• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınmak çok mu zor =(

zor olmazmı hemde ne zor, biz 6 ay önce 5,5 senelik evimizden taşındık, kendi kararımızla, ama bu kadar zor olcağını bilseydim hiç kalkışmazdım. yerleşmekte sıkıntı yok asıl olay toplanıp kolilemek, dünya kadar eşya attım ona rağmen o kadar çok şey vardıki, hele çocukla çok daha zor oldu. Allah yardımcınız olsun.
1 hafta öncesinden toplandık biz, yığınla koli aldık ve kalın çöp torbalarından, büyük eşyaları zaten taşıoma şirketi sarıp sarmalayıp indiriyor araca. tavsiyem tabağınızı çanagınızı iyice sarmanız mümkünse kendiniz götürmeniz, ben çeyizlik yemek takımlarımı kristallerimi kendi aracımla getirdim eve. imkanınız varsa mutfağınızı kendiniz taşıyıp 1 gün önceden yerleştirin. büyük kolaylık sağlar. Çok kolay gelsin..
Aynen dediğiniz gibi önceden taşımayı planlıyorum. Mutfak tamamen yerleşmiş olacak her şey yolunda giderse. Teşekkürler

Ev sahibimiz başka bir ildeydi. Buraya dönüş yapacakmış, doğal olarak da kendi evine yerleşmek istiyor. Yani Haziran da evden ayrılmamız gerekiyor. Ve benim çok canım sıkıldı bu duruma. 18aylık bir çocuğum var. Taşınmak çok zor olur mu sizce. Karmaşayı hiç sevmiyorum =( mutfak dolabını önceden yerleştirmeyi planlıyorum. Kıyafetleri de aynı şekilde şirkete vermeden arabamızla götürelim bir de onlarla uğraşmayalım diyorum. Yine de zor olur mu?
9 aylık karnım burnumda taşındım hem de şehirler arası.şimdiden misafir için olan porselen yemek takımlarını topla mesela.kullanmadıklarını kolile numarala hepsini.kolay şey değil taşınmak ama evin yerleşmesi kadar insanı rahatlatan bi şey yok o anı düşün...

9 aylık karnım burnumda taşındım hem de şehirler arası.şimdiden misafir için olan porselen yemek takımlarını topla mesela.kullanmadıklarını kolile numarala hepsini.kolay şey değil taşınmak ama evin yerleşmesi kadar insanı rahatlatan bi şey yok o anı düşün...
Koli değil de plastik büyük kaplar alıp onlarda taşımayı düşünüyorum mutfak eşyalarını. Onları yıkamakla uğraşmayayım diye. Saçma mı olur?

Bende taşıma şirketine verdim. Herşeyi temiz götürdük yerlerine tık tık yerleştirdiler. Ama benim çok fazla eşyam yok. Ondan da kolay olmuş olabilir
Bizim de çok yok inşallah sizinki gibi kolay olur hemen yerleşiriz. Daha ortada ev yok net tarih yok ama stres çok =(

Şirketle çocuk oyuncağı idi ama şirketsiz tam bir işkence oldu. Şirket herşeyi a dan Z ye herşeyi topladı tek bir vazo dahi kırılmadı ve tabiki hiç zorlanmadım, ama diğer türlü tek başıma gerçekten zor oldu
Mobilyaları servisi gelip bozacak sonra taşıma şirketi taşıyacak servis gelip tekrar monte edecek. Akşama kadar sürer sanırım.

Evden eve nakliyeler var artik hatta esyama zarar gelmesin diyosaniz asansorlu sistemleri var. Tabi her sey paraya bakiyor allah kolayligini verir bozmayin moralinizi yeni evinizde daha huzurlu olursuniz insallah simdiden stresle girmeyin yuvaniza
Amin inşallah çok teşekkür ederim =)

Koli değil de plastik büyük kaplar alıp onlarda taşımayı düşünüyorum mutfak eşyalarını. Onları yıkamakla uğraşmayayım diye. Saçma mı olur?
o kadar büyük kaplar var mı bilmem.ama makinede yıkarsın.hatta ben şöyle yapmıştım önce dolaplarımı yerleştirdim sonra kısım kısım yıkadım hepsini.çünkü zor olurdu hemen yıkamak.

Ben bir kere taşındım , nakliye firması özel eşyanız hariç siz hiçbir şeye el sürmeyin ,biz halllederiz dediler fakat çok karıştırdılar yerleşmek çok zaman aldı ve zor oldu ,
Yakın zamanda yeniden taşınacağım inşallah , arkadaşların bahsettiği gibi oda oda kolileyeceğim. Kıyafet, ayakkabı, kırılacak eşya , çiçeklerimi vs önceden kendimiz götüreceğiz , büyük eşyalar nakliyecilere kalacak ..
Bu şekilde daha kolay olacak umarım .
Size de kolaylıklar :) yeni eviniz hayırlı olsun ..
Yani evet bir başkası sizin düzeninizi bilemez çok zor olmuştur sonrası size. Teşekkür ediyorum bu arada size de kolay gelsin =)

o kadar büyük kaplar var mı bilmem.ama makinede yıkarsın.hatta ben şöyle yapmıştım önce dolaplarımı yerleştirdim sonra kısım kısım yıkadım hepsini.çünkü zor olurdu hemen yıkamak.
Makine gelmeden mutfağı komple taşıyıp yerleştirmek niyetim ama böyle yazdıkça mantıklı gelmedi bana da=) ıvır zıvır mutfak eşyalarını yerleştirip tabak tencere vs yavaş yavaş olur

evi tutun yeni evi temizlik şirketine verin yada kendiniz temizleyin yada ne bileyim evde boya badana varsa en önce o halolsun evde en önemli şey akan kokan var mı su alan yer var mı onların yaptırılması lazım

sonra evin kontratını yaptırır anahtarını yenilersiniz
elektriği suyu açtırır tvyi önceden kurdurursunuz
eve parça parça taşınınca tantana o kadar az oluyor
örneğin kullanmadığınız kışlık kıyafetler gitsin ilk başta valizler ve hurçlar içinde
bir sonrakinde kullanılmayan mutfak eşyaları işte misafirlik yemek takımları kitaplar falan gider
kitaplar ağır tutuyor yalnız
en sonda taşınma şirketiyle büyük ev eşyaları
Aynen böyle planlıyoruz. Badana kısmı hariç =) Burada da en fazla iki yıl oturacağız sonra il değişikliği olacak. Eşim gerek yok diyor o yüzden badana olayına.

Makine gelmeden mutfağı komple taşıyıp yerleştirmek niyetim ama böyle yazdıkça mantıklı gelmedi bana da=) ıvır zıvır mutfak eşyalarını yerleştirip tabak tencere vs yavaş yavaş olur
tabi tabi bebekte var dediğim gibi yap önce mutfağını yerleştir tamamen sonra kısım kısım makina kurulunca ki hemen kuruluyor yıkarsın

Ev sahibimiz başka bir ildeydi. Buraya dönüş yapacakmış, doğal olarak da kendi evine yerleşmek istiyor. Yani Haziran da evden ayrılmamız gerekiyor. Ve benim çok canım sıkıldı bu duruma. 18aylık bir çocuğum var. Taşınmak çok zor olur mu sizce. Karmaşayı hiç sevmiyorum =( mutfak dolabını önceden yerleştirmeyi planlıyorum. Kıyafetleri de aynı şekilde şirkete vermeden arabamızla götürelim bir de onlarla uğraşmayalım diyorum. Yine de zor olur mu?
Ah cnm kelin ilacı olsa kendi başına sürer misali. Bizimde aynı durum var başımızda 34 aylık çocuğum var blrde ikincisi 6 aylık yolda benimde doğumdan sonra çıkmam gerek hem maddi hem manevi yıpranmaktan korkuyorum fikir veremedim sana aynı dert bende de var maalesef

Ah cnm kelin ilacı olsa kendi başına sürer misali. Bizimde aynı durum var başımızda 34 aylık çocuğum var blrde ikincisi 6 aylık yolda benimde doğumdan sonra çıkmam gerek hem maddi hem manevi yıpranmaktan korkuyorum fikir veremedim sana aynı dert bende de var maalesef
Allah yardımcınız olsun sizin de. Ben de sürekli düşünüyorum nasıl olacak diye. Gün boyu aklımda. Zor Ama geçecek ne yapalım. İnşallah bir gün kendi evimiz de olur=) Hayırlı doğumlar bu arada =)

Allah yardımcınız olsun sizin de. Ben de sürekli düşünüyorum nasıl olacak diye. Gün boyu aklımda. Zor Ama geçecek ne yapalım. İnşallah bir gün kendi evimiz de olur=) Hayırlı doğumlar bu arada =)
İnş olur be canım nasipten ote yok yarın bambaşka bir gün olur belki :) teşekkür ederim bu arada

Siz çok erken başlamışsınız yaa. Ya da ben mi geç kaldım. Gerçi sizin il dışı. Allah sizin de yardımcınız olsun.

E canım zaten boş odam var acil ihtiyacım olmayacak kullanmadığım eşyam da var, oğlum uyudukça yapıyorum

Mayısta bizim tayin belli olacak gitmemiz haziran sonunu bulur ama ben şimdiden kitaplarımı falan koliledim,vitrini boşaltıcam sadece günlük kullandığımız tabak çanak kalacak, kışlıklarıda yıkar hurçlara doldururum ay sonuna, atılacak verilecek de bir dolu şey çıkar

Oğlum odasında yatmıyo bu ara o yüzden beşiğini falan topladım o oda tamamen boşa çıktı kolileri oraya istifliyorum
Seninde esin polismiydi?bizim de mayısta Belli olacak tayinlerdeki. Ben henüz hazırlıklara başlamadım acaba tayinlerdeki belli olunca gitmek için ne kadar süre verecekler?

Seninde esin polismiydi?bizim de mayısta Belli olacak tayinlerdeki. Ben henüz hazırlıklara başlamadım acaba tayinlerdeki belli olunca gitmek için ne kadar süre verecekler?

Yönetmelik değişmiş sanırım gününü tam doldurman gerekiyormuş, mesela eşim 4 sene önce 23 haziranda sark görevine başladı 4 sene doldu mayısta tercihler açıklanacak ama 23 hazirana kadar çalışması gerekiyormuş tam 4 sene dolacak yani,bir de şey dedi 2 senede 1 yan derece veriyolarmış o yüzden de günü doldurmak önemliymiş

Mutfak biraz uğraştırır ıvır zıvır çok olduğundan ben de yakın zamanda iki kere taşındım.

Sabah akşam uğraşmak yerine her gün mesela bir saat yoğun bir şekilde seçtiğiniz bi yeri boşaltıp kolileyin üstlerine de ismini yazın (mutfak bardakları ayakkabı vs). Ben öyle yaptım gözümde de büyümedi böylece. Siz sadece paketleyin taşımacılar hepsini götürüyor zaten.

Back
X