Tatil meselesi

Eşime olan sevgim nedeniyle tek taraflı bir özveriyle yürüyen 3 senelik evliliğim var.. Kendisi bu 3 senede hiçbir isteğinden ödün vermedi, ertelemedi, fedakarlık yapmadı.. Ve bir süredir bu gidişat canıma tak etti.. Ben susup onun hayatında bir çanta vazifesi gördükçe evliliğimiz yolunda gibiydi. Ama artık kendimi kandıramıyorum, herşey yolunda diyemiyorum. "Hani bana ? " demeye başladığım gibi çatışmalar başladı.. Birikmişlikler o kadar fazla ki kabul ediyorum ağzıyla kuş tutsa da yaranamayabilir artık bana.

Sevgimin bitmiş olduğundan şüpheleniyorum, buna emin olsam derhal bitireceğim. Ama emin olamıyorum, seviyor olsam da bu hayatı yaşamak istemiyorum. Biraz ama şöyle 3-5 ay kadar ayrı kalmak istiyorum hislerimi anlamak için, onun o dönemde yapacaklarını izlemek için ama bu da hemen olabilecek birşey değil...

Bilmiyorum işte kafam çok karışık...

Madem böyle ne uzuyor ne kısalıyorsunuz. Ciddi adımlar atın. Anladığım kadarıyla ikinizde ailelerden uzakta ve çalışıyorsunuz. O zaman mesela eşin eşyalı bir ev tutsun ayrı yaşayın. Birbirinizden haber almayın. Hani bu sürede özleyecek misiniz birbirinizi? Boşanmak her zaman en son çare olmalı bence. Çünkü birbirinizi yıpratmışsınız bide ayrı kalmayı deneyin. Tatil konusunda benim içimden geçen birlikte gitmeniz ama yine de karar senin. Çünkü eşin önce gidemem demiş ama sonradan birlikte gidelim demiş. Ben de eşime söylemiştim yeniden deneyelim bir ay sonra da birlikte tatile çıkalım, yine bakarız boşanıp boşanmayacağımıza. Ama kabul etmedi. Boşanmak istiyorum ben dedi. Sonradan gelip vazgeçtim gidelim denemekten zarar gelmez deseydi ben kabul ederdim. Çünkü ne kaybederim ki? Ben de tamam bitsin dedim topladım eşyalarımı memlekete döndüm. Boşanıcam. Ama en azından içim rahat çünkü son ana kadar denedim.
Madem şüphelerin var onları gerçekleştir. Ayrı kalmak mı istiyorsun, kal. Tatil konusunda çok kırıldın ama eşin tekrar seninle gitmek isterse git. Kafanın rahatlaması açısından, daha net kararlar alabilmek adına. Ben elimden geleni yaptım diyebilmek için yap.

Zaten eşimsiz bir hayat yaşıyorum sadece fiziksel olarak var... Bunu ben de çok sorguladım şimdiye kadar... Madem bu kadar uzak olacağız neden evliyiz diye... Herkes böyle deyip geçiştiriyor.. Dinliyor görünüyor ama algılayamıyor söylediklerimi.. Eşimin önceliği hep değişti şu 3 senede ama hiçbir zaman ben olamadım. Para oldu, kariyer oldu, eğitim oldu, arkadaş oldu ama eşi olamadı... Olacağına da umudum kalmadı zaten.

Yarın sabah uyansam ve boşanmış olsam keşke.. Hayır dava açmayı da düşünüyorum ama ne onun gidecek yeri var ne benim... Nasıl olacak o boşanma süreci onu da kestiremiyorum. Boşanma öyle birkaç günde olmaz ki... İkimizin de işi burda. İkimizin de 1 hafta 10 günden uzun izin imkanı yok. O süreçte aynı evde kalmaya devam mı edicez? Boşandıktan sonra yeni ev mi tutulacak? Eşyaları bölüşecek miyiz? Bunlar sorun kafamda sadece:oha:

Ayrılacaksanız o gitsin. Birinin düzeni bozulacaksa bencil olanın düzeni bozulsun. Zaten o evde çoğu şeyi siz almışsınızdır muhtemelen. Hem madem önceliği ailesi, arkadaşları, o zaman onlarla kalsın, onlar düşünsün nerede kalacağını.

eşinle başbaşa tatil belkide bu ewlilğn yürümesi içn son şans.. arkadaşlarını iptal et güzel bi tatile çıkın derim.

Canım ben tek gidicem desem hayatta yollamazdı beni ki bu bizi bosanma sebebimiz olur.Bence eşinizle gidin.Kendinizden ödün vermeyin tabi de bunun için yuva yıkılmaz.Yapmayın bir yuva nelerle kuruluyor.Başka alacağınız erkek daha iyi olmayacak unutmayın.
Burada evliliği sallantıda olan bir kadın var verdiğiniz cevap başka alacağın erkek iyi olmayacak,hayırdır pazardan patates mi alıyoruz bu bir
İkincisi ise zaten bu şekilde bıkmış yıpratıcı ilişkilerden çıkan kadınlar hemen başka erkek almak(!) derdine düşmüyor
Üçüncüsü ise pazardan aldığınız tişört bile kimi zaman kötü kimi zaman kaliteli çıkabiliyorken böyle öküz bir adamı diğer erkeklerle kıyaslayıp daha iyisi olmadığını söylemeniz ayrı bir ironik yani gece gece cidden ne diyeceğimi bilemedim size.

Son olarak xpreiaZ xpreiaZ abla,konularını takip ediyorum.
Eşini bazen yumruklayıp duvardan duvara pekmezini akıtmak içimden gelmiyor değil bir senin kocan birde Koalina Koalina var ikinizin kocasını tek hücreye tıkıp gebertecen
Neyse konumuz bu değil,kalbinden geçeni yap ama lütfen lütfen kendinden ödün vermeden yap,hepimiz her zaman en güzeline ve hep DAHA iyisine layığız:KK200:

Tatil meselesiyle haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz.İyice içnden çıkılmaz bir hal alır.İşi iddaaya bindirirsiniz.Ve Hepten huzurunuz kaçar.Gördügüm kadarıyla eşinizin hiç işi bitmiyor.Ne olursa olsun bir anlaşmazlık varsa eşle ilgili bayramda beraber başbaşa bir tatile gitmek o sınavdan daha önemli bence.Ama ders çalışmaya daha çok önem veriyor sanırım.Ve ayrılmak istemedigi de belli.Birbirinizi özlemeniz lazım bana kalırsa biraz.Ayrı durmanız gerek.O zaman daha dogru tartarsınız herşeyi.

Saçmalığa bakarmısın ya...
En baştan gidiyorsun ona güzelce "tatili evde geçirmeyelim gel birlikte plan yapalım" diyorsun "hayır ben ders calısıcam" diye cevap veriyor...

Arkadasınla plan yaptıgını duyunca o zaman bende arkadaslarımla giderim diyor...

İşte bende bu noktada kayış atardı...

Ne yani benimle tatil yapmak işine mi gelmiyor diye ağzından girer burnundan çıkardım...
Madem gidebilecek vaktin var ders çalışıcam diye bahaneler neden üretiyorsun...

Şimdide tutuşmuş yok karadenize git yok boşanırım falan baştan sona saçmalamış tamamen..

Arkadaşınla olan planını arkadaşına durumunu anlatarak iptal edip eşinle bir şeyler yap o halde bu sebeple ilişki bitmeZ en fazla tuzu biberi olur...
Ama eşininde burnundan getir ki biraz bir daha dengesiz davranmasın bir şey ya vardır yada yoktur hayır deyipte iş işten geçtikten sonra tamam demesi çok itici bir hareket...

Şahsen yuva kolay kurulmuyorculardan olmadım hiçbir zaman. İnsan mutlu değilse belkilerle, toplumun dayattığı normlarla yaşamamalı. Geriye dönüp baktığında kocaman keşkleri olmamalı. Şans ver diyenler bu adamın değişeceğine inanıyor mu acaba? Hadi değişti diyelim kim 3 aydan fazla sürer bu değişim diyebilir. Kaç kişi ben değişen birini gördüm diyebilir? Ya da kaç kişi 3 senede değişen birini gördüm diyebilir? Değişenlerin çoğu 50den sonra anca olur o da değişkenler değiştiği için. Ben böyle işi olduğu halde katlanan, mutsuz, fazlasıyla fedakar, kendinden geçmiş, acabalarla yaşayan, ilgi görmeyen kadınlar görmek istemiyorum ya. Değişelim, değiştirelim. Kendimiz için bile değilse gelecek nesil için....

Başka erkek istediğimi nerden çıkardınız??? Bu evlilik biterse bir daha ömür billah erkek yüzü görmeye dahi tahammülüm olacağını sanmıyorum. Başka bir erkek düşünmüyorum şu an yada beni ilgilendirmiyor, ben tek başıma 10 numara bir hayat yaşarım zaten, sevdiğim için birlikte yaşarız hayalimdeki hayatı dedim ama hayallerimin içine etmekten başka hiçbirşey yapmadı 3 senedir!
Benim ki ben ölürsem başkasıyla evlenir misin diyor. Deli miyim ayol evliliğin böyle moktan bi şey olduğunu gördükten sonra evlenir miyim diyorum. Ben bekarken gayet rahat lüks bi hayatım vardı, sanki evlendikten sonra prensesler gibi yaşattı da o ölürse bi daha evlenir miymişim. Evlenirsem salaklığıma doymamışım demektir.

Valla evliyim ama kız arkadaslarimla tatile de gidiyorum...benim ozgur zamanlarim olmali yoksa çıldırırım...esim de gidebilir tabikisi...sık bogaz etmeye gerek yok..mesafeler iyidir...bazı iliskileri alevlendirir bazilarını da bitirir..böylelikle iliskinizi test etmis olursunuz..

evet yine ben maalesef.. Eşimle son sorunları yazmıştım zaten isteyen eski konuma bakabilir, bir birikmişlik bir bıkkınlık vardı.. Konuştuk eşimden beklemediğim bir anlayışla yaklaştı, umutlandım düzeltebileceğimiz konusunda ama öyle olmadı.

O konuşmanın üzerine davranışlarına dikkat eden eşim değil ben oldum hatta, daha yeni konuştuk tatsızlık çıkmasın diye pısıp kaldım resmen. Bu arada eşim 8-5 çalışan ve kendisinin de evvelden oldukça fazla istediği bir birime geçti. Bayram da tatil, bayramda tatile gidelim dedim ders çalışıcam gelemem dedi :işsiz:

O Zaman ben arkadaşımla giderim giderim evde oturamam 9 gün dedim bişey demedi. Bu gün arkadaşımla tatil işinin ciddiye bindiğini görünce aşırı saçmaladı...

Ben de arkadaşlarımla giderim o Zaman dedi. Ben kabul etmezsem teklifini senin gibi vazgeçemediğim şeyler olursa git sende dedim. tamam ben kabul ediyorum birlikte gidelim dedi bu sefer:KK57: saçmalama o kadar plan yaptık biz, baştan niye kestirdin attın gelmiyorum ben diye, niye ilk defa duymuş gibi yapıyorsun söyledim ya sana gideceğimi falan dedim.. Ben sana benle otur burda, ben ders çalışayım sen de tek başına kal demiyorum, git memlekete arkadaşınla da orda görüş, otele gitmek nedir makul isteklerin olsun biraz dedi.. Uzadı da uzadı konu.. Ama ben kendi planımı yaptıktan sonra onun yok ben geleceğim demesine sinir oldum.. Bir sürü konuşma geçti o sırada aramızda ama geri adım atmadım.

Ben bunca özveride bulundum evliliğimizde elime ne geçti, işten eve evden işe giden biri oldum. Her planımın merkezinde sen oldun da ne oldu dedim.. Gösterdiğim özverinin bir gün olsun farkında oldun mu falan dedim. Çocuk mu kandırıyorsun kelime oyunlarıyla falan dedi ve son nokta olarak da tatile gidersen bu iş biter dedi.

Biterse bitsin tatili de bekleme , benim bu evlilikten zaten hiçbir beklentim kalmadı , git yarın ver dilekçeni ikimiz için de daha fazla Zaman kaybı olmasın dedim:KK62: azıcık geri adım attı, Karadeniz olsun o zaman , Akdeniz Ege falan olmaz tek başınıza, bu kadarını söylüyorum dedi gitti yattı..

Ne yapsam şimdi ben? Hiçbir kararında benim fikirlerimi sallamayan bu adamın dediği olmasın istiyorum. Ayrıca gerçekten bitecekse bitsin umrumda da değil artık diyorum.. Ne yapsam sizce?

Boyle bir sey icin evliligini bitirecekse hay hay... Bu nedir yani? Birlikte gitmeyi zaten teklif etmissiniz. Onun gudumunde mi olacak her sey? Gicik ya...

Zaten eşimsiz bir hayat yaşıyorum sadece fiziksel olarak var... Bunu ben de çok sorguladım şimdiye kadar... Madem bu kadar uzak olacağız neden evliyiz diye... Herkes böyle deyip geçiştiriyor.. Dinliyor görünüyor ama algılayamıyor söylediklerimi.. Eşimin önceliği hep değişti şu 3 senede ama hiçbir zaman ben olamadım. Para oldu, kariyer oldu, eğitim oldu, arkadaş oldu ama eşi olamadı... Olacağına da umudum kalmadı zaten.

Yarın sabah uyansam ve boşanmış olsam keşke.. Hayır dava açmayı da düşünüyorum ama ne onun gidecek yeri var ne benim... Nasıl olacak o boşanma süreci onu da kestiremiyorum. Boşanma öyle birkaç günde olmaz ki... İkimizin de işi burda. İkimizin de 1 hafta 10 günden uzun izin imkanı yok. O süreçte aynı evde kalmaya devam mı edicez? Boşandıktan sonra yeni ev mi tutulacak? Eşyaları bölüşecek miyiz? Bunlar sorun kafamda sadece:oha:
Arkadasim gecenlerde anlasmali bosandi esiyle. ki bir cocuklari vardi. is anlasmada bitiyor. avukat bile tutmamislar. bir protokol hazirliyormussun iste kim neyi alcak evde kim kalcak su bu cocuk kimde kalcak oburu kac gun gorcek vs vs sonra tek celsede bitiyormus is. Siz de oyle bir protokol yaparsiniz ama bence bu zor cunku esiniz cocuk yaradilisli. sen gidersen ben de giderim deyip uste cikmasi yuzunden cirkef gibi duruyor biraz. Eger anlasmali bosanirsaniz nafaka vs olmaz ise sut liman gider ama bu adamla o da zor. Amerikada ya da avrupada ev adamin ustune bile olsa hic bir hakim kadini ve cocuklari cikartmiyor evden. o evin kredisini de gene essek gibi adam oduyor. bence esiniz esyali bir ev bulsun ve ciksin evden ayrilirsaniz. bir sure ayri yasayin bakalim. ne olacak.

Yok onla bir saat bile geçiresim yok.. Onla gideceğime evde otururum çok daha iyi artık... Evliliğimiz boyunca hep sevgim ağır bastı , hiç gurur yapmadım ... Ama elime geçen koca bir hiç.. Artık onun için içimden gelmeyen hiçbirşeyi yapasım yok:KK51: o benle tatile gitmek istemedi ise ben artık hiç istemiyorum...
o zaman o tatilinizi bozmayin bence gidin Akdenize. Birlikte tatile gitmek ve zaman gecirmek istemediginiz bir adamla evli kalmayi da gozden cikarmissaniz neden onun dedigi oluyor ki?

Çok enteresan bir erkek türüyle daha karşı karşıyayız:işsiz: Ben olsam çocuk gibi ikide bir karar değiştiremezsin der giderdim arkadaşlarımla tatile.

Burada evliliği sallantıda olan bir kadın var verdiğiniz cevap başka alacağın erkek iyi olmayacak,hayırdır pazardan patates mi alıyoruz bu bir
İkincisi ise zaten bu şekilde bıkmış yıpratıcı ilişkilerden çıkan kadınlar hemen başka erkek almak(!) derdine düşmüyor
Üçüncüsü ise pazardan aldığınız tişört bile kimi zaman kötü kimi zaman kaliteli çıkabiliyorken böyle öküz bir adamı diğer erkeklerle kıyaslayıp daha iyisi olmadığını söylemeniz ayrı bir ironik yani gece gece cidden ne diyeceğimi bilemedim size.

Son olarak xpreiaZ xpreiaZ abla,konularını takip ediyorum.
Eşini bazen yumruklayıp duvardan duvara pekmezini akıtmak içimden gelmiyor değil bir senin kocan birde Koalina Koalina var ikinizin kocasını tek hücreye tıkıp gebertecen
Neyse konumuz bu değil,kalbinden geçeni yap ama lütfen lütfen kendinden ödün vermeden yap,hepimiz her zaman en güzeline ve hep DAHA iyisine layığız:KK200:
bir yuvayı yıkmak cok basit esas olan onu kazanabilmek...gencecik kadın ileride cok ileride mutlaka birgün evlenecektir o da cicicm günleri geçtikten sonra yerini monotonluga bırakacaktır.ikinci tercih ise hiç evlenmeye de bilir tabi ama dünyanın en güzel tutkusu annelikten mahrum kalmak olur ...yani seçenekler uzar gider fakat ortada yıkılası bir evlilik göremedim...ileride pişman olmak var ben sadece kardeşimi uyardım.şunu anlayın...sorunsuz evlilik yok...başlıbaşına sorun

Ayrılacaksanız o gitsin. Birinin düzeni bozulacaksa bencil olanın düzeni bozulsun. Zaten o evde çoğu şeyi siz almışsınızdır muhtemelen. Hem madem önceliği ailesi, arkadaşları, o zaman onlarla kalsın, onlar düşünsün nerede kalacağını.

Madem böyle ne uzuyor ne kısalıyorsunuz. Ciddi adımlar atın. Anladığım kadarıyla ikinizde ailelerden uzakta ve çalışıyorsunuz. O zaman mesela eşin eşyalı bir ev tutsun ayrı yaşayın. Birbirinizden haber almayın. Hani bu sürede özleyecek misiniz birbirinizi? Boşanmak her zaman en son çare olmalı bence. Çünkü birbirinizi yıpratmışsınız bide ayrı kalmayı deneyin. Tatil konusunda benim içimden geçen birlikte gitmeniz ama yine de karar senin. Çünkü eşin önce gidemem demiş ama sonradan birlikte gidelim demiş. Ben de eşime söylemiştim yeniden deneyelim bir ay sonra da birlikte tatile çıkalım, yine bakarız boşanıp boşanmayacağımıza. Ama kabul etmedi. Boşanmak istiyorum ben dedi. Sonradan gelip vazgeçtim gidelim denemekten zarar gelmez deseydi ben kabul ederdim. Çünkü ne kaybederim ki? Ben de tamam bitsin dedim topladım eşyalarımı memlekete döndüm. Boşanıcam. Ama en azından içim rahat çünkü son ana kadar denedim.
Madem şüphelerin var onları gerçekleştir. Ayrı kalmak mı istiyorsun, kal. Tatil konusunda çok kırıldın ama eşin tekrar seninle gitmek isterse git. Kafanın rahatlaması açısından, daha net kararlar alabilmek adına. Ben elimden geleni yaptım diyebilmek için yap.

küçük bir ilçedeyiz maalesef, ayrı eve çıkma olayına boşanmadan girmemiz imkansız olan bir yer burası... memleketten 1 saat uzakta ve çalışıyoruz ikimizde... işte o evden çıkmaz, ben de çıkmam.. boşanacak olursak nasıl olacak kestiremiyorum...

Boyle bir sey icin evliligini bitirecekse hay hay... Bu nedir yani? Birlikte gitmeyi zaten teklif etmissiniz. Onun gudumunde mi olacak her sey? Gicik ya...

evet ben ahlaksız birşey yapmıyorum , 15 senelik kız arkadaşımla ve kız kardeşi ile yaptık planı, hatta bir de erkek arkadaşımız var yine liseden beri kopmadığımız biri onu da dahil etmeyi düşündük ama eşimin rahatsız olabileceğini düşünüp ondan vazgeçtim. söylemedim bile kendisine.. yani o hiç yapmadığımı düşünüyor ama bu konuda bile yine onu düşündüm, bekar olsam o arkadaşı da çağırır keyfimize keyif katardım.

böyle diretmelerle, küçük oyunlarla mı ben eşimi hayatıma dahil etmeye çalışacağım hep? beni kaybetmeden adamda kaybetme korkusu olmuyor, olmayacak da... hayatının merkezinde hep kendisi oldu , olacak...

Sizi oyalıyor.
Eşiniz dengesiz
Ne sizi tam olarak istiyor VE sizin için fedakarlık yapmaya hazır, ne de sizi elinin altından kaçırmak istiyor.
Kedinin fareyle oynadığı gibi oynamak istiyor sadece.

Back
X