- Konu Sahibi meryemmeryem
-
2 yaşında bir oğlum var
zaten ne zorluklarla hamile kalıp sahip olduk çocuğumuza
sırf o denize girsin biraz eğlensin diye antalyaya tatile gittik
neyse 1 hafta otelde kaldık deniz dalgalıydı çok korktu
onun dışında gece yatarkende ağlayarak uyandı hep
sanırım ev dışında farklı bir yer olunca korktu
neyse eve döndük 4 gün oldu ama oğlum 2 gündür kekelemeye başladı
normalda inanılmaz akıcı konuşur çok zekidir ve kelime hazinesi gerçekten yaşına göre çok gelişmiş bir çocuktur
ne güzel şakır şakır konuşan oğlum 2 gündür kelimeleri inanılmaz uzatarak konuşuyor
anormallik olduğunu hissettirmemeye çalışıyorum ama kahroluyorum artık dayanamıyorum
şuan bile ofisteyim ama kimseye aldırmadan ağlıyorum ellerim titriyor
internette çok araştırma yaptım bu yaşlarda bazı çocuklarda olabiliyormuş ama ya birde kalıcı olursa
hangi doktora götüreceğimi bilemedim
burda bir prof. var çocuk uzmanı onu aradım şimdi oda bayramdan sonraya randevu verdi
çokmu geç olur bilemiyorum ki
ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum
ailemde akrabamda çevremde hiç bu sorunu yaşayan yok
normalde az konuşan bir çocuk olsa konuşmaya yeni başlasa belki bu kadar etkilenmezdim ama
yemin ediyorum görenler şaşırıyordu inanılmaz bir kelime hazinesi var
her konuda bir yetişkin gibi sohbet ederdim oğlumla
nazar mı değdi
çok üzgünüm çok pişmanım acaba tatilden dolayı mı böyle oldu
orda korktuda mı yavrum böyle oldu
keşke gitmeseydik deyip kendimi yiyip bitiriyorum
çok kötüyüm içim cok acıyo
insanın yavrusuyla ilgili bir derdi olunca helede sağlıkla ilgili...
hiçbi derde dert demiyormuş insan onu anladım
böyle bir sorun yaşayan varsa aranızda lütfen bilgilerinizi paylaşın
canım mail attım aldın mı?
Hic kendinizi suclamayin, boyle olacagi akliniza bile gelmezdi ki tatile giderken.. Sucluluk psikolojisi size yanlis yaptirir, oglunuza da hissettirirsiniz uzuntunuzu. Cocuklar cok cabuk seziyorlar anne babalarinin hislerini. Sakin olun o yuzden sizin hicbir sucunuz yok. Benim komsumun oglu da seyrettigi bir cizgi filmden sonra kekelemeye baslamisti, insanin sansina, bazen cocuklar hic olmayacak bir seyden urkup boyle tepki gelistirebiliyorlar. Ama korkmayin kesinlikle geciyor. Sadece ona hissettirmeyin bir gariplik oldugunu. Zaten uzmana gittiginizde o sizi rahatlatacak ve yol gosterecektir. Icinizi ferah tutun, asla kendinizi suclamayin, olur boyle seyler cocuklar buyurken, cok gecmis olsun yakisikliya :80:
1.5 -2 yaş arası kekemelik olması normaldir.cünkü cocuklar konusurken söyleyecegi kelimeleri düşündüklerinden kekeleyebilirler.
korkudan ,kaygıdan,stresten de olabilir.ama korktuğu şeyi unuttuktan sonra gecer.cocukla sohbet edip olayı hatırlatıp,aslında cokta korkulacak bişey olmadığını herkesın basına gelebılecegını,kendinizden ve cevrenızden örnek göstererek anlatın.kendinizinde bu durumdan bıraz korktugunuzu soyleyin ve olayı kapatıp daha hiç acmayın.
konusma konusunda cocugu rahat bırakın ,konusmasına ızın verin.söyleyemedığı kelımelerı onun yerine söylemeyın.siz de rahat olun.zamanla düzelecektir.
Canım benim durumumu anlattım sana.Ben bi kaç doktorla telde konuştum bu süre içinde.Hatta bir tanesi Mersin deydi.Netten araştırıp bakarsan çok ünlü bi doktor.
Çocuğa çok fazla ilgili davranmak taraftarı değiller haberin olsun.Kekelemeden önceki yaşantınız nasılsa,aynen devam edin dedi.Yeri geldiğinde duymamazlıktan da gelin dedi.Sinirlensin dedi.
Garip değil mi :)
Çocuklar o kadar uyanık oluyormuş ki,bu aşırı ilginin kekelemeden kaynaklandığını algılayabiliyorlarmış.Ve devamında kekemelik geçse bile ilgi beklediği ve göremediği zamanlar da tekrar kekeleme yoluna başvuruyorlarmuş.Bi şekilde anne ve babayı tehtid gibi yani.Garip değil mi :)
saol canım içimi ferahlattın..
çok dikkat ediyoruz şimdi akşam evde hiçbişeyle ilgilenmiyoruz tv yide kapatıyoruz biraz müzik açıyoruz
çünkü böyle durumlarda tv izlettirmeyin diyordu bir uzman
sadece oğlumla oyun oynuyoruz hiç anormallik hissettirmemeye çalışıyoruz
bekliyoruz sabırla konuşmasının bitmesini hiç tekrarlamıyoruz vs
çok dikkat ediyoruz eşimde bende
eğitici oyun kartlarımız var her kartta bir harf ve bir kelime var biz babasıyla oynuyoruz gibi yapıyoruz oda bize katılıyor
çok güzel hiç şaşırmadan bütün kartları kelimeleri söyledi dün
ama işte bazen takılıyor inşallah geçer yakında allahım
ya canım üzülme takma dicem ama annelik işte...
bu konuda bir fikrim yok yorum yapamicam ama tez zamanda geçer inşallah paşanın sorunu.
benim de bir oğlum var 22 aylık ama bizde de hiç konuşma yok...
bayramdan sonra bir uzmana götüreceğiz bakalım ...
Bir pedagogla görüşün...
Ayrıca kekemeler için çok güzel terapi merkezleri var.
Çocuğunuzun durumu geçici olabilir, o yaşlarda ve ilk okul çağlarında bu durumu yaşayanlar olabiliyor.
Siz önlemini alın, mutlaka ilgili merkezlere danışın.
Bir pedagogla görüşün...
Ayrıca kekemeler için çok güzel terapi merkezleri var.
Çocuğunuzun durumu geçici olabilir, o yaşlarda ve ilk okul çağlarında bu durumu yaşayanlar olabiliyor.
Siz önlemini alın, mutlaka ilgili merkezlere danışın.
Canım benim durumumu anlattım sana.Ben bi kaç doktorla telde konuştum bu süre içinde.Hatta bir tanesi Mersin deydi.Netten araştırıp bakarsan çok ünlü bi doktor.
Çocuğa çok fazla ilgili davranmak taraftarı değiller haberin olsun.Kekelemeden önceki yaşantınız nasılsa,aynen devam edin dedi.Yeri geldiğinde duymamazlıktan da gelin dedi.Sinirlensin dedi.
Garip değil mi :)
Çocuklar o kadar uyanık oluyormuş ki,bu aşırı ilginin kekelemeden kaynaklandığını algılayabiliyorlarmış.Ve devamında kekemelik geçse bile ilgi beklediği ve göremediği zamanlar da tekrar kekeleme yoluna başvuruyorlarmuş.Bi şekilde anne ve babayı tehtid gibi yani.
Geçmiş olsun canım maalesef benim 9 yaşındaki kızımda da 6 yaşındayken oldu. Götürdüğüm uzmanlar (Pedagog değil ama) geçici olduğunu söylediler ama halen geçmedi fakat çok azaldı. Bizde bayramdan sonra Pedagoğa götüreceğiz inşallah çözüm olur. Bu arada Pedagog fiyatlarını bileniniz var mı arkadaşlar.
bende küçükken yaşamıştım bu kekemelik durumunu.
sonra geçti kendliğinden.
ama yinede bi uzmana göstermekte fayda var.
geçmiş olsun.
Canım benim bugün saat 17:00 de randevum var. 69 TL seans başı gideceğim yer.
Neler söyledi,neler yaptık tek tek yazarım size buradan.
Yeteri kadar soğuk kanlı bi anne gibi davranmaya çalışsamda ben de çok problem yapıyorum.Ama doktorun bana söyleyeceği şeyleri de çok iyi biliyorum.
Kızım düştükten sonra kekelemeye başladı ama bununla ilgisinin olduğuna inanmıyorum.İşe başlamamın verdiği bişey var bence.Bir de biraz anneanne,biraz babaanne bakıyor bizim.Ortam değişikliği oluyor.Düşünsenize 3 evi birden oldu aniden.
Hepimize acil şifalar versin Allah.
2 yaşında bir oğlum var
zaten ne zorluklarla hamile kalıp sahip olduk çocuğumuza
sırf o denize girsin biraz eğlensin diye antalyaya tatile gittik
neyse 1 hafta otelde kaldık deniz dalgalıydı çok korktu
onun dışında gece yatarkende ağlayarak uyandı hep
sanırım ev dışında farklı bir yer olunca korktu
neyse eve döndük 4 gün oldu ama oğlum 2 gündür kekelemeye başladı
normalda inanılmaz akıcı konuşur çok zekidir ve kelime hazinesi gerçekten yaşına göre çok gelişmiş bir çocuktur
ne güzel şakır şakır konuşan oğlum 2 gündür kelimeleri inanılmaz uzatarak konuşuyor
anormallik olduğunu hissettirmemeye çalışıyorum ama kahroluyorum artık dayanamıyorum
şuan bile ofisteyim ama kimseye aldırmadan ağlıyorum ellerim titriyor
internette çok araştırma yaptım bu yaşlarda bazı çocuklarda olabiliyormuş ama ya birde kalıcı olursa
hangi doktora götüreceğimi bilemedim
burda bir prof. var çocuk uzmanı onu aradım şimdi oda bayramdan sonraya randevu verdi
çokmu geç olur bilemiyorum ki
ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum
ailemde akrabamda çevremde hiç bu sorunu yaşayan yok
normalde az konuşan bir çocuk olsa konuşmaya yeni başlasa belki bu kadar etkilenmezdim ama
yemin ediyorum görenler şaşırıyordu inanılmaz bir kelime hazinesi var
her konuda bir yetişkin gibi sohbet ederdim oğlumla
nazar mı değdi
çok üzgünüm çok pişmanım acaba tatilden dolayı mı böyle oldu
orda korktuda mı yavrum böyle oldu
keşke gitmeseydik deyip kendimi yiyip bitiriyorum
çok kötüyüm içim cok acıyo
insanın yavrusuyla ilgili bir derdi olunca helede sağlıkla ilgili...
hiçbi derde dert demiyormuş insan onu anladım
böyle bir sorun yaşayan varsa aranızda lütfen bilgilerinizi paylaşın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?