tavsiyelerinize ihtiyacım var

selen8754

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2015
131
63
98
sıkıntı gene kardeşim. hayatına bir sürü erkek girdi çıktı. Kiminden kendi ayrıldı, kiminden terk edildi, bir kaç tanesinden de bizim zorumuzla ayrıldı. biz ayırdık çünkü ya alkolik ya da başka kötü alışkanlıkları olan serserilerdi. özellikle birisinden koparana kadar canımız çıktı. intihar etmesine kadar varmıştı mesele ki o zaman lise son sınıftaydı. şimdi üniversitesi mezunu ve güzel bir işi var. kariyer yapması için çabalıyoruz istemiyor. kendini geliştir diyoruz istemiyor. kpss ye git dedik gitmedi bir de beni suçladı. ailem de her zaman yükselmemizi destekleyen bir aile. zaten 2 çocuk var varlıklarını bizlere döktüler işte. kardeşim yine birisini bulmuş. meslek lisesi mezunu ve fabrikada çalışan birisi. yanlış anlaşılmasın kesinlikle küçümseme değil bu. ama denk değiller işte. ben kendi arkadaşlarımdan gördüm. kadının erkekten üstün olduğu durumlarda olmuyor. 2 arkadaşım bu şekilde evlendi ve boşandılar. ailem kesinlikle istemiyor. annem zaten tansiyon hastası midesinde ülser var kadın fenalık geçirdi. önüme koydum anlattım konuştum ama yok ben kararımı verdim diyor ağlıyor. seviyorum benim için yeterli diyor. sıkıntı şu ki bundan önceki tüm sevgililerini çok seviyordu. kafaya evliliği takmış durumda. kimle olursa olsun evlenmek istiyor.

ailem bir yandan tekrar kendisine zarar vermesinden korkuyor. ben artık kardeşimden ve onun işlerinden ya da ilişkilerinden çok yoruldum. ne destekçisi ne de köstekçisi olmak istiyorum. ama nasıl yaklaşmam gerektiğini de bilmiyorum. aileme nasıl telkinde bulunmam gerektiğini de bilmiyorum. kardeşime 100 defa psikoloğa git dedim kesinlikle gitmiyor. zaten inanılmaz huysuz ve geçimsiz oldu son zamanlarda ( huysuzluğu herşeye ters cevap verişi meğer bu meseleymiş bundan dolayı da herhangi bir eğitim almak istemiyormuş ).

ne yapmam lazım yardım lütfen

Kocaman insan
Mesleği var, kimsenin aklına ihtiyacı yok
Kendi tercihi

Ya biz, ya o diyecekseniz çok rahatsızsanız

Birak kendi bildini yasasin. Belki mutlu olur belki mutsuz ama kendi secimi olmali.

Bir yandan “insan aşık olduğu insanın sınıfına, eğitimine, kültürüne bakmadan evlenemeyecek mi arkadaş!” diyor. Diğer yanım “bu kadar ayran gönüllülüğe nasıl destekçi olunur?” diyor. Bence ana etken sevgilisi. Bi tanışın. Çalışmayı seven, azimli biriyse işininde eğitimininde önemi yok. Her şekilde evini geçindirecektir zaten. E kardeşinizde çalışır. Bi şans vermek lazım.

kardeşimin seçimlerine güvensem gerçekten ben de kendi hayatı yaşasın diyeceğim de olmuyor işte. insan canından bir parçasının üzülmesine kıyamıyor. aslında çocukla tanışmayı düşünmüyor değilim ama hemen değil. şimdi mesela odasına çekildi yukarı çııkmıyor konuşmuyor falan

Surekli mudahale ettiginiz icin inat yapmis gibi. Zamana birakmayi tercih edin mudahale etmeyin kendi gorsun ama ablasi ve ailesi olarak yaninda oldugunuzu bilmesi onemli bence. Guzelce konusup iyice tanimasini herseyiyle olcup tartmasini tavsiyede bulunabilirsiniz. Evlilik icin acele etmemesini saglayin. Yapabileceginiz seyler kisitli sonucta resit bi birey. Belki de sizin dusundugunuz sekilde olmayabilir.

Bir musibet bin nasihattan iyidir derler.
Kardeşiniz ne deseniz illa istediğini yapacak biri gibi görünüyor.
Eğer erkek arkadaşı psikopat, kendine ya da başkalarına zarar vermeyen birisiyse bir şans verin.

Kardeşinize her zaman verdiğiniz tepkilerin tersini gösterin bakalım nasıl davranacak.

Aman bırak evlensin görsün anyayı konyayı.

Karsidaki kisinin okumus olup olmamasi degil de, neden okumadigi onemli.

Egitime ne gerek var ,okuyup alim mi olacagiz diyen biriyle şartlar yüzünden okuyamamis ama egitime saygi duyan,bilgiye aç insani ayni kefeye koyamam ben.

Ablasi olarak tanisin, bakin nasil biri. Tanismadan hayir derseniz kardesiniz hakli olarak samimi bulmaz sizi.

Kocaman kız bırakın istediği gibi yaşayıp görsün. Zaten ne malüm evleneceği? Hayatına girip çıkandan sonra evleneceği bile belli değil.

Karsidaki kisinin okumus olup olmamasi degil de, neden okumadigi onemli.

Egitime ne gerek var ,okuyup alim mi olacagiz diyen biriyle şartlar yüzünden okuyamamis ama egitime saygi duyan,bilgiye aç insani ayni kefeye koyamam ben.

Ablasi olarak tanisin, bakin nasil biri. Tanismadan hayir derseniz kardesiniz hakli olarak samimi bulmaz sizi.

bakın çok haklısınız ben de öyle düşünüyorum. çocuk üni kazanmış sözde 3. sınıfa geldiğinde askere gşitmiş çünkü zahmet edip askerliğin tecilini yaptırmamış. askerden geldikten sonra da okumak istememiş. ya zaten şu olay çocuğun da ne kadar ayran gönüllü ve sorumsuz olduğunu göstermiyor mu ?

kardeşim de evet çocuk değil ama daha odasını toplamaktan aciz. evlense evine de bir yardımcı lazım. çocuk bizimle tanışmak ilişkilerine bir isim vermek istiyormuş. işte yüzük takma falan.

Back
X