Taşınma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

aycilllay

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2025
48
-6
1
Öncelikle merhaba, biraz uzun olacak ama gerçekten dertleşmem gerekiyor. Evlenirken evim yoktu yaklaşık iki hafta sonra tutmak durumunda kaldım. Öncesinde eşimin arkadaşının evden çıkmasını bekledik aylarca ama çıkmadı. Neyse ilk bulduğumuz butcemize en uygun eve girdik. Mutfağım iki kişilik herkes bir laf etti hiç takmadım hiç umursamadım. Ama evin zamanla eksikleri ortaya çıktı. İlk sene karınca bastı. Sonra kuşlar dadandı mutfak camimi kokudan açamaz oldum. Parkeler kabarik durumdaydı içine insan girince iyice LEsoldu. Evim geniş ona lafım yok çok şükür ama bina pis evin banyosu ve balkonları sürekli küf tutuyor ve açıkçası banyonun küfünden bıkmış durumdayım. O dersleri kaç kere yeniledim Allah biliyor kapılar dökülüyor kapı kolları pas içinde. Her şeyi düzeltirim kendi cevimden de veririm ama banyoyu artık ağlayarak temizliyorum. Tavanı boyadık ama yine küf yine küf. Bu süreçte de sürekli hasta olmaya başladım doktor life ve toza yoğun alerjim olduğunu söyledi. Aylardır taşınma olayı için kavga ediyoruz. Maddi durumumuz var ama eşim taşınma parasını çöpe gidecek bir para gibi görüyor. Ben durduk yere seksen doksan bin vermem diyor. Benim birikmişim var teklif ediyorum yok diyor. Dedemin dairesi var teklif ediyor yok diyor
Babamın yeni dairesi yapılıyor gel otur diyor yok diyor. Babam daireyi satayım başka yer alayım diyor yok diyor. Arkadaşı daire buluyor yok diyor ve ben ne kadar kibarda olsam hep bir tartışmaya dönüyor işin sonu. Arkadaşlar belki gören ne var der bilemiyorum ama en çok da kayinvalideme kırgınım. Bana ayriyken sürekli sen ev bul biz ikna ederiz dedi oğlunun yanında konu açılınca ben karışmam diyor ya da susuyor köşeye çekiliyor. Eve gelince herkes bir şeyden şikayetçi her şeyi muntazam yaptım o kadar iyi değerlendirdim ki. Ama eşyaların mahvoluyor gözümün önünde. Balkon küfü çamaşır makinası sarmıştı en son öyle söyleyeyim. Her çıkarmaya çalıştığında bir kimyasal. Bana idare et biriktirip çıkalım dese tamamim. Ben ona sıfır binaya çıkalım demiyorum temiz bir yer istiyorum ve hastalığımın sebebi in bu küf olduğunu düşünüyorum. Çünkü odalarda gözle gorulup rutubet yok ama yönetici su borusunun patlayıp binaya dolduğunu söyledi zaten bina duvarları pert durumda. 10 yıllık bina ama otuz yıllık gibi. Çıkmıyorum çıkmak istemiyorum dersin bitmiyor diyor ama yemin ederim bugüne kadar ilk defa bir şey istedim. Maddi olarak. Yani evlenirken bile olsun sıkma canını evimiz sonradan da olur diye ben teselli ettim. Tamam cikmayalim ama babam ona her imkanı sunuyor. Oğlum parkeleriniz kabarmış çok kötü bizim yıkılacak evdeki parkeler yepyeni getirip doseyelim dedi ona bile yok gereksiz diyor. Çıkmasa ama yine de ortamı benim için iyileştirme anlayacagim. Kızlar banyonun küveti var altı açılıyor küf dolu yikasam da çıkmıyor bir hafta ev kapalı kaldı geldim silikonlarin altında kadar küf. İnanın üç saat harcadım banyoda boğuldum artık illallah ettim. Erzak balkonum küf. Babam geçen sene geldi bir gün boyunca banyom ile uğraştı boyadı bir sene sonra yine küf. Her şeyi sunuyorum birikmisimi vereyim diyorum yok maaşımı vereyim diyorum yok babamdan isteriz diyorum yok çocuk olana kadar idare edeyim ama yavru bu evde büyümesin diyorjm yok. Hiçbir çözüm bulamıyorum çok bunaldım gözüme batmayan da batıyor. Allah'ım hayırlı değilse evi gönlüme isimdir diyorum yok isinamiyorum. O şişmiş söküldn kapı ve parkeleri görünce geliyor bana. Lütfen sukursuz demeyin suanki kiramizin iki katını verebilecek sıfır dairede oturacak imkanımız varken huzursuz olduğum halde buraya para dökmek bana mantıksız grliyor. Kaldı ki biz arabamız olduğu halde piyasa bitiyor diye üst model arabayı tüm düğün altinlarimizi bozdurup üstüne borç yapıp aldık. Yani midesi bulaninca yapılabiliyor bu. Şu an arabamız sürekli bozuluyor ve diyorum ki sürekli bir bahane bulduğun için Allah çıkartıyor diyorum o bile dusundurmiyor. Durduk yere bir yerden para kaybedecek bir olay yaşıyor sürekli ama yok. Bir tek meselemiz bu. Çok şükür Allah'ıma. Yine diyorum çok şükür. Allah canımızı sağ bizi bir kılsın ama demek istediğim beni anlamasi. İmkanım var eşim de mutsuz kadın sürekli hasta oluyor demesi. Ama yok zannediyor ki bahane üretiyorum. O kokuyu ben alıyorum o banyo gideri bile küfleniyor ya. Ne yapayım bilemiyorum. Duşa kabin ya duşa kabinin metal kısımları bile küf. Çıkartamiyorum. Alttan işlemiş belli ki. Biz de küflü banyoda yikandik diyor. Kendi evleriydi kimse kendi evinden çıkmak istemez diyorum. Ayrıca ailesinin durumu çok iyi benim babam kırk bin ile ev geçindirmeye çalışıyor şu an. Düğün için hiçbir şey yapmadılar bize eşyalar beyaz eşyalar hepsini kendimiz yaptık. Borcu bile dayısından aldık. Hoş kayinpederimin hakkını yiyemem adamın evde uyanık kaldığı zaman yok yorgunluktan istesek gözü kapalı verir. Durumlarını şöyle anlatayım tüm eve özel çizim odalar ve dolaplar yapıldı. Yani bir günde yaklaşık 150 bin gözü kapalı verildi. Bizim kayinvalideme altın borcumuz var konusu açıldığında ben ufak ufak zorlandığımız söylüyorum ama tık yok. Hiçbir şey yapmadık zorlanmasinlar falan da yok. Bana dediğini oğluna dese o evden kırık kere cikardik. Eşim ailesinin ağzının içine bakar.

Son düzenleme:
Bu evliliğe neden devam ediyorsunuz ? Evet, küf insanı hasta eder. Ciğerlerinize yazık. Gidin ailenizin evine, önce sağlık durumunuzu düzeltin. Sonrada evliliğinizle ilgili net bir karar verin.

Size ve canınıza değer vermeyen bir insanla neden zaman harcıyorsunuz ? Adam çocuğunuz olsa da böyle bir evde yaşatmakta sorun görmüyor işte.

Eşin allahından belasınımı istiyor bu inat ne ? Ev kadınındır kadın evinde mutluysa herkes mutludur birde neden birtek onun insafına kalmış bu karar?
küf ve nem zaten çok zararlı birde neden varlık içinde yokluk çekesin çocuk filan yapma bu kocaya aman deyim

Ona göre büyük bir sorun değil. Tüm odayı kaplamiyor sonuçta. Balkon için dışardan ben alıyor diyor. Banyo için boyadık tekrar oldu diyor. Tamam eskisi kadar yok ama var. Bir hafta çitilemeden geçmemiştir. Ellerim yanıyor artık kimyasaldan. Güzellikle de konuşmuyoruz maalesef. Ben gayet tatlı dille yaklaşıyorum ama sonu bağırış. Anlamıyorsun çıkmayacağım o parayı bir günde çıkarırım ama çöpe atamam. Burada oturacağız diyor başka bir şey demiyor.

Siz şöyle bir teklifte bulunun o zaman kendi paranızla kiraya çıkın rahat temiz oturun eşiniz de orda yaşamaya devam etsin madem ki yok yok diyor siz de orda daha fazla kalmayın

Eşinizin uşağı mısınız siz?
Onun istediği oluyor, sizinse onu ikna ekmek için bir bilimsel makale yazmadığınız kalmış.
“Ben burda yaşayamıyorum, ev baktım, şu şu seçenekleri buldum, bakar mısın? Bu evde kalmak bir seçenek değil. Aksi halde otelde kalmayı düşünüyorum bir süre”
Küf çok ciddi bir sorun, hasta eder insanı.
Adam binecek eşek bulmuş, bu garibim de onu nezaketle ikna etme derdinde.
İknaya debelenmeyin, eyleme geçin.

24 yillik evliyim evliligim süresince 1 gün bile çalışmadım toplamda 3 ev değiştirdim bu 3. Evim hiç birinde sormadım yani sormadım derken izin istemedim böyle olması gerekiyor dedim eşyaları yeniledik taşındık
Erkek kısmı öyle herseye karışmaz kusura bakmasın
Kendi konforu için var olan arabayı yenilemeyi biliyor değil mi
Siz nasıl yaparsınız bilmiyorum ama iyi sabretmissiniz yalandan bir cinnet her şeyi paklar :)

Altınları arabaya vererek hata yapmışsın sevmiyor seni küflü evde durulmaz bir şey olsa nasıl düzelecek? Bari nem toplayan cihaz al ama onlar da ucuz değil. Sen çalışıyor musun babanın daireyi niye istemiyor

Budur
Ay bu arada doğumunuz üstünden 4496 gün geçmesine rağmen aşağıdaki hamilelik günlüğü neden kapanmıyor ki, evlenecek yaşa gelmiş çocuk

Ben evlenmeden önce böyle biri degildim ne cinnetler geçirdim. Artık kapıyı çekip hava almaya çıkiyorum. Ağlasam manipüle ediyorsun ağlayarak diyor. Ağlamaya utanıyorum.

Bir cihaz aldık ama çare olmadı. Bina ile alakalı bir durum. Nem değil artık. Üst katlardan su alıyor tesisatı sıkıntılı. Biz evde yokken lamba haznesine şu dolmuş. Eve girdigimiz an elektrikler gitti. Merkezi olarak. Yani bu bile yeterdi burda oturulmaz demeye. Çünkü geceleri evde tek kalıyorum. En azından böyle olmaz demeye yeterdi. Üst komşu yaptırıyor ama ev sahibi altı yıl önce de aynı sorunun olduğunu söyledi demek ki süregelen bir sorun bu.

Ben evlenmeden önce böyle biri degildim ne cinnetler geçirdim. Artık kapıyı çekip hava almaya çıkiyorum. Ağlasam manipüle ediyorsun ağlayarak diyor. Ağlamaya utanıyorum.
Hic de ağlamam niye ağlayim da Allah ağlatmasin
Yahu onun ne dediği o kadar da önemli değil he deyin geçin sizin dediğiniz olacak onun değil kuzum

Yani her konuda kendimi suçlu görüyorum, annem gibi oluyorum. Üstelik çok iyi üniversitelerden mezun yazarlık yapan programlara katılan özgüvenli güzel bir kadindim. Evden çıkamıyorum şimdi. Özgüven sıfır. En son arabayı sürekli işyerinde birine veriyordu ona tartıştık. Ayda bir iki değil her hafta alıyor kendisinin bellemiş. Dedim istemiyorum arabaya metresini mı alıyor ne halt yiyor belli değil. Ona bile kavga çıktı. İşine karistigim için. İkimizin mali desem satar veririm paranı diyor. Yok yani çözüm bulamıyorum. Hayır diyemiyor kimseye. Görüyorum anlıyorum. Dışarıya ve herkese karşı da çok merhametli. Ama bana neden böyle oluyor anlamıyorum. Kavgalar olmadan maşallah durumdayız. Problem yok. Ama ben bir sorun söylediğimde işler değişiyor.

Artık nasıl manipüle edilmişse "Ne olur şükürsüz demeyin" diyor
Çünkü sukursuzluk ile suclandim bir müddet. Başka evde de başka sorunun cikacak diyor. Tamam ben evlendigimden beri hastayim ama bunların pssikolojik olduğunun yeni farkına vardım. Karşılıklı kavga etmeden konuşamıyoruz ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…