Taşıyıcı Annelik

Evet Gürcistana müşteri topliycam cokmu belli ettim

Öncelikle haddinizi biliniz.

Sizin için mühim olup olmaması çok önemli değil öyle mi, tekrarlıyorum araştırıcam şikayet edebilirsen sizi edicem, orada cevabını verirsiniz.

Siz burada reklam yapıyorsunuz reklam mesajı, ülke ismi ve merkez ismi vermek…

alakası yok bilmediğiniz konularla ilgili yorum yapmayın bence
Yetinmemiş, bu güzel üye taşıcıyı anne olmak istiyor bana…
Beni hangi konuda yetersiz ve çapsız buldunuz.
Kızımla, oğluma sorayım, akşamda eşime sorayım.
Cevaplarını yazarım olur mu cesur yürek…

Sizden bilgi alabilirmiyim

Türkiyede yasak ve yurt dışında yapabilmeniz için aşırı zengin olmanız gerekiyor.

Hangi ülkede yapacaksanız vatandaşı olacaksınız, ev almanız gerekiyor ve taşıyıcı anne ücreti…
Taşıyıcı annelik konusunda yanlış bilgi veriyorsunuz. Resmi olarak bu işlemin yapıldığı ülkelerde vatandaşlık,ev almak gibi zorunluluk elbette yok. Sadece maliyet yüksek. Devlet garantisi ile resmi olarak yapılan işlemler bunlar. Noter anlaşması ile başlar herşey.
Bu iş bildiğim kadarıyla Ukrayna'da çok daha bilinçli yapılırdı ama savaş nedeniyle Gürcistan ve bazı Avrupa ülkeleri tercih ediliyor.

Allah bu şekilde doğacak çocukların yardımcısı olsun.
Ana dediğin ana değil baba dediğin baba değil…

Öz Anne ve babanın yumurta ve sperminden olanları ayrı tutuyorum tabi ki…
Bu da çıkmış yanlış biliyorsun diyor…

Tamam peki yanlış biliyorum.

Ben ukraydan bi yerle konuştum ama kararsız kaldım hem fiyatlar çok uçuk hemde googlede yorumlar iyi yazanda var kötü yazanda savaş için sordugumda bizim bölgede savaş yok dendi dediği sizin ülkede nasıl doğuda savaş var batıda yoksa bizdede aynı bu bölgedeki insanlar hayatına devam ediyor bi savaş yok dendi ama fiyat hem uçuk hemde yorumları beğenmedim biotexdi

Altı ay önce kalp hastası olduğumu öğrendim. Herhangi bir şikayetim olmadığı halde ve günlük hayatım da bir sorun yaşamadığım halde ne yazık ki hamileliğin kalbim için çok büyük risk olduğuna karar verdi doktorlar, hamile kalırsam ani bir ölüm gerçekleşebilirmiş. Bu haberi aldıktan sonra taşıyıcı anneliği düşünmekten başka çaremiz kalmadı. Araştırmaya başladım ama çok yetersiz bilgi var.
Bu şekilde çocuk sahibi olmuş kişilerden tavsiyeler gerçekten çok önemli bizim gibi başka çaresi olmayan insanlar için. Eğer bu konu hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Onun dışında akıl vermek, yargılamak vs için bu başlığa yazmayın bence, zaten yeterince travmatik bir durumun içersinde ve çok zorlu bir psikolojiden geçen insanlarız. Bir de siz tuz biber olmayın.

merhaba öncelikle geçmiş olsun. Türkiye'de taşıyıcı annelik yok. En fazla evlatlık edinebilirsiniz. Bunun için de bazı şartları sağlıyor olmak gerek. Ancak annelikten önce kendi sağlığınızı yolunuza koymanız gerektiği kanaatindeyim. Çocukta geride bir travma bırakmak istemezsiniz. Tekrar geçmiş olsun.

teşekkür ederim, evet Türkiye’de olmadığını biliyorum ama her yıl yüzlerce kişinin yabancı ülkelerden bu şekilde çocuk sahibi olduğunu da biliyorum ve o kişilerin tecrübelerini sormuştum.

Daha önce de yazdığım gibi sizin kendi “kanaatinizi” sormak için burada bulunmuyorum. Sağlığımla ilgili sıkıntının detaylarını ben biliyorum ve gelecekteki çocuğa evlatlık veya biyolojik fark etmeksizin bile bile travma yaşatıp yaşatmayacağımı da gayet net düşünmüş olduğumu anlamanız gerekir. İyi niyetinizi anlıyorum ama lütfen kendi kişisel fikirlerinizi size sorulmamışsa eğer kendinize saklayın. Ayrıca Allah korusun ama siz kendi çocuğunuza kendi sağlınızla ilgili bir travma yaşatmayacağınızın bir garantisini verebiliyor musunuz? Hayatınızın kontrolü bu kadar elinizde mi?

Başka bir kullanıcıya cevap yazdığınızı sonra fark ettim ama bu konuyla alakalı fikrim aynı çünkü herkes böylesi önemli bir konuyu detaylıca düşünüp öyle karar veriyor. Eğer konu hakkında bilgisi varsa kişinin, paylaşır eğer yoksa herkesin aklı fikri kendini ilgilendirir. İyi günler diliyorum.

hanımefendi evet size yazmamıştım ama konu aşağı yukarı aynı zaten. insanların bazen bazı şeyleri "gayet net" düşünemeyeceğini de sizin bilmeniz gerekir. örnek vermem gerekirse, arkadaşımın ablası 51 yaşında anne oldu. bu kadın sizce çocuğunun ne denli yanında olabileceğini, ona geride ne gibi yaralar bırakabileceğini düşünmemiş midir, ki gidip çocuğu 20 yaşında geldiğinde 71 yaşında olacağı bir hayat vermiş. bazı şeyleri bile isteye göre göre yapmak ayrı bir şey, "ilerde ne olacağını kim bilebilir ki" demek ayrı şey.
etraf annesiz babasız, kimsesiz çocuk kaynıyorken tüm kaynakları seferber edip kendi çocuğum da çocuğum demek ise apayrı bir şey. bu noktada çocuk bir çocuğa bakmak ve sevgi vermekten biraz çıkıyor.

ama evet "siz" bilirsiniz.

Herkesin kendi tercihi, örnek vermişsiniz ama benim annem de beni doğurduğunda 49 yaşındaymış ve bana harika bir çocukluk ve gençlik verdi ayrıca çok şükür hala sağlıkla hayatta ve her sıkıntımda yanıbaşımda. Diğer taraftan ne anneler biliyorum çevremden genç, sağlıklı ama çocuğunda ne yaralar bırakan, bu kadar sığ bir bakış açısı ile yaklaşmayın. Herkese kendi doğrularımızı dikte etmeyi bıraksak ve herkesin kendi doğrusu olduğunu kabul etsek çok daha iyi olacak dünya. Evlat edinme, taşıyıcı annelik, yumurta, sperm donörlüğü vs gibi konular kişiseldir ve o kişileri ilgilendirir, geriye kalan herkese susup saygı duymak düşer. O nedenle bu başlığı daha fazla kendi “kanaat”larınızla meşgul etmeyin lütfen.

Bu konu uzun süre önce açılmış ama belki benim gibi olup destek olacak olan alabilir ihtimali ile yazıyorum.

Ben çeşitli badirelerden sonra mecburen tasiyici annelik karar verdik. Çünkü 7 düşük yaptım. Eşim kendi genlerimiz dururken evlat edinmeye karşıyım dedi. Kesinlikle evlat edinmeyi istemedi. Ben öyle ya da böyle bir evladım olsun istedim. Sonuçta tasiyici annelige karar verdik ama işleme başladık. Kapalı göz bu işin içine girdik. Bunu daha önce yapan varsa yaşadığınız süreci paylasirmisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…