- Konu Sahibi meryemmeryem
-
benim çevremde kızıyla ilgili böyle bir problem yaşayan bir bayan vardı bir süre devam etti ama şu an düzeldi çocuun konuşması.. bazı çocuklarda korkudan sonra yaşanabiliyormuş kekeleme sorunları. korkamyın ama çocuğa hissettirmeyin kekelediğini, morali bozulmaması için. bir de pedagog yardımı alabilirsiniz. ama şunu bilin geçici bir durum.
bence de canım bu geçici bir durumdur. canını sıkma dur ağlayacak birşey yok. Allah dermansız dert vermesin. Ben çocuk psikolojisi dersleri almıştım. O yaş grubundaki çocuklar en ufak durumdan bile etkilenip dışa vurabiliyorlar ki dışa vurması iyi eğer korkusu içinde kalsaydı ileride problemler oluşurdu.
benim abimin oğlu da dediğin gibi çok zeki bir çocukken birkaç kişi ona yaramazlık yaptığı için bağırınca korkmuş aylarca baya baya kekeme kalmıştı. ama bir süre sonra kendiliğinden geçti ve şu an hala çok zeki bir çocuk hatta SBSde derece yaptı ve gayet akıcı konuşuyor
canını üzme sen
akrabamızın oğlunda da oldu bu durum, çok korkmuştuk hepimiz..
ama şükür ki geçti.. doktoru kesinlikle ona belli temeyin, tuhaf bir durum varmış gibi davranmayın, "oğlum niye öyle konuşuyorsun" gibi şeyler asla söylemeyin, düzeltmeyin, yanında asla ağlamayın demişti..
çok geçmiş olsun meleğinize..
kuzenimin kızı 7 aylık doğmuştu ikizinin ölmesi onun fiziksel sorunları falan bu şekilde devam etti
2 yaşlarında hastalanmıştı bayılıyordu sürekli hastaneler falan çok korkmuştu o günlerden sonra kekelemeye başladı
şu an 8 yaşında inanılmaz zeki kelime haznesi çok geniş çok uyanık ve akıllı
ama hala kekeliyor tedavi içinde çok uğraştılar ama bırakamıyor
kendide farkında bazen konuşurken kekelemeye başlıyor bakıoruz hepimiz ona :)
sonra ya tamam ya bidaha dikkat ederim deyip gülüyor
bazen dikkat ediyor çok düzgün konuşuyor ama dikkat etmediğinde hala kekeliyor
özellikle önemsemediği ortamlarda kekeliyor
kız arkadaşlarıyla falan konuşurken çok düzgün ve havalı konuşur
canım çok zor bişey yaa hadi biz evde dikkat ediyoruz sabırlı davranıyoruz
ama dışarda arkadaşlarıyla felan oynayınca şimdi her çocuk tuhaf tuhaf bakacak
haliyle oda kötü etkilenecek bu bütün yaşamına yansıyacak bişey
allahım sabır ver güç var şifa ver oğluma yaa
bir an önce düzelir inşallah
içinde olunca inanın çok zor çook
Geçmiş olsun inşallah geçici bir durumdur.Bu kadar üzmeyin kendinizi.Düzelecektir zamanla..
Benimde 2 yaşında oğlum var.Bizde antalyaya tatile gittik dediğiniz gibi deniz çok dalgalıydı.Benim oğlumda korktu.Zorlamadık sokmadık kumda oynadı genelde.
bu şekilde bi şey yaşadım bende dediğim gibi benim kızımda en çok korktuğum katılıp kalması ve kızıma çok çabuk nazar değer bundanda çok korkuyorum ama bu dalga olayında şükürler olsunki bi şey olmadı. Denizdende korkmadı.Senin oğlun dalga olayından sonra denize girdimi yoksa korktumu denize zorla sokmaya çalıştınızmı belki ondanda korkmuş olabilir?pazar günü çok kötü bi şey oldu yaa akşam üzeri gittik yüzmeye çok dalga vardı nehiri soktuk ama dalgalar yüzüne geliyo diye çıkardık kumla oynuyordu plajda her tarafı kum olunca bi denize sokup getiriyim dedim eşim yüzüyodu yanımda bir kız arkadaş vardı onunla ilerledik düşersem beni tut dedim birden çok büyük bir dalga geldi biz hepimiz yuvarlandık suyun içine nehiri tutuyorum ama ayağa kalkamadım biraz su yuttu nehir ama o an aklım çıktı ya hadi 3 4 saniyede bi şey olmaz ama korkarsa (nehirin ağlarken veya canı yandığında bir katılması var donup kalıyo en çok ondan korkuyorum) bi daha giremesse diyede korktum o sırada arkadaşın eşi gelmiş yanımıza bana diyoki sen bıraksan ben nehiri çekip alıcam suyun içinden ama sen öyle sıkı tutmuşsunki alamadım dedi.Allahtan ucuz atlattık biraz su yuttu ama öyle çok ağlaması falan olmadı 1 saat sonra hiç bi şey olmamış gibi yine girdi denize:)
meraba Meryem ço çok geçmiş olsun inşallah sorunsuz bir şekilde atlatır. benimde 2 yaşıda kızım var Antalyada yaşıyorum hafta sonu deniz çok dalgalıydı bizim de başımızdan bi olay geçti hatta 2009 ağustos annelerinde paylaşmıştım ordan kopyalıyım
bu şekilde bi şey yaşadım bende dediğim gibi benim kızımda en çok korktuğum katılıp kalması ve kızıma çok çabuk nazar değer bundanda çok korkuyorum ama bu dalga olayında şükürler olsunki bi şey olmadı. Denizdende korkmadı.Senin oğlun dalga olayından sonra denize girdimi yoksa korktumu denize zorla sokmaya çalıştınızmı belki ondanda korkmuş olabilir?
Şuanda ofisteyim demişsiniz, siz ofisteyken çocuğunuza kim bakıyor ? Tatil dışında korktuğu birşey olmadı mı acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?