taşınma sorunumuz

Mahalle görüyorsa hep sıkıntı, bütün gürültü sizin evinizde olacak. Yoldan geçen insanların konuşmalarını bile dinleyebileceksiniz. Diğer odaları en fazla yatarken kullanacaksınız zaten gününüzün büyük coğunluğu salonda geçeçek. Bizimki yokuşa bakıyordu, işlek bir yol değildi ama. Sürekli cam ve perde kapalı durmak zorundaydı yoldan geçenler evin içini görüyordu :silah: gürültü desen o biçim. Eğer taşınacaksanız 3 sene dayanmanız bence hiç problem değil.. Çünkü geniş olsun diye düşünerek farkında olmadan kendi hareket alanınızı daha fazla kısıtlayacaksınız. arka odalara karanlık olacak ve kış geldi nerdeyse soğuk olacak. Salonda gürültü diz boyu, pencereye bile nadir cıkacaksınız.
Kısacası oldukça sıkıntılı olduğunu söylemek istiyorum. Isınması bile güç oluyor.:KK12:
hadi ya o derece evin içine giriyor mu bütün sesler :(
ben bu konuyu kiracı çıkmadan ona bir sorayım o zaman ama ayıp olur mu ki acaba sormam .:/
evet taşınacağız ama odasız olmak arkadaşlarım falan geldiğinde de bana çok sıkıntı veriyor ondan taşınmak istemiştim ya offf hem taşınmayı çok istiyorum hem pişman olmak istemiyorum.

Mahalle görüyorsa hep sıkıntı, bütün gürültü sizin evinizde olacak. Yoldan geçen insanların konuşmalarını bile dinleyebileceksiniz. Diğer odaları en fazla yatarken kullanacaksınız zaten gününüzün büyük coğunluğu salonda geçeçek. Bizimki yokuşa bakıyordu, işlek bir yol değildi ama. Sürekli cam ve perde kapalı durmak zorundaydı yoldan geçenler evin içini görüyordu :silah: gürültü desen o biçim. Eğer taşınacaksanız 3 sene dayanmanız bence hiç problem değil.. Çünkü geniş olsun diye düşünerek farkında olmadan kendi hareket alanınızı daha fazla kısıtlayacaksınız. arka odalara karanlık olacak ve kış geldi nerdeyse soğuk olacak. Salonda gürültü diz boyu, pencereye bile nadir cıkacaksınız.
Kısacası oldukça sıkıntılı olduğunu söylemek istiyorum. Isınması bile güç oluyor.:KK12:
ya birde biz evde çok duran bir çift değiliz. işten gelir biryerlere çay içmeye gideriz . dolaşmaya çıkarız haftasonlarımız full doludur falan . çocuk olunca da bu değişmedi. hani öyle çok kapı pencere açma ihtiyacım olacağını sanmıyorum ... normalde şuanki evimizdede balkonu sadece eşim sigara içerken kullanıyor öyle sık sık balkona pencere kullanmıyoruz yani. evi havalandırmak hariç. havalandırmayı da arka camlarda yaparım aşağı inince diyorum ./

Aslında sadece giriş katın dışardan fotoğrafını atabilseniz basık mi değil mi ? Yola çok mu yakın? Direk yolla bitisikse evet sıkıntı ama icerdeyse girişi o zaman daha rahat olur sanirim. Evin genişliği de önemli. Çocuk büyüyünce zaten dışarıyı ister bir salıncak kurar küçük bi koltuk koyar oturursunuz yanında gibi geldi. Böcek vs için sineklik yaptirirsiniz.
resmini yarın atarım şimdi işyerindeyim. evin içi en azından şuan oturduğum eve göre geniş. şuan 60m2 bi evdeyim aşağıdaki ev 90m2 falan

salon camının dışında ayakta duran birisinin bel kısmına falan gelir pencere. yere yakın yani

bence eşinizle oturup her iki dairenin artı ve eksilerini bir kağıda yazın, hangisi mantıklı gelirse oraya oturursunuz.
benim fikrime göre de çocuğunuz varsa ve daha sonra yeni bir eve taşınmayı düşünmüyorsanız +1 odalı daireyi tercih edin, sonuçta camın balkonun pisliği önemli değil,çocuğunuzun ve sizin rahatınız önemli
onu eşimle değilde ben tek başıma yaptım ;) ... ve artıları daha fazla. eşimle de paylaştığım zaman hak verdi madem bu kadar istiyorsun inelim dedi. ama hala hem hak veriyor hem kendi istemiyor ben istiyorum diye iniyor.. işte pişman olursam kimseye bir şey deme hakkım olmaz. ondan çekincelerim var zaten. diğer kaynımada kız arıyorlar zaten bulsa 1 yıl içinde evlenmek istiyor. birdaha dönüşümde olamaz elti gelince...

ne kadar güzel işte..istediğiniz gibi yaparsınız o boşluk kısmını da. çok da keyifli olur düzenlemesi.hayal ettim bile ben:)
tesisat sorunu da yoksa düşünmeyin geçin derim ben..kv de de gelip evi görünce ayy ben otururken böyle değildi der:):)
dediğim gibi her halukarda çocuğunuzun odaya ihtiyacı var zaten..elinizdeki imkanı değerlendirin derim..
içimi okudun. yani öyle fesat bi gelin değilim kv mi de çok severim ama bu konuda niyeyse asıl o ''aaaaa nede güzel olmuş boşuna vazgeçirmeye çalışmışım seni biz otururken böyle değildi '' desin istiyorum :):P
eşimde salona niş falan yapacak birazcık şekil vereceğiz eve bakalım daha da araştırıyorum. ufak odayıda kızıma mı oda yapsam daha fonksiyonel bir şey mi yapsam diye,

Giris kat cidden sikintili, kayinvalideniz hakli. Hem ilk defa bir seye karisiyor demissini, demek ki kayinvalideniz cidden cok iyi bir insan ve oglunun ayri bir evi oldugunun farkinda. Dar olsun ust kat olsun derim ben, daha onceden (bu hazirana kadar) bahce katinda oturuyordum. Ne hamamboceginin ardi arkasi kesildi ne baska bir sey. O kadar ilaclama yapmamiza ragmen bana misin demediler. Ayrica gunes almiyor. Cami aciyorsun ama rahatsiz oluyorsun, tum gurultu evinin icinde ne yazik ki. Gunesliklerini asla acamaman da cabasi zaten, herkes bi iceri bakma derdinde (buyugu kucugu fark etmiyor ne yazik ki). Yani ozetle ev senin evin degil diyebilirim ki ben 3 yil oturdum, simdi katta guzel bi evim var ve o gunler kabus gibi geliyor iyiden iyiye.

Ekleme: rutubet ve nem de cabasi... Cekyatimin altindaki bos laptop cantasina kadar her seyim kuflenmis, fark edememisim. Bazam, komidinler, bazamin icindeki yastiklar vs vs. Tam bir felaket. Ha tabii bu benim oturdugum evle de alakali. Diyelim alt kattan memnun kalmadiniz tekrar yukari cikma ihtimaliniz var mi? Ya da kayinvalidenizin evi nasil kac oda? Belki onla yer degistirirsiniz?
evet kv çok iyi bir insandır sağolsun . o karışmaz onun yerine kp karışırdı da neyse o konular çok alakasız olacak bu konuyla ilgili :)
böcek sorunu yok olsa zaten kv sürekli onu söylerdi vazgeçirmek için. rutubet sorunuda yok eşim de kp de tesisatçı zaten o kısımlarını onlar hallediyor. ama şu ses evin içinde olacak vs dediniz ya o konuyu biraz düşünmem lazım :/
şuanki evimdede yatak odam bile yok diyebilirim sadece salon ve mutfak
yatak odası okadar küçük ki L şeklinde yatağın olduğu yer iki taraftan duvar çarşafı bile zor seriyorum 2 yıllık evliyim daha nevresimlerimi hala açmadım kullanamadığım için. onada üzülüyorum hemde bi odanın eksikliği zor işte ya ./

gitsen pişman olsan da daralacaksın
yukarıda da daralacaksın
evet alt kat çabuk kirlenir
ama
ev büyüklüğü gerçekten dert

gitsen pişman olsan da daralacaksın
yukarıda da daralacaksın
evet alt kat çabuk kirlenir
ama
ev büyüklüğü gerçekten dert
kesinlikle dert. önceden yine o derece dert etmiyordum ama çocuk olduğundan beri mama sandalyeiydi oyuncaklarıydı derken hepten dert oldu bana.
yani aslına bakarsan öyle pişman olsam da daralacağım inmesem de aynı .)

evet kv çok iyi bir insandır sağolsun . o karışmaz onun yerine kp karışırdı da neyse o konular çok alakasız olacak bu konuyla ilgili :)
böcek sorunu yok olsa zaten kv sürekli onu söylerdi vazgeçirmek için. rutubet sorunuda yok eşim de kp de tesisatçı zaten o kısımlarını onlar hallediyor. ama şu ses evin içinde olacak vs dediniz ya o konuyu biraz düşünmem lazım :/
şuanki evimdede yatak odam bile yok diyebilirim sadece salon ve mutfak
yatak odası okadar küçük ki L şeklinde yatağın olduğu yer iki taraftan duvar çarşafı bile zor seriyorum 2 yıllık evliyim daha nevresimlerimi hala açmadım kullanamadığım için. onada üzülüyorum hemde bi odanın eksikliği zor işte ya ./

Yatak odasinin genisletilme imkani yok mu? Yani misal sainda yanyana ise duvar salona dogru genisletilebilir mi? Cunku cidden giris kat cok zor, ben acayip sakin bi mahallede oturuyordum ki ulkenin en onemli adamlarindan birinin evi vardi iki sokak otemde. Hani o yuzden baya sessiz sakin nezih bi yerdi, ona ragmen son zamanlarda habalar isininca sinirlerim tepeme cikiyordu, malum coluk cocuk. Sus git otede oyna da diyemiyorsun nerede oynasin cocuk? Kapisinin onu sonucta falan. Simdi desen ust kattakiler beni deli ediyor, yeni tasinmis olmama ragmen yazin tekrsr tasinmayi dusunuyorum. O kadar terbiyeli insanlar ki masallah sabahin 6sinda cocuklari topuklu ayakkabi giyip yatak odamin uzerinde bir o yana bir bu yana kosabiliyor...

içimi okudun. yani öyle fesat bi gelin değilim kv mi de çok severim ama bu konuda niyeyse asıl o ''aaaaa nede güzel olmuş boşuna vazgeçirmeye çalışmışım seni biz otururken böyle değildi '' desin istiyorum :):p
eşimde salona niş falan yapacak birazcık şekil vereceğiz eve bakalım daha da araştırıyorum. ufak odayıda kızıma mı oda yapsam daha fonksiyonel bir şey mi yapsam diye,
tabii ki kızınıza yapın odayı..sizinle aynı odada kalması uygun değil ki.kendi odası yatağı olsun..:)
niiş de güel fikir,içine aydınlatmasıyla beraber. bir de tavan spot çok güzel duruyor.karanlık olma ihtimali varsa da uygun bir seçenek..ayrıca o bahçe için ikeada çok güzel fikirler var.
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...ksesuarlari/90234226/runnen-yer-dosemesi.aspx bu yer için süper
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...sesuarlari/80204927/applaro-duvar-paneli.aspx
buna da saksı asıyorsun harika oluyor..

Yatak odasinin genisletilme imkani yok mu? Yani misal sainda yanyana ise duvar salona dogru genisletilebilir mi? Cunku cidden giris kat cok zor, ben acayip sakin bi mahallede oturuyordum ki ulkenin en onemli adamlarindan birinin evi vardi iki sokak otemde. Hani o yuzden baya sessiz sakin nezih bi yerdi, ona ragmen son zamanlarda habalar isininca sinirlerim tepeme cikiyordu, malum coluk cocuk. Sus git otede oyna da diyemiyorsun nerede oynasin cocuk? Kapisinin onu sonucta falan. Simdi desen ust kattakiler beni deli ediyor, yeni tasinmis olmama ragmen yazin tekrsr tasinmayi dusunuyorum. O kadar terbiyeli insanlar ki masallah sabahin 6sinda cocuklari topuklu ayakkabi giyip yatak odamin uzerinde bir o yana bir bu yana kosabiliyor...
benim üst katımda eşimin babaannesi olacak en alta inersem. oda tek yaşıyor. ses problemimiz olmayacak . mahalledeki seslere gelince birkaç kişi onu yazdı tek çekincem o şuanda. çünkü mahallede çocuk var bayağı . kışın ses olmaz ama yazın bilmiyorum yaaaa :( :/

merhaba arkadaşlar. benim bir kafa karışıklığım var konu hakkında da sizlerden fikir almak istiyorum.
Ben iki yıllık evliyim. Aile apartmanında oturuyoruz. oturduğumuz binada en üst kattaki iki karşılıklı daire ve giriş kattaki daire eşimin ailesinin. ben şuanda en üst katta kv ile karşılıklı oturuyorum. evim 1+1 ve yatak odam L şeklinde. yatak odamı hiç kullanamıyorum 2 yıldır daha çeyizlerimi bile açmadım bırak nevresim sermeyi çarşaf zor seriyorum yatağıma o kadar dar yatak odam. ama mutfağım ve salonum geniş. hemde şuan bir çocuğum var evin 1+1 olması beni zorlamaya başladı.
giriş kattaki daire ise hem 2+1 ve yatak odası da normal bir oda L falan değil. üstelik mutfağından binanın arka boşluğuna çıkılıyor orayı da kendimce bahçe gibi dekore edebiliriz diyorum.

sorun ise şu ki giriş katta kiracı vardı onlar bu hafta çıkıyorlar ev almışlar bende ev daha geniş olduğu için oradaki eve geçmek istiyorum dedim eşim ille istersen geçeriz ama ben pek istemem diyor. kv ise daha önce en üst kat yapılmadan önce girişte oturmuş bana inme hiç memnun kalmazsın pişman olursun vs vs deyip duruyor. ( şunu da belirteyim evlendiğimden beri ilk defa kvm birşeyime karışıyor bu arada :) ) yani karışmakta değil ama sürekli ben olsam inmem aşağıda rahat edemezsin pişman olursun deyip duruyor. benimde kafam karışıyor. daha önce hiç giriş katta yaşamadım ama ne kötülüğü olabilir ki diyorum. kv de de camları çabuk kirleniyor ,balkonu yok daralırsın ,ne bileyim ben istemem gitme deyip duruyor...
ben yine de kv inme dedikçe ineceğim deyip durdum eşim de onayladı tamam madem dedi ama kafamda soru işaretleri var. ya kv min dediği gibi pişman olursam diye ...
sizce aşağı inmemde ne gibi olumsuzluklar olabilir ki. yada giriş katta oturanlar varsa zor mu oluyor giriş katta oturmak. fikirleriniz neler :/

Giriş katta oturmak zordur
Ama birazda binanın durumuna bağlı
Bazı giriş katlar güzel oluyor
İlk oturduğum giriş katta çok zorluk çektim, yolun gürültüsü, toz toprak, yukarıdan silkeleyenler, çocuk sesleri, camların önü hep pisti. En önemli sorunda rutubetti. Şimdi oturduğum yerde giriş kat ama kaldırımdan uzak, camın üzerinde kot var, silkelenenden pek rahatsız olmuyorum. Çok şükür rutubetim yok, evin içi çok bakımlı değil ama rutubet olmadığı için çok rahat ettim, evim aydınlık ferah. Sizde bu şartları bir gözden geçirin, evin içindeki alanınız bayağı bir genişleyecek bu çok önemli ama binanın durumu da mühim

tabii ki kızınıza yapın odayı..sizinle aynı odada kalması uygun değil ki.kendi odası yatağı olsun..:)
niiş de güel fikir,içine aydınlatmasıyla beraber. bir de tavan spot çok güzel duruyor.karanlık olma ihtimali varsa da uygun bir seçenek..ayrıca o bahçe için ikeada çok güzel fikirler var.
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...ksesuarlari/90234226/runnen-yer-dosemesi.aspx bu yer için süper
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...sesuarlari/80204927/applaro-duvar-paneli.aspx
buna da saksı asıyorsun harika oluyor..
yaaa yer döşemesi işte böyle bir şey düşünüyordum ya bundan yada yeşil çim halı diyordum ama bu halıdan daha temiz olur herhalde silerim miss gibi.... çok sağolllll :)
duvar paneli de çokkk güzel ben sarmaşık düşünmüştüm ama çiçek bakımından hiç anlamam bu panelden alıp gerçek olmayan ama gerçek gibi çokkk güzel çiçekler var onlarla süsleyebilirim sanırım :)
birde aydınlatma tamamdır işte :)
birde şu salondaki ses derdi var onuda akşam görüşeceğim bütün seslerin evin içinde olmasına nasıl bi çözüm getirebiliriz diye

Giriş katta oturmak zordur
Ama birazda binanın durumuna bağlı
Bazı giriş katlar güzel oluyor
İlk oturduğum giriş katta çok zorluk çektim, yolun gürültüsü, toz toprak, yukarıdan silkeleyenler, çocuk sesleri, camların önü hep pisti. En önemli sorunda rutubetti. Şimdi oturduğum yerde giriş kat ama kaldırımdan uzak, camın üzerinde kot var, silkelenenden pek rahatsız olmuyorum. Çok şükür rutubetim yok, evin içi çok bakımlı değil ama rutubet olmadığı için çok rahat ettim, evim aydınlık ferah. Sizde bu şartları bir gözden geçirin, evin içindeki alanınız bayağı bir genişleyecek bu çok önemli ama binanın durumu da mühim
işte ben daha önce hiç giriş katta oturmadım ondan emin olamıyorum. artıları eksileri tam kestiremiyor olabilirim ama baktığım zaman sorunlu bi bina yada mekan değil. tabi mahallede çocuk çok var ama o rutubet vs sorunu yok evin . kv ye de sırf biz inmeyelim diye olumsuz konuşuyor gibi geliyor o yüzden ona güvenemiyorum. o yüzden sizin fikirlerinizide almak istedim

yaaa yer döşemesi işte böyle bir şey düşünüyordum ya bundan yada yeşil çim halı diyordum ama bu halıdan daha temiz olur herhalde silerim miss gibi.... çok sağolllll :)
duvar paneli de çokkk güzel ben sarmaşık düşünmüştüm ama çiçek bakımından hiç anlamam bu panelden alıp gerçek olmayan ama gerçek gibi çokkk güzel çiçekler var onlarla süsleyebilirim sanırım :)
birde aydınlatma tamamdır işte :)
birde şu salondaki ses derdi var onuda akşam görüşeceğim bütün seslerin evin içinde olmasına nasıl bi çözüm getirebiliriz diye
rica ederim:) sarmaşık istiyorsanız bu duvar paneline sarabiliyorsunuz,büyüdükçe buna dolanıyor.ama acizane tavsiyem ,samaşık biraz böcek yapıyor,minik sinek böcek gibi..
ses derdi üst katta da olabileicek birşey.bahçeye mi bakıyor odalar veya salon? ya da sokağa mı?

Kiracınızla oturup konuşsanız daha iyi olur sanki sizin için.Sonuçta burada yazanların hepsi farklı şartlarda ki giriş katlar.EN iyi orda yaşayan bilir .

Back
X