• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tavsiyeleriniz nelerdir?

Tospik06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2016
305
153
53
Ankara
Biraz önce hayatından örnek vererek evlenecek olanların faydalanmasını sağlayan biri konu açmış. Bence çok faydalıydı. Özellikle evli bayanlar evlenmeden önce karşımızdaki kiside nelere dikkat etmemiz neleri kabul edip etmememiz hakkında veya faydalı olacağını düşündüğünüz şeyleri buraya yazar mısınız? Gerçekten çok faydalı oluyor.

Ailesiyle ilişkileri, bugünki aklım olsa ilk bakacağım nokta olurdu.
Arada çok ince bir çizgi var, anne babaya şefkatle /ağzına bakmak..
ikisini çok iyi ayırt etmek lazım, eğer konu şefkatse benim için olumlu bir yön olur.

Evleneceğin adamın babasına bak derler, bu cümleyi evliliğimin 3.yılında duydum benim için çok geçti :)
Ama çok doğru olduğuna inanıyorum, baba neyse oğlu mutlaka bir miktar alıyor.

İlgi, alaka, güzel sözler kanılması gereken en son nokta; kanmayın, değişiyor.
önemli olan bi derdiniz olduğunda "off" demeden yanınızda oluyor mu?
Derdinizi kendi derdi gibi sahipleniyor mu?

Hayatınızı kolaylaştırıyor mu? yükünüzü hafifletmek için çabalıyor mu?
Yoksa kıyafetinize, mesleğinize, makyajınıza zartınıza zurtunuza takılıp hayatı dar mı ediyor?

Kendi hayatıyla ilgili konularda fikrinize danışıyor mu? Verdiğiniz fikirleri uygulamasa bile ciddiye alıyor mu?
Fikre, karaktere, bireysel hayata saygı en önemli konulardan biri.

Son olarak;

"Evlenince değişir, ben onu düzeltirim" veya "çocuk olunca değişir" yanılgısına sakınola düşmeyin gözünüzü seveyim.
Değişmez, daha da içinden çıkılamaz bir hal alır.

Son düzenleme:
Saygı, saygı, saygı.

Sana ve fikirlerine saygı duyuyor mu tek önemli olan şey bu.

Sevgililik döneminde bile psikolojik şiddetin her türlüsünü hatta fiziksel şiddet bile gördüm ama çok kötü bir durumdan geçiyor, evlenince sorunu kalmayacak her şey düzelir diye kendimi kandırdım. 8 ay evli olarak sabrettikten sonra şimdi boşanıyorum. Çünkü azalmadı katlandı terbiyesizlikleri.

Nasıl olsa değişir diye düşünmeyin lütfen. Gerçi benimki değişti bir anlamda. Biz evlenirken ve sevgiliyken ailesiyle küs olan hiç konuşmayan adam, evde geçen her saniyeyi bile ailesine yetiştirmeye başladı evlendikten sonra. Olumlu anlamda bir değişim yok yani.

Bence onemli maddeler;

*Rahatsiz oldugunuz huyu varsa degisir dememek,ya kabullenmek ya da elveda demek
*Sosyal kulturel anlamda hem es kisisi hem de aile ile uyusmak
*Size saygi duymasi,dusuncelerinize onem vermesi,kendiyle ilgili bir karar aldiginda sizin de fikrinizi onemsemesi
*Cevresiyle iliskileri,yakinlariyla iliskileri,sayginligi,durustlugu
*Tum bunlari iyi gozlemlemek,rol yapmadigini anlamak icin baliklama ciddi adim atmamak,belki baskalarina gore yanlis ama bir kac yil tanimak. Bir insan gercektende kavgada,yolculukta belli eder kendini.
*Bir de size kattiklari onemli.Seneler gecince istemeden de olsa sizin bazi huylariniz ona onunkiler size benziyor.Her gecen gun yeni birsey ogreneceginiz,seve seve danisip akil alabileceginiz,sizden biraz daha onde biri olmali bence.

Aslında buradaki konuları okursanız nelere dikkat edip etmeyeceğinizi az çok anlarsınız.

Bence evlenmeyi düşünen kişiler kesinlikle adayın ailesine ve adayın ailesiyle olan ilişkisine bakmalı.en önemlisi bu..bazıları aileler önemli değil öenmli olan evlenecek kişilerin anlaşması diyor ama İnan'ın ki evlilikte en önemli şey ailelerin uyumu. Sevgiliyken yada nişanlıyken ailesiyle arası bozuk olsa bile evlenince sanki araya dış kuvvetler girmiş gibi eskisinden daha da kıymetli oluyor aileleri..Ailesinin özellikle de annesinin gözünün içine bakmayacak ayakları yere sağlam basan karakterli biri olsun evleneceğiniz kişi..Bir de kafalarınızın uyuştuğu, sohbet edebileceğiniz,eğlenebileceğiniz biri olsun..

Biraz önce hayatından örnek vererek evlenecek olanların faydalanmasını sağlayan biri konu açmış. Bence çok faydalıydı. Özellikle evli bayanlar evlenmeden önce karşımızdaki kiside nelere dikkat etmemiz neleri kabul edip etmememiz hakkında veya faydalı olacağını düşündüğünüz şeyleri buraya yazar mısınız? Gerçekten çok faydalı oluyor.

Kadınlar olarak bu konuda önce kendimiz evliliğe hazır olmalıyız, evlenmek isteyen bir kadın sorumluluklarını, evliliğin bir yaşam biçimi olduğunu, erkeğin de bir ailesi olduğunu, hayatın dizilerdeki gibi olmadığını idrak etmeli. Diğer bir konu kendi geçimini temin edebilecek eğitimi olmalı, evlendikten sonra çalışır çalışmaz bu fark etmez ama kadının bir mesleği olmalı. Evliliği bir toplum statüsü gibi görmemeli, yaşım geldi evlenmeliyim kaygısından da uzak olmalı, kadınlarımız biraz kendilerini yetiştirmeli

Eş seçimine gelince ; dürüstlük, saygı, sadakat , az ya da çok kendi ekmeğini kazanmayı bilmesi önemli
Hiç bir insan dört dörtlük değil , olumsuz yönleri tolere edilebilir mi buna bakılmalı, insanların değişmediği unutulmamalı
Dünya görüşü aynı olmasa bile birbirine yakın olmalı, kültürler de uyuşmalı ve aile ilişkilerine bakılmalı
Ve tabi ki karşılıklı sevgi olmalı

Çitkirildim mi yoksa basina gelen zorluklarla mucadele edebiliyor mu?

Hayatta problem cozme becerisi var mi?

Beyaz pembe vs yalanini yakaladiniz mi?

Arkadas çevresi nasil?

Seviyeli mi, ilk gunden ilk bulusmadan cok ciddi konulara giriyor mu? Evlilik, isteme, soz nisan, cocuk gibi. Buna dikkat edin. İlk dakikadan bu laflari soyleyenlere cok cabuk kapiliyor genc kizlar. Sonra %99 bu adamlar birden iletisimi kesiyor. Bir anda samimi olup, bir anda bitiren tipler.

Para konularina bakisi nasil?

Yani aptal aşik olmayin, gozunuzu kulaginizi 4 açin. Evlenince degisir demeyin. Sizler de evlenene kadar rahatsiz oldugunuz seyleri idare edip/susup, evlendikten sonra şikayet etmeye baslamayin. Ne sorununuz varsa, akliniza ne takiliyorsa evlenmeden evvel çözün.

Çogu kadin da evlenene kadar cici kiz mukemmel gelin rolü yapiyor. Nikahlaninca basliyor annen oyle demisti, ablan boyle yapmisti...

Kayinaile ile geregi kadar gorusun. Seviyeli, saygili olun. Rol yapmayin samimi davranin.

Esimin ailesiyle ne kadar az gorusursem kardir diye dusunmeyin. Kendi ailenizle empati yapin. Kayinvalide diye daha tanimadan yaftalamayin. Her sozunun arkasinda bir sey aramayin.

Ailelerden kabul gormuyorsaniz da bence zorlamayin... O isten hayir geldigini goren olmamistir...

Arkadaş ortamı nasıl bana uygun mu ,aile yapısı nedir,görüşlerinin ve yaşamının az çok bana yakın olması gerekiyor ileride sıkıntı yaşamamak adına tabi aykırı düşünceler beni yorar.

Aslında bu sizin ihtiyacınız olan şeyle doğru orantılı, yani beklentilerinizle. En basit örnekle eğer romantizmden hoşlanıyorsanız romantik olmayan bir erkek yorucu ve üzücü olabilir. Bazı kadınlar kıskanılmayı sevginin ispatı gibi görür, bazıları güvensizlik olarak algılar. Eğer size göre kıskançlık güvensizlikse kıskanç bir erkek sinir bozucu olur. Yani doğru bir evlilik için öncelikle kendinizi çok iyi tanımanız gerekiyor.
Ben iki evlilik yaptım, mutlu da oldum mutsuz da. Ama şimdiki aklım olsaydı ben bir erkekte tek bir şeye bakardım: Annesi ile olan ilişkisi.

Tecrübelerime dayanarak sadece şunu söyleyebilirim, annesi ile çocukluğunda ciddi problemler yaşamış bir erkek kadınlara çoğunlukla değer vermiyor. Annesi ile ilişkisi önemli. Hatta geçenlerde TV'de bir cümle duydum, diyordu ki "Annenin doyuramadığını dünya doyuramaz."

2 ay sonra düğünü olacak olan biri olarak takipteyim. Ben de şunu merak ediyorum. Aramızdaki en büyük sorunlardan biri sigara. Bile isteye sağlığına zarar vermesini istemiyorum hele ki aynı evin içine girince iyice her yer kokacak sürekli görücem iyice deliricem. Ama hep karşılıklı saygıdan bahsetmişsiniz. Beklemeli miyim ? Yoksa mücadele etmeye başlamalı mıyım?

Back
X