tavsiyerler_ Kiz cocugu olan adam ve bekar kiz evliligi

brave01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
54
27
88
43
selam herkese
bu konunun cok tartisildigini biliyorum . herkesin deneyimli deneyimsiz super fikirler ortaya koydugunu okudum. ama yinede kafam cok karisik.. kiz cocugu olan bir adamla evlilik yapmis olanlariniz varsa ve deneyimlerini yazarsa cok sevinirim kiz babayla toplamda yilin 6 ayi beraber , ayda 15 gun oluyor... anne ve babanin arasi kotu ve kiz biraz simarik buyutulugu anladigim kadariyla.. tecrubesi olanlarda yardim istiyorum ..bana essekten dusmenin ne oldugunu anlatani degil essekten duseni getirin demis atalarimiz.. hepinize cok tesekurler ve iyi yilar :)

Çocuğu olan biriyle olmayan birinin evlenmesi olarak cevap veriyorum. Abim bekardı, yengemin bir kızı var. Maşallah çok iyi anlaşıyorlar. Haftanın 6 günü birlikteler üstelik. 1 gün babasına gidiyor. Şimdi 1 tanede abimle birlikteliğinden çocukları olacak. Ama zaten abim baba olmuştu evlendiğinde. Çok bağlılar birbirlerine. Banada hala diyor bebeğim.
Velhasıl; olanda var olmayanda. Bizimkiler çok güzel oldu.

Ben de iyi ornekler gordum kendi cevremde.
En yakinimda bir cift var, kadinin 2 oglu var ve adamdan yasca buyuk, on kusur yildir birliktelermis ve disaridan cok mutlu gorunuyorlar. Ortak cocuklari yok.

Öncelikle bekarım anne değilim.
Fakat çevremde şahit olduğum böyle evlilikler oldu onlardan örnekle fikrimi söyleyeceğim.
Eşlerden birinin önceki evliliğinden çocuğu var ise zaten zor bir durumdur.Burada hem çocuk var hem de çocuk şımarık bir kız çocuğu.
Yakınınız kıskançlık davranışlarına hazır olsun.
Ayrıca çok anaç ve sabırlı yapıda değilse çok zorlanır.
Bir de eğer muhtemelen kendi çocuğu olursa olacak sorunlar var.
Hele de kendisinin de kızı olursa..
Çocuklar arasında babayı paylaşamama durumu olabilir.
Ayrıca ablası,doğan kız kardeşine karşı agresif tavırlar sergileyebilir.Belki Allah korusun fiziksel saldırı bile yapabilir.
Büyük konuşmuyorum kesinlikle ama ben böyle birini reddederdim.
Bir de eşinin kızı 6 ay sürekli evde olacak.Sadece hafta sonu olsa belki bir ihtimal ama yakınınızın adama ciddi bir sevgisi, bağlılıği yoksa bence reddetsin.
Ben çok yıpratıcı bir evlilik olur gibi öngörüyorum.
Tabi karar yakınınızın.

Son düzenleme:
anne ve babanın boşanma sebebi babanın ikinci eşi değilse ben sorun olacağını pek zannetmiyorum.

ama çok fazla şeye sessiz kalmak zorunda kalabilirsiniz kendinizi önceden hazırlamanız gerekiyor.

Arkadaşımın eşinin eski evliliğinden kızı vardı şımarık. Arkadaşım evlendikten bir süre sonra bunlarla kalmaya başladı ve sonuç arkadaşım boşandı. Yinede sen bilirsin ama bence evlilik düşünme derim.

Eşimin de Benim de ilk evliliğimiz bir bakıma ilk sevgililiğimizdi.. mutlu muyuz %50 .... birbirimize sinir oluyoruz ! Ama yaşayıp gidiyoruz. Kimse mükemmel değil...... çocuklu çocuksuz fark etmez kader kısmet

Bekarım ama sevdiğim adamın bir cocugu olmus olsaydı onu sever, korur, kollardım orası kesin. Var olan cocuk nie evliliğe engel olsun ki, çift zaten cok mutlu, huzurlu ise cocugun olması sansdır bence =) evde cocuk güzeldir, ben severim kendi adıma öncelik her zaman cocuk olmalı ve onun psikolojisini yıpratmamak adına pedagogla beraber hareket edilmeli. (Bu size kötü hissettirecekse öbceliğin cocuk olması o ayrı, saygı duyarım) Diğer es de cocugun mutluluğunu istiyorsa sorun Cıkartmaz zaten. Sonucta her iki taraf da bunun bilincinde davranırsa sıkıntı olmaz Die düşünüyorum.

genelde cocukla kadınlar haşır neşır oldugu ıcın cocuk kadın acısında zorlayıcı oluyor
huzursuz evlılıklere baktıgımızda genelınde baba kızıyla dahıl olmussa evlılıge sıkıntı cıkabılıyor . baba hıc bır konuda karıstırmıyor kadını arada bırakıyor kadını yoruyor falan

ama kadın cocuguyla dahıl olmussa evlılıge daha sorunsuz gıdıyor

benım etrafımda gorduklerım boyle oldu hep kendı abımde de dahıl

İstisnai durumlar olabilir zor ve gereksiz bir durum, bazen kendi evladima tahammülde zorlanıyorum kaldı ki bir başka çocuğun nazını, niyazını çekmek çok daha zor olur..

Bu tamamen kisiye bagli birsey...cocuklari cok seven biri bu evliligi yurutebilir. Cunku cocuk illa ki babasinda da kalacaktir...hatta belli bile olmaz temelli olarak da babaya verilebilir. Cok yonlu dusunmrniz gerek. Ciddi sabir gerektirir

Burada bununla ilgili bir suru konu var.
Bekar olyp cocuklu bosanmis adamlarla evlenen kadinlarin bir suru hikayeleri var...onlari okuyabilirsin. Eger evlilik dusunuyorsan pek kolay bir evlilik olmayabilir...kolay gelsin..

Başkasının çocuğuna annelik yapmak çok zor . Arkadasım evlendı cocuklu bıt adamla 2 yıl sonra bosandı. Çocuk 12 yasındaydı kızcagız ne yaptıysa yaranamadı. Şımarıklıklar babasına yalan soylemeler arkadasıma iftıra atmalar yok bana kızdı yok bana bagırdı yok bana yemek vermedı neler neler. En son dayanamadı sırf cocuk yuzunden bosandı adamdan. Bence yuzde 9ü sorunlu oluyor böyle evlilikler. Baskasının çocuğuna bakacagına kendın gibisiyle evlenıp kendı cocuguna bakmak en iyisi.

Benim akrabagim da durum tam da bu, ama velayet babada. Yeni eşi bekardi. Eski esi ile arası kötü. Ama velayet adamda olduğu için nerdeyse hiç görüşmüyorlar. Çocuğu ama sorunlu ve bu evliliğe yansıyor. Yeni eş mutlu degil. Bana kalsa evlenmeseydi daha iyidi.. Akrabagim zaten cocugum var diye cocuk dahi istemiyormus artik. Dertsiz başa dert alırsınız bence. Heleki çocuk simartilmissa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…