- Konu Sahibi mervemahmet
-
canım ön yargılı yaklaştığın için kırıldım gerçekten şu an da oldukça hassasım... şöyle düşün o altınları geç başka bi konu koy yerine. diyelim ki biz pikniğe gidicez önceden anlaşmışız tamam demiş annesi bişi diyo mesela bi yere çağırıo nişanlım anneme diyemem şimdi haydaa gidelim dio. derdimi anlatabildim mi bilmiorum ama erkekler dengedir. öyle olmaları gerek. orta yolu bulması iki tarafı da sayması gerek. ben illa ki benim istediğim olcak da demiorum saymak diorum... umarım anlatabilmişimdir.
Gece gece mesajı okudum ama anladım mı bilmiyorum :) Sanırım kayınvaliden altın konusunda hazıra konmuş nişanlında bu duruma sessiz kalmış, bu yüzden haksızlığa uğradığını düşünüyosun. Bende nişanlıyım. kendi açımdan düşünüp yorum yapabilirim. Kayınvalidem uzun zaman önce vefat etmiş nişanlımı ablaları büyütmüş. Bu arada beş adet görümcem var:) Görümcelerim yapabildiklerini yapıyorlar sağolsunlar ama nişanlım daha tutumlu davranıyor. Ablalarını zorda bırakmak istemiyor çünkü masrafların ve en önemlisi emeğin büyük bölümü ablaların sırtında. Sizin durum nasıl bilmiyorum ama belki nişanlında ailesini bazı konularda zorlamamaya çalışıyordur. Amaan takma kafana bu dönem böyle gerginlikler çok normal. En stresli ve hassas dönemi yaşıyoruz. Her ayrıntıyı düşünüp planlıyoruz bu yüzden küçücük bir aksaklık öfkeye sebep olabiliyor. Valla 1 aydır nişanlımla küsüp küsüp barışıyoruz. Olur öyleeeeee
hazıra kondu diye değil canım konsun ne olcak onun canı sağolsun yardım ediyo zaten sağolsunlar. önceden konuşmuştuk nişanlımla böle yaparız diye nişanlım bizim konuşmayı saymadı bile diye. küsüp küsüp barışıyoruz demişsin ya şu an kavgaya dışardan bakıyosun onu gördüm.ben de şu kavganın içinden çıktım bi an. gerçekten sağol ya.
hayırlısıyla bu hassas dönemi atlatırız inşallah ikimiz de...
İnşallah... Düğün yakın mı?
Bende onu diyecektim bu tartışma ön hazırlık olmuş:) Ben kısmet olursa Haziran sonu evleniyorum. Ama gerçekten nişanlılık dönemi flört zamanı gibi olmuyor daha zor.
zaten şu maddi boyutu olan bilezik vb. adetleri kim çıkarmışsa hiç iyi halt etmemiş diyorum. sadece bilezik değil, bi sürü paraya dayanan adet ilişkileri bozuyor ya da sırf bu yüzden insanlar evlenemiyor. mesela ben konu sahibinin bilezik peşinde koşan biri olduğunu asla düşünmüyorum çünkü bir bilezikle kimse zenginleşmez ama bu çevredeki insanlar yok mu. aaa sana kaç bilezik takılmş, bak sana az takmışlar demek ki sana değer vermiyorlar diye evlenecek gençleri öyle bir dolduruyorlar ki gelinler acaba gerçekten bana değer vermiyorlar mı diyor ?
benim sözlümde maddi olarak ailesinden birşey isteyemiyor, zaten kişilik yapısı buna müsait değil. para konularında asla birinden beş kuruş bile isteyemez; bu öz ailesi bile olsa. beni okuttular diye onları zora sokmak istemiyor. insanın aklına takı konusunu annesine söyleyemiyor, annecimi acaba düşünceleri geliyor, gelmiyor değil ama ben içinde para geçmeyen bir çok konuda; annesine, ailesine durumu usülünce söylediğini ve onları ikna ettiğini gördüm. bu yeter bence...
aynen ya bilezik nedir ya.... arkadaşımın nişanına gitmiştim yakın bi zamanda ben bakıyorum ne yakışmışlar falan diye o sırada kayınvalide bilzeik takıyomuş bütün komşular aynı anda kaç tane taktıııııııı dedi. e yuh artık dedim ya. o kız bile duymuştur yani ordan. nasıl bi anlayıştır bu anlamış değilim. ilk zamanlar oda arkadasım benim yengem dul ona bile şu kadar taktılar sana niye demişti ben gene kaldım öyle. bence toplum olarak kaldırmalıyız artık bu adetleri. 7 aydır nişanlıyım ben kaç kere dedim nişanlıma nikah yapmaya razıyım sadece diye düşünün yani...
ne güzel usulünce anlatıyomuş bak seninki. benim annesiyle bi muhabbeti olmadığı iiçin öyle anlayamıyorum yani. yapar eder anne şunu yaptık der. hiç görmedim bi muhabbeti bi konuşma yok yani... o da bi ilginç...
annesiyle muhabbeti olmaması, çok muhabbeti olmasından iyidir. bir de bu açıdan düşün bence :)
takı vb. maddi durumlar için aranızı bozmayın. bunları yapmamalarının değer vermekle ilgisi yok bence. ne yazık ki bu durumlar cebimizdeki paraya bakıyor. ama çok zengin bir aile olur ve geline karşı önyargılı bir aile olur, kasten yapmaz o zaman değer vermiyor diye düşünebilirsin. fakat düğünü bulup buluşturp yapmaya çalışan bir aile ise ve seni gördüklerinde mutlu oluyorlar, sana acı sözleri yoksa aklına değer vermiyorlar mı vs. gibi şüphe gelmesin...
İki gündür kafam allak bullak. Ne yapıcağımı şaşırdım ve beni üzdüğü için bu olay mantıklı düşünemiyorum.
Nişanlımla düğünde takılcak altınları alıcaktık. bundan bi kaç ay önce fiyat araştırması için sorduğumuzda altın fiyatları yüksek olduğu için 3 bilezik bide 5i bi yerdeye yeticekti anca paramız. Biz de öyle yapalım dedik. ancak şu an düştüğü için altın ne yapalım 4 tane oluyo aynı paraya istersen 4 tane yapalım düğünden sonra yükselirse ya da sıkışırsak falan satarız dedim. doğru diyon bak ama geçerse paramızı az bile olsa yapmayalım dedi. hatta şakalaşma falan oldu söz falan dedi geçmicek dedi ya ben 10 lira üstünü falan söylüodum pazarlık yapar gibi gülerek.
Bundan önce de ailesiyle de konuşmuştu tabi nişanlım. 3 tane olcak diye.1 tane de anneleri kendi adına düğünde takcaklardı. hatta annesi yapabilirsek 4 olsun diyodu kendi yapcaklarını katmadan. bu hafta sonu alıncağı belirlendi. 4 tane olucak ama annesi birini de biz takarız demiş. bunların hiç bi önemi yok umrumda bile değil kaç tane olduğu. ama nişanlım bana verdiği söz falan hepsi uçtu gitti. bana karşı utanıp sıkılcağı yerine ( söz verdiği için) niye söylemedin ki annene dediğim için bencil kendini düşünüo oldum. benim kararım oldu birden 4 tane alınması falan. ya kaç tane alınırsa alınsın umrumda değil sorun senin hareketin desem de anlamadı. kötü hissettim öyle konuşulduydu bilmem ne dedi. anneme nasıl dicem bilmem ne. bu arada ailesine çok değer verir nişanlım. birden elin kızı gibi hissettim kendimi. ya sadece bana değer verdiğini gösterip konuşsaydı sadece bu sonucun ne olcağı umrumda bile değil yapmadı ama.
tanıdığım adam gitti gibi hissettim. daha bunun gibi kim bilir kaç olay yaşıcaz hayatımızda bu kadar mı benim değerim???
cidden başından da mı dönmeliyim diye soruyorum kendime.
aynen katılıyorum ama yapabilmek kolay değil tabiArkadaşım adam sana bırak sinyal vermeyi uzunları yaka yaka ne olduğunu gösteriyor.
Şimdi sen eminim geri kalan %90 kısımlık bayan gibi ayrılamazsın, elalem ne der dersin kafanda şüpheyle gider evlenir 3 gün sonrada eşim beni ezdirdi diye konu açarsın. Zaten sen bitirecek kadar kararlı olsan da bu sefer karşı taraf ne kızmış 1 altına nişan attı bencilmiş bilmemneymiş der. Sonra sen geri kalan %90lık bayan gibi gider üstüne özür diler evlenirsin.
Yani diyeceğim şu ki. Biz kadınlar aslında evlenmeden önce görüyoruz. Adam kendini helede nişanlılık döneminde uzunları göstere göstere belli ediyor. Ama maalesef elalem ne der bir altından nişanmı bozucaz diye /yada bize öyle derler diye kalkıp evleniyoruz. Seni asla suçlamıyorum. Sadece şunu bil düşündüğün şeyde çok haklısın bugün daha aynı eve girmeden bu adam böyle anneciyse gerisini sen forumdan 20 sayfa okuyup gör kardeşim.
Demem o ki bir laf varya bekarlık sultanlık nişanlılık vezirlik evlilik de rezillikmiş. Yani sen vezirlikte bunu yaşarsan ilerde sorarım ben sana nolur?
Arkanı dön, koşarak kaç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?