Merhaba ablalarım . Liseye gidiyorum konularımı okuyanlar bilirler. Benim lisem Çankayada. Keçiören'de oturuyorum. Liseme 2 senedir servisle gidip geliyordum ve neredeyse günümün yarısı serviste geçiyordu. En az 40-45 dakika yol çekiyordum trafiği de hesaba katarsak dönüşlerim 1 saati bile buluyordu. Dün okuluma gittim ve ailemle servis konusunu görüştük. Oturduğum yere servis olma ihtimali bu sene çok düşükmüş. Kısacası oturudğum yere bu sene servis yokmuş -.- .. Annem de taşınırız dedi. tek çocuk olduğum için ve annemle babamın da iş yeri Çankaya tarafında olduğu için Dikmen tarafına bir yere taşınmaya karar verdik. İnternetten şöyle bir evlere ve kiralara baktım. Dikmende servisin olduğu bölgelerdeki evler çok pahalı. yani eve göre çok pahalı. bahçe katı, 2+1, 20-30 yıllık küçücük evler bile 800 TL kiraya sahip. Biz burda 2 yıllık binada 400 TL'ye otururken bu kiralar bana pahalı geldi. Kredimiz var, 800TL kira da olsa, E bu evin masrafları var, benim masraflarım var,servis falan.. Bir evde olabailecek masraflar malum. Hesap yaptığımızda elimizde 5 kuruş para kalmıyor. bide taşınma masrafları falan derken çok açılacağa benziyoruz. Annem eşyalarını değiştirmeyi düşünüyor krediyle, çünkü 18 yıldır aynı eşyaları kullanıyor ve kullanacak hali de kalmadı. biz bunları taşımaya kalksak zaten nakliye parasıyla bir koltuk takımı alırız. taşnırken iyice yıpranacaklar.. Binadan inene kadar zaten çoğu çöker eşyaların. Annem kredi çekip çekmemekte teredütte. şimdi alamazsam eşyayı bşka hiç bir zaman alamam diyor. sen üniversiteye başlayacaksın ben o zaman hem ona hem ona yetişemem diyor. Bi yndan da ödemekte sıkıntı çekmekten korkuyorlar. Annem ve babam o kadar çalışıyorlar. Dışardan birisi der ki "karı koca çalışıyorlar, çocuk da tek zaten. ne kadar çok kazanıyorlardır".. Ama öyle değil işte. Ne kadar kazanırsa kazansın annem ve babam elde 5 kuruş para kalmıyor. Annem de eşya konusunda kararsız kaldı. haklı çünkü şimdi alamazsa, ileride hiç alamaz. Ama ya alır da ödemekte zorluk çekerse ? Ben deseniz gözüme uyku girmiyor nasıl olacak nasıl edecek diye. Derdimi paylaşmak istedim. yorumlarınıza açığım. :26:
Son düzenleme: