Tatli dilli nasil olunur ?

Dilruba86

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
649
17
318
Merhaba KK'nin güzel hatunlari

Sizlere bir sorum olucakti :

Tatli dilli nasil olunur ? :44:

'tatli dilli olunmaz, dogulur' demeyin :) cunku bu konuda kendime guveniyorum, sevdigim bi insana tatli tatli konusmayi severim

ama bu durum biraz farkli, boyle dediklerim hosuna gitsin istiyorum.... benimle konusmaya doyamasin :)

Siz mesela esinize/sevgilinize nasil konusur, neler dersiniz ve o bayilir? :)) örnekler verirmisiniz (cok özel olmazsa)

Hem Bunu beceremeyen hanimlara'da yardimci oluruz bu sayede :)

Cevaplarinizi bekliyorum

iyide tatlı dilli sizinde dediğiniz gibi sonradan olmazki:26:
bende kendimden biliyorum hiç şöyle akıcı tatlı diili olamadımm demekki içten gelen birşey kimisi çok hoş sohbettir kimiside değildir

şimdi yazıorum ama tatlı diili olup olmadığımı bilmiorum
eşimle muhabbetimiz inanlmaz iyidr çok keyfli geçer hele mutfak muhabbetimz allaahhh akşam bi çay kahve yaparız bi bakmışız gece olmuş biz hala lak lak yapıorz
ama bunun özel bi taktiği yok karsındakiyle iletişimine bağlı cnm ... mesela yeni tanıştığım ortamdaki insanlarda ilk bıraktığım izlenim hmmmm ne ukala kız oluyo malesef bu şundan kaynaklanıo ben sırf muhabbet etmek olsun die yeni tanıstğım kişilerle içli dslı olamam didik didik soru yağmuruna tutmam genelde dnlerim o yzden souk bi duruşum olduğunu söylerler..

ama şöle bişi yapabilirsn muhabbeti sevgilinin sevdiği şeylerden ilgi alanından başlatırsın devamı gelir

bu takdiği sevdiimmm

iyide tatlı dilli sizinde dediğiniz gibi sonradan olmazki:26:
bende kendimden biliyorum hiç şöyle akıcı tatlı diili olamadımm demekki içten gelen birşey kimisi çok hoş sohbettir kimiside değildir

Biliyorum canim sonradan olunmaz da :)

Ben çok tatli dilli bir insanim aslinda, biliyorum cunku cok guzel sözler soyler[d]im sevdiklerime...

Mesela kiz arkadaslarimi cok sevdigimden bi gun bi mesaj atmistim , ayyyy bi sevindim bi sevindi :) siir gibi yazardim :) oyle içten oyle

samimi :) baska bi arkadasim beni aramisti, guzel guzel seyler dedim içimden geldigi için sok olmustu sustu beni dinliyodu ordamisin

dedigimde : " Sen bi yeri mi okuyosun?" demisti bana :) Halbuki alakasi yok :)

Arkadaslarim bu yuzden, hep sen çok guzel konusuyosun derlerdi... Zaten öyle diye diye diiiyeeeee.... Nazarlari degdi !!! Hiçbisey

diyemiyorum eskisi gibi

Bu yuzden, tekrar tatli dilli olmak istiyorum ama bu sefer arkadaslarim için degil ! hih

hoslandigim biri var onun için :)

simdilik grsmedigimiz için smslerim gzl olmasi lazim

Son düzenleme:

Sevdigi seylerden ilgi alanindan hmmm :) güzelmis

Canim cok sekersin :) bende senin tam tersine, yeni tanistigim insanlarla konusurum, oyle yapismam, ama sicak, candan oldugum icin, bide konusmayi sevdigim için sohbet ederim :) ama içli disli olmayi bende sevmem ne o oyle ?! :s
Soru yagmuruna ne tutulmayi ne tutmayi severim :) bu da gicik bisey
ama hoslanmadigim biriyse konusmam soru sorarsa da , soguk cevap veririm ki bi daha sormasin :) sonrada yavas yavas uzaklasirim ordan

bence yine o tatlı dilliğin vardır sadece yeni hoşlandığın kişi dilini bağlamış heyecandan anlaşılan
mesela bende karşımdaki kişiye göre hareket ederim o pozitifse bende pozitif olurum ama değilse otamatikmen içime kapanırım ama bu huyumdan hiiiçç memnun değilim

Olabilir

e nasil çozücem ben bu dilim'in bagini :) :26:

Ne zor is bunlar....

Senin sevgilin yok mu jaleda ? ona soyledigin ve onun da hosuna gittigi seyler var mi ? :)

Olabilir

e nasil çozücem ben bu dilim'in bagini :) :26:

Ne zor is bunlar....

Senin sevgilin yok mu jaleda ? ona soyledigin ve onun da hosuna gittigi seyler var mi ? :)

varr varrr olmazmıı hemde 2 taneee
biri kızım diğeri eşimmm
ama ben tatlı dilli olmay beceremedii tatlı dilliliği bırak şöyle akıcı konuşmayı beceremedim hoşş eskiye nazarann yinde iyiym :99::86:

ee hadi ama kizlar niye hiç biriniz cevap yazmiyor ???

46 görüntülenme : bir hiç biri cevap yazmamis :'( :'(

Okuyup gitmeyin sadece ! Lütfen...

Oysss cok tatli :) Allah mutlulugunuzu daim etsin <3

Hmmm akici konusamiyosun, nasil genelde konusman mesela ? :44:

İnsanlar en çok kendine benzeyeni severler, aynı kültür, altyapı, görgü vs...

Fiziksel olarak da böyledir bu, bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek, kadınlar kendilerine benzeyen kadınları daha güzel, erkekler kendilerine benzeyen adamları daha yakışıklı bulurlar...

Bu durum iletişimde de geçerli...

İş görüşmesine gidenlere önerilir, iş vereninizin jest ve mimiklerini uygulayın (elbette fark ettirmeden, direkt taklit değil) onun kullandığı kelime haznesinden faydalanın vs...

İlişkilerde de böyledir bu, mesela yeri geldikçe onun kullandığı kelimeleri kullanmanız ona bilinçaltında aşinalık hissettirecek, sadece bu kadar da değil, ikinize özel espriler, deyimler yaratın, bir başkasının duyduğunda anlayamayacağı ya da anlamlandıramayacağı ama ikinizin bildiği ve güldüğü şakalarınız olsun, bu da ona sizinle arasında özel bir iletişim olduğunu ve başkasının aynı duyguyu hissettiremeyeceğini düşündürecektir...

En önemlisi de haftalar hatta aylar önce anlattığı bir konuya bağlayın muhabbeti... Mesela daha evvel asabi bir arkadaşından bahsettiyse günler sonra onun adını söylediğinde "Şu asabi olan değil mi?" diye sorun, bu da onu ne kadar önemsediğinizi, anlattıklarınıza değer verdiğinizi hissettirecektir...

Bu maddeler uzar gider ve içinizden geliyorsa kendiliğinden gelişir... Farkındaysanız yukarıda sıraladığım konular size uygulansa sizin de hoşunuza gidecek durumları kapsıyor yani meselenin özü ondan ne duymak hoşunuza gidecekse siz de aynılarını söyleyin... Neticede hepimiz samimiyet, sıcaklık ve yakınlık gördüğümüzde kendimizi iyi hissediyoruz...

Tatlı dilli olduğum söylenir.
Aslında ben de bilmiyorum nasıl olduğumu.
Sevmediklerimin yanında zehir gibiyim. Ama sevdiğim insanların yanında hep bıcır bıcır,neşeliyimdir. Gülerim,güldürürüm.
En önemlisi iltifatlara boğarım mesela sevgilimi...
Saatlerce dedikodu yaparız,geyikler çeviririz hatta çevremizdekileri taklit eder onu güldürürüm.
Ne bileyim bilemedim ama ben sevgilimin yanında çok doğalım galiba onu seviyor bu adam bende.

Cok haklisin Umutlu_Ol, bunlari bende bir yerde okumustum..... ama uygulamadim hiç...
Is görüsmesi olsun, bi insanla normal sohbet olsun, aklima o anda gelmiyo bunlari yapmak ayni jestler filan.... aklimda bulundursam iyi olur :)
Son dediklerin de cok dogru, empati kurarak aslinda, bilebiliriz, bize nasil davranilmasini istiyorsak kendimize, bizde karsi tarafa oyle davranmamiz lazim :)
Yine boyle maddelerin varsa, soyle Umutlu_ol, ben her turlu tavsiyeye acigim :)
çok çok sagol

:) Ne güzel Lale, senin dediklerini hep begenmistirim Allah bozmasin canim mutlulugunuzu

Bende biraz böyleyim sevgilime hep iltifat eder[d]im, hep dile getirir[d]im onu ne kadar begendimi, ama bi ise yaramadi orasi baska... o'nun bana soyledigi seyler komigime geliyodu, "Bana sunu demen, soyle yapman, yok su yok bu... cok guzel...." bunu iltifat zannediyodu herhalde essek !

Bu sefer oyle olsun istemem, buyuk konusmiyimde..
Ne bilim kadinlar bilir neyi nasil soylicegini, hangi sekilde :) soyle simarik cocuklar gibi bisey istemeyi, dudak büzmeler, "ya ama nolur noooluuuurr" demeler :)) cilve yapmalar :)

Ne bilim kimse bisey yazmiyo, KK'dakileri enterese etmedi anladigim kadariyla

Tatlı dillimiyim bilmiyorum ama insanlar yanımdayken mutlu olduklarını söylerler özellikle sevdicegim

O'nun yanındayken ilgilendigi aktivitelerden bende çok iyi ilgileniyormuşum gibi yaparım ben sevmesemde Onu dinlerim esprileri komik olmasada gülerim.

Ve Benim sevdicegim anlamadıgım konularda saçmalamama bayılır. Çünkü onunla ilgilendigim için hoşuna gider..

benimde dilim tatsızdır:) Ama şu bi gerçekki Tatlı dillilik sonradan olmuyo illa temel lazım

Tatlı dilli olup olmadığımı düşünmemiştim hiç bu zamana kadar
Kayınvalidem acayip tatlı dillidir.. İnsan onu dinlerken çok mutlu ve enerji dolu oluyor.
Kendisi kırşehirli ve bazen şiveye kaçan konuşmaları var cümleye başlarken hep canım,kuzum,bitanem diye başlar,
espri yapar, sık sık güler.. Bazen çocuk,bazen çok olgun olur. Nabza göre şerbet..
Nişanlımda benim konuşmamı çok sever bazı kelimeleri telaffuz edemiyorum konuşurken (Lise,börek, iltihap,napıyorsun,kağıt, kemal vs..)
Çok hoşuna gider, arkadaşlarımında öyle..
Bu insanın doğasında olan birşey olsa gerek.. Ve tabi göreceli de bence..
Bana hoş gelen birşey sana gelmeyebilir..

Güzel dualarına amin diyorum..
Ayyy bilemedim ki.. Genelde ben zaten bebe gibiyimdir.
Hep çocuk gibi koşarak giderim yanına,heyecanlıyımdır. Konuşurken de gülerken de..
Şımarık bebe şivesi her daim dilimdedir. Gerçi bazı erkekler benim gibi kızlardan hoşlanmaz yani adamına göre muamele etmelisin.

Sözlümle bizimde muhabbetimiz çok akıcıdır aslında uyuma baglı o. Tarz konusma ve sohbet biçimine bağlı.
Kimi insanla uymaz elektrik tutmaz bi türlü o koyu sohbeti yakalayamazsın,, yani demek istediğim tatlı dilli olayım diye olunmaz karşılıklı birazcıkta ..
Ama onun hoşlandıgı şeylerden bahsedebilirsin,, ilgisini çekmeye çalışabilirsin ..
Benim aşkıma soru sormam çok hoşuna gider,, anlamadıgım konularda özellikle sorarım hosuna gider :)
Yardım isterim genellikle aynı ortamda canım yansa naza çekerim kendimi,, birşeye uzanamazsam ondan isterimm..
Nazlı bebeğim der bana hatta
He birde bende sürekli ona iltifatlar ederim ne görürsem ona karsılıgını veririm pohpohlarım sevgilimi,,, şerbetlerim bir güzel :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…