• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı dille laf sokanlar

Bence tavrınız net olsun. Sanki arasa gönlünüzü alsa konuşacak gibisiniz tekrar.

Fazla mütevazı olmayın bir de. Benim hayattan çıkardığım en önemli derslerden biridir bu. Gerekirse siz kendinizi övün, tırnağınız olamayacak insanların sizi küçümsemesine iizn vermeyin

Aklınca komiklik yapmaya çalışmış sizin üzerinizden. Herkese derdinizi de anlatmayın. Sonra enerjimi emdi der bu şekilde.

İnsan ilişkileri zamanla öğreniliyor. Eskiden tahammül ettiğim çoğu şeye şu an eyvallahım yok

Bir yıl önce tanıştığım sonradan arkadaş olduğum bir kadın müvekkilim var. Bugün geldi yanıma başladı “kendine bakmıyorsun yok bu ne hal. Sürekli işten bahsediyorsun.” Beni baş başayken övdü de övdü yanına başka bir arkadaşı gelince de beni tabiri caizse gömdü.sen geldin neşem geldi bu kız enerjimi aşağı çekti dedi. Ben de baktım bu konuşmalarına devam ediyor kalktım gittim işim var diye,
Bu başıma çok geliyor. Şaka yollu insanlar bana istediklerini söyleyebiliyorlar. Ve ben bozulduğumu gizleyemiyorum. Ben de rahat olmak istiyorum. Laf soktuklarında şaka yollu karşılık verebilmek istiyorum. Ama diğer konumdan da bilen bilir şu ana özgüven kaybı da yaşıyorum.
Bu tip insanlarla aramı da bozmadan nasıl başedebilirim. Öncelikle bana ağzına gelen her şeyi söyleyemeyeceklerini söylediklerinde de onların ayarında karşılık verebilmeyi(bozulmadan kırılmadan) istiyorum. :/
Öncelikle bu tür yaratıklardan uzaklaşın, halen arami bozmadan ne yapabilirim diyorsunuz.
Şaka yolla cevap vermek yerine lafi gediğine koyup ağzının payini vereceksin ki bir daha yeltenmesin. Siz sustukça sindirdikce tepenize çıkılmış halende diyosunuz ki tepemde dursunlar ama konuşmasınlar 🤦🏻‍♀

Bence tavrınız net olsun. Sanki arasa gönlünüzü alsa konuşacak gibisiniz tekrar.

Fazla mütevazı olmayın bir de. Benim hayattan çıkardığım en önemli derslerden biridir bu. Gerekirse siz kendinizi övün, tırnağınız olamayacak insanların sizi küçümsemesine iizn vermeyin

Aklınca komiklik yapmaya çalışmış sizin üzerinizden. Herkese derdinizi de anlatmayın. Sonra enerjimi emdi der bu şekilde.

İnsan ilişkileri zamanla öğreniliyor. Eskiden tahammül ettiğim çoğu şeye şu an eyvallahım yok
Dediğiniz gibi oldu. Diğer arkadaşı gelmeden önce dertleştik. İşter bahsettik bak bu kıza da iş muhabbeti yapma kendini ağırdan sat dedi. Ben de güzel güzel konuştum kızla sonra alakasız yerden yaa bu da hep iş iş diyor iyi ki geldin kankaa enerjim yükseldi vs dedi. Bir sürü şey söyledi uzattı da uzattı en sonunda işim var diyip kalktım. :/

Üstat müvekkille neden bu kadar kişisel yakınlık? Yapmayın lütfen. Mesleki sorumluluk açısından dahi riskli olabilir. Görüşmek istediğinde yoğunum diyin, iş haricinde ofise gelmek isterse duruşmam var toplantım var... Diyin de diyin. İş harici ilişkinizi böyle böyle kesmeye bakın. Vekalet ücretinizi ödesin yeter başka yakınlığa gerek yok 😄

Üstat müvekkille neden bu kadar kişisel yakınlık? Yapmayın lütfen. Mesleki sorumluluk açısından dahi riskli olabilir. Görüşmek istediğinde yoğunum diyin, iş haricinde ofise gelmek isterse duruşmam var toplantım var... Diyin de diyin. İş harici ilişkinizi böyle böyle kesmeye bakın. Vekalet ücretinizi ödesin yeter başka yakınlığa gerek yok 😄
Dosyasına bakmıştım da dava çözüldü gitti arabulucu aşamasında. Sonrasında görüştük arkadaş olduk. Anlam veremediğim şekilde bGün saldırdı bana :/ üstelik meslektaşımın yanında. Sözde bizi tanıştırıp iş yaparsınız modundaydı ne olduysa oldu birden beni gömmeye başladı. Yüzüm düştü enerjim düştü.

Müvekkil ile arkadaş olmak aklımın ucundan geçmez. Kaldı ki arkadaşlarımın dava dosyalarını da almam başka güvendiğim arkadaşlara yönlendiririm. Müvekkilinizin sizle arkadaş olmak noktasında farklı bir gayesi olabileceğini düşünüyorum mesleki tecrübelerim ile. Kesinlikle çizgi çekmenizi tavsiye ederim.

Bozulduğumu anladı üstüne bir kaç kez aradı. Başta açmadım ama sürekli hayatımdan insan çkara çıkara ilerlemekten sıkıldım. Denğede ve güzel ilişkiler kurmak istiyorum
Aslında laf soyleyebilseniz hayatınızdan cıkarmak zorunda kalmazsınız. O sınırı kendi içinizde aşmanız lazım. Sonrası zaten gelıyor alışıyorsunuz sureklı hazır laf bulunduruyorsunuz :d en azından bende oyle oldu. Insanların laf sokmalarına anlam veremezdim bıde kotu huyum bozulamazdım da. Ama bı yerde dur artık dedım ve karsılık vermeye başladım. Insanlar da kendıne çeki duzen verıyor ıster ıstemez. Kımseyı de hayatımdan cıkarma huyum yoktur. Kotu olup konusmamak bana gore degıl cunku. Sadece konusmayı azaltmak da yetiyor hem kotu hissettirmez hem de dengeli ilişki kurmus olursunuz. Kısacası çekinmeyin dusuncelerınızı belirtmekten, bir başlarsanız devamı geliyor herkese karşı.

Avukatsınız
Avukatlar hitabet ustalarıdır aynı zamanda. Esas bizim size sormamız lazım kime ne söylenir,nasıl konuşulur diye. Yanılıyor muyum yani? Usta sizsiniz neticede. Sadece kendinize güvenin yeter

Bazı insanlar kırılmalı, bozulmalı. Bazen cam çerçeve inmeli bazen nazenin olmalı. Bu kadını kırmadan laf sokmaya çalışmazdım ben. Kırılsın dökülsün ve hanımefendi çıksın gitsin hayatımdan. Ben de çok laf dokundurur, latife ile karıştırıp sert eleştiriler yaparım. Ama haddimi kesinlikle bilirim. Fakat haddini bilmeyenler için bu özelliğimi asla kullanmam. Dan diye konuya girerim. Kimse benim öz saygımı yok sayamaz. Ve bu yaptığı şey için bulduğu haddin sebebini kendimde ararım, onda değil. Kadın belli ki hadsiz. Bu özelliğini sizin üzerinizde kullanma hakkını ona tanıdığıhız için siz suçlusunuz. Hırsızın da suçu var fakat neticede o hırsız. İlkeli davranmak gibi bir gayreti yok ki suçlu Olsun.

Müvekkil ile dosya ve para harici konuşmayın, onlar konu açarlar dedikodu bile yapmaya çalışırlar konuyu kibarca kapatın. Hatta başka meslektaşı kötüleyebilirler aman sakın. Ben meslektaşımın bu şekilde davrandığına inanmıyorum deyin mesela.
Kötü niyet sezdiğinizde ya o kişiyi bozun ya da uzaklaşın o ortamdan.
Kötü niyetli kişilerin hedefi olmayın. Kendinizi sevin, pozitif enerji saçın, neşeli insanları kolay kolay kimse bozmaya yeltenmez. Bir de bence en önemlisi kolay ulaşılabilir OLMAYIN.

Söylediklerinize katılıyorum. Güleryüzlü ve kibar biriyim diye her şeyi tölere edebilirim sanıyorlar ama işin aslı asla öyle değil.
Bir zaman bir meslektaş dosya ile ilgili davet etmişti ofisine ben de yanımda arkadaşımla gitmiştim “ aramızdaki samimiyeti kendince gözünde büyütmüş seni almış getirmiş ama ben hiç sevmem böyle emri vakileri” demişti arkadaşıma dönüp
O zaman da çok bozulmuştum. Devamında da milyonluk olmayan işi bana getirme arkadaşıma da iphone u olmayan beni aramasın normal arama yapmam ben filan demiş ortamı germişti. Hızlıca kalkıp gitmiştim kabalıklarına sessiz kalıp.
Kendime kızdığım yerlerden biri de odur.
Ciddi bir özsaygı sorunum var sanırım

Ben spora gidiyorum. Orda kilolu bir bayan var; güleryüzlü ve neşeli, kendisi espri yaptıkça diğer kadınlar gülüyor ve daha da ağır esprileri ona yapıyorlar.
Kilosuyla ilgili, tipiyle ilgili. Güya şaka yapıp eğleniyorlar ama ben çok rahatsız oldum.
Kimse güleryüz ve yakınlık gösterdiği için milletin oyuncağı olmak zorunda değil. Sen zaten alınmazsın, diye düşünüyorlar.
Etrafınızdaki insanların seviyesine bağlı bazen asık suratlı olmanız gerek.

Ben spora gidiyorum. Orda kilolu bir bayan var; güleryüzlü ve neşeli, kendisi espri yaptıkça diğer kadınlar gülüyor ve daha da ağır esprileri ona yapıyorlar.
Kilosuyla ilgili, tipiyle ilgili. Güya şaka yapıp eğleniyorlar ama ben çok rahatsız oldum.
Kimse güleryüz ve yakınlık gösterdiği için milletin oyuncağı olmak zorunda değil. Sen zaten alınmazsın, diye düşünüyorlar.
Etrafınızdaki insanların seviyesine bağlı bazen asık suratlı olmanız gerek.
Haklısınız. O denğeyi kurmakta zorlanıyorum ya nemrut ya güleç..

müvekkiliniz size bu kadar rahat laf söyleyebiliyorken siz onun haklarını nasıl savunabileceksiniz? daha kendinizi ezdiriyorsunuz ...
hemde müvekkilden arkadaş olur mu hiç ?

müvekkiliniz size bu kadar rahat laf söyleyebiliyorken siz onun haklarını nasıl savunabileceksiniz? daha kendinizi ezdiriyorsunuz ...
hemde müvekkilden arkadaş olur mu hiç ?
Dosyası çözüldü kapandı sonra arkadaş olduk. Ama diğer söylediklerinizde haklısınız

Diğer arkadaşı gelmeden önce de aksine enerji veriyorsun diyordu. Genel olarak enerjisi yüksek biriyim ama naif bir yapım var insanlara sert çıkamam
Insanlarin hakkini savunuyorsunuz, kendi hakkinizi da savunun. Bu büyük bir Handikap. Bir dahaki sefere o hanima sokun laflari, bozulursa da nasil hissediyorsun, bu bana her zaman yaptigin sey dersiniz… Desturunu bilsin

Hem belki de avukatlik masraflarindan kismak icin sizinle arkadas olmustur.

Back
X