Tatlıyı hayatımdan çıkarıyorum ve zayıflıyorum

Gece yatarken kendini hafif hissediyorsan; çok aç değilde hafiften acıkmaya başlamış gibiysen, Sabah kalktığında resman açsan doğru yoldasın demektir.
İşin sırrı budur arkadaşım.......

çok doğru söylüyosun canım ve buna göre ben de doğru yoldayım demek ki :) ama çok sabırsızım ben o ne olacak ya bugün de sabah 61.6 çıktım. 100 gram veriyorum. 10 günde 1 kilo vermiş olurum böyle olursa. spor yapamıyorum şuara. inan hiç halim ve zamanım yok. lesslie yi biliyorum bende de var ama hiç istemiyorum. ben 4 ay öncesine kadar 3 yıldır haftanın 3 günü spor yapan birriydim. ama şimdi tez yazma dönemindeyim ve çok zor çok hareketsiz günler geçiriyorum. neyse sporsuz verebildiğim kadar vereyim demiştim ama çabuk yavaşladım sanırım

bu tür siteleri dolaşıp okumak beni çok motive ediyor bu yolda. ben de sana bir site tavsiye edeyim madem. paleocafe. çok güsel değerli bilgiler var. ben o sitede yazılanları okuduktan sonra bu kadar istikrarlı oldum:)

kahvaltıda kefir mi içsem diyorum bu arada bi de :)

Ya bu sabah 62.1 çıktım!!! Ben artık kilo vermem yavaşladı derken bu sabah kilo almış!! çıkmak!!! dün sabah 61.7dim. 400 gram nerden çıktı şimdi? dün fazladan hiç bir şey yemedim sadece akşam yemeğinde yememem gerekeni yedim hemen böyle cezalandırılmalı mıyım ama canım Dün akşam haşlanmış içli köfte yedim ama sdc 2 tane bir de cacık içtim başka da bişi yemedim. Bulgurun ödem yaptırma falan gibi bir özelliği var mı ya? yani yememem gerekiyor diyorum ama tatlı hamurişi veya abur cubur değil 2 tane bulgurlu köfte ya! isyandayımmmmm :)

Bulgur su tuttğu için şişkinlik yapıyor.Artı çıkmanın nedeni bu bence.Özel günün yaklaşırkende yarım kiloyla 1 kilo arası fazla çıkman normal.Bu kadar takma boşver.Hep diyorum ya hiç acala etme.5- 6 kiloyu vermek 20 kiloyu vermekten daha zor.
Tez hazırlıyorum demişsin ya bölümünü öğrenebilirmiyim?

Kefirin çok sağlıklı bir içecek olduğunu herkes biliyor.Seviyorsan içebilirsin bence. Ama ayran gibi uyku yapar mı bilmiyorum.Ben bir kez marketten tadına bakmak için almıştım.Biraz buruktu tadı.Seviyorsan içebilirsin.

özel günüme daha var ya ondan değildir yani. umarım dediğin gibi su tutmadır canım
ben biyoteknoloji enstitüsündeyim doktora yapıyorum.

eveeeettt bugün tatlısız geçirdiğim 19. günümdü ve bugün malesef bir misafire gitmemiz gerekiyordu. insanlar neden bu kadar ısrarcı olur ki? ben asla hiçbir şey için kimseye ısrar etmem. kadına dedim ki rejimdeyim yemicem (hem de kaç gün önceden söyledim) ona rağmen ısrar üzerine tuzluları yiyim dedim. bir küçük börek 5 kaşık da mayonezli patatesli bir salata yedim zaten. kurabiye de vardı onu almadım ama ne şartla? tmm onu yeme ama bak tatlım var onu yiceksin!! şartıyla. allahım yarebbim. iyi dedim. sonra öyle bir dilim koyuyor ki tabağa müdahale ettim. koyduğunun yarısını aldım. ama yiyeceğim için çok mutsuzdum. neyse aldım bir çatal direk çok tatlı geldi. aldığım yarısının da yarısına kadar yiyeybildim. resmen boğazım yandı şekerden :)))) çok mutluyum hiç tatlı istemiyorum hala ama bugün yediklerim için de çok suçlu hissediyorum kendimi. akşam yememiştim gerçi orda yicem diye.
bir de yarına oruç tutmak istiyorum. sahur yapıcam yiyip yatıcam. şu 2 günüm baya kötü geçti yani beslenme açısından peeehhhh...

özel günüme daha var ya ondan değildir yani. umarım dediğin gibi su tutmadır canım
ben biyoteknoloji enstitüsündeyim doktora yapıyorum.

Vaaaaaaaaay, bende kime akıl veriyormuşum meğer.
Ben anasınıfı öğretmeni olarak kaldım ama yüksek lisans aklımın bir köşesinde duruyor hep. Bölümümün olduğu bir üniversitenin yakınlarına tayin isteyip akşam derslerine girebilirim ancak.Evlilik,çocuklar, eşimin işleri darken hep bir engelim oldu.Çocukda yaparım, kariyerde diyemedim bir türlü.

Tartıda fazla çıkman kesinlikle bulgurdan, benim takip ettiğim topiklerde hep aynı şikayet oluyor çünkü.Zaten bulgurda karbonhidratlı. Demiştikya sıfır karbonhidrat mümkün olmuyor,bilerek yada bilmeyerek bir şekilde karbonhidrat alıyoruz.
Oruç tutman iyiolur bence, bünyey, şaşırtmak lazım.

Yemek için ısrar edenlere bende çok sinir oluyorum.Zaten zar zor irademe hakim oluyorum.
Ben misafirlerime bir iki kez ısrar ederim ama kimseyi bunaltacak kadar ısrar etmem.

Estağfurullah yaw olur mu öyle şey :) senin mesleğin de çok keyifliymiş... çocuk da kariyer de aynı anda yapılamıyor bence. bir şeyleri ertelemen gerekiyor. misal daha geçen sene evlenebildim :) aynı yaştayız sen çoluk çocuğa karışmış aradan çıkartmış ve aldığın kiloları vermişsin bile :) benden daha fazla artın olduğu kesin

ya şimdi sahura kalktım. 2 yumurtalı peynirli omlet yapıp yuvarlak minik ekmekler var ya resteron tipi, onunla yedim. aç kalma korkusu işte, sırf o sebeple ekmeği yedim ama şuanda midem çok kötü. hem gece yemelerine alışkın değil, hem de akşamdan börek falan yemiştim ya onlar hala duruyordu heralde. kalktığımda zaten aç değildim. üstüne bir de yiyince mafoldum biraz bekleyip öyle yatmam lasım yoksa karabasanlar basar valla bu şekilde beni :)

neyse yarın iftarda abartmadan yersem normal düzenime geçerim inşallah yarına. şunu farkettim ki; bu tür beslenmek hayat tarzı olabilir. bünye buna çok müsait :) benim midem resmen alarm verdi işte kötü beslenince. ve kendimi kötü hissettim börek ve pastayı yiyince, hiç devamını getirmek istemedim ve hiç özlememişim onu anladım.

dediğin gibi arada böyle yiyince belki vücut şaşırır. arada böyle yapmak gerekebilir. 20 gündür aynı şekilde besleniyordum ne de olsa (bir umuuuuutt:) )

neyse yarın olsun ve tartılayım istiyorum :)

tok hissediyorsan hiç sahur yapmasaydın dermişim.Bende sahur yapmicam diye karar almıştım ama sonar dayanamdım.Çayımı içtim.Çok mutluyum.
Bence sen yarın iftarını çorba ve yogurt salatayla bitir.Ben olsam hfif geçirirdim yani.Böyle ahkam kesmeyide sevmiyorum aslında . herkesin yaşam tarzı farklı ama diyetler ortak oluyor genelde.
Be kendimi bildim bileli fazla kilolarımla uğraştığım için kendi vücudumu çok iyi tanıyorum ve her zaman aynı yöntemle kilo verdim.
spor + sıfıra yakın karbonhidrat
az once senin önerdiğin siteye baktım,hepsini baştan sona okuyacağım.
Galiba bende süt ve tahıl grubuna aşerme durumu var. Peynirsiz kahvaltı etsem, çok mutsuz olurum. Karnım patlasada doyma hissi gelmez bir türlü.Damağım hep opeynir tadını arar durur. Birde hamur çok özlerim.Bulgur zaafım mesela.Son günlerde bir yandan diyet yazıları okuyorum bir yandan su böreği yapımını öğrenmeye çalışıyorum.bu ne yaman çelişki değil mi?
Evdeyim, zamanım bol, vakit geçmek bilmiyor.Birde hamurla oynamayı şekil vermeyi seviyorum. Hazır alabilirim ama kendim öğrenmek istiyorum.
Benim yıllarca sıkıntım bu oldu.Yemek yapmak, yemek, sevdiklerimle paylaşmak beni mutlu ediyor ama 60 kilonun üstüne çıkınca demoralize oluyorum.Giydiğim hiç birşey yakışmıyor.
Benim kendim için vardığım sonuç herşeyden azıcık yiyip, tatminolmak,sonradan pişman olacak kadar yememek, fazla yersem o kaloriyi mutlaka en kısa zamanda yakmak, kilo kontolünübir an bile bırakmamk.
sporu da diyet gibi yaşam şekli haline getirmek.
Sende az çok kendini tanıyorsundur , kendin ona gore bir yol çizebilirsin.Anladığım kadarıyla sen son yıllarda kilo almışsın.diyet yapma ihtiyacını yeni yeni duyuyorsun .Yine yazıyorum hiç acele etme . Beynini hemen kilo vericem diye şartlandırma.
Bence sen eylül sonu ekim başı gibi 55 olacaksın.Olmasan bile buraya o tarihlerdeki kilonu mutlaka yaz.
Şu ana kadar yaptığın kaçamaklar hiç önemli değil.Yarından itibaren diyet moduna gir hemen.Geçmiş geçmişte kaldı.Zaten yediklerin hiç aşırı değildi.Ben sıkı diyet modundayken bile sevdiğim şeylerin tadına bakıyordum hep,sonrada yoluma devam ediyordum.
Birde kafan rahat olsun.Topiklerden edindiğim genel izlenim kilo vermeyi hayat memat meselesi haline getirenler çok zor veriyor, rahat olanlar kolay veriyor.
Sonuçta diyetteyiz diye asosyal olamayız.KAçamağın olduysa bir sonraki öğünü hafif geçirirsin olur biter.
Ramazanı değerlendir bence.Ben ilk başta susuzluğa dayanamam ( kabızlık sorunum oluyor ) diye tutmadım sonar içimden geldi,kendimi denemek için başladım.Keşke ilk günden başalsaymışım diyorum. Bundan sonar her fırsatta, kandillerde falanda tutaağım inşallah.

bugün 61.8 çıktım ki gerçekten çok tok ve midem rahatsız kalktım. o sahuru yapmayacaktım gerçekten :) neyse şimdi şimdi normale dönüyor biraz. ilk orucum olduğu için biraz kafamı ağır hissediyorum :) kendime oyalanacak bir şeyler bulmam gerek o yüzden kendimi dışarı atarım birazdan ben :)

iftarı çok hafif geçirmeyi düşnüyorum ben de açkçası. ama bulgur gerçekten şişiren bir şeymiş. o kadar olduğunu hiç düşünmemiştim. gaz yapıyordu tamam ama su tuttuğunu bilmezdim. 2 tane içli köfte 500 gramla sonuçlandı ertesi gün düşünün!!! daha da yemem valla :)

evet herkezin kadir gecesi mübarek olsun. Bu gece huzurlu, barış dolu, adaletli bir Türkiye için dua edeceğim. Ha bir de doktoram için ederim sanırım :)

İftarda yediklerimi sayayım sizler değerlendirin. Tarhana çorbası, 2 tane hurma, 1 tane zeytin, bir işaret parmağım uzunluğunda karnıyarık, 2 kaşık zeytinyağlı ıspanak, az biraz da salata. Fena değilim sanki di mi? ama bu bile nasıl rahatsız etti beni. su çok içtim çünkü, e sonra da şiştim tabi :) neyse bence iyi oldu... birazdan da meyve yemeyi düşünüyorum.

bu arada kandil simidine bayılırımmm!!! ama sırf yememek için almadım bugün direnirade :)

ya bu irade ve emek ve istikrar sonucunu almalı öyle değil mi? karşılığını almalıyım yani :)

misal koruma döneminde olsam bir tane kandil simidi yerdim. yarım birinden, yarım diğerinden. çünkü normalde 3 tane falan yerim ben. hele ki çayla falan. sonra hatta ertesi gün de çok güsel oluyor, ertesi gün de yerdim. ama bunu yapmıcam ideal kiloma ulaştıktan sonra. tadı için ve canım çektiği için bir tane yicem o kadar. çünkü bunun sonu yok yani. biri bir bini de bir. ama bini bir sürü kilo olarak geri dönüyor işte. hatalardan ders çıkarabilirsek koruma dönemi kolay olacak bence. çünkü aslında hatalarımızı ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini biliyoruz. sadece uygulamıyoruz. am ileride tekrar rejim sıkıntısına düşmemek ve kendimizi bu kadar zorlamamak için sürekli dikkat ederek yaşamak en güseli. napalım biz o yiyip de kilo almayan şanslı gruptan değiliz malesef :)

evet bir kez daha zamanın ne kadar da çabuk geçtiğini tatlı girişmime başlayalı 3 hafta olmasından da anlıyoruz :) bu 3 haftayı değerlendirmek istiyorum. yarına tartılıcam onu o zaman yazarım ama ben bu 3 haftada tatlısızlıktan ölmediğimi ispatladım :) Hatta hiç de zor değilmiş tatlısız yaşamak. 3 hafta bitti azar azar yiyeyim demiyorum. yemediğim kadar yemicem. zaten yediğim zamanlarda da eskisi gibi olmayacağına eminim artık. 3 kiloya yakın verdim. aslında daha hızlı bir süreç olacağını düşünmüştüm ama verecek kilomun az olması ve zaten aslında şuanda çok da kilolu olmamam süreci biraz yavaşlattı.

şimdiki hedefim 17 ağustos. o gün bir arkadaşımın düğünü var. o zamana kadar 60 olmayı hedefliyorum. nerden baksak 15 gün var. 1.5 kilo verebilirim diye düşünüyorum.

bugün biraz kendimi ödüllendirdim :) nasıl? yiyerek değil kıyafet alışverişine çıkarak çok uzun zamandır kendime bir şey yakıştırmadığım için kıyafet almıyordum. ama bugün giydiklerim gerçekten hoşuma gitti. dar bir elbise aldım ama yine de cesaret edip siyah dışına çıkamadım :) ama gerçekten güzel durdu bence. 3 kilo hepi topu diyoruz ama gerçekten çok farkettiriyormuş. düğün için henüz kıyafet almadım o zamana kadar biraz daha zayıflarım diye bekletiyorum o işi şimdilik :) sanırım yine dar sırt dekolteli bir elbise almak istiyorum. zayıfladım ya herkes görsün istiyorum :)

neyse 3 haftanın özeti: MUTLUYUM :)

iyi geceler arkadaşlar.yorumlarınızı takip ediyorum.ama yazmaya yüzüm olmadığı için yazamadım.çok utanıyorum. çünkü regl dönemim yaklaştığı için tatlı yedimyedikten sonra çok pişman oluyorum.ama engel olamıyorum umarım ipin ucunu kaçırmadan kendime gelebilirim.

Montesorriiiiii, sen uzun zamandır yazmıyosun ama bu kadar zamandır regl döneminde olamazsın heralde di mi? :) valla ben onu bunu bilmem bence regl dönemi de bahanemiz oluyor bizlerin zira ben bu olaya özellikle regl dönemimde başladım ki en zor dönemim olsun, bu dönemde dayanabilirsem normalde haydi haydi dayanırım diye düşünmüştüm. evet vücudun daha fazla tatlı istediği doğrudur ama o istiyor diye ben vermek zorunda değilim ki :) sonra onun da güzelliği için kendimi çok paralıyorum. tarçınlı bir elmayla idare ediversin canım

Ödüllendirdim kelimesini okuyunca benim zihnimde direct yiyecek canlandı. Öyle olmadığına sevindim.
Mutlu olmanada sevindim. 3 haftada 3kilo, sporsuz çok iyi bence.Belki yarın Sabah daha az çıkarsın. Ben sporsuz o kadar veremiyorum.
Benimde özel günüm yaklaşıyor. Bpğazıma hakim olamamamın asıl nedeni bu.Sahura kadar vakitli vakitsiz canım ne çektiyse yiyorum.Öğünler arası 5 saat kuralını uygulayamıyorum. 18 saat kuralını uyguluyorum.:)))))

ben de 16sında olucam ve 10unda tırmalamaya başlarım ben de duvarları :) bende de öyle oluyor ve 5 gün öncesinden falan da vücudum su tutmaya başlıyor. o dönemlerde doğru kilomu göremediğim ve takip edemediğim için daha çok sinir oluyorum :) yapıyosun yapıyosun ama giderek daha da artan bir kilo ile sonuçlanıyor. bu arada bak düğünde baya hasta olucam ben. kocaman bir göbek oluyor o dönemlerde bende dar elbiseden sanırım şuanda vazgeçiyorum....

regl falan diyosunuz da asıl bayrama dikkat edin derim ben :) malum şeker bayramıdır diğer adı... ben inşallah deniz kenrında olacağım ve açık büfe olan bir yer olmayacak burası. dolayısı ile bir de yüzeceğim için almayı zaten hiç beklemiyorum verebilirim gibi de geliyor. sizler de şimdiden beyninizi bayrama hazırlayın bence kızlar.

canım senin söylediğin sitenin çoğunu okudum.
onu takip edenlerden ömür biter diyet bitmez diye bir site buldum.Birkaç gecedir ona takılıyorum sürekli.Okurken resmen gülüyorum.Sahurdan sonrada çay içtiğim için hemen uykum gelmiyor.Gözlerim sızlayana kadar okuyorum.

Ben her an hastalanabilirim.Belki bayramda da hasta olabilirim. Bencede beyni ön hazırlık olarak şartlandırmak iyi olur.
Regl öncesi fazla kilolu çıkıyorsun ama bitincede fazla fazla vermiş görünce seviniyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…