Taşınmak...

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Merhaba ablalarım . Liseye gidiyorum konularımı okuyanlar bilirler. Benim lisem Çankayada. Keçiören'de oturuyorum. Liseme 2 senedir servisle gidip geliyordum ve neredeyse günümün yarısı serviste geçiyordu. En az 40-45 dakika yol çekiyordum trafiği de hesaba katarsak dönüşlerim 1 saati bile buluyordu. Dün okuluma gittim ve ailemle servis konusunu görüştük. Oturduğum yere servis olma ihtimali bu sene çok düşükmüş. Kısacası oturudğum yere bu sene servis yokmuş -.- .. Annem de taşınırız dedi. tek çocuk olduğum için ve annemle babamın da iş yeri Çankaya tarafında olduğu için Dikmen tarafına bir yere taşınmaya karar verdik. İnternetten şöyle bir evlere ve kiralara baktım. Dikmende servisin olduğu bölgelerdeki evler çok pahalı. yani eve göre çok pahalı. bahçe katı, 2+1, 20-30 yıllık küçücük evler bile 800 TL kiraya sahip. Biz burda 2 yıllık binada 400 TL'ye otururken bu kiralar bana pahalı geldi. Kredimiz var, 800TL kira da olsa, E bu evin masrafları var, benim masraflarım var,servis falan.. Bir evde olabailecek masraflar malum. Hesap yaptığımızda elimizde 5 kuruş para kalmıyor. bide taşınma masrafları falan derken çok açılacağa benziyoruz. Annem eşyalarını değiştirmeyi düşünüyor krediyle, çünkü 18 yıldır aynı eşyaları kullanıyor ve kullanacak hali de kalmadı. biz bunları taşımaya kalksak zaten nakliye parasıyla bir koltuk takımı alırız. taşnırken iyice yıpranacaklar.. Binadan inene kadar zaten çoğu çöker eşyaların. Annem kredi çekip çekmemekte teredütte. şimdi alamazsam eşyayı bşka hiç bir zaman alamam diyor. sen üniversiteye başlayacaksın ben o zaman hem ona hem ona yetişemem diyor. Bi yndan da ödemekte sıkıntı çekmekten korkuyorlar. Annem ve babam o kadar çalışıyorlar. Dışardan birisi der ki "karı koca çalışıyorlar, çocuk da tek zaten. ne kadar çok kazanıyorlardır".. Ama öyle değil işte. Ne kadar kazanırsa kazansın annem ve babam elde 5 kuruş para kalmıyor. Annem de eşya konusunda kararsız kaldı. haklı çünkü şimdi alamazsa, ileride hiç alamaz. Ama ya alır da ödemekte zorluk çekerse ? Ben deseniz gözüme uyku girmiyor nasıl olacak nasıl edecek diye. Derdimi paylaşmak istedim. yorumlarınıza açığım. :26:

Son düzenleme:
okulunu değiştirsen?
otobüsle gidip gelsen?
arabanız varsa baban okula bıraksa(eminim daha az masraf olur birazcık erken gidersin okula o kadar).

Son düzenleme:
okulunu değiştirsen?
otobüsle gidip gelsen?
arabanız varsa baban okula bıraksa(eminim daha az masraf olur birazcık erken gidersin okula o kadar).

Okulu değiştirmeme hem ailem izin vermez hemde ben bunu yapamam. Daha yeni alıştım çünkü. Arkadaşlıklarım daha yeni oturuyor. Ve okulumun eğitimi de çok iyi. Anadolu lisesi olduğu için çok çalışarak geldim ben o liseye. Gece gündüz demeden çalıştım. Otobüs bulunduğumuz yerden çok zor. Direk çankayaya otobüs dolmuş vs yok çünkü. Kızılaya gitmem gerek, ordan otobüse binmem, biraz geride inmem ve yürümem gerek. Zaten yol parası, servis parama denk geliyor. İlk dersim 8.00 de başlıyor, bu yüzden geç kalma olasılığım olur. Lisede devamsızlık da haliyle sorun yaratıyor. Ayrıca kış şartlarını da düşnürsek bu pek mümkün değil gibi. Araba var ama benim okulumla babamın iş yeri çok ters taraflarda. ayrıca babam iş için benden 2 saat önce çıkyıor evden. beni bıraksa bile işe geç kalır. Bunların hepsini düşündüğüm için çıkmazdayım zaten.

canım batıkentten ev baksanız metroya yakın yerden tutarsınız metroyla kızılay 20 dk. güvenparkta ayrancı otobüsüne binersin 15 dk. da o sürer çok kolay gider gelirsin .eşya konusunda annen haklı tabii ama kredi borcu var diyosun o borç bitince düşünülebilir

Annem diyor ki : Kredi borcu bittiğinde senin üniversite masrafların başlayacak. O zaman da onlarla uğraşacağım. Bi değişiklik olmayacak. şimdi 2-3 yıllık bir kredi çekersem sen üniversiteye başlayana kadar öderim, hem eşyam olur hem de krediden kurtulmuş olurum. Ama bir yandan da 2 krediyi öderken sıkıntı çekmekten korkuyor.
Bir de Batıkent malesef düşünemiyoruz çünkü annemin iş yerinin oraya servisi yok. Annem taa havalima yolu'nun orda çalışıyor. sabah 7'de iş başı yaptığı için toplu ulaşımla da yetişmesi çok zor. :26:

Konuyu ilgili başlığa taşımışken yorum da yapayım.
Bak canım sizin ekonomik durumunuzla ilgili bir önerimiz olamaz ki bizim.Bütçenizi annen ve baban ayarlayacaklar,krediye veya eşya alımına,senin okuluna veya taşınmanıza karar verecek olan onlar.Burada seninde elinden bir şey glmez..
Hatta bir arkadaş otobüsle gidip gelsen demiş,sense uzaklıktan falan bahsetmişsin.
Ankara'dayım,Keçiörende bir çok insan çankayaya iş veya okula gidip geliyor.Bırak keçiöreni Kırıkkaleden,polatlıdan insanlar toplu taşım araçlarıyla şehir merkzine geliyorlar.Topu topu iki otobüs yapacaksın.Bu kadar abartma gözünde,mağduriyet bölgesinde değilsinki başkenttesin..ulaşım sorun olmaz.

Son düzenleme:

Zaten ben ekonomik durumla ilgili bir öneri istemedim. Sadece bu okul durumuyla ilgili falan ne yapabilirim diye derdimi anlattım. Ben kendimdn geçtim ama kış şartlarını düşünürsek dersi 1 kaçırdım 2 kaçırdım. Sonrasında hem bana sorun olur hem de okul tarafından disiplinsizlik sayılır. Annem karda kışta nasıl gidip geleceksin ? Bir otobüsü kaçırsan dersi de kaçırırsın diyor.
Bu sene bi de dershane olayım var. İşler iyice karıştı.

Niye işler karışsın ki taşınırsınız olur biter..annen sana kıyamıyorsa kendisi fedakarlık edecektir merak etme
Ekonomik durumla ilgili bir öneri istemiyorsan neden kredilerden,eşya değiştirmek istemenizden bahsediyorsun onu anlamadım.

Yani taşınmanın ve ev kiralarının pahalılığından bahsettim. Hani taşınmak yerine daha kolay bir yol bulunabilir mi acaba diye ? Ama malesef mümkün gözükmüyor pek.
Yorumunuz için teşekkür ederim. :)

ayy canım bende k.örende oturuyorum :) ama benım oturudugum yerden dıkmene dırek araba var benmde okulum uzakta ama dıger arkadaslarıma oranla 20 dk evden erken cıkıorum :) okulun bahçesinde yada kantınde beklıorum yarım saat ıkı otobus yapsan bıras erken cıksan olamaz mı kısları tabıkı baya erken cıkman lazım ama ailene maddi acıdan destek olmak ıstıosan dusun bıraz :) :) hee bıde kısları baban kızılaya kadar bırakabılır ordanda hopp ayrancı arabasına bınersın .d ben fıkrımı soyledım :))

Eğer cadde üstü, vadi manzaralı evlere bakıyorsanız giriş katı 800 e bile bulamazsınız. Ama biraz daha iceri sokullu, öveçler tarafına bakarsanız 500-600 arası 3+1 ev bulabilirsiniz.

Ayrancıda oturan arkadaslarım var, 600-650 kira veriyorlar, binalar biraz eski ama yine de cok merkezi..

haklısın canım bende ayrancıda oturuyorum
800 ayrancıda kolaylıkla ev bulabilir ki dikmen daha ucuz

Yok canım vadi tarafı elbette bizi aşar. Biz biraz merkezi olsun çarşıya pazara.. işte Servis güzergahlarımızda olsun annemle. o tür evler düşünüyoruz. zaten amacımız da sokullu, öveçler, ilker tarafı.. Oralarda evler var ama ev demeye inanın 1000 şahit ister. 500-550'lik evlerin içi küflenmiş. 30-35 yıllık binalar.. Mtfak dolapları bile yok inanın. Lavobosu yok, fayanslar falan kırılmış. Kiracı elinden geçee geçe eskimiş evler işte. Biz de madem o parayı veriyoruz adam gibi bi eve oturalım diye düşünüyoruz. Ayrancıdaki evlerin de birkaçına baktık ama oturulacak evlere 750-800 civarında paralar istiyorlar. İşte o da bizi zorlar diye dşnüyoruz. Bu hafta sonu tekrar ev bakmaya çıkacağız. İnşallah gönlümüze göre bi ev bulabiliriz. :26:

iyi ki istanbul'da falan oturmuyorsunuz. iki vesait artı biraz yürüme nedir ki?

kızılaya giden yollar merkezi zaten, karda kışta ilk açılacak yollar. hakeza çankaya tarafı da öyle. otobüslerin dolmuşların saatleri belli, gidiş süreleri belli. ben kendi evimden kızılay'a gitmek için araç değiştiriyorum.

ha, çözüm derseniz, uykunuzdan fedakarlık etmeniz gerekse de, babanızın sabahları sizi yolu üzerinde en uygun yerde bırakması ve sizin oradan okulunuz istikametine giden bir araca binmeniz derim. muhakkak vardır öyle bir nokta. sabah 6'da çıkmıyorsa tabi evden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…