• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatile gelen abim yüzünden eşime mahcup oldum

Anlatamadım evet , bir yorumda maddi durumları iyi değil belki ondan alman üsülü olsun denildiği için ben dedim durumları iyi , biz kimseden bir şey beklemedik para harcasınlar bize vs çünkü biz ısrarla davet ettik ağırlamak bize düşer sorun biz kardeşiz bir kahve bile içerken insanın kardeşine “ alman üsülü olsun “ demesi gel kardeşim yıllardır ayrıyız bir kahve içelim demek varken para hesabı çok yanlış bana ben gurbetteyim onları ağırlamak vakit geçirmek istedim , aileyiz biz bir sen ödersin bir ben ya da hep ben ben davet ettiğim için geldiğin gibi bismillah ben alman üsülü ödeyeceğim demek yanlış , arabaya eşim yakıt doldurdu birlikte gezdiğimiz için geri kalmadık bir şeyden eve geldik oturdu hesap yapıyorlar “şu kadar harcadık şunu yaptık” çok yanlış bu sen kardeşine geldin evinde yap hesabını bana sen plan yap gezelim dediler onlar anlamıyor gezdiğimiz yeri beğenmiyor laf ediyor , senin var mı aklında oraya gidelim ya da biraz beraber karı koca vakit geçirin diyorum o da yok diyor , kızıma laf edip durdu bir kere sarılmadı bile eşim de en çok buna sinirlendi zaten bilmiyorum biz kardeşiz sonuçta bana ayıp geldi
Ortak araba gezmissiniz yakit doldurmak normal
Hesap kabarik geldi demissiniz suratiniz degistiyse veya oo falan dediyseniz adam da herkes kendi yedigini odesin demis olabilir
Cimri biri diyorsunuz abiniz icin
Adam hesap kitapla adim atiyor belli ki
Ilk gun gezdiniz begenmediler diyelim, aksam gelince kenara cekip abi gezmek istemiyorsaniz evde takilalim ya da bu sehirde gezelim ya da cikin kendiniz gezin
Ayrica disarda birsey yedigimizde falan bize birakin agirlamak istiyorum sizde bizim ailemizsiniz ha evde yemisiz ha disarda yemisiz rahat olun falan deseydiniz en azindan
Sinir olup durmussunuz anca
Kiziniz 7 yasindaymis oyle agucuk gugucuk sevilecek yasi gecmis
Abiniz belki de sevgisini belli edemeyen biri
Yani bilemedim abiniz ve esi belki para hesabi yapmayi seven tiplerdir ama sizin de tepkiniz biraz abarti geldi

Ortak araba gezmissiniz yakit doldurmak normal
Hesap kabarik geldi demissiniz suratiniz degistiyse veya oo falan dediyseniz adam da herkes kendi yedigini odesin demis olabilir
Cimri biri diyorsunuz abiniz icin
Adam hesap kitapla adim atiyor belli ki
Ilk gun gezdiniz begenmediler diyelim, aksam gelince kenara cekip abi gezmek istemiyorsaniz evde takilalim ya da bu sehirde gezelim ya da cikin kendiniz gezin
Ayrica disarda birsey yedigimizde falan bize birakin agirlamak istiyorum sizde bizim ailemizsiniz ha evde yemisiz ha disarda yemisiz rahat olun falan deseydiniz en azindan
Sinir olup durmussunuz anca
Kiziniz 7 yasindaymis oyle agucuk gugucuk sevilecek yasi gecmis
Abiniz belki de sevgisini belli edemeyen biri
Yani bilemedim abiniz ve esi belki para hesabi yapmayi seven tiplerdir ama sizin de tepkiniz biraz abarti geldi
Söylediklerinizde haklısınız belkide , ne kadar hesap ödediğimizi bilmiyorlar bende bilmiyordum 2 gün sonra eşime sordum söyledi , 4 kişilik biz hesap o biz 2 kişi ödüyoruz yeri geliyor bize göre hesap gayet uygundu , insan yiğenine bir çikolata almaz mı ? Hesap kitap işi değil zamanında beni de çok sevmezdi evlendikten sonra iletişimimiz düzelmişti ama böyle yapınca beni sevmeyen kızımı mı sevecek diyip üzüldüm kendi kendime kuruntu yapmışta olabilirim, çünkü ben onun kızına oyuncaklar hediyeler neler aldım giderken o bir cıkolata bile almadı kızıma bakmadı bile bu en çok eşimin dikkatını çekti , dedk inanın eşim çok dedi kayinco ayıp ediyorsun yabancı mısın sizi ağırlayalım birak şu alman üsğkğ lafını , bu Arada abim bize karşı böyle eşinin ailesine gelince hiç alman üsülü değil

Söylediklerinizde haklısınız belkide , ne kadar hesap ödediğimizi bilmiyorlar bende bilmiyordum 2 gün sonra eşime sordum söyledi , 4 kişilik biz hesap o biz 2 kişi ödüyoruz yeri geliyor bize göre hesap gayet uygundu , insan yiğenine bir çikolata almaz mı ? Hesap kitap işi değil zamanında beni de çok sevmezdi evlendikten sonra iletişimimiz düzelmişti ama böyle yapınca beni sevmeyen kızımı mı sevecek diyip üzüldüm kendi kendime kuruntu yapmışta olabilirim, çünkü ben onun kızına oyuncaklar hediyeler neler aldım giderken o bir cıkolata bile almadı kızıma bakmadı bile bu en çok eşimin dikkatını çekti , dedk inanın eşim çok dedi kayinco ayıp ediyorsun yabancı mısın sizi ağırlayalım birak şu alman üsğkğ lafını , bu Arada abim bize karşı böyle eşinin ailesine gelince hiç alman üsülü değil
Zihninizde bir kalıp var, bunun dışına çıkılan her nokta size batıyor. İnsanları biraz olduğu gibi kabul etmelisiniz. Kimse sizin kalıplarınıza yüzde yüz uymak zorunda değil, mümkün de değil zaten. Önemli olan birlikte olmak. Davet etmişsiniz, size de yük olmak istememişler herkes yediğini içtiğini Ödemiş. Tamam işte daha ne olsun?

İnsanlar size sayfalarca neden abi değil de sadece gelinden hizmet bekleniyor yazmış asla cevap vermemişsiniz 😵‍💫 Alakasız upuzun cevaplar yazmışsınız. Hamile birine yardım edilir vs demişsiniz. Tamam da neden sadece yenge yardım etmek zorunda? abiden neden beklenmiyor diye her mesajta sorulmuş cevap vermemek için direnmişsiniz.

Ben sizin yerinize cevap vereyim. Çünkü abi kişisi errrrrkek. O yüzden hamile kız kardeşine yardım etmek zorunda değil çünkü o bir errrrkek. Yenge kişisi kadın olarak doğmuş. Kocası kendi kız kardeşine yardım etmese de o kocasının kız kardeşine yardım etmek zorunda. Malum kadın sonuçta. Bir kadın olarak haddini bilsin biraz.

Bakın siz bunu yazacak cesarete sahip olmadığınız için ben sizin yerinize yazdım 😃 azcık cesur olun da gerçek düşüncenizi yazın yahu. Biz altta yatan erkek kayırmacılığını zaten anlayabiliyoruz siz de söylemekten bu kadar korkmayın.
Maaşallah benim yerime yazacak cesaretin var….
Sen kimsin beni cesur olmaya beni davet ediyorsun.
Altta yatan erkek kayırmacılığı ne…

7 aylık hamile bir kadının evine gidiyorsam yardım ederim.
Erkekler ister isin ucundan tutsun tutmasın.

Maaşallah benim yerime yazacak cesaretin var….
Sen kimsin beni cesur olmaya beni davet ediyorsun.
Altta yatan erkek kayırmacılığı ne…

7 aylık hamile bir kadının evine gidiyorsam yardım ederim.
Erkekler ister isin ucundan tutsun tutmasın.

Sizinle tartışmayacağım. Geride başka konuda yazdığınız mesajı koydum. Görümceniz hamileyken yardım etmeyi bırakın yardım istenince tek hamile sen misin diye terslemişsiniz. İstenilen yardım da hazır yemeği kendi tabağınıza koymakmış. Bunu bile yapmayıp kavga çıkarmışsınız 😃 Herkes de okudu zaten. Bu duyarlılığınız sadece başkasının görümcelerine karşı belli ki. Showa gerek yok. İyi geceler.

Hızımı alamadım sizi stalkladım. Ve ne gördüm biliyo musunuz? Başkasının bir konusunda görümcenize saydırmışsınız. 1 aylık evliyken görümceniz sizi eve yemeğe çağırmış ve hamileymiş. Görümcenizin eşi karım hamile çok hizmet edemez yardım edin tarzı konuşmuş. Siz de hamileyse banane, o zaman yemeğe çağırmasaydı, o hizmet edemiyorse kalk sen et demişsiniz 😃 konu mesajlara kapanmış o yüzden alıntı yapamadım. Ekran görüntüsü koyuyorum bazı kesitleri. Diyecek bir şey bulamıyorum artık. Şurda insan duyar kasarken önceden burda anlattıklarını falan düşünür biraz 🫠

Konunun linkini de vereyim de iftira atıyor gibi olmayayım. Başkasının konusunda anlatmış: Görümce ve Kv problemleri / Artik biktim.
Sen gerçekten çok kötü bi kalbe sahipsin.

Benim konum görümcem ile çok çok farklı.
Hiç konu sahibi gibi çağırılıp, davet edilip gezdirilip, hoş karşılanan bir durum değil.

Ben bu insanlar yüzünden aylarca tedavi gördüm, ve eşim işten ayrılıp aylarca bana baktı…

Konu detayını bilmeden, olayları yaşananlar dışında degerlendiremezsiniz.

Ben görümcemle görüşmüyorum… ki evime gelip yaptıkları haksızlık ve yaşadığım sağlık sorunundan dolayı benden özür dilediği halde görüşmüyorum.

Bende konu sahibi gibi karşılanıp değer görseydim eleştirinde çok haklısın derdim.

Olayları kendi çerçevesinde değerlendirmeden bu şekilde yazamazsın…
Asıl ben sana diyecek bişey bulamıyorum.

Sizinle tartışmayacağım. Geride başka konuda yazdığınız mesajı koydum. Görümceniz hamileyken yardım etmeyi bırakın yardım istenince tek hamile sen misin diye terslemişsiniz. Herkes de okudu zaten. Bu duyarlılığınız sadece başkasının görümcelerine karşı belli ki. Showa gerek yok. İyi geceler.
Sen kimsin detayını bilmediğin ne yaşadığımı bilmediğin bir konu da ahkam kesiyorsun.
Ben değil yardım etmek, o insanların elinden bir bardak su içmem.

Seni Allaha havale ediyorum umarım öyle bir şey yaşa ki neden bu başıma geldi de inşallah.

Detayını yaşadıklarımı, acılarımı bilmeden bana böyle yazamazsın tamam mı…

Sen gerçekten çok kötü bi kalbe sahipsin.

Benim konum görümcem ile çok çok farklı.
Hiç konu sahibi gibi çağırılıp, davet edilip gezdirilip, hoş karşılanan bir durum değil.

Ben bu insanlar yüzünden aylarca tedavi gördüm, ve eşim işten ayrılıp aylarca bana baktı…

Konu detayını bilmeden, olayları yaşananlar dışında degerlendiremezsiniz.

Ben görümcemle görüşmüyorum… ki evime gelip yaptıkları haksızlık ve yaşadığım sağlık sorunundan dolayı benden özür dilediği halde görüşmüyorum.

Bende konu sahibi gibi karşılanıp değer görseydim eleştirinde çok haklısın derdim.

Olayları kendi çerçevesinde değerlendirmeden bu şekilde yazamazsın…
Asıl ben sana diyecek bişey bulamıyorum.
Konu sizin veya benim konum değil o yüzden uzatmak istemiyorum ama yazıcam. Diğer konuda sayfalarca gayet ayrıntılı anlatmışsınız. Nitekim diğer üyeler de size haksız olduğunuzu, geçinmeye gönlünüz olmadığını söylemişler. Kimse sizi haklı bulmak zorunda değil. Sizin gözünüzden dinlemelerine rağmen insanlar sizi haksız bulduğuna göre biraz öz eleştiri yapmalı aman neyse. Bedduayı da aynen iade ediyorum bay bay

Son düzenleme:
Konu sizin veya benim konum değil o yüzden uzatmak istemiyorum ama yazıcam. Diğer konuda sayfalarca gayet ayrıntılı anlatmışsınız. Nitekim diğer üyeler de size haksız olduğunuzu, geçinmeye gönlünüz olmadığını söylemişler. Ben de onlar gibi sizi haksız buldum. Kimse sizi haklı bulmak zorunda değil. Sizin gözünüzden dinlemelerine rağmen insanlar sizi haksız bulduğuna göre biraz öz eleştiri yapmalı aman neyse. Bedduayı da aynen iade ediyorum bay bay
Hayatımı burada detaylı yazacak değilim ve yazmam da.
Sen yaşadıklarımı bilmeden ortaya yem gibi beni atamazsın.. eger boyle bi yorumun vardi merak ettim yazsaydım ôzelden nedenini açıklardım.

Devamli sizler gibi dusunmeyenlerin konularini yorumlarini ortaya salıp insanlarla eğleniyorsunuz.
O kadar icten yaziyorum ki… nereden geldigini bileme inşallah…

Keşke konu sahibi gibi olsaydı da yaşananlar haklı olsaydınız…

Benim konum degil deyip, sizler gibi düşünmediğim icin çeri çöpü karıştırmayı bilmişsin ama.
Simdi mi aklın basina geldi benim konum degil yazmak.

Hem seve isteye çağırmışsınız, her şeyi ödemek istemişsiniz ama karşı taraftan bunu görmeyince modunuz düşmüş.
Ben böyle illa gelin, biz sizi gezdireceğiz dediğim insanlardan bir su bile beklemem.
Muhtemelen onlarda sizin böyle hesaplar yaptığınızı anladı. Kendimiz ödeyelim böyle fazla oluyor diye düşündüler.

Hızımı alamadım sizi stalkladım. Ve ne gördüm biliyo musunuz? Başkasının bir konusunda görümcenize saydırmışsınız. 1 aylık evliyken görümceniz sizi eve yemeğe çağırmış ve hamileymiş. Görümcenizin eşi karım hamile çok hizmet edemez yardım edin tarzı konuşmuş. Siz de hamileyse banane, o zaman yemeğe çağırmasaydı, o hizmet edemiyorse kalk sen et demişsiniz 😃 konu mesajlara kapanmış o yüzden alıntı yapamadım. Ekran görüntüsü koyuyorum bazı kesitleri. Diyecek bir şey bulamıyorum artık. Şurda insan duyar kasarken önceden burda anlattıklarını falan düşünür biraz 🫠

Konunun linkini de vereyim de iftira atıyor gibi olmayayım. Başkasının konusunda anlatmış: Görümce ve Kv problemleri / Artik biktim.
İşte insanlar başkalarına böyle davranıyorken, aynıları kendilerine yapıldığında laf söz ediyorlar.

Son düzenleme:
Abim 35 yaşınd eşiyle birlikte hayatında ilk kez bizim ısrarımızla tayin sebebiyle yaşadığımız Mardin’e geldiler , beraber bir doğu turu yapalım gezdirelim sizi dedik , geldiler bir şehire gittik onlara güzel yemek yedirdik hesapta bayagu kabarıktı neyse önemli değil aradan bir zaman geçti eşime dedi herkes alman üsülü ödesin dedi eşim de mısafır gelmişsiniz aileyiz biz o ne demek ağırlayacağız sizi dese de ısrarla tamam dedik , 3 şehir gezdirdik bir tanesini bile beğenmediler hep bir laf ettiler bu mu burası mı falan modumuz düştü , biraz daha hızlı tempo edelim yetişelim işte kapanmadan yerler diyince ekstra. Yavaşladılar hatta eşim abin öyle dedin diye durdu dedi bir yeri gezemedik . Cıkolata alacağız ona bile herkes kendisine alsın dedi , hep bir surat begenmemezlik 10 TL’nin lafını etmek . Aşırı üzüldüm mahcup oldum . Yarın son gün olduğumuz şehri gezecektik eşime dedim ben istemiyorum artık hiç bir şeyden memnun kalmadılar neden uğraşacağım diye . Hamileyim 7 aylık ekstra yoruldum inanın sırf memnun edelim diye ev bir birine girdi gelinimiz bir yardım edeyim toparlayalım bile demedi çocuk okuldan geri kaldı beraber gexelim d diye eşim arabalarının deposunu bile doldurdu inanın hiç bir şeyden geri almaz aşırı eli açıktır kocam . Ben ne yapayım yarın akıl verin inanın gitsinler istiyorum pişman oldum
7 aylık hamile halinizle abinizi ve eşini misafir edip bir de gezdirirseniz onlar da böyle kıymet bilmez. Siz kendinizin bebeğinizin deĝerini bilmiyorken başkası sizi takar mı ? Azıcık nazlı olun hamile havalarında takılın o zaman kıymetiniz bilinir ama bu durum için geç

Konu bayağı dallanıp budaklanmış. Gelinden hizmet bekleme olayı dışında ben size hak verdim. Bir akrabanin yanına gezmeye gidiyorsak durumumuzda elveriyorsa o bir hesabı ödediyse biz de diğer hesabı öderiz. Bizi gezdirip tozdurdularsa teşekkürümüzü etmeyi biliriz. Abiniz ve hanımı normal gelmedi bana. Siz de çağırmış olsanız kibarlık kibarlıktır. Odun olmamak gerekir.
Çocuğunuzu mağdur etmişsiniz ama o konuda da haksizsiniz.

İşte insanlar başkalarına böyle davranıyorken, aynıları kendilerine yapıldığında laf söz ediyorlar.
Benim konum çok farklı…
Konu mu açmışım detayını mi biliyorsun da işte insanlar başkalarına böyle diye beni çekiştiriyorsun.
Konunun datayını bilmeden yaşananları bilmeden laf söz ediyor yazna.

Tekrar yszıcam sonuna kadar da kendimi savunucam, keske konu sahibi gibi çagirilip, deger görseydim, aylarda tedavi görmeseydim de haksız olsaydım…

Nasıl yani her şeyi bir kenara evinize kadar gelip yeğenine bir oyuncak almamış mı???

Çok ayıp abinizin yaptığı bence.
Benim kayınların ve görümcelerim de böyleydi turistik bir yerdeyiz gezmeye diye defalarca her sene gelip köyden yoğurt peynir getiriyorlardı ama oğluma insan yolda bir çikolata alır küçük bir oyuncak alır yok. Bu sene gelirlerken hususi aradım ben sizden yoğurt peynir istemiyorum bir şey getirecekseniz oğluma oyuncak getirin çünkü siz gittikten sonra üzülüyor bana hiçbir şey getirmemişler beni sevmiyorlar diyor dedim utanmadım dedim vallahi. Oğlumdan değerli değil çünkü üzülüyor. Biz köye gidişimiz de oyuncak kitaptır hep hediye götürürüz.

Konu sahibi ben sana hak verdim. Bazı üyeler lafları cımbızla çekmiş.
Bence abin cimri. Karısı daha gezmek istemesin diye beğenmemiş gibi yapmış bence yani bence asıl tavrı karısına.
Gelirken eli boş gelmişler. Siz de elinizden geldiğince memnun etmeye çalışmışsiniz. Olmamış.
Ayrıca her kim olursa olsun yolda görsem hamile kadına yardım ederim. Hele evine gidiyorsan asla yük olmak istemem. Etrafında dönerim ki hem misafir olduğum için hem de karşı taraf hamile olduğu için ekstra üzen gösteririm.
Boşver. Sen de bı daha ona göre davranirsin.
Eşine de Bravo. Gerçekten. Kendine yakışanı yapmış herkes.

Benim konum çok farklı…
Konu mu açmışım detayını mi biliyorsun da işte insanlar başkalarına böyle diye beni çekiştiriyorsun.
Konunun datayını bilmeden yaşananları bilmeden laf söz ediyor yazna.

Tekrar yszıcam sonuna kadar da kendimi savunucam, keske konu sahibi gibi çagirilip, deger görseydim, aylarda tedavi görmeseydim de haksız olsaydım…
Değer görmediğiniz eve gitmeseydiniz ozaman! Hamile kadına yok çayımı doldur, yok yemeğimi koy, yok yapamıyorsan çağırmasaydın gibi merhametsiz sözler de sarf etmek zorunda kalmazdınız. Ayrıca bu gittiğiniz insanlar yüzünden aylarca tedavi gördüyseniz orada da işiniz yoktu.
Ayrıca ne çekiştireceğim sizi, ulu orta yazdım işte.
Konunun detayını vermediğiniz mevzuları da buraya yazmayın madem, sanki çok iyi yapmışsınız gibi başkasının konusuna gidip şöyle yaptım, böyle yaptım yazmışsınız çok doğruymuş gibi...

sayfalarca tartısma donmus. Konu sahıbı ortada yok 😃
Keske cınsıyetlere yuklenen rollerı alt ust edebılsek. hamıle kadına yardım edılmelı bunun cınsıyetle alakası yok Merhamet ve karakter meselesı. Isterse ısrarla cagırsın ısterse sıkıla sıkıla o yardım edılmelı. Ayak ayak ustune atıp Insanlıktan cıkmayın.
Sız de hamıle halınızle mısafır cagırmayın azıcık ayaklarınızın degerını bılın

Nasıl yani her şeyi bir kenara evinize kadar gelip yeğenine bir oyuncak almamış mı???

Çok ayıp abinizin yaptığı bence.
Benim kayınların ve görümcelerim de böyleydi turistik bir yerdeyiz gezmeye diye defalarca her sene gelip köyden yoğurt peynir getiriyorlardı ama oğluma insan yolda bir çikolata alır küçük bir oyuncak alır yok. Bu sene gelirlerken hususi aradım ben sizden yoğurt peynir istemiyorum bir şey getirecekseniz oğluma oyuncak getirin çünkü siz gittikten sonra üzülüyor bana hiçbir şey getirmemişler beni sevmiyorlar diyor dedim utanmadım dedim vallahi. Oğlumdan değerli değil çünkü üzülüyor. Biz köye gidişimiz de oyuncak kitaptır hep hediye götürürüz.
Oglunuza mısafırlere karsı beklentı ıcınde olmamasını ogretın

Back
X