- Konu Sahibi mervemahmet
-
sadece bu olay üzerinemi oldu bu hisler daha önce böyle hislerin oldu mu? mesela ne oldu?
Arkadaşım adam sana bırak sinyal vermeyi uzunları yaka yaka ne olduğunu gösteriyor.
Şimdi sen eminim geri kalan %90 kısımlık bayan gibi ayrılamazsın, elalem ne der dersin kafanda şüpheyle gider evlenir 3 gün sonrada eşim beni ezdirdi diye konu açarsın. Zaten sen bitirecek kadar kararlı olsan da bu sefer karşı taraf ne kızmış 1 altına nişan attı bencilmiş bilmemneymiş der. Sonra sen geri kalan %90lık bayan gibi gider üstüne özür diler evlenirsin.
Yani diyeceğim şu ki. Biz kadınlar aslında evlenmeden önce görüyoruz. Adam kendini helede nişanlılık döneminde uzunları göstere göstere belli ediyor. Ama maalesef elalem ne der bir altından nişanmı bozucaz diye /yada bize öyle derler diye kalkıp evleniyoruz. Seni asla suçlamıyorum. Sadece şunu bil düşündüğün şeyde çok haklısın bugün daha aynı eve girmeden bu adam böyle anneciyse gerisini sen forumdan 20 sayfa okuyup gör kardeşim.
Demem o ki bir laf varya bekarlık sultanlık nişanlılık vezirlik evlilik de rezillikmiş. Yani sen vezirlikte bunu yaşarsan ilerde sorarım ben sana nolur?
Arkanı dön, koşarak kaç.
özür dilicemi sanmıyorum ama anlamıyosun görmüyosun diince iki gündür neyi anlamıyorum acaba diyodum kendime.... gerçekten öyle altın mı yaniii dimi saçma geliyo onlara ama olay o değil. daha da canımı yakan ben 7 yıl tanıdım bu adamı hiç görmedim böyle bi davranışını. nasıl olur da yapar bunu diyorum.... bana açıklama şuydu sen hiç böyle kötü hissetmedin mi ben öyle olcak illa demedim ki. gerçekten hayırlısı olsun o rezilliği çekceksem bitsin şimdi acımı çekmeye razıyım.
evlenmeden önce ailesine bağlı olmayan erkekler bile evlendikten sonra anneci olurlar derler.bunu göz önüne al derim.sein kendini dışarda hissetmene gelince bunların alışması dönemi olduğunu düşünüyorum.yeni aldığımız ayakkabıya bile zor alışıyoruz bir ömür hayatın dönüm noktası evlilikten bahsediyoruz.sen biraz bu düğün stresinden bunalmış,sıkılmış gibisin.başka bir sorunun yoksa bunları umursayıp bu güzel günlerini mahvetme derim.
evlenmeden önce ailesine bağlı olmayan erkekler bile evlendikten sonra anneci olurlar derler.bunu göz önüne al derim.sein kendini dışarda hissetmene gelince bunların alışması dönemi olduğunu düşünüyorum.yeni aldığımız ayakkabıya bile zor alışıyoruz bir ömür hayatın dönüm noktası evlilikten bahsediyoruz.sen biraz bu düğün stresinden bunalmış,sıkılmış gibisin.başka bir sorunun yoksa bunları umursayıp bu güzel günlerini mahvetme derim.
Ben 8 sene çıktım erkek arkadaşımla. Bu sonbaharda nişanlanıyorduk, ailesinin durumu iyiydi üstelik benim hiç bi beklentim yoktu. Ama ailesine bir girdim hayatım değişti. O varlık içinde yokluk çekmeler annesinin kıskançlıkları. Okursan eski konularımı anlarsın. Bende vazgeçtim evlenmekten.
Çünkü biliyorum canım bu adamlar evlenince değişiyor ama anneci olmayan adam ile anneci oluyor. Biliyorum çünkü etraftaki bütün erkekler böyle. Dedim ya gerçekten aç şu forumun 20 sayfasını oku. Ne yazıyor biliyormusun? Deli gibi aşığım çok mükemmeliz ama eşim annesinin istediği şeyi yapmadım diye beni ezdirdi eşim ailesine laf söyletmiyor kaynıma bile eziliyorum vs vs
Ki varya bunlar nişanda oluyor yaaaaa. Ayrıca dedim ya ayrılamazsın diye bunda sen acizsin falan anlamında demedim. Sen ayrılmaya kalksan bu adamlar ne der sana biliyormusun?
Püüüüü bir altın içina yrıldı paragöööözzzz gözü nelerdeeeee yükseklerdeeeee. Annesi böle diyince nişanlın gelir sana derki, sen beni 1 altın için bıraktın senin sevgin bumuydu yazıklar olsun vs vs
Demez sana, sevgilim biz senle başta farklı konuştuk ben gittim annemin tek lafına sana verdiğim sözü yuttum demez. Ben biliyorums enin derdin 1 altın değil sen benim, bizim kararımızı çiğnemene bozuldum demez. Neden desin ki? Senin böyle yaptığına inanmak onun için çok daha kolay olur.
Sonra sen naparsın ya abartıyormuyum, elalem neder hem bir altın ki ne olacak dersin dersin böyle uzar giderrr.
Hem yanlış anlama ama annesi böyle olan adamla evlenilmez. Sana bir önek vereyim mi? Benim annem biz kavga ettiğimizde bana ne derdi biliyormusun? Yavrum o çocuk iyidir seni sever yaptıysa söylediyse bile sinirden olmuştur sakinleşin yavrum yazık değil mi kaç sene oldu der.
Ama onun annesi 7 senede 3 kere kavga bile değil tartışmamıza şahit oldu ne dedi? Yapamıyosanız bitirin üf. Ya kadın desene olur bunlar her insan kavga ede rben kaç yıllık evliyim önemli olan saygı sevgi desene. Hayır işte güzelim. Üstelik annesi bana karşı istemiyor durumu bile yoktu. Sırf kıskançlık işte.
Bunu bilir bunu derim. Bile bile de evlenirsen, bile bile de lades yaparın.
Kusura bakma arkadasim ama önceden de 3 tane siz bilezik yapacaktiniz birde nisanlinizin ailesi 4 bilezik olacakti, simdi ise nisanliniz size "altin fiyatlari düstü biz kendi paramizla 4 bilezik yapalim" demis.
Anneside " 4 tane yapacaksanizin birini biz kendi adimiza takalim" demis.
Nisanliniz sizi verdigi sözden falan dönmemis. Annesi sözünden dönmüs.
Sizin bozuldugunuz kayinvalidenizin yapacagi bilezikle 5 bilezik olacakti ama simdi yine 4 bilezik olacak olmasi.
Siz daha öncede " biz evlendikten sonra kaynimda bize cekilen borcu ödeyecek, ama kaynim evlenirse ve eltim calismazsa ben kullanilmis gibi hissedecegim" diyede konu acmistiniz.
Bu kadar ince para hesabi, altin hesabi yapmayin.
Maddiyati bu kadar kafaya takiyor, bu kadar maddiyata düskünseniz zengin bir es adayi secin.
bilmiyorum ama nişanlınızın yaptığı bir hatayı göremedim yazdıklarınızda
evliyim ne düğün nede nişanda takılacak hiçbirşeyi gidip kendim beğenmedim hiçbirşeyde istemedim . ha 4 bilezik ha 5 bilezik bunların konuşulması bile bana saçma geliyor.bence olayı hiç uzatmayın ...
maddiyata düşkün olsam söz verdin yapabilceksin zaten yap derdim. tek tek cevap vermedim o konuda da ama güven konusunda sorunum var gerçekten ben hesap değil aklımdan geçen bi konu hakkında (korktuğum için de) söyledim. herkes ne kadar tepkili oldu onu da anlamadım. biraz daha hassas yaklaşırsanız sevinirim. ben 7 sene güvendiğim bi insandan böyle bişi görünce yıkıldım. ne düşünceğimi şaşırdım. şu an bile ağlayarak yazıyorum yorumlarımı siz neyin derdindesiniz? umrumda değil hiç bişi. ezilmekten korkuyodum hem de çok şimdi de ezdirir mi ne çabuk unuttu sözünü diyorum biraz kendinizi yerime koyarsanız sevinirim....
annesi sözünden dönmedi kavgamızda da bi kere annen demedim. sen tmm konuşalım desen bile yetcekti bana sonucu önemli değildi dedim. yanlış yargılamayın derdim para falan değil...
Daha nasil hassas davranalim anlamadim.
Olayi anlattiniz fikrimizi beyan ettik. Hakaret yok, asagilama yok.
Sizin bozuldugunuz sey nisanlinizin ailesininde takacagi extra bir bilezikle, bilezik sayisinin 5 e cikacakken, müstakbel kayinvalidenizin " madem 4 bilezik yapacaksiniz birini bizden takalim" demesi ile bilezik sayisinin yine 4 kalmasi.
Yani ortada baska bir sorun yok.
Siz istiyorsunuz ki nisanliniz annesine " hayir anne biz 4 bilezik yapacagiz ama siz yine 1 bilezik daha yapin" desin ve bilezik sayiniz 5 olsun.
Bundan baska bir sorununuz yokki.
Buda maddiyat demek oluyor.
Ayrica nisanliniz bu konuda güveninizi zedeleyecek, sizi ezecek birsey yapmamis.
Annesinin kafasina silah dayayip illede 1 bilezigi siz kendiniz yapip takacaksiniz diyecek halide yok.
kendi derdime mi yanayım bide hala maddiyat düşünen biri olarak görülmeme mi.... ben zaten annene de illa yapsın demedim. konu bu değil bilezik de değil. hay hiç olmayaydı o bilezikler ben de şu an bu kadar yıpranmış olmayaydım...... teşekkürler yorumunuz için.....
Konu yukarda belirttiklerim degilse nedir?
Nedir sizi kizdiran, nisanlinizin sizi ezdigini düsünmenize neden olan?
bence nişanlınıza haksızlık yapıyorsunuz. bu anlattığınız davranışta ben çok anneci sonucunu çıkaracak birşey göremedim. bu olay biraz maddiyatla ilgili. belki ailesinden birşey isteyemiyor, istemek istemiyor, bu konuda mahçup olabilir. anneside onuda düğünde takalım deyince hayır diyememiş olabilir. hemen adamları da asıp kesmemek lazım. ha başka anneci davranışları oldysa öncesinde bilemem ama benim fikrimide göz önünde bulundurun derim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?