- Konu Sahibi Fight4freedom1
Eşi istese bile o kadar eminim ki kaynanasının engel olucağını.Böyle böyle kendini boşatacak en sonunda.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşi istese bile o kadar eminim ki kaynanasının engel olucağını.Böyle böyle kendini boşatacak en sonunda.
Evliliklerinin tek güzel yani çocuk düşünmemeleri, bu kaosun pardon mutluluğun içinde yetişecek çocuğun psikolojisini düşünemiyorum yoksa. İnşallah zamanla değişmez fikirleri.
Oğlunun karısısın sorucak tabi. İğne aldığını da bilsin ne var ? Ben saçımı boyatıyorum kaynanama gösteriyorum fiyatınıda söylüyorum. Eve kurutma aldık eşim gösteriyor evimizin yeni üyesi diye gülüyoruz. Eşim kaynanama uğradığında x nerde diye soruyor o da çıktı diyor ne var bunda ? İzin günüm değişti sen evde miydin diyor taşlıyım mı kadını ?İnsana takıntı yaptıran insanlar çok mu masum? Bu insanların arasında normal kalmak çok mu kolay sence? İğne alsam yetiştiriyor diyorum sana. Kv desem herşeyi takip ediyor, dedektif gibi.Tek sorun benim takıntılı olmam degil mi. Güldürme beni.Asgari ücretle çalışan oglunu sömürmeye çalışan anne, kardeş, ne aldırsak kar gözüyle bakıyorlar.Kadını hayatımdan çıkardım neredeyse ama eşimi arar aramaz ilk sorduğu ne yaptığım...
Suç EŞİNDEİnsana takıntı yaptıran insanlar çok mu masum? Bu insanların arasında normal kalmak çok mu kolay sence? İğne alsam yetiştiriyor diyorum sana. Kv desem herşeyi takip ediyor, dedektif gibi.Tek sorun benim takıntılı olmam degil mi. Güldürme beni.Asgari ücretle çalışan oglunu sömürmeye çalışan anne, kardeş, ne aldırsak kar gözüyle bakıyorlar.Kadını hayatımdan çıkardım neredeyse ama eşimi arar aramaz ilk sorduğu ne yaptığım...
Sonra da takıntılı olduğunu kabul etmiyor. Evlendikten sonraki takıntısı kayınvalide, öncesinde de başka şeyler vardı. Her dönem takılıyor bir şeye.Bir yerde kayinvalidesi icin cocuk istemedigini yazmisti sanki. Sebep o aileydi. Onun bile suclusu kayinvalide. Insan yeni evlidir, kariyeri icin bir sure cocuk fikrini erteler, cocuk icin gerekli sartlarin olgunlasmasini bekliyordur, maddi manevi hazir olmadigi icin erteliyordur, ya da ikiside cocuk istemiyordur bunu daha en basinda konusmuslardir hepsi anlasilir ama kayinvalide yuzunden cocuk istemeyip bir insan niye evli kalir iste bunu anlamak mumkun degil.
Bir akşam çok sık kayınvalideme gittiğimiz için dolmuştum. Eşime dedim gel konuşacağız. İstemiyorum ben 24 saat içinde 3 kere misafirliğe gitmek. Tabi kayınailemin yanında saygılıyım edepliyim. Eşim savunmaya geçti yakınmışız olabilirmiş. Öylemi dedim o zaman satarız arabayı taşınırız uzağa. Durdu haklısın tamam dedi. Madem bu konuyu çözmüyorsun madem aile olamıyoruz ve bağlı yaşıyoruz o zaman boşanırız ben istemiyorum böyle bir evlilik dedim. O konuşma sonrası Tahin çok şey değişti hayatımda. Kaynanamla görüşmeyedebilirim ama bu düğüm yapmaktan bi işe yaramazdı.Arkadaşlarına bile anlatıyor eşi her şeyi. Konu sahibinin maaşından, aralarında geçen sorunlara kadar. Ama onlar ailesi olmasa çok mutlular.![]()
Asgari ücretle çalışan biri karnını zor doyurur bu şartlarda, kocan önce aç karnını doyursun da elbet anasına danasına yedirmeye sıra gelir. Kime anlatıyorsun? Sanki 30 bin maaşı var da yedir yedir doyuramadı. Senin tarafından kimse elini cebine atmadı be, onlar yaptı senin düğününü eşyanı kolundaki altını. Verirken iyiydi, kadın azcık gelinlik istedi, yanımda dur kızım gibi takayım koluma dedi, tabi görmemişsin öyle şeyler bi yadırgadın. Teyzemin gelini de böyleydi, kocayı aldım garantiledim sandı coştu da coştu , doğurduğu çocuk bile garantisi olmadı, boşandı kuzenim. Ardına baka baka geri döndü. Bizden kimse ne konuşuyor ne evine varıyor. O kıymetli ailesinin de gözü korktu, geri yollayabildiklerine şükür ettiler, yalnız yalnız oturuyor evinde şimdi, aynı sen gibi kurulup duruyor o da. Ona da sorsan teyzem diğer oğluna yedirir onun kocasına koklatır. Ama elindeki telefona kadar teyzem aldı. :)İnsana takıntı yaptıran insanlar çok mu masum? Bu insanların arasında normal kalmak çok mu kolay sence? İğne alsam yetiştiriyor diyorum sana. Kv desem herşeyi takip ediyor, dedektif gibi.Tek sorun benim takıntılı olmam degil mi. Güldürme beni.Asgari ücretle çalışan oglunu sömürmeye çalışan anne, kardeş, ne aldırsak kar gözüyle bakıyorlar.Kadını hayatımdan çıkardım neredeyse ama eşimi arar aramaz ilk sorduğu ne yaptığım...
Sonra da takıntılı olduğunu kabul etmiyor. Evlendikten sonraki takıntısı kayınvalide, öncesinde de başka şeyler vardı. Her dönem takılıyor bir şeye.
Ne konu sahibi, ne esi asla değişmeyeceği için sebebi saçma olsada sonuç olarak çocuk istememeleri doğru bir karar.
Bu anlattıklarının aynısını ben de yaşadım canım belki fazlası vardır eksiği yoktur. Ben de 5 yıllık evliyim ilk 3 yıl aynı şehirde aramızda 250 metre mesafe varken yaşadık benim için çok zordu artık içime atmaktan yeni yeni hastalıklarım türemişti dediğin gibi her ama her şeyimizi kontrol altında tutmaya çalışırdi bir tek ben değil eşim de laf soyleyemezdi çünkü hemen vicdandan vururdu eşim de hakli olmasına rağmen hep özür dilerdi ve yaşadıklarımı anlatmaya gerek yok seninkini çarp 3le işte2 yıldır evliyim.Kv ile anlaşamıyorum.Zaten birçok konum var.Çokta gittim, azda gittim.Mesafede koydum.Ancak her gitmemde söylediği sözler aklıma takılıyor,aşamıyorum.Herşeye karışıyor.Aldığımız maaş miktarı, tarihinin takibi, faturalarımızın takibi, gelen giden, kedilerime aldığım mama, kedilerimi eve almam (eve alma diyor). Daha birçok şey var. Anne babam ayrı diye 3 4 kez ben sizin gibi aile görmedim, kopuksunuz.Nasıl ailesini, biz çok baglıyız falan dedi.Bende en son yaşanan tatsızlıkta tuzu biberi olunca kv ile görüşmeme kararı aldım. Eşim kendisi götürmeyeceğim dedi.
Yılda 1 ya da 2 kez erkek kardeşim bize gelir.Kvleride ayrıca çağırırım.Kardeşimin eşi bize gelmek istiyormuş.Bizimde evimiz kira.Bizim katta dogalgaz yok.Salon aşırı büyük.Bizde klimayı ufak odaya kurduk.2 senedir bu şekilde ısınıyoruz.Kışın zaten gelen giden yok. Ben yogun çalışıyorum.Oturmak için odada berjer ve sadece 1 büyük koltuk var.Bu hafta tatile çıkıyorum. Bende cumartesi erkek kardeşim ve eşini çagıracaktım. Eşimde diyorki. Erkek kardeşin şimdi gelip bu oda çok ufak deyip moral bozacak dedi. Bende 6 ayda bir görüyorsun. Bende 2 senedir bazılarını çekiyorum dedim.Tartışma çıktı.Anneside herhalta burnunu sokuyor.Annesi iyi niyetten söylemiş.Ben boş yere büyütüyormuşum.Bende kardeşimi falan çagırmamaya karar verdim.
O karar canım sıkıldıki.Sinirden aglıyorum. Ben ailesini pohpohlamak, çekmek zorunda mıyım? Annesini zerre kadar sevmıyorum.Bayramdan bayrama gitmek istiyorum.Kardeşime gelme konusunda ne diyeyim. Eşim agırlayacak yer yok, yazın çagır diyor.
Kendilerine hakim tutmak için anlatıyorlar sırf birileri onaylasın diye. Yaşları da büyük anlamıyorum.Yok bunlarda evlilik mahremi denen sey ikisinde de yok. Bunlarin her seyini butun arkadaslari biliyor ve hak veriyorlar.
Canım benim senin tek sorunun eşin, bak çocuk yokken bu olayları çözdün çözdün, yoksa iyice sarpa saracak , burda insanlar sana kaç kere söyledi sorun eşinde , eşin olacak adam sana daha çok çektirir çünkü bağımlı, sen de hareketlerinle daha çok onu bağımlı yapıyorsun, bu adamı ya boşa ya da böyle kabul et , ama böyle adamlarla ömür tüketilmez bu bir gerçek...İnsana takıntı yaptıran insanlar çok mu masum? Bu insanların arasında normal kalmak çok mu kolay sence? İğne alsam yetiştiriyor diyorum sana. Kv desem herşeyi takip ediyor, dedektif gibi.Tek sorun benim takıntılı olmam degil mi. Güldürme beni.Asgari ücretle çalışan oglunu sömürmeye çalışan anne, kardeş, ne aldırsak kar gözüyle bakıyorlar.Kadını hayatımdan çıkardım neredeyse ama eşimi arar aramaz ilk sorduğu ne yaptığım...
Ben şunu öğrendim evliliğimde , eş ailesi asla hayatından çıkmıyor sadece mesafeli ve saygı çerçevesinde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor, ben de bir-çok sorun yaşadık ama şuan saygı çerçevesinde görüşürüz ailesi ile , beni rahatsız eden boyutları atlattık şükür, ben saldıkça sustukca eşim de ailesinin yakasından düştü, erkeğe ailesini bağımlı hale getiren kadinin sürekli ailesinden yana kötü konuşmasıdır, adam ha bire ailesini savunacak diye iyice bağımlı oluyor, bazen salmak lazım...Oğlunun karısısın sorucak tabi. İğne aldığını da bilsin ne var ? Ben saçımı boyatıyorum kaynanama gösteriyorum fiyatınıda söylüyorum. Eve kurutma aldık eşim gösteriyor evimizin yeni üyesi diye gülüyoruz. Eşim kaynanama uğradığında x nerde diye soruyor o da çıktı diyor ne var bunda ? İzin günüm değişti sen evde miydin diyor taşlıyım mı kadını ?
Bakın sizi sömürmeye çalışıyorsa takılmanız gereken konu budur diğerleri değil. Eşiniz para yardımı yapıyorsa tepki gösterirsiniz dinlemezse maaş ayırırsınız. Yine mi dinlemiyor böyle bi evlilikte olmak istemiyorum dersiniz.
Kadını hayatınızdan çıkarttığınız için mutlu musunuz ? Çıkarttınız mı ya da gerçekten ? Eş ailesi hayatımızdan çıkamaz anne babası çünkü. Siz böyle şeylere takıp kadınla bayramdan bayramasınız ne biliyorsunuz kadının üzülmediğini oğluyla dertleşmediğini ? Eşiniz o yüzden sizn ailenize de tepkili. İnsanın insana ihtiyacı vardır bizler hayvan ya da bitki değiliz. İlişkilerinizi iyi yürütmek zorundasınız size büyük bir zarar vermedikçe.
Umarım bizde o aşamaya geliriz. Bu şekilde biz yıpranıyoruz.Bende gidersem artık gene karışırsa kalbini kötü kıracağım. O aşamaya geldim artık. Dedigin gibi ne dersem diyeyim eşim anlamıyor, anlamayacak.Giden benden gidiyor.Tek elimden gelen eşime kaynanamın bilmesini istemediklerini anlatmamak olacak.Belki bu şekilde gerçekten rahatsız oldugumu anlar.Bu anlattıklarının aynısını ben de yaşadım canım belki fazlası vardır eksiği yoktur. Ben de 5 yıllık evliyim ilk 3 yıl aynı şehirde aramızda 250 metre mesafe varken yaşadık benim için çok zordu artık içime atmaktan yeni yeni hastalıklarım türemişti dediğin gibi her ama her şeyimizi kontrol altında tutmaya çalışırdi bir tek ben değil eşim de laf soyleyemezdi çünkü hemen vicdandan vururdu eşim de hakli olmasına rağmen hep özür dilerdi ve yaşadıklarımı anlatmaya gerek yok seninkini çarp 3le işteben öğretmenim edim mühendis kimseye muhtaç değiliz çok şükür ama kb muhtaç olalım köpek olalım istiyordu aynı şekilde eve kedi alırsanız girmem o eve dedi dolabima karisti pazarıma karıştı maaşıma karıştı hatta çok affedersin eşim o gün tuvaletini yapabildi mi yapamadi mi diye aradıgi bile oldu abartmıyorum hahaha
şu an bunlar çok komik geliyor duzeldik ama yaşananlar elbette unutulmuyor. Biz farklı şehire geçtikten sonra eşim bazı şeyleri idrak etmeye başladı şu an inanılmaz iyiyiz hatta kayınvalidemi seviyorum bile diyebilirim
yani demem o ki, istediğin kadar kendini anlatmak göstermek için yırt eşin fark etmeden hiç bir halt değişmeyecek sen ne dersen de eşin görmeyecek hatta tam tersi daha çok anacı olacak ben ne zaman saldım o zaman rahat ettim şu an kendisi diyor herkesin düzeni farklı kimse kusura bakmasın diyor. Ben zorluyorum hadi gidelim onlarda kalalım diye ama kendi gitmiyor. Bunlar bir anda olmadı inanılmaz kavgalarimiz oldu (hatta ben birinde sinir krizi geçirip bütün mutfağı tabak çanak çaydanlık ne varsa yikmistim) burda eş çok önemli eğer benim eşim anlamış olmasaydı biz şu an yoktuk çünkü ben sondaydim artık bitirecektim ama o da gördü evlendikten sonra herkesin başka sorumlulukları olduğunu, kendi hayatlari olduğunu, sadece ikimizin olduğunu. Bununla gurur duymuyorum ben de çok isterdim ailesiyle çok iyi olsun sevsin saysinlar ama malesef.
Canım sen sabret sabrın sonu selamet. Esin illaki bir yerden sonra ne yapıyorum ben diyecek ha demedi mi kendi kaybeder senden tek ricam bana da takma derlerdi imkansız nasıl takmam düşünmem derdim ama gerçekten bir an geliyor ve o andan sonra artık salıyorsun lütfen kendine kv yi dert etme ve emin ol umursamadikca kv daha çok delirecek
Canım ben çocuk kesinlikle düşünmüyorum.Evet bağımlı.37 yaşında hatta 38 olacak ama ufak çocuk gibi.Canım benim senin tek sorunun eşin, bak çocuk yokken bu olayları çözdün çözdün, yoksa iyice sarpa saracak , burda insanlar sana kaç kere söyledi sorun eşinde , eşin olacak adam sana daha çok çektirir çünkü bağımlı, sen de hareketlerinle daha çok onu bağımlı yapıyorsun, bu adamı ya boşa ya da böyle kabul et , ama böyle adamlarla ömür tüketilmez bu bir gerçek...
Haklısın canım. Çenemi tutmam lazım. Yorum yapmamam lazım.Annesinin meraklı olduğunu, herşeye karıştığını o da biliyor.Normalde söylenmiyordum da dün kardeşimin söylemediği sözden öyle deyince bende bazılarını çekiyorum, sende 6 ayda bir çek dedim.Ben şunu öğrendim evliliğimde , eş ailesi asla hayatından çıkmıyor sadece mesafeli ve saygı çerçevesinde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor, ben de bir-çok sorun yaşadık ama şuan saygı çerçevesinde görüşürüz ailesi ile , beni rahatsız eden boyutları atlattık şükür, ben saldıkça sustukca eşim de ailesinin yakasından düştü, erkeğe ailesini bağımlı hale getiren kadinin sürekli ailesinden yana kötü konuşmasıdır, adam ha bire ailesini savunacak diye iyice bağımlı oluyor, bazen salmak lazım...
Ben artık kıskandığını bile düşünüyorum gunces. Bu kadar takıntıya başka sebep bulamıyorum.Verdikleri tek dogru karar bu zaten. Yoksa o cocuga yazik olur. Suclu esin diyorlar mutlu oluyor. Oysa ortada tek bir suclu yok ve ikisi de biribirine cok denk. sabah aksam esini ve ailesini sikayet ediyor cunku boyle besleniyor. Durup bir dusunse sabah aksam esinden sikayetci olan kendisi, bosanmaktan bahsetmeyen yine kendisi. Cunku onlar cok mutlular. Bazi insanlar enerji emer ve boyle hayatta kalir bu onlardan. Hep sikayetci gelip insanlarin enerjisini emiyor kaldigi yerden hayatina devam ediyor.
Aynen öyle. İstersen git yurtdışına ailesi yine hayatında. Saygılı insan ilişkilerini öğrenmemiz lazım.Ben şunu öğrendim evliliğimde , eş ailesi asla hayatından çıkmıyor sadece mesafeli ve saygı çerçevesinde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor, ben de bir-çok sorun yaşadık ama şuan saygı çerçevesinde görüşürüz ailesi ile , beni rahatsız eden boyutları atlattık şükür, ben saldıkça sustukca eşim de ailesinin yakasından düştü, erkeğe ailesini bağımlı hale getiren kadinin sürekli ailesinden yana kötü konuşmasıdır, adam ha bire ailesini savunacak diye iyice bağımlı oluyor, bazen salmak lazım...
Biraz sal eşini bırak anasına doysun , söylenmeyi ve laf cakmayı bırak, kardeşini de çağır bazı şeyleri eşine gülerek söyle, mesela sana kardeşin ev küçük der deyince sen de aaa ister beğensin ister beğenmesin, misafir umduğunu değil bulduğunu yer deyip güleceksin, oradan hemen senin ailende söyle dersen tabi adam ailesine bağımlı olur, evlilik bir sanattır cnm bunu artık öğren..Haklısın canım. Çenemi tutmam lazım. Yorum yapmamam lazım.Annesinin meraklı olduğunu, herşeye karıştığını o da biliyor.Normalde söylenmiyordum da dün kardeşimin söylemediği sözden öyle deyince bende bazılarını çekiyorum, sende 6 ayda bir çek dedim.
Ufak çocuklar okuldan gelir. Annesi sürekli sorular sorar ya konuşmaları öyle. Bakalım anlatacak prim vermeyeceğim, ne anlatacak evle alakalı.
Gelecek sezon için cv çıkaralım, sessizce kurumlara vereceğim, anlaşacağım. Hiçbirini bilmeyecek.Taa Eylül ayında falan söylerim.
Ben artık kıskandığını bile düşünüyorum gunces. Bu kadar takıntıya başka sebep bulamıyorum.