- 21 Ağustos 2015
- 31.871
- 96.744
- 598
- 37
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Demelisiniz ama yine ararlar muhtemelen.aylaaardır tek basına çalışıyorum. Sonunda birisi geldi. Bende birikmiş iznimi kullanmak istedim. Kısa bir tatile çıkacağım.Gelen kişi tecrübesiz. Şimdi ben izne çıkınca sürekli ararlar eminim.
Telefonumu kapatsam aradılar mı bir şey mi oldu çaldı mı stresi sarıyor beni.
Siz olsanız telefonu kapatır mıydınız yoksa açıkça tatilde olacağım aramayın mı demeliyim
Kamu ise sorun yokKamı sektörü olduğu için ikimizde çalışacağız
Yerinizde acemi biri varken telefonunuzu kapatmak bence size itibar kaybettirir. Çok ciddi bir durum olmazsa lütfen aramayon demenizin yeterli olduğunu düşünüyorum benaylaaardır tek basına çalışıyorum. Sonunda birisi geldi. Bende birikmiş iznimi kullanmak istedim. Kısa bir tatile çıkacağım.Gelen kişi tecrübesiz. Şimdi ben izne çıkınca sürekli ararlar eminim.
Siz olsanız telefonu kapatır mıydınız yoksa açıkça tatilde olacağım aramayın mı demeliyim
Yanınıza gelen işi biraz daha işi öğrenene kadar tatil planınızı erteleseniz hem kafanızda rahat ederaylaaardır tek basına çalışıyorum. Sonunda birisi geldi. Bende birikmiş iznimi kullanmak istedim. Kısa bir tatile çıkacağım.Gelen kişi tecrübesiz. Şimdi ben izne çıkınca sürekli ararlar eminim.
aynı şeyi yaşıyorum. bugün başıma çok ciddi bişey gelse allah korusun sağlık sorunu ya da ölsem yani en basidinden, bir süre ciddi anlamda zorlanırlar. ha ben şirket içi eğitimleri de verip anlattım aslında zamanında ama şimdi yap desek yapamazlar. insana inanılmaz bir bağımlılık var. benim durumun diğer pozisyondaki arkadaşlar için de geçerli. önemli pozisyondaki başka bir arkadaşımıza da bişey olsa yerini dolduracak kimse yok. hepi topu bir hafta yıllık izne çıkacağım mesela, o çıkmadan önceki bir haftam millete iş anlatmaktan ötürü aşırı yorucu geçer. nasıl bu kadar pamuk ipliğine bağlı olabiliyor koskoca şirketler ben anlamıyorum.Tuhaf olan sey -ki bir cok sirket bu hatayi yapiyor.. sisteme degilde insanlara bagimlilar.. Allah korusun yarin ölsen ne yapacaklar acaba? Tatilde tabiiki aramamalari gerekir, sirket batarsa anca
yani tatile neden çıkıyoruz, dinlenmek, kafamızı sıfırlamak için. zaten çok mecbur kalmadıkça tatilde olan insanı aramamaları gerekiyor kendiliğinden. ama türkiyede iş yapma sistemi aşırı saçma olduğu için birinin açığını diğeri kapatamıyor, o bilgi ve yetkinlikte olmuyor maalesef. kamudasın sonuçta işten atamazlar ama saçma tepkiler ve mobbing görme ihtimalin var bi şekilde. o yüzden sen göstermen gereken şeyleri gösterip tatildeyken de gerçekten aşırı mecbur kalmadıkça beni aramayın demen lazım ama bunu kararlı biçimde söylemelisin. telefonun da çekmeme ihtimali olan yerlere gideceğini ifade edebilirsin laf arasında. o rahatlık olmamalı yani onda, umarım anlatabilmişimdir. benimkiler normalde tatilde aramazlar ben özeldeyim, ama iş yapma biçimleri ve benimle aynı yetkinlikte insan olmadığı için, en önemli görevimi geçen sene tatildeyken akşamları yarım saat falan ayırıp yapmak zorunda kaldım mesela. sırf bu yüzden yanımda laptop götürdüm hiç de istemiyordum. gelen mesajlara da tee akşam 23te falan baktım.
O size,bize bakmaz.
Şirket hattı sürekli açık olacak şeklinde bir şart varsa kapatamazsin.
Ayrıca yeni eleman ise hakim değilse,pratik olarak yeteri kadar tecrübesi yoksa zaten hemen izin vermezler bence.
Tabi işin yerine ve işverene göre değişebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?