Tatile gitmek istiyorum ailem izin vermiyor?

Bence burada konu sahibi hak ediyor. Kac yasina gelmis kendi parasini kazanan bir kadina karisamayacaklarini gostermeliydi ailesine.
bazı aileler anlayamayabiliyor
anlatmaya çalışmak boşa çaba ve gerilim yaratabiliyor
ben anladım nasıl bir ailesi olduğunu
aslında bir kere baş kaldırabilse o fırtınayı atlayıp dediğim dedik olabilse bi daha karışamazlar ama sanırım huzurunun düzelmeyecek şekilde bozulacağından çekiniyor konu sahibi
haksız da değil, ailesiyle yaşıyomuş her gün laf sokmalar küsmeler hiçbir şeye izin vermeme durumları olur

bu tip aileler şu zihniyette oluyor evlenince kocanla yaparsın gidersin....
çünkü hep bir çobana ihtiyacımız var ya ,,,!

Haklar verilmez, alınır. Anne babalara bas kaldirip karsiniza almadığınız surece onlar bagnazliktan kurtulamazlar. Tabii bunu daha küçük yaslarda yapmaliydiniz, simdi size de daha zor gelir. Ama ayri eve cikma lüksünuz yoksa evlenene ya da ölene kadar bunu mu cekeceksiniz? Ya karsiniza alin ya da yalan soyleyin. Onlar sizin yetişkin biri oldugunuzu kabul etmiyorlarsa, konusmaya kendilerini kapatip sizin isteklerinize gözlerini kapatmayi tercih ediyorlarsa yalani da hak ediyorlar. Ben 20 yasina kadar yalan söylemeyi tercih edip daha sonra karsima almayi tercih etmistim.

canım aileler değişmez benim babam çok baskiciyda evlendim kurtuldum öyle diyim.Ama bende zamanında çok yalan söylemek zorunda kaldım keşke biraz daha rahat bıraksalar da günaha girmesek yanl8s bisey yapitorsak da bunu konuşarak izah ederek anlatsalar baskıyla değil.Habersiz bisey yapma derim biraz daha sabır

Aileme elbette baskaldiriyorum, defalarca kez yaptim. Daha tek yasamiyorum, lisansimin bitmesini bekliyorum. Para kazaninca durmam.

Kismen hak veriyorum aslinda, mesela bu kisi bir universite ogrencisi olsaydi yorumum farkli olurdu benim de. Ama kendi parasini kazanan bir kadina yakistirmiyorum bu ezikligi gercekten.

Sinirden gulesim geldi ya bu nasil akıl vermektir allah aşkına ya anani babanı birak git para kazanıyorsun bu nedir ya bu ne gitme tatile gidersin zamanı gelince hersey olur sen sabret bende cok istedim oyle seyler ama hiç yapamadım bas kaldırmakta olmuyor arkadas icin asla aileni üzme tatil arkadas herzaman bulursun aileni hic bi zaman bulamazsın birak git diyen akıllılar kendileri yapamadıkları şeyi sana akil vermeye çalışıyorlar kardesim hicmi gözün görmüyor gözünün önünde oluyor her yerde çıkıyor yapma bence zaten yalan söyleyip gitsende ne kadar rahat gezebileceksin her aradıklarında elin ayağın titriyecek sonra surekli yakalanirmiyim diye düşüneceksin boşver sen kazanırsın gitme bak ben evlendim zar zor olsada eşimle gitmeyi düşünüyoruz bayramda inan arkadaştan daha guzel oluyor eşle gezmek rahat rahat istediğin gibi karışan yok nerde kaldın yok oh mis üzme anneni babanı onlarında bir bildikleri vardir benim babam yeri geldi kendi bıraktı aldi yeri geldi birden nerdesin sen ben ordayim sen yoksun diye panikletti ama ne oldu ben kazandım cok sukur üzme ne kendini ne de aileni deymez

Ortaya sallama-->ON
Muhtemelen alintidan haberi olmama->ON
Algilama ve okudugunu anlama-->OFF
Wooww üstümüze alınmışız hemen o ortaya sallamayı sen niye ustune alınıyorsun canısı demekki alıntı yapmaya gerek duymamışım buna ben karar veririm demi

Wooww üstümüze alınmışız hemen o ortaya sallamayı sen niye ustune alınıyorsun canısı demekki alıntı yapmaya gerek duymamışım buna ben karar veririm demi
Alinti yaptigina gore sen de ustune alinmissin.

Ortaya sallama-->ON
Muhtemelen alintidan haberi olmama->ON
Algilama ve okudugunu anlama-->OFF
çobanı ben yazdım bana sallamıştır
ama okunanı anlamama durumunda diyeceğim bişey yok, gayet açık yazmıştım oysa ki.. bilale anlatır gibi anlatılmazi her şey de ya.

çobanı ben yazdım bana sallamıştır
ama okunanı anlamama durumunda diyeceğim bişey yok, gayet açık yazmıştım oysa ki.. bilale anlatır gibi anlatılmazi her şey de ya.
İstediğiniz gibi düşünebilirsiniz cevap verebilirsiniz herkes yorum yapmakta özgür ben gayet iyi anladım ama sizle aynı fikirde olmadığım icin boyle geri dönüşler alıyorum herhalde

ben sizin mesajınıza yorum yapmadım ki
siz benden sonra yazdınız

kocalarını çoban gibi gören kadınlardan da bahsetmedim
aileler kızımın başında bir erkek olsun ondan o sorumlu olsun diye bakıyorlar buna benim babam da dahildir ama zamanında gerekeni söyledim kendisine de
sonuçta kadınlar da birey ve bir erkeğin ya da herhangi başka birinin iznine bağlı olmadan ekonomik özdürlüğe sahip ve reşit ise hayatını istediği şekilde yönetebilir

siz bu dediklerimin neresine takıldınız?

Ben sizin bahsettiğinizi söylemedim farkındaysanız oyle goren kadınlar var yokmu?
Evet aileler maalesef oyle düşünüyor ama Şuanki yaşadığımız zamana bakılırsa bazen hakli bulmuyor degilim bu kadar sıkmakta 14 yaşındaki kızlarımız 25 yaşında gibi davranıyor bilmiyorm evlimisiniz çocuğunuz varmi ama ben dusunmek istemiyorum insanin basina suan kapısında evinde bile her is geliyor sizce normal değilmi uzaklara gondermek istememeleri

evliyim 5 sene önce evlendim
evlenmeden önce 21 yaşında evimden 1400 km uzakta tek başıma çalışıyordum terör bölgesinde
evlendikten sonra da tek başıma ya da kız arkadaşlarımla yurt dışına falan da gittim yol iz bilmeden. eşim hiç gelmedi.
tehlike her yerde her zaman var, kendini bilen ve koruyan insanın başına bi şey gelirse o da takdiri ilahi
24 yaşında para kazanan kadın da bi tatili hal etmediyse artık napsın

yaş 24 yazmışım ama profilde 29 yazıyo
ben karıştırdım galiba
29 yaşındaysan yalan da söyleme, direkt git yani

Ben 32 yaşındayım tatile gitcem dediğimde benim ailem bile durup bi düşünüyor.birçok aile böyledir. Kesinlikle yalan söyleme. Sevimli bir üslupla "dinlenmeye ihtiyacım var falan arkadaşımla falan yere gitmek istiyorum çok yoruldum sizin de haberiniz olsun" dersin. izin vermeseler de kapının önüne set çekecek değiller.gidersin nereye gittiğini bilirler ve yalan söylememiş olursun.dönüşte hediye almayı ihmal etme gönüllerini almış olursun.

Aileden birinin muhakkak haberi olsun, kimseden habersiz kesinlikle gitmeyin. Baba çok katıysa anneye söyleyin o idare etsin babanızı ama bilsin nerede olduğunuzu kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…