Anasıdır. Alışma diye yapmıyorum ne demek? O evin erkeği ise yapacak. Karısınıj konforunu düşünmeyecek de ne yapacak bir koca,sende de madem alışma diye yemek yapmıyorum bundan sonra,yıkamıyorum çamaşırlarıMantıklı düşününce evliliğin geleceği beni de korkutuyor bunu ona da söylüyorum ama verdiği cevap senin bu sinirin yüzünden beni de korkutuyor oluyor. En basiti tezgahin altına aylardır üçlü priz takılacak bilerek takmadım. Annesinin yanında konusu açıldı. Söyledim gülerek. Sen niye takmadın diyor bana annesi. Böyle böyle cesaret alıp çekti her şeyden elini. Böyle değildi. Gerçekten hayran olarak baktığım sorumluluk sahibi bir insandı. Alışma diye yapmıyorum durumuna geldi. Akıl hocası var ama kim.
İlaçlara doktorlara güvenmeyen bir aile. Asi karsitlari grubundalar. Evlenince öğrendim. O yüzden doktorun bir şey demedi etkilemedi.Astım riski mi bahane gibi geliyormuş?
Ne yaptığının ne dediğinin farkında mı bu adam! Sahte test evrağı uzatmadınız ya ona? Bağışıklığınız düşük değilse bile düşecek zaten.
Babanızı da alıp baktığınız evlerden birini tutup gidin. Küflü evde yaşanır mı yahu. Hemde 80- 90 bin için. Oradan sağlığınıza aldığınız darbeyi parayla ölçemezsiniz.
Adam bütün sıhhatinizin köküne balta vuruyor haberi yok.
Sağlıktan ve ihtiyaçtan tasarruf olmaz. Eşinizin sorumsuzluğu hayret edilesi.
Sen suçlu olursun bu coğrafya böyleAnasıdır. Alışma diye yapmıyorum ne demek? O evin erkeği ise yapacak. Karısınıj konforunu düşünmeyecek de ne yapacak bir koca,sende de madem alışma diye yemek yapmıyorum bundan sonra,yıkamıyorum çamaşırları
Ah ah. Anlatıyorum daha fazla zarara ugrayacagiz diyorum ama yok. Hep bahane gibi beni çocuk gibi goruyor. Atıyorum mutfağım iki kişilik hava da almıyor dolayısı ile buhar eşyalara yapisiyor mobilyalar kabardı mutfak dolapları falan. Ona bile taşınmak istiyorum ya bahane gibi oluyor.Küf için birkaç tavsiye ekleyeyim fazlasıyla maruz kalmışsınız, biraz olsun faydası olur umarım.
Vücudunuzdan temizlemek için damacana veya sürahinize çamsakızı, damla sakızı, arap zamkı gibi ağaç reçineleri ekleyip için. Eğer östrojen dominansı gibi hormon problemleriniz yoksa hergün adaçayı tüketin.
Küf için asla çamaşır suyu veya anti küf kullanmayın. Küf temizleyici deterjanların içinde yine klor, yani çamaşır suyu var. Küf savunmaya geçer. Etrafa çokça spor saldığı için her seferinde eskisinden daha çok döner. Nötr bir ürüne ihtiyacınız var sirke karbonat ve su kullanın. Çamaşır makinenizin içini bu şekilde yıkayın.
Diğer eve taşıdığınız her şeyi bu şekilde yıkayın veya silin. Çünkü uygun ortam bulduğu an var olan köklerden yeniden büyür.
Bu konuyu ciddiyetle ele alanlar herşeyi atın diyor ama büsbütün uygulanabilir bir tavsiye değil malesef.
Tetkik, teşhis ve tedavi arasındaki farkı bile bilmeyen insanlara birşey anlatamazsınız. Siz evliliğinizi ciddi bir şekilde gözden geçirın.İlaçlara doktorlara güvenmeyen bir aile. Asi karsitlari grubundalar. Evlenince öğrendim. O yüzden doktorun bir şey demedi etkilemedi.
Bu evliliğe neden devam ediyorsunuz ? Evet, küf insanı hasta eder. Ciğerlerinize yazık. Gidin ailenizin evine, önce sağlık durumunuzu düzeltin. Sonrada evliliğinizle ilgili net bir karar verin.
Size ve canınıza değer vermeyen bir insanla neden zaman harcıyorsunuz ? Adam çocuğunuz olsa da böyle bir evde yaşatmakta sorun görmüyor işte.
Sorduğum sorulara dair bir cevap göremedim mesajınızda. Eşiniz ne derse desin; siz ailenizin evine gidip, önce sağlığınızı yeniden kazanmaya ve tedavi olmaya ne dersiniz ?Ona göre büyük bir sorun değil. Tüm odayı kaplamiyor sonuçta. Balkon için dışardan ben alıyor diyor. Banyo için boyadık tekrar oldu diyor. Tamam eskisi kadar yok ama var. Bir hafta çitilemeden geçmemiştir. Ellerim yanıyor artık kimyasaldan. Güzellikle de konuşmuyoruz maalesef. Ben gayet tatlı dille yaklaşıyorum ama sonu bağırış. Anlamıyorsun çıkmayacağım o parayı bir günde çıkarırım ama çöpe atamam. Burada oturacağız diyor başka bir şey demiyor.
Ailemin yanında huzur bulabilir.miyim bilmiyorum, annem kaç gündür aramıyor bile. Çocuğu gibi değil sanki akrani gibi oluyorumSorduğum sorulara dair bir cevap göremedim mesajınızda. Eşiniz ne derse desin; siz ailenizin evine gidip, önce sağlığınızı yeniden kazanmaya ve tedavi olmaya ne dersiniz ?
Sürekli dedim özür dilerim bir iki kere dedi ama dedi sonuçtaAilemin yanında huzur bulabilir.miyim bilmiyorum, annem kaç gündür aramıyor bile. Çocuğu gibi değil sanki akrani gibi oluyorum
Bundan korkuyorum. Eşim de bunu görmüş olacak ki sürekli babanın evinde daha mı huzurluydun sanki diye sıkıştırıyor araya.
Yetişkin bir birey gibi davranıp, sorunlarınızı çözmek için çaba göstermeyecekseniz: konu açmanızın veya insanlara, ailenize sürekli dert anlatmanızın size hiçbir faydası da olmayacaktır.Ailemin yanında huzur bulabilir.miyim bilmiyorum, annem kaç gündür aramıyor bile. Çocuğu gibi değil sanki akrani gibi oluyorum
Bundan korkuyorum. Eşim de bunu görmüş olacak ki sürekli babanın evinde daha mı huzurluydun sanki diye sıkıştırıyor araya.
Haklısınız kesinlikle. Aksiyon alacağım. Sağ olunYetişkin bir birey gibi davranıp, sorunlarınızı çözmek için çaba göstermeyecekseniz: konu açmanızın veya insanlara, ailenize sürekli dert anlatmanızın size hiçbir faydası da olmayacaktır.
Konularda yer yer çalışmamış olmanızı artı bir değer gibi vurguluyorsunuz. Ancak 11 Mayıs 2022 20 yıllık evliliğim biterken... başlıklı konunuz , bu yorumlarınızın yanıltıcı ve hatalı olduğunu gösteriyor.24 yillik evliyim evliligim süresince 1 gün bile çalışmadım toplamda 3 ev değiştirdim bu 3. Evim hiç birinde sormadım yani sormadım derken izin istemedim böyle olması gerekiyor dedim eşyaları yeniledik taşındık
Erkek kısmı öyle herseye karışmaz kusura bakmasın
Kendi konforu için var olan arabayı yenilemeyi biliyor değil mi
Siz nasıl yaparsınız bilmiyorum ama iyi sabretmissiniz yalandan bir cinnet her şeyi paklar :)
küf bilişsel olarak da çok kötü etkilere sahip olan bir şey. otoimmun rahatsızlıklar yaratabildiği gibi zihinsel-psikolojik etkileri de ağır oluyor. çoğu vakalarda ağır depresyon, hareket kabiliyeti kısıtı görülüyor küf bağlamında. beyin sisi, dikkat dağınıklığı, motivasyon düşüklüğü gibi psikolojik etkilere sebep olabilir. benim konuya dair öznel, bilimsel olarak kanıtlanmamış fikrim küfün bir yerde parazit gibi çalıştığı yönünde. yani insan vücuduna işleyen ve ondan da beslenen küf bu canlı organizmayı(yani insanı) bulunduğu yerden uzaklaştırmanın önüne zihinsel olarak engel koyuyor olabilir. kocanızla aranızdaki sorunlar o evde yaşadıktan 3 ay sonra ortaya çıkmaya başlamış, bana böyle bir maruz kalımda absürt gelmedi. yıllar önce gördüğüm için net hatırlamadığım bir olay var sizinkine benzer, Amerikalı ünlü evli bir çift evlerindeki ağır ancak görünmeyen küf sorunuyla ilişkilendirilen bir depresyon, ciğer hastalıkları silsilesinde peşi sıra hayatını kaybetmişti hatırladığım doğruysa eğer.Olurlar, daha iki sene olmadi evleneli. Ne olduysa evlendikten üç ay sonra oldu. O zaman başladı kavgalar vs vs. O da benden şikayetçi tabi paranoyak yaptın her isimde tetikte oluyorum diyor. Elbette benim de hatalarım var, gerçekten var. Ama telafi etmeye sakin kalmaya haklı çıkmak için değil anlaşmak için konuşmaya çalışıyorum. Az çok ailesinin yanında konuları citlatiyorum ama kimsenin oralı olduğu yok. Hatta benden küçük gorumcelerim bana ahkam kesiyor. Problem benmişim ortamı ben geriyormuşum gibi.
Şaka gibi ya övünmeye gelince nasıl övünüyor insanlarKonularda yer yer çalışmamış olmanızı artı bir değer gibi vurguluyorsunuz. Ancak 11 Mayıs 2022 20 yıllık evliliğim biterken... başlıklı konunuz , bu yorumlarınızın yanıltıcı ve hatalı olduğunu gösteriyor.
Babanız evi veriyormuş. Ben olsam çeker giderim ama bu benim. Nitekim başka sebeplerle ev mevzuunda ben de 2 kere cinnet geçirmiştim de oturduğum evden kurtulmuştum. Ama bu benim aile dinamiğim. Biraz kibar kalıyorsunuz belki bilemedim. Ama bahsettiğiniz ev gözümde öyle canlandı ki küf kokusu bir burnuma esti.Öncelikle merhaba, biraz uzun olacak ama gerçekten dertleşmem gerekiyor. Evlenirken evim yoktu yaklaşık iki hafta sonra tutmak durumunda kaldım. Öncesinde eşimin arkadaşının evden çıkmasını bekledik aylarca ama çıkmadı. Neyse ilk bulduğumuz butcemize en uygun eve girdik. Mutfağım iki kişilik herkes bir laf etti hiç takmadım hiç umursamadım. Ama evin zamanla eksikleri ortaya çıktı. İlk sene karınca bastı. Sonra kuşlar dadandı mutfak camimi kokudan açamaz oldum. Parkeler kabarik durumdaydı içine insan girince iyice LEsoldu. Evim geniş ona lafım yok çok şükür ama bina pis evin banyosu ve balkonları sürekli küf tutuyor ve açıkçası banyonun küfünden bıkmış durumdayım. O dersleri kaç kere yeniledim Allah biliyor kapılar dökülüyor kapı kolları pas içinde. Her şeyi düzeltirim kendi cevimden de veririm ama banyoyu artık ağlayarak temizliyorum. Tavanı boyadık ama yine küf yine küf. Bu süreçte de sürekli hasta olmaya başladım doktor life ve toza yoğun alerjim olduğunu söyledi. Aylardır taşınma olayı için kavga ediyoruz. Maddi durumumuz var ama eşim taşınma parasını çöpe gidecek bir para gibi görüyor. Ben durduk yere seksen doksan bin vermem diyor. Benim birikmişim var teklif ediyorum yok diyor. Dedemin dairesi var teklif ediyor yok diyor
Babamın yeni dairesi yapılıyor gel otur diyor yok diyor. Babam daireyi satayım başka yer alayım diyor yok diyor. Arkadaşı daire buluyor yok diyor ve ben ne kadar kibarda olsam hep bir tartışmaya dönüyor işin sonu. Arkadaşlar belki gören ne var der bilemiyorum ama en çok da kayinvalideme kırgınım. Bana ayriyken sürekli sen ev bul biz ikna ederiz dedi oğlunun yanında konu açılınca ben karışmam diyor ya da susuyor köşeye çekiliyor. Eve gelince herkes bir şeyden şikayetçi her şeyi muntazam yaptım o kadar iyi değerlendirdim ki. Ama eşyaların mahvoluyor gözümün önünde. Balkon küfü çamaşır makinası sarmıştı en son öyle söyleyeyim. Her çıkarmaya çalıştığında bir kimyasal. Bana idare et biriktirip çıkalım dese tamamim. Ben ona sıfır binaya çıkalım demiyorum temiz bir yer istiyorum ve hastalığımın sebebi in bu küf olduğunu düşünüyorum. Çünkü odalarda gözle gorulup rutubet yok ama yönetici su borusunun patlayıp binaya dolduğunu söyledi zaten bina duvarları pert durumda. 10 yıllık bina ama otuz yıllık gibi. Çıkmıyorum çıkmak istemiyorum dersin bitmiyor diyor ama yemin ederim bugüne kadar ilk defa bir şey istedim. Maddi olarak. Yani evlenirken bile olsun sıkma canını evimiz sonradan da olur diye ben teselli ettim. Tamam cikmayalim ama babam ona her imkanı sunuyor. Oğlum parkeleriniz kabarmış çok kötü bizim yıkılacak evdeki parkeler yepyeni getirip doseyelim dedi ona bile yok gereksiz diyor. Çıkmasa ama yine de ortamı benim için iyileştirme anlayacagim. Kızlar banyonun küveti var altı açılıyor küf dolu yikasam da çıkmıyor bir hafta ev kapalı kaldı geldim silikonlarin altında kadar küf. İnanın üç saat harcadım banyoda boğuldum artık illallah ettim. Erzak balkonum küf. Babam geçen sene geldi bir gün boyunca banyom ile uğraştı boyadı bir sene sonra yine küf. Her şeyi sunuyorum birikmisimi vereyim diyorum yok maaşımı vereyim diyorum yok babamdan isteriz diyorum yok çocuk olana kadar idare edeyim ama yavru bu evde büyümesin diyorjm yok. Hiçbir çözüm bulamıyorum çok bunaldım gözüme batmayan da batıyor. Allah'ım hayırlı değilse evi gönlüme isimdir diyorum yok isinamiyorum. O şişmiş söküldn kapı ve parkeleri görünce geliyor bana. Lütfen sukursuz demeyin suanki kiramizin iki katını verebilecek sıfır dairede oturacak imkanımız varken huzursuz olduğum halde buraya para dökmek bana mantıksız grliyor. Kaldı ki biz arabamız olduğu halde piyasa bitiyor diye üst model arabayı tüm düğün altinlarimizi bozdurup üstüne borç yapıp aldık. Yani midesi bulaninca yapılabiliyor bu. Şu an arabamız sürekli bozuluyor ve diyorum ki sürekli bir bahane bulduğun için Allah çıkartıyor diyorum o bile dusundurmiyor. Durduk yere bir yerden para kaybedecek bir olay yaşıyor sürekli ama yok. Bir tek meselemiz bu. Çok şükür Allah'ıma. Yine diyorum çok şükür. Allah canımızı sağ bizi bir kılsın ama demek istediğim beni anlamasi. İmkanım var eşim de mutsuz kadın sürekli hasta oluyor demesi. Ama yok zannediyor ki bahane üretiyorum. O kokuyu ben alıyorum o banyo gideri bile küfleniyor ya. Ne yapayım bilemiyorum. Duşa kabin ya duşa kabinin metal kısımları bile küf. Çıkartamiyorum. Alttan işlemiş belli ki. Biz de küflü banyoda yikandik diyor. Kendi evleriydi kimse kendi evinden çıkmak istemez diyorum. Ayrıca ailesinin durumu çok iyi benim babam kırk bin ile ev geçindirmeye çalışıyor şu an. Düğün için hiçbir şey yapmadılar bize eşyalar beyaz eşyalar hepsini kendimiz yaptık. Borcu bile dayısından aldık. Hoş kayinpederimin hakkını yiyemem adamın evde uyanık kaldığı zaman yok yorgunluktan istesek gözü kapalı verir. Durumlarını şöyle anlatayım tüm eve özel çizim odalar ve dolaplar yapıldı. Yani bir günde yaklaşık 150 bin gözü kapalı verildi. Bizim kayinvalideme altın borcumuz var konusu açıldığında ben ufak ufak zorlandığımız söylüyorum ama tık yok. Hiçbir şey yapmadık zorlanmasinlar falan da yok. Bana dediğini oğluna dese o evden kırık kere cikardik. Eşim ailesinin ağzının içine bakar.
Eşinin yanında prenses gibisin huzurun mu var adam sana küt küt ağzına geleni konuşuyor senin küf dolu evinde çok mu mutluyum diyemiyo musunAilemin yanında huzur bulabilir.miyim bilmiyorum, annem kaç gündür aramıyor bile. Çocuğu gibi değil sanki akrani gibi oluyorum
Mesajını eşin mi böyle yaz dedi bu her odada küf yok vs o hastalıklı eşinin diliHesabım pasif hale geldiği için güncelleme yapıyorum. Hallettik. Üstelik ben buraya dertleşmek için yazıyorum. Bu benim ailemdeki insanlara hakaret etme özgürlüğü vermiyor kimseye. Bir mesele ile ya da birkaç mesele ile yargılanmak kimse için doğru değildir. Kendisinin benim için yaptığı bir çok fedakarlığa da şahidim. Zaten belirttim ev araba gibi problemler yok iken gayet iyiyiz diye. O yüzden bazı yorumlar beni ciddi manada üzdü. Eşim için de üzüldüm. Kimin ne düşündüğünu o umursamaz belki ama buna sebep olduğum için ben umursuyorum. Ayrıca evin her yerinin küf olmadığını belirttim. Banyoda mevcut olduğunu eskisi kadar olmadığını ama bana yine de battığını söyledim. Evet sadece banyom koku yapıyor. Gerçekten aklı selim bir biçimde dertleşmek için yazmıştım. Çünkü bu konu çıkmaz olmuştu.
Yapmayın ya nolur bu tarz cevaplar gerçekten hem sinirlerimi bozuyor hem de nasıl ezbere konuştuğunuzu anlamaya calisoyorum. Yukarıda bile araya sikistirdim kendisiyle ilgili düşüncelerimi. Hallettiğimiz için ona karşı bir laf söz gelmesini istemedim. Evlilik böyle bir kurum ya hani. Halledemesek de gelmemeliydi zaten. Bir kere ne tehditi ne de şiddeti oldu rica ediyorum bilmediğiniz konular için Agir ithamlar yapmayin.Mesajını eşin mi böyle yaz dedi bu her odada küf yok vs o hastalıklı eşinin dili
resmen iki dk dertleştin diye tehdit edilmişsin allah bilir şiddet de gördün gerçekten üzüldüm haline Allah kurtar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?