- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.251
- 548
- Konu Sahibi ZemheriPoyraz
-
Niye sürekli var olanın keyfini sürüyoruz bende buna takığım arkadaş ya deyimi yerindeyse eşşek gibi okudum çalıştım çabaladım bir yere geldim tabii ki tatil yapmak isteyeceğim hemde en lüx yerde tabii ki son model telefon isteyeceğim elin ülkesinde insani şartlarda 8 saat çalışıp ülke ülke fink atıyorlar ben daha kendi ülkemi gezecek alım gücüne sahip değilim ama karnım doyuyor ya ailemle vakit geçirdim tatilde ya diye şükür mü diyeceğim çıkın şu kafadan az yaBen şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Ekleme düzeltme adı her neyse
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Akraba ziyaretiği dediğide eminim cümbür cemaat bir akrabanın evine çökmek milletin çekyatında ve koltuğunda yatıp kalkmak, balkonda çekirdek çitletmek. Tatil hayaline bak. Ev sahibi istiyormu belli değil, istese bile ne gereksiz. Otele para vermim diye millete yük olana kadar kendimi evime kapatırım daha iyiVar olanı değerlendirmekten kastınız ne? Akraba ziyareti yazmışsınız mesela, eminim burada akrabasını ziyaret etmektense evde oturmayı tercih edecek bir sürü insan vardır. Bir de herkesin kendine göre ihtiyaç saydığı ve başkasında görünce lükse kaçtığını düşündüğü şeyler vardır.
Bizim bir aile dostumuz var örneğin, gerçekten çok zenginler ama kadın hep bulabildiği en ucuz kıyafetleri giyer. Yani yüz liradan fazla olan herhangi bir kıyafet onun için lükstür ama aynı kişinin evinde kahve içince elinizde tuttuğunuz fincan bin liradan aşağı olmaz. Evi küçük bir saraya benzer ve ona göre evine yaptığı masraf ihtiyaçtır. Aynı şekilde üstlerde yengenc yazmıs, midpoint gibi mekanlarda takılmak yerine piknik yapıp tatile para harcarım demiş. Ben de tam tersi imkânım olduğu zaman güzel bir mekanda harcayacağım paraya acımam. Bu da benim kendimi motive etme şeklim ve ihtiyaç olarak gördüğüm şey. Herkesin hayatta zevk aldığı şeyler bu kadar farklıyken kendinizde insanları yargılama hakkını nereden buluyorsunuz? Ayrıca hayata bir kez geliyoruz ya, yaşamak sadece karın doyurmaktan ibaret değil.
Bir de çocuklarınız acaba ileride sizinle aynı fikirde olacak mı merak ediyorum. Çocukluklarına dair güzel tatil anıları biriktirmemiş bir şekilde büyüyecekler. Ben çocukken ailemin durumu iyiydi o yüzden farklı yerleri gezip güzel yerlerde tatil yaptım. İyi ki de yapmışız çünkü o zamanlar da yapmasaydık şimdiki ekonomik koşullarda hiçbir şey yapamazdım. En büyük üzüntüm de keşke imkânımız varken yurtdışı tatillerine de gitseydik, annemler başka şehirlere giderken 'noluur ben kuzenimde kalayım' diyerek gidebileceğim tatil fırsatlarını kaçırmasaydım.
Hatta muhteşem koyuyor bide gercekten 24 bin tl eve girerken mi tatil yapamayıp bahçede çekirdek çitliyor gerçektenKonu sahibi kendine hak veren yorumları beğenmeye giriyor sadece konuya. Milleti birbirine sokup niye cevap vermiyorsunuz?
Ne kadar sinirlendiysemTavuğum benim ya, hırsını alamamış, buraya da yazmış
defa yazacaktım Seda nerden çıktıysaDonsuz gezdiricem artık bu gidişle de bu Seda da senin oğlanın pipisini görmek zorunda mıyız derler diye korkuyorum
Konu başlığında mal mal bakıyorum yazmış…Hatta muhteşen koyuyor bide gercekten 24 bin tl eve girerken mi tatil yapamayıp bahçede çekirdek çitliyor gerçekten
Evine 24 bin giren konu sahibi mi? Ben onu görmedim. Baska biri yazmıştı sanki gelirimiz 24 bin diye.Hatta muhteşen koyuyor bide gercekten 24 bin tl eve girerken mi tatil yapamayıp bahçede çekirdek çitliyor gerçekten
Akraba ziyaretiği dediğide eminim cümbür cemaat bir akrabanın evine çökmek milletin çekyatında ve koltuğunda yatıp kalkmak, balkonda çekirdek çitletmek. Tatil hayaline bak. Ev sahibi istiyormu belli değil, istese bile ne gereksiz. Otele para vermim diye millete yük olana kadar kendimi evime kapatırım daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?