Kendi eşimden biliyorum çünkü :) Zaman insanları ne hale getiriyor?Ben o noktaya geldim artık... Off şöyle 3-5 ay gitse bir yere keşke..ne hale geldik ya... Evlendiğimizde yarım gün görmeme ihtimali bile beni Nasıl üzüyordu, şimdi aylarca gitsin diye düşünüyorum...
Ama haklısınız bunu kullanabileceği konusunda...
Haklısın galiba ... Dur bir arkadaşımla konuşayım eline fırsat geçmesin, karadeniz kenarı biryerler bakalım..Kendi eşimden biliyorum çünkü :) Zaman insanları ne hale getiriyor?
Yok onla bir saat bile geçiresim yok.. Onla gideceğime evde otururum çok daha iyi artık... Evliliğimiz boyunca hep sevgim ağır bastı , hiç gurur yapmadım ... Ama elime geçen koca bir hiç.. Artık onun için içimden gelmeyen hiçbirşeyi yapasım yokKizginligini çok iyi anlıyorum canım. Ama sen suan fedakarlık yapmayacaksin. Sadece ona açık kapı bırakacaksın. Ben su otelde şu arkadaşlarımla şu kadar gün tatil yapacağım. Benimle gelmek istersen sana da üç gün ayırabilirim. Şükret tüm odunluklarina rağmen içimde bir parça merhamet kaldı sana bu şansı veriyorum de mesela :)
Inan bu öneriyi onun için değil senin için yapıyorum.
Sen eşini seviyorsun bence hani bilsen ki düzelecek onu beklersin. Sadece umudun kalmamış..
Bir tatil şart size bence. Planını bozmadan ona o kapıyı açık bırak. Ister gelsin ister gelmesin. Bu sana bir şey kaybettirmez ama kazandırabilir..
Aslında seviyorsunuz okuduklarımdan anlayabiliyorum, ama çok yorulmuş bunalmışsınız. Bu tatil süresinde belki daha iyi anlayacaksınız boşanıp boşanmamak istediğinizi. Hayırlısı olsun inşallah en güzeli olur. Karadeniz de güzeldir . Konuyu takipteyimHaklısın galiba ... Dur bir arkadaşımla konuşayım eline fırsat geçmesin, karadeniz kenarı biryerler bakalım..Bunca senedir her türlü saçmalığa sabredip şimdi evliliğin bitme nedeni ben olmayayım. Biraz zamana bırakayım azıcık ayrı kalıp nefes alalım istiyorum ama ayrı kalabileceğimiz zamana kadar Nasıl idare edicem bulamıyorum...
Kadınlar olarak öyle bir yetiştirilmişiz ki erkeğe taviz vermek adeta boynumuzun borcuymuş gibi...
Erkektir ne yapsa yeridir diye diye kadınları pısırık ve itaatkar bir köleye dönüştüren bu toplumun ta kendisi.
Erkekler de bu özgüvenle yetiştiklerinden olsagerek nasıl olsa sözümden çıkamaz mantığına bürünüyorlar.
İşte biraz dik durunca ya da onların kalıplarına sığmayınca hooop geri vites.
Be adam madem tatile gitmeye razı olacaksın neden başta yokuş yapıyorsun ?
Rest görmek mi hoşuna gidiyor yoksa göründüğün kadar cesur değil misin ?
Bence planınızı bozmayın,bozmayın ki her seferinde "nasıl olsa benim lafıma gelecek" algısı bitsin eşinizde...
Ben şöyle düşünüyorum. Eşimsiz tatil yapacaksam o zaman neden evliyim? Eğer eşimsiz tatil yapıyorsam ortada büyük bi sorun var demektir. Eşine teklif etmişsin gelemem demiş, sonradan yan çizmiş. Eğer gerçekten sizinle vakit geçirmek isteseydi kabul ederdi.
Ama aslında birlikte gitmeniz en uygunu olur. Yoksa aranız daha da soğuyabilir. Bence son bi şans ver birlikte gidin. Bişeyler yine düzelmezse ben elimden geleni yaptım dersin. İçin rahat olur bi inat uğruna bitmemiş olur.
+1
Konuya gelen yorumlara cidden üzüldüm.
Herkes haklı olsan da haksız olsan da alttan al, şımarık bir adama oyuncak ol önemli değil yeter ki adam evliliği bitirmesin yazmış. Eziklik kadınlara vergi galiba bu toplumda. Biraz da o adam alttan alsın bence. Evlilik bir ortaklık sonuçta tek tarafın taviziyle, sürümesiyle bu iş olmaz.
Eee bunca zaman bu kadın taviz verdi de ne oldu adam düzeldi mi ki?
Konu sahibesi boş yere hayat tüketmeyin, faydalanın güneşten denizden...geçin Karadenizi keyfiniz Ege diyorsa Ege olsun. Güneş deniz rakı balık püfür püfür Ege akşamı varken napcaksınız Karadenizi?
Ben şöyle düşünüyorum. Eşimsiz tatil yapacaksam o zaman neden evliyim? Eğer eşimsiz tatil yapıyorsam ortada büyük bi sorun var demektir. Eşine teklif etmişsin gelemem demiş, sonradan yan çizmiş. Eğer gerçekten sizinle vakit geçirmek isteseydi kabul ederdi.
Ama aslında birlikte gitmeniz en uygunu olur. Yoksa aranız daha da soğuyabilir. Bence son bi şans ver birlikte gidin. Bişeyler yine düzelmezse ben elimden geleni yaptım dersin. İçin rahat olur bi inat uğruna bitmemiş olur.
Birlikte gitmek istemiyorsan bile acik kapi birak .Geleceknolursa birlikte gidin belki askininz tazelenir. Tekduzelesen iliskiler insanlati bunaltir belki ona da iyi gelir. Sizi kislanmis ve sakinmis bence.Hala umursuyor sizi ne guzel boyle düşünün.
İçten içe 2 taraf da kızgın birbirine gibi..
Bugün tatil yarın başka bişey..
Aranızdaki sorunları çözmeniz lazım..
Bu böyle gitmez bayramda tatile birlikte gidip herseyi halledip döneceğiz var misin derdim ben olsam..
Zaten eşimsiz bir hayat yaşıyorum sadece fiziksel olarak var... Bunu ben de çok sorguladım şimdiye kadar... Madem bu kadar uzak olacağız neden evliyiz diye... Herkes böyle deyip geçiştiriyor.. Dinliyor görünüyor ama algılayamıyor söylediklerimi.. Eşimin önceliği hep değişti şu 3 senede ama hiçbir zaman ben olamadım. Para oldu, kariyer oldu, eğitim oldu, arkadaş oldu ama eşi olamadı... Olacağına da umudum kalmadı zaten.
Yarın sabah uyansam ve boşanmış olsam keşke.. Hayır dava açmayı da düşünüyorum ama ne onun gidecek yeri var ne benim... Nasıl olacak o boşanma süreci onu da kestiremiyorum. Boşanma öyle birkaç günde olmaz ki... İkimizin de işi burda. İkimizin de 1 hafta 10 günden uzun izin imkanı yok. O süreçte aynı evde kalmaya devam mı edicez? Boşandıktan sonra yeni ev mi tutulacak? Eşyaları bölüşecek miyiz? Bunlar sorun kafamda sadece
Önce sormak istediğim bir şey var. Sen bu evlilik bitsin mi istiyorsun yoksa bitmesin mi? Cevaplardan kestiremedim. Seviyor musun eşini. Ona göre yorum yapmak istiyorum.
Eşime olan sevgim nedeniyle tek taraflı bir özveriyle yürüyen 3 senelik evliliğim var.. Kendisi bu 3 senede hiçbir isteğinden ödün vermedi, ertelemedi, fedakarlık yapmadı.. Ve bir süredir bu gidişat canıma tak etti.. Ben susup onun hayatında bir çanta vazifesi gördükçe evliliğimiz yolunda gibiydi. Ama artık kendimi kandıramıyorum, herşey yolunda diyemiyorum. "Hani bana ? " demeye başladığım gibi çatışmalar başladı.. Birikmişlikler o kadar fazla ki kabul ediyorum ağzıyla kuş tutsa da yaranamayabilir artık bana.Önce sormak istediğim bir şey var. Sen bu evlilik bitsin mi istiyorsun yoksa bitmesin mi? Cevaplardan kestiremedim. Seviyor musun eşini. Ona göre yorum yapmak istiyorum.
Değil mi ya? Daha yeni konuştum bir dünya şeyi.. Çocukluğuma kadar indim hattaBen de aynı şekilde düşünüyorum, birlikte tatil yoksa bu evlilik mi şimdi ne anladım ben bu işten???
Hele de evliliğin kötüyse, eş mutsuzsa çekip poponu bir zahmet gidersin.
Poposunu çekip gelmeyen nereye gideceğime laf etme lüksünü de kaybeder arkadaş.
yani şartlar uygun olsa ayrılmayı göze almışsınız. karşı tarafın da çabalamadığını görüp üzülüyorsunuz.Zaten eşimsiz bir hayat yaşıyorum sadece fiziksel olarak var... Bunu ben de çok sorguladım şimdiye kadar... Madem bu kadar uzak olacağız neden evliyiz diye... Herkes böyle deyip geçiştiriyor.. Dinliyor görünüyor ama algılayamıyor söylediklerimi.. Eşimin önceliği hep değişti şu 3 senede ama hiçbir zaman ben olamadım. Para oldu, kariyer oldu, eğitim oldu, arkadaş oldu ama eşi olamadı... Olacağına da umudum kalmadı zaten.
Yarın sabah uyansam ve boşanmış olsam keşke.. Hayır dava açmayı da düşünüyorum ama ne onun gidecek yeri var ne benim... Nasıl olacak o boşanma süreci onu da kestiremiyorum. Boşanma öyle birkaç günde olmaz ki... İkimizin de işi burda. İkimizin de 1 hafta 10 günden uzun izin imkanı yok. O süreçte aynı evde kalmaya devam mı edicez? Boşandıktan sonra yeni ev mi tutulacak? Eşyaları bölüşecek miyiz? Bunlar sorun kafamda sadece
evet yine ben maalesef.. Eşimle son sorunları yazmıştım zaten isteyen eski konuma bakabilir, bir birikmişlik bir bıkkınlık vardı.. Konuştuk eşimden beklemediğim bir anlayışla yaklaştı, umutlandım düzeltebileceğimiz konusunda ama öyle olmadı.
O konuşmanın üzerine davranışlarına dikkat eden eşim değil ben oldum hatta, daha yeni konuştuk tatsızlık çıkmasın diye pısıp kaldım resmen. Bu arada eşim 8-5 çalışan ve kendisinin de evvelden oldukça fazla istediği bir birime geçti. Bayram da tatil, bayramda tatile gidelim dedim ders çalışıcam gelemem dedi
O Zaman ben arkadaşımla giderim giderim evde oturamam 9 gün dedim bişey demedi. Bu gün arkadaşımla tatil işinin ciddiye bindiğini görünce aşırı saçmaladı...
Ben de arkadaşlarımla giderim o Zaman dedi. Ben kabul etmezsem teklifini senin gibi vazgeçemediğim şeyler olursa git sende dedim. tamam ben kabul ediyorum birlikte gidelim dedi bu sefersaçmalama o kadar plan yaptık biz, baştan niye kestirdin attın gelmiyorum ben diye, niye ilk defa duymuş gibi yapıyorsun söyledim ya sana gideceğimi falan dedim.. Ben sana benle otur burda, ben ders çalışayım sen de tek başına kal demiyorum, git memlekete arkadaşınla da orda görüş, otele gitmek nedir makul isteklerin olsun biraz dedi.. Uzadı da uzadı konu.. Ama ben kendi planımı yaptıktan sonra onun yok ben geleceğim demesine sinir oldum.. Bir sürü konuşma geçti o sırada aramızda ama geri adım atmadım.
Ben bunca özveride bulundum evliliğimizde elime ne geçti, işten eve evden işe giden biri oldum. Her planımın merkezinde sen oldun da ne oldu dedim.. Gösterdiğim özverinin bir gün olsun farkında oldun mu falan dedim. Çocuk mu kandırıyorsun kelime oyunlarıyla falan dedi ve son nokta olarak da tatile gidersen bu iş biter dedi.
Biterse bitsin tatili de bekleme , benim bu evlilikten zaten hiçbir beklentim kalmadı , git yarın ver dilekçeni ikimiz için de daha fazla Zaman kaybı olmasın dedimazıcık geri adım attı, Karadeniz olsun o zaman , Akdeniz Ege falan olmaz tek başınıza, bu kadarını söylüyorum dedi gitti yattı..
Ne yapsam şimdi ben? Hiçbir kararında benim fikirlerimi sallamayan bu adamın dediği olmasın istiyorum. Ayrıca gerçekten bitecekse bitsin umrumda da değil artık diyorum.. Ne yapsam sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?