Taşınmak doğru olurmu?

Bence taşınma imkanların çok iyi kiran neredeyse bedava. Para biriktirip kiraya çıkmak yerine ev alırsın belki ilerde.

herkes lojmanda oturmak can atar.
eğer çok kötü değilse içini bilemiyoruz ama bence çıkmamalısın
herşey elinin altındaymış madem çocuklar için herşeye katlanılmazmı zaten.
lojman araştırın ya da benim kuzenim öyle Ankarada yılbaşında gittim eve bayıldım
belki vardır öyle güzel lojman fırsatını bence kaybetme..

Benim mutfağımda karanlık yerde kalıyor. Ben o şerit ışıklandırmadan dolapların üzerine ve korniş boyuna yapıştırdım çokta ucuz şimdi çok ferah ayrıca elektrikte çok yemiyor sürekli yanıyor bence değmez taşınmaya para biriktir boşver :)

bende 2 farklı ilde yaklaşık 10 sene hep lojmanda oturdum. eşimde bende çalıyoruz kamuda. Evim küçücük, eşyalarım minimum azlıkta idi. Eve girince ruhen sıkılıyordum, O yüzden anlıyorum sizi.Ama çocuklarım rahattı arkadaşları, okul, bakıcı vs... kira çok ucuzdu...Birikim yaptık. şimdi ev aldık.Eşyaları yeni aldık. Pırıl pırıl oldu evimiz. Biraz daha sabredip birikim yapmak inan ki daha mantıklı. Her zorluğun bir ferahı olacaktır. İnşallah sizde evinizi alıp gönlünüzce oturursunuz.

Benim mutfağımda karanlık yerde kalıyor. Ben o şerit ışıklandırmadan dolapların üzerine ve korniş boyuna yapıştırdım çokta ucuz şimdi çok ferah ayrıca elektrikte çok yemiyor sürekli yanıyor bence değmez taşınmaya para biriktir boşver :)
Bende bi bakayım şerit isiklandirmaya. Evi güzelleştirmek için hiç uğraşmadim hep çıkmak istedim. Aslında daha güzel olabilir

bende 2 farklı ilde yaklaşık 10 sene hep lojmanda oturdum. eşimde bende çalıyoruz kamuda. Evim küçücük, eşyalarım minimum azlıkta idi. Eve girince ruhen sıkılıyordum, O yüzden anlıyorum sizi.Ama çocuklarım rahattı arkadaşları, okul, bakıcı vs... kira çok ucuzdu...Birikim yaptık. şimdi ev aldık.Eşyaları yeni aldık. Pırıl pırıl oldu evimiz. Biraz daha sabredip birikim yapmak inan ki daha mantıklı. Her zorluğun bir ferahı olacaktır. İnşallah sizde evinizi alıp gönlünüzce oturursunuz.
Benzer durumdayiz. Bizde şimdi idare edersek ev almamiz zor olmayacak. İnsan bazen sabredemiyor işte.

Bende bi bakayım şerit isiklandirmaya. Evi güzelleştirmek için hiç uğraşmadim hep çıkmak istedim. Aslında daha güzel olabilir

İşe yarıyor gerçekten bende iki yıl mecburum burda oturmaya :)) şerit Aydınlatma yaptım yemek yaparken o bile yetiyor o kadar aydınlık yatak odasınada kornişin üzerine saklayın öyle hep ferah kalır

Canım mutfağın dolabını beyaza boya hatta ara fayans duvar hepsi boyanabiliyor artık.Facede en gözde fikirler sayfasına bak.şerit ledlerde çok aydınlık yapıyor.yatak odasının karanlık olması güzel iyi bir uyku çekilir ne güzel.kesinlikle taşınma paranı biriktir bu senin ileride rahat etmen için bulunmaz fırsat.

Karanlik ev dayanilmazdir. Mutsuz olur insan. Zaman ile tüm ev ahalesi mutsuz oluyor. Kesinlikle taşin derim.

Ve evet gerekirse biraz daha uzaga. Yarin birgün o çocuklar üniversiteye, işe gittiğindede mesafe olacak. Herkes okulun karşisinda oturmuyor.

3 yıl sonrada alacağınız ev yine 250 bin mi olacak peki alacak gücünüz varsa şimdi alın oturmazsanız bile kiraya verip kredisini ödersiniz.
Şimdi ev alsak krediyi rahat öderiz yalnız eşim faiz işine girmek istemiyor. Eminevim i araştırıp ev alma niyetindeydi ama ben artık bu evde kalmam deyince kiraya çıkalım dedi. Şimdi çoğunluk evimde kalmami tavsiye ederken arkadaşlarım hep çık geniş evde otur dediler. Acaba art niyet mi var diye kurt düştü içime yorumları okuyunca

Şimdi ev alsak krediyi rahat öderiz yalnız eşim faiz işine girmek istemiyor. Eminevim i araştırıp ev alma niyetindeydi ama ben artık bu evde kalmam deyince kiraya çıkalım dedi. Şimdi çoğunluk evimde kalmami tavsiye ederken arkadaşlarım hep çık geniş evde otur dediler. Acaba art niyet mi var diye kurt düştü içime yorumları okuyunca
Art niyet olduğunu düşünmüyorum onlarda sizi düşünmüştür ev alma niyeti var madem eşinin ev almaya bakın.

Bence mevcut evde değişiklik yoluna gidin. Kiranız çok uygun. Led aydınlatma falan yaptırın. Dolaplarınızı boyayın. Hem size meşgale olur hem de değişiklik.

Ayy, lojman görmesem deli misin 150 liraya ev bulmuşsun çıkma sakın' derdim
Ama zamanında dag evindeki bir lojmana gitmiştim, tüm ev soba isinden simsiyah- lavabonun suları donmuş az kalsın düşüp kalçami kiracaktim!
Sizinkini eminim daha güzeldir,merkezi yerde sonuçta... Ama yine de karanlık, küçük, kendi evin gibi güzelleştirme yapamıyorsun.
Çok zor ya...kötü ev insanın enerjisini farkettirmeden emer. Universitedeki evimde karanlık bir oda vardı,apartman boşluğuna bakan. O odadaki kız paso uyurdu, karanlık odada başka şey gelmiyormus içinden. Dersini falan mutfakta /balkonda çalışırdı. Kötü gerçekten de:KK43:
Yine de birkaç yıl çocukların mezun olmasını bekleyebilirsiniz belki. En kotu yaz tatilinde taşınırsinis kurslar da bitmiş olur.
Ya da eğer çıkamayacak gibiyseniz birkaç sene aliexpress sitesinde çok orijinal lambalar oluyormuş tavana asılmiyor da,durduğu yerde Günışığı veriyor. Ne yazarsanız çıkar tam kestiremedim ama bir videoda görmüştüm, Karanlik odaya böyle bir çözüm buluyorlardi

Çok teşekkür ederim. Bende ferah evde oturmak isterdim. Okulu beklersem 3 yıl daha oturmaliyim. Ayrıca ortaokulda evin arkasında
3 yil sabretmenizi tavsiye ederim cok avantaji varmis, karanlik olmasinin yaninda. Hem her yere yakin, hem para birikiyor. Cikarken eliniz daha bol olmus olur.

Bende evin güzel olmasına çok dikkat ederim.
Ama tek maaşla geçiniyor olsam para biriktirmek için idare ederdim heralde.

oturdugum ev her yerden gunes aliyor ve ben yatak odasina gunes vurmasindan nefret ediyorum.mutfak konusunda haklisiniz ama yatak odasina gunesin gelmemesi cok iyi bence.ayrica su an kira servis kurs acisindan orda kalmaniz cok mantikli.para biriktirip direk ev alin.

Maddi durum ve çocukların kurs ve aktiviteleri konusunu değerlendirir öyle karar verirdim şahsen.
Yani sonuçta lojman orası,ömürlük yaşayacağınız bir yer değil. Sayılı/ belirli bir zaman geçireceğiniz orada.
Şimdi taşınsanız çocuklar birçok şeyden mahrum kalacak.
Kiranız artacak,çocukların servis masrafı olacak,sizin yeni ev için perde,taşınma vs birçok masrafınız olacak.
Yerinizde olsam birikim yapardım kendi evimi almak için.
İlerde lojmandan çıkılacağı zaman kendi evinizi alırsınız.

bence çıkmamalısın.
aydınlatmayı arttır.
o her ay vereceğin 1000 lirayı çok daha farklı şekilde deeğerlendirirsin.
senin yerinde olmak isteyen binlerce kişi varken yapma

Back
X