sıkıntı gene kardeşim. hayatına bir sürü erkek girdi çıktı. Kiminden kendi ayrıldı, kiminden terk edildi, bir kaç tanesinden de bizim zorumuzla ayrıldı. biz ayırdık çünkü ya alkolik ya da başka kötü alışkanlıkları olan serserilerdi. özellikle birisinden koparana kadar canımız çıktı. intihar etmesine kadar varmıştı mesele ki o zaman lise son sınıftaydı. şimdi üniversitesi mezunu ve güzel bir işi var. kariyer yapması için çabalıyoruz istemiyor. kendini geliştir diyoruz istemiyor. kpss ye git dedik gitmedi bir de beni suçladı. ailem de her zaman yükselmemizi destekleyen bir aile. zaten 2 çocuk var varlıklarını bizlere döktüler işte. kardeşim yine birisini bulmuş. meslek lisesi mezunu ve fabrikada çalışan birisi. yanlış anlaşılmasın kesinlikle küçümseme değil bu. ama denk değiller işte. ben kendi arkadaşlarımdan gördüm. kadının erkekten üstün olduğu durumlarda olmuyor. 2 arkadaşım bu şekilde evlendi ve boşandılar. ailem kesinlikle istemiyor. annem zaten tansiyon hastası midesinde ülser var kadın fenalık geçirdi. önüme koydum anlattım konuştum ama yok ben kararımı verdim diyor ağlıyor. seviyorum benim için yeterli diyor. sıkıntı şu ki bundan önceki tüm sevgililerini çok seviyordu. kafaya evliliği takmış durumda. kimle olursa olsun evlenmek istiyor.
ailem bir yandan tekrar kendisine zarar vermesinden korkuyor. ben artık kardeşimden ve onun işlerinden ya da ilişkilerinden çok yoruldum. ne destekçisi ne de köstekçisi olmak istiyorum. ama nasıl yaklaşmam gerektiğini de bilmiyorum. aileme nasıl telkinde bulunmam gerektiğini de bilmiyorum. kardeşime 100 defa psikoloğa git dedim kesinlikle gitmiyor. zaten inanılmaz huysuz ve geçimsiz oldu son zamanlarda ( huysuzluğu herşeye ters cevap verişi meğer bu meseleymiş bundan dolayı da herhangi bir eğitim almak istemiyormuş ).
ne yapmam lazım yardım lütfen
ailem bir yandan tekrar kendisine zarar vermesinden korkuyor. ben artık kardeşimden ve onun işlerinden ya da ilişkilerinden çok yoruldum. ne destekçisi ne de köstekçisi olmak istiyorum. ama nasıl yaklaşmam gerektiğini de bilmiyorum. aileme nasıl telkinde bulunmam gerektiğini de bilmiyorum. kardeşime 100 defa psikoloğa git dedim kesinlikle gitmiyor. zaten inanılmaz huysuz ve geçimsiz oldu son zamanlarda ( huysuzluğu herşeye ters cevap verişi meğer bu meseleymiş bundan dolayı da herhangi bir eğitim almak istemiyormuş ).
ne yapmam lazım yardım lütfen