Taşınma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anasıdır. Alışma diye yapmıyorum ne demek? O evin erkeği ise yapacak. Karısınıj konforunu düşünmeyecek de ne yapacak bir koca,sende de madem alışma diye yemek yapmıyorum bundan sonra,yıkamıyorum çamaşırları

İlaçlara doktorlara güvenmeyen bir aile. Asi karsitlari grubundalar. Evlenince öğrendim. O yüzden doktorun bir şey demedi etkilemedi.

Sen suçlu olursun bu coğrafya böyle
Evlendikten sonra anladım.

Küf için birkaç tavsiye ekleyeyim fazlasıyla maruz kalmışsınız, biraz olsun faydası olur umarım.
Vücudunuzdan temizlemek için damacana veya sürahinize çamsakızı, damla sakızı, arap zamkı gibi ağaç reçineleri ekleyip için. Eğer östrojen dominansı gibi hormon problemleriniz yoksa hergün adaçayı tüketin.

Küf için asla çamaşır suyu veya anti küf kullanmayın. Küf temizleyici deterjanların içinde yine klor, yani çamaşır suyu var. Küf savunmaya geçer. Etrafa çokça spor saldığı için her seferinde eskisinden daha çok döner. Nötr bir ürüne ihtiyacınız var sirke karbonat ve su kullanın. Çamaşır makinenizin içini bu şekilde yıkayın.
Diğer eve taşıdığınız her şeyi bu şekilde yıkayın veya silin. Çünkü uygun ortam bulduğu an var olan köklerden yeniden büyür.
Bu konuyu ciddiyetle ele alanlar herşeyi atın diyor ama büsbütün uygulanabilir bir tavsiye değil malesef.

Ah ah. Anlatıyorum daha fazla zarara ugrayacagiz diyorum ama yok. Hep bahane gibi beni çocuk gibi goruyor. Atıyorum mutfağım iki kişilik hava da almıyor dolayısı ile buhar eşyalara yapisiyor mobilyalar kabardı mutfak dolapları falan. Ona bile taşınmak istiyorum ya bahane gibi oluyor.

İlaçlara doktorlara güvenmeyen bir aile. Asi karsitlari grubundalar. Evlenince öğrendim. O yüzden doktorun bir şey demedi etkilemedi.
Tetkik, teşhis ve tedavi arasındaki farkı bile bilmeyen insanlara birşey anlatamazsınız. Siz evliliğinizi ciddi bir şekilde gözden geçirın.

Sorduğum sorulara dair bir cevap göremedim mesajınızda. Eşiniz ne derse desin; siz ailenizin evine gidip, önce sağlığınızı yeniden kazanmaya ve tedavi olmaya ne dersiniz ?

Sorduğum sorulara dair bir cevap göremedim mesajınızda. Eşiniz ne derse desin; siz ailenizin evine gidip, önce sağlığınızı yeniden kazanmaya ve tedavi olmaya ne dersiniz ?
Ailemin yanında huzur bulabilir.miyim bilmiyorum, annem kaç gündür aramıyor bile. Çocuğu gibi değil sanki akrani gibi oluyorum
Bundan korkuyorum. Eşim de bunu görmüş olacak ki sürekli babanın evinde daha mı huzurluydun sanki diye sıkıştırıyor araya.

Sürekli dedim özür dilerim bir iki kere dedi ama dedi sonuçta

Yetişkin bir birey gibi davranıp, sorunlarınızı çözmek için çaba göstermeyecekseniz: konu açmanızın veya insanlara, ailenize sürekli dert anlatmanızın size hiçbir faydası da olmayacaktır.

Yetişkin bir birey gibi davranıp, sorunlarınızı çözmek için çaba göstermeyecekseniz: konu açmanızın veya insanlara, ailenize sürekli dert anlatmanızın size hiçbir faydası da olmayacaktır.
Haklısınız kesinlikle. Aksiyon alacağım. Sağ olun

Konularda yer yer çalışmamış olmanızı artı bir değer gibi vurguluyorsunuz. Ancak 11 Mayıs 2022 20 yıllık evliliğim biterken... başlıklı konunuz , bu yorumlarınızın yanıltıcı ve hatalı olduğunu gösteriyor.

küf bilişsel olarak da çok kötü etkilere sahip olan bir şey. otoimmun rahatsızlıklar yaratabildiği gibi zihinsel-psikolojik etkileri de ağır oluyor. çoğu vakalarda ağır depresyon, hareket kabiliyeti kısıtı görülüyor küf bağlamında. beyin sisi, dikkat dağınıklığı, motivasyon düşüklüğü gibi psikolojik etkilere sebep olabilir. benim konuya dair öznel, bilimsel olarak kanıtlanmamış fikrim küfün bir yerde parazit gibi çalıştığı yönünde. yani insan vücuduna işleyen ve ondan da beslenen küf bu canlı organizmayı(yani insanı) bulunduğu yerden uzaklaştırmanın önüne zihinsel olarak engel koyuyor olabilir. kocanızla aranızdaki sorunlar o evde yaşadıktan 3 ay sonra ortaya çıkmaya başlamış, bana böyle bir maruz kalımda absürt gelmedi. yıllar önce gördüğüm için net hatırlamadığım bir olay var sizinkine benzer, Amerikalı ünlü evli bir çift evlerindeki ağır ancak görünmeyen küf sorunuyla ilişkilendirilen bir depresyon, ciğer hastalıkları silsilesinde peşi sıra hayatını kaybetmişti hatırladığım doğruysa eğer.

bu durumda kocanızı ne yaparsanız yapın ikna edemiyorsanız evden kendi sağlığınız için tek başınıza ayrılın. bir de ayrı bir tavsiye vereyim temizlik hususunda, ağır kimyasallar küfü agresifleştirir daha fazla yayılmasına sebep olur. bir sprey şişesine doldurduğunuz oksijenli suyla küfün olduğu yerleri hiç dokunmadan ovalamadan sıkıp öyle bırakmanız daha etkili bir çözüm olur. Amerika'da küf sorununu felaket ciddiye alıyorlar, ev karantinaya giriyor sorun kökten çözülene kadar ev üyeleri başka bir yerde kalıyorlar. siz eğitimli bir insansanız kocanız da öyle olmalı makalelere, hatırlı bilim insanlarının çalışmalarıyla vs. ikna etmeye çalışabilirsiniz. Instagram'da mikotoksin rehberi adında bir hesap vardı, hayatını resmen küf sorununa adamış bir insan mutlaka bakın eşinizle de paylaşın.

Babanız evi veriyormuş. Ben olsam çeker giderim ama bu benim. Nitekim başka sebeplerle ev mevzuunda ben de 2 kere cinnet geçirmiştim de oturduğum evden kurtulmuştum. Ama bu benim aile dinamiğim. Biraz kibar kalıyorsunuz belki bilemedim. Ama bahsettiğiniz ev gözümde öyle canlandı ki küf kokusu bir burnuma esti.

Eşinin yanında prenses gibisin huzurun mu var adam sana küt küt ağzına geleni konuşuyor senin küf dolu evinde çok mu mutluyum diyemiyo musun

Hesabım pasif hale geldiği için güncelleme yapıyorum. Hallettik. Üstelik ben buraya dertleşmek için yazıyorum. Bu benim ailemdeki insanlara hakaret etme özgürlüğü vermiyor kimseye. Bir mesele ile ya da birkaç mesele ile yargılanmak kimse için doğru değildir. Kendisinin benim için yaptığı bir çok fedakarlığa da şahidim. Zaten belirttim ev araba gibi problemler yok iken gayet iyiyiz diye. O yüzden bazı yorumlar beni ciddi manada üzdü. Eşim için de üzüldüm. Kimin ne düşündüğünu o umursamaz belki ama buna sebep olduğum için ben umursuyorum. Ayrıca evin her yerinin küf olmadığını belirttim. Banyoda mevcut olduğunu eskisi kadar olmadığını ama bana yine de battığını söyledim. Evet sadece banyom koku yapıyor. Gerçekten aklı selim bir biçimde dertleşmek için yazmıştım. Çünkü bu konu çıkmaz olmuştu.

Mesajını eşin mi böyle yaz dedi bu her odada küf yok vs o hastalıklı eşinin dili
resmen iki dk dertleştin diye tehdit edilmişsin allah bilir şiddet de gördün gerçekten üzüldüm haline Allah kurtarsın

Mesajını eşin mi böyle yaz dedi bu her odada küf yok vs o hastalıklı eşinin dili
resmen iki dk dertleştin diye tehdit edilmişsin allah bilir şiddet de gördün gerçekten üzüldüm haline Allah kurtar
Yapmayın ya nolur bu tarz cevaplar gerçekten hem sinirlerimi bozuyor hem de nasıl ezbere konuştuğunuzu anlamaya calisoyorum. Yukarıda bile araya sikistirdim kendisiyle ilgili düşüncelerimi. Hallettiğimiz için ona karşı bir laf söz gelmesini istemedim. Evlilik böyle bir kurum ya hani. Halledemesek de gelmemeliydi zaten. Bir kere ne tehditi ne de şiddeti oldu rica ediyorum bilmediğiniz konular için Agir ithamlar yapmayin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…