 3 4 seneyi bulur bende o arada en üst kattaki minicik evde idare etmek yerine zemin kattaki evde idare edeyim diyorum. geniş olsun diye ama işte pişman olmaktan korkuyorum

şimdi inmeseniz bile çocuk biraz büyüyünce ister istemez bir odaya daha ihtiyaç duyacaksınız.ısınma problemi nefi küfü vs yoksa düşünmeyin inin derim..

yaaaaaaaa işşşşşte :):)
onun açıklamaları balkon yok bunalırsın vs vs .
yani o bizim ondan uzaklaşmamızı istemiyor gibi geliyor bana ama eminde olamıyorum sonuçta alt tarafı 3 kat girecek aramıza yani... o yüzden güvenemiyorum neden pişman olayım ki anlamıyorum işte

ya ev alacağız en fazla 3 sene daha otururuz orada. mahalle görüyor salonu sadece. diğer odalar arkada. yani 3 sene zemin kat çekeceğine ufak eve dayan daha iyi mi diyorsun :/

Mevzu sadece balkon mu? Akarı kokarı bir sıkıntısı yoksa e inin o zaman..

alt kat daha geniş. güneş salonu alıyor ama diğer odalar pek almıyor . evet 1+1 evde çok zorlanıyorum en zoruda arkadaşlarım kocaları ile oturmaya gelince nizim kız kıza geçeceğimiz hiçbir alan yok :/

bende aynen böyle olacağımı düşünüyorum aslında yorumun içimi rahatlattı :) ama kv daha dün akşam pişman olacaksın bence kızım inme falan dedi hep kafamı karıştırıyor o yüzden fikirlerinizi almak istedim. bahçe dediğin öyle çok aman aman bir şey değil hatta şuan hiçbirşey değil bildiğin apartman boşluğu ama eşime oraya tente alırız yeşil çim halısı yada güzel bi bahçe parkesi yaparız orayı bahçeye benzetiriz dedim o yüzden bahçe diyorum yani .) mutfaktan direk çıkış olacak öyle olursa bahçeye

kv niz inmenizi istemediği için bahane sunuyor gibi geldi.
evden bir gelirleri var en önemlisi ev onlara ait izinlerini bile almadan nasıl oraya yerleşebileceğinize karar veriyorsunuz?
yok mu eşinizin başka kardeşi
inersek bizim ev kiraya verilecek inmezsek oorası kiraya verilecek. o konuda onların bir kaybı yok. eşimin kardeşi var ve evlenince boş olan evlerden birine o geçecek. ama şuan elti olmadığı için ben seçim hakkımı rahat kullanabiliyorum :)

şuan önceliğim evin içi zaten ../ yüksek girişmi senin nasıl balkonu var. benimkisi direk giriş kat yerle bir o yüzden balkonu yok

Mevzu sadece balkon mu? Akarı kokarı bir sıkıntısı yoksa e inin o zaman..
kv ye göre balkon.
bana göre balkonun olmaması sorun değil aslında ama neden pişman olayım onu pek anlayamıyorum da zemin katta oturan bikaç arkadaş olumsuz yönlerini söylemişler az çok kafamda şekillendi ama yinede evin +1 odası avantaj geliyor gözüme

ya ev alacağız en fazla 3 sene daha otururuz orada. mahalle görüyor salonu sadece. diğer odalar arkada. yani 3 sene zemin kat çekeceğine ufak eve dayan daha iyi mi diyorsun :/

Mahalle görüyorsa hep sıkıntı, bütün gürültü sizin evinizde olacak. Yoldan geçen insanların konuşmalarını bile dinleyebileceksiniz. Diğer odaları en fazla yatarken kullanacaksınız zaten gününüzün büyük coğunluğu salonda geçeçek. Bizimki yokuşa bakıyordu, işlek bir yol değildi ama. Sürekli cam ve perde kapalı durmak zorundaydı yoldan geçenler evin içini görüyordu gürültü desen o biçim. Eğer taşınacaksanız 3 sene dayanmanız bence hiç problem değil.. Çünkü geniş olsun diye düşünerek farkında olmadan kendi hareket alanınızı daha fazla kısıtlayacaksınız. arka odalara karanlık olacak ve kış geldi nerdeyse soğuk olacak. Salonda gürültü diz boyu, pencereye bile nadir cıkacaksınız.
Kısacası oldukça sıkıntılı olduğunu söylemek istiyorum. Isınması bile güç oluyor.

bence eşinizle oturup her iki dairenin artı ve eksilerini bir kağıda yazın, hangisi mantıklı gelirse oraya oturursunuz.
benim fikrime göre de çocuğunuz varsa ve daha sonra yeni bir eve taşınmayı düşünmüyorsanız +1 odalı daireyi tercih edin, sonuçta camın balkonun pisliği önemli değil,çocuğunuzun ve sizin rahatınız önemli

Aslında sadece giriş katın dışardan fotoğrafını atabilseniz basık mi değil mi ? Yola çok mu yakın? Direk yolla bitisikse evet sıkıntı ama icerdeyse girişi o zaman daha rahat olur sanirim. Evin genişliği de önemli. Çocuk büyüyünce zaten dışarıyı ister bir salıncak kurar küçük bi koltuk koyar oturursunuz yanında gibi geldi. Böcek vs için sineklik yaptirirsiniz.

ne kadar güzel işte..istediğiniz gibi yaparsınız o boşluk kısmını da. çok da keyifli olur düzenlemesi.hayal ettim bile ben:)
tesisat sorunu da yoksa düşünmeyin geçin derim ben..kv de de gelip evi görünce ayy ben otururken böyle değildi der:):)
dediğim gibi her halukarda çocuğunuzun odaya ihtiyacı var zaten..elinizdeki imkanı değerlendirin derim..

Giris kat cidden sikintili, kayinvalideniz hakli. Hem ilk defa bir seye karisiyor demissini, demek ki kayinvalideniz cidden cok iyi bir insan ve oglunun ayri bir evi oldugunun farkinda. Dar olsun ust kat olsun derim ben, daha onceden (bu hazirana kadar) bahce katinda oturuyordum. Ne hamamboceginin ardi arkasi kesildi ne baska bir sey. O kadar ilaclama yapmamiza ragmen bana misin demediler. Ayrica gunes almiyor. Cami aciyorsun ama rahatsiz oluyorsun, tum gurultu evinin icinde ne yazik ki. Gunesliklerini asla acamaman da cabasi zaten, herkes bi iceri bakma derdinde (buyugu kucugu fark etmiyor ne yazik ki). Yani ozetle ev senin evin degil diyebilirim ki ben 3 yil oturdum, simdi katta guzel bi evim var ve o gunler kabus gibi geliyor iyiden iyiye.

Ekleme: rutubet ve nem de cabasi... Cekyatimin altindaki bos laptop cantasina kadar her seyim kuflenmis, fark edememisim. Bazam, komidinler, bazamin icindeki yastiklar vs vs. Tam bir felaket. Ha tabii bu benim oturdugum evle de alakali. Diyelim alt kattan memnun kalmadiniz tekrar yukari cikma ihtimaliniz var mi? Ya da kayinvalidenizin evi nasil kac oda? Belki onla yer degistirirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…