Tavsiye bekliyorum

Evet tam da dediğiniz gibi sessizlik olunca konuşmak zorunda hissediyorum kendimi ama arkadaş ortamında da oluyor bu bir konu hakkında yorum yaparken sacmaliyorum cumlelerimi toparlayamıyorum yani anlatmak istediğimi de anlatamıyorum

allah allah ilginç bi durum heycan mı yapıyosunuz ki? Çok kitap okuyun, kitap okumak cümleleri daha iyi toparlamanıza yardımcı olur .
Heyecan da yapıyor olabilirim sosyal fobi var bende çünkü bir de konuşmak mecburiyetinde hissediyorum kendimi ortamda sessizlik oldumu mesela

Peki arkadaş ortamın da da bir konuya yorum yaparken sacmaliyorum cumlelerimi toparlayamıyorum yani anlatmak istediğimi de anlatamıyorum buna var mı tavsiyeniz

En güzeli ama bir başarabilsem bunu

Ne güzel ben de başarabilsem bunu keşke

Ama arkadaş ortamın da sohbet esnasında veya bir tanıdık pat diye karşıma çıkınca düşünmeye fırsatım kalmıyor ki

Bunu da denedim insanları gördüğüm zaman sürekli bu dediklerinizi getiriyordum aklıma ozellikle sosyal fobiden kurtulmak icin yapıyordum bunu ama pek etkisi olmadı bana yine aynıyım

Peki arkadaş ortamın da da bir konuya yorum yaparken sacmaliyorum cumlelerimi toparlayamıyorum yani anlatmak istediğimi de anlatamıyorum buna var mı tavsiyeniz
Arkadaşlarla buluşmaya giderken şunu düşün; onlar zaten benim arkadaşım. Benim söylediğim herşeyi yadırgayıp hakkımda kötü düşünmeyecekler. Çok düşünüyorsunuz muhtemelen herşey bu yüzden oluyor. Ayna karşısına geç, kendi kendine diyolog kur. Olabilecek konulardan konuş, gününü anlat, geçmişte panik yapıp konuşamadığın şeyler anlat ve bunu yaparken yavaş olmaya çalış. Arkadaşlarla konuşurken herşeyi aynı anda söylememeye çalış, seni zaten dileyecekler, adım adım anlat. Sosyal fobi için psikolog makaleleri okuyabilirsiniz iyi gelir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…