- 7 Ocak 2016
- 10.350
- 49.944
- 598
- Konu Sahibi Deltavealfa
İnsanlar evlenmeden nasıl bilebilirler ya. Ben gerçekten bunu anlamıyorum. Bizim burada evlilik için kavun değil ki koklayıp anlayalım derler. Evlenirken yaşayacağımız olumsuzlukları nasıl düşünebiliriz ki. Hep iyi şeyler düşünüyoruz sonuçta hayırlı bir iş yapıyoruz ve karşımızda ki adamı seviyoruz. İlla ki olumsuzluklar çıkacaktır ama bunun tek çaresi boşanmak olmamalı ya. Şiddet yoksa çoğu şey çözüme kavuşturulur belki.
Asıl insanlar evlenmeden nasıl bilmezler? Hep iyi şeyler düşünmemek lazım işte. Sevmediğiniz huyunu 10 ile çarp öyle evlen diye boşuna dememişler. Tatil çok net bir konu. Tatil sevmeyen böyle bir kültürü olmayan adam bekarken de aynıdır. Şöyle bir örnek vereyim flört ettiğim biri vardı. İş çıkışı evine geliyor daha da çıkmıyor. 1 aya yakın konuştuk tek bir akşam arkadaşıyla çıktı. Bu ne demek sosyal bir insan değil demek. Tatil günlerinde de hep evdeydi dinlenmek istiyorum diyordu. Bir yakını vefat etti cenazeye gidecekti bana dedi ki ilk kez uçağa biniyorum. Bana çok garip geldi o yaşta bir insanın hiç uçağa binmemesi. Bu da şu demek gezmekle pek arası yok. Ben tam tersiyim her boş günümde bir yerlere gitmek isterim, sürekli arkadaşlarımla gezer tozarım. Bir kere yaz muhabbeti yaptık ben denize girmeyi pek sevmem dedi. İlişkimiz ilerlese evlensek bu adamın bana bulaşma ben evde oturayım diyeceği çok net belli. Birbirimize uygun olmadığımızı düşündüğüm için kestim konuşmayı
Eşim mesela flört dönemindeyken daha kamp anılarını anlamıştı. Dedim ben kamp sevmem, konfor insanıyım. Şimdi eşim beni her tatilde ben kamp yapmak istiyorum diye zorlasaydı olur muydu? Yine kampa gidiyor orasına karışmam ama ben sevmiyorum, gitmiyorum.
Bu konu özelinde söylüyorum evliyken bu olumsuzluğun yaşanacağı bariz belli değil mi? Tatil kültürü olmayan tatilden zevk almayan biri kendini ne kadar, nasıl gizleyebilir?