Taşınmalı mı

Işte buna yaşam kalitesi deniyor.
Çöpe gidiyor kira yazık dedik.
Kirası ucuz diye eski bir evde oturdum 4 yıl.
Gıcık ola ola. Konumu çok güzeldi işime yakındı falan ama onun dışında bir evdi.
Komşusu ısınması sorundu.

Şimdi biraz daha fazla veriyoruz kira.
Ev çok daha yeni. Farklı konforları var.
Sıcak asansörlü.
Bahçeli, çocuk oyunu alanlı vs.
Ama yağmurda mutfağındaki içe alınan balkon tavanından su akıyor. Şıp şıp şu akşamdan beri sinir oldum. Salondaki camdan da fırtınalı havada içeriye ciddi su aliyor.

Daha da fazla kira verip en sorunsuz eve çıkılır mi çıkılır.
Ama yazık mi da yazık işte.. :/

Kenarda sadece altınlar var,ya başınıza bi iş gelirse bi aksilik hayatınızda neler yaşayacağınızı bilemezsiniz...bana biraz hesapsızca geldi ,konfor dediğiniz şey kavramdır,her zaman daha üstü vardır farkındasınız dimi...

sizin bütçeniz uygun değil tutacağınız eve. Gelirlerinizi düşünüp ona göre ev bakmalısınız. Elinizdeki birikimi kiraya vermek mantıklı değil

Konumu. Sosyal çevre. Daha yeni bir ev. Konfor. Komşu. Isı.

1 hafta once benzer bir konuyu ben acmayi dusunmustum. simdiki evimizden 500pahali bir eve gecmeye deger mi diye soracaktim. sonra gecmeye karar verdik ve imzadik. 1 ya da 1.5 yil o evde durmayi planliyorum.

sizin icinse maddi olarak hic mantikli degil, hatta mantiksiz. ama belli ki sizin icinize sinmis ve sizi mutlu edecek. o nedenle gununuzu yaşayın, geçin o eve. belki beklediginiz mucize de olur. hayat hep suprizlere acik.

Başka seçenekler yok mu? Elinizdekini bozduracaksınız ve 2 sene sonrası içinde mucizeler bekliyorsunuz nasıl olacak o iş? Zaman gectikce o fark da artacak.

Yaşayın bacım, çok içten diliyorum bunu.
Yaşayan da ölüyor yaşamayan da.
Ayrıca avantajları çok çok fazla, dolayısıyla kaybettiğiniz bir şey değil bu.
Hayatınızı güzelleştirmeye değer, varmış imkan kullanın.
Kaynak tükenirse o zaman düşünürsünüz.
Allah size de istediğiniz ne varsa hayırlısı ile versin inşallah. Dileğiniz ile içimi isittiniz çok yakın bir dost gibi..

1 hafta once benzer bir konuyu ben acmayi dusunmustum. simdiki evimizden 500pahali bir eve gecmeye deger mi diye soracaktim. sonra gecmeye karar verdik ve imzadik. 1 ya da 1.5 yil o evde durmayi planliyorum.

sizin icinse maddi olarak hic mantikli degil, hatta mantiksiz. ama belli ki sizin icinize sinmis ve sizi mutlu edecek. o nedenle gununuzu yaşayın, geçin o eve. belki beklediginiz mucize de olur. hayat hep suprizlere acik.
Bende 2 senelik planlıyorum sonrası ya nasip..
Sizin icin de hayırlısı olsun umarım çok huzurlu mutlu günler geçirirsiniz yeni evinizde :KK200:

Aslında burda önemli olan şu , diyelim nefes almak hayat konforunuzu arttırmak için bunu yaptınız,bu zaman zarfında eğer iki sene sonunda nerden bin ₺ extra ekleyebilirize cevap bulabilirseniz o konforu rahat yaşarsınız fakat şöyle düşünelim her şey kötü gitti kirayı ödeyemicek hale geldiniz ve iki sene sonunda ordan çıkıcaksınız haliyle kiralar her geçen gün artmaya devam ediyor şuan ki fiyata bir ev bulmanız imkansız olucak ki oturduğunuz kiradaki Evede zam yapacaktır ev sahibi. En sonunda iki sene o konfora alışıp tekrar eskiye geri dönmek psikoloji olarak sizi şimdikinden daha kötü etkilemez mi attan inip eşşeğe binmek olur tabiri caizse çünkü
Evet attan inip eşeğe binerim 2 sene sonunda eğer herşey kötü giderse..
Fakat kira ödemeyeceğim eski sadece başımı sokabileceğim bi ev var. Gerçekten 2 sene sonra eski evde oturursam harika olmayacak.. ama sokakta kalmayacağım.

Bahsettiginiz sebepler benim icin tasinmak icin yeterli , ancak cocugunuz varsa 1000 degil de 500 daha fazla verip de istediğiniz ozelliklere sahip ev bakin derim

daha konforlu yaşamak hepimiz isteriz. bütçede bi yerden kısıp kiraya aktarabileceğiniz miktar olmalı fark diye düşünüyorum. hazıra dağ dayanmaz doğru, ilaveten içinden geçtiğimiz süreç çok zor, yıpratıcı, gerçekten kenarda paranız varsa dokunmamanız gereken bir dönem. salgın, ekonomi dengesiz, ülkede stabil hiç birşey yok şu dönemde. başka zaman olsa aman rahvan gitsin derdim ama şu dönemde kira için altın bozmak inanın hiç mantıklı değil.
Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Aslında hiç bozdurmak istemiyor hatta birikim yapmak istiyorum. Fakat yaşadığım.kosullar zor olmaya başladı beni bu yola soktu

Şuan o eski dediğiniz evde mi oturuyorsunuz? Yada kiranız ne kadar? Altın bozup kıra ödemek hiç mantıklı değil.. çalışmıyorsanız daha konforlu yaşamak için önce iş bulup sonra taşınabilirsiniz.. bu konularda biraz sağlamcı olup ayağını yorganına göre uzatmakta fayda var..
Normalde o kadar sağlamcı bi insanım ki.. ama şartlar degisince insan da değişiyor galiba

Altın bozdurup ödeyecekseniz aradaki fark 1000 tl yi aşacak zamanla çünkü sürekli yükseliyor bu açıdan düşünün, zaten 2 yıl komşuluk sosyal hayat vb şeylere çok takılmayın malum bu virüs rüzgar gibi geçmeyecek.
Sözleşmeli giriş olacak artış yok

Şu an kiranız ne kadar beğendiğiniz ev ne kadar

Yani 1500 kira öderken 2500 lük bir ev fazla olabilir ama 500 tl mahalle arasından 1500 tl siteye iyi semte gitmek makul olabilir

Yine 5000 gelire 1500-2000 kira olabilir ama 2400 gelire 1500 lük ev lüks olur

konforlu yaşam istiyorum diyorsanız taşınacaksınız o belli. ev de önemli. önümüz kış ve belki de yasaklar ve kısıtlamalarla daha çok evde kalacağız. o kadar sorunluysa konfordan önce huzur için taşının.
Evet daha çok evdeyim. Bu yüzden evin rahatlığını düşünüyorum

sevmediğin bi evde oturup 2 yilda sinir stres hastalik sahibi olacağına , 2 yil sevdiğin evde yaşa ferah ferah....hangimizin garantisi var ki 2 yıl daha?
Sinir stres ve hastalık sahibi de oldum inaninki.. Ben de artık ruh sağlığı konfor huzur ariyorum

Bende 2 senelik planlıyorum sonrası ya nasip..
Sizin icin de hayırlısı olsun umarım çok huzurlu mutlu günler geçirirsiniz yeni evinizde :KK200:
Arkadaşım saglıgın yerindeyse ve çalışıp ayaklarının üstünde duruyosan yaşa hayatını.Taşınma biraz bütçeyi sarsacak çalışıp yerine koyarım diyosan insan gibi yaşamak herkesin hakkı.Evi insanın cennetidir çünkü..

Işte buna yaşam kalitesi deniyor.
Çöpe gidiyor kira yazık dedik.
Kirası ucuz diye eski bir evde oturdum 4 yıl.
Gıcık ola ola. Konumu çok güzeldi işime yakındı falan ama onun dışında bir evdi.
Komşusu ısınması sorundu.

Şimdi biraz daha fazla veriyoruz kira.
Ev çok daha yeni. Farklı konforları var.
Sıcak asansörlü.
Bahçeli, çocuk oyunu alanlı vs.
Ama yağmurda mutfağındaki içe alınan balkon tavanından su akıyor. Şıp şıp şu akşamdan beri sinir oldum. Salondaki camdan da fırtınalı havada içeriye ciddi su aliyor.

Daha da fazla kira verip en sorunsuz eve çıkılır mi çıkılır.
Ama yazık mi da yazık işte.. :/
Şükür ederek geçiyor omrumuz çok şükür.. benim sadece balkon tavanindan su aksa daha sabırlı olabilirdim sanırım. Sizi çok iyi anlıyorum

Back
X