Tavsiyeye ihtiyacım var yardım eder misiniz?

Cok büyük düsünce hatasi yapiyorsunuz.
Verdiginiz örnekle bu olay tamamen birbirinden farkli.
Piknik icin sözlesmek ve sonrasinda annesinin bir istedigine " hayir, ben nisanlimla sözlestim " demek nisanlinizin insiyatifinde.
Ama burada kayinvalidenizin yapacagi ve size takacagi bilezik, kayinvalidenizin verebilecegi bir karar.
Yani kayinvalideniz ister yapar ister yapmaz, nisanliniz zorlayamaz "illede yapacaksiniz" diye.
Ayrica sunuda belirtmek isterim ki burada okudugum konulara asla önyargi ile yaklasmam.
Neyse size iyi geceler.

Son düzenleme:
Gece gece mesajı okudum ama anladım mı bilmiyorum :) Sanırım kayınvaliden altın konusunda hazıra konmuş nişanlında bu duruma sessiz kalmış, bu yüzden haksızlığa uğradığını düşünüyosun. Bende nişanlıyım. kendi açımdan düşünüp yorum yapabilirim. Kayınvalidem uzun zaman önce vefat etmiş nişanlımı ablaları büyütmüş. Bu arada beş adet görümcem var:) Görümcelerim yapabildiklerini yapıyorlar sağolsunlar ama nişanlım daha tutumlu davranıyor. Ablalarını zorda bırakmak istemiyor çünkü masrafların ve en önemlisi emeğin büyük bölümü ablaların sırtında. Sizin durum nasıl bilmiyorum ama belki nişanlında ailesini bazı konularda zorlamamaya çalışıyordur. Amaan takma kafana bu dönem böyle gerginlikler çok normal. En stresli ve hassas dönemi yaşıyoruz. Her ayrıntıyı düşünüp planlıyoruz bu yüzden küçücük bir aksaklık öfkeye sebep olabiliyor. Valla 1 aydır nişanlımla küsüp küsüp barışıyoruz. Olur öyleeeeee

hazıra kondu diye değil canım konsun ne olcak onun canı sağolsun yardım ediyo zaten sağolsunlar. önceden konuşmuştuk nişanlımla böle yaparız diye nişanlım bizim konuşmayı saymadı bile diye. küsüp küsüp barışıyoruz demişsin ya şu an kavgaya dışardan bakıyosun onu gördüm.ben de şu kavganın içinden çıktım bi an. gerçekten sağol ya.

hayırlısıyla bu hassas dönemi atlatırız inşallah ikimiz de...

İnşallah... Düğün yakın mı?

Bende onu diyecektim bu tartışma ön hazırlık olmuş:) Ben kısmet olursa Haziran sonu evleniyorum. Ama gerçekten nişanlılık dönemi flört zamanı gibi olmuyor daha zor.

zaten şu maddi boyutu olan bilezik vb. adetleri kim çıkarmışsa hiç iyi halt etmemiş diyorum. sadece bilezik değil, bi sürü paraya dayanan adet ilişkileri bozuyor ya da sırf bu yüzden insanlar evlenemiyor. mesela ben konu sahibinin bilezik peşinde koşan biri olduğunu asla düşünmüyorum çünkü bir bilezikle kimse zenginleşmez ama bu çevredeki insanlar yok mu. aaa sana kaç bilezik takılmş, bak sana az takmışlar demek ki sana değer vermiyorlar diye evlenecek gençleri öyle bir dolduruyorlar ki gelinler acaba gerçekten bana değer vermiyorlar mı diyor ?

benim sözlümde maddi olarak ailesinden birşey isteyemiyor, zaten kişilik yapısı buna müsait değil. para konularında asla birinden beş kuruş bile isteyemez; bu öz ailesi bile olsa. beni okuttular diye onları zora sokmak istemiyor. insanın aklına takı konusunu annesine söyleyemiyor, annecimi acaba düşünceleri geliyor, gelmiyor değil ama ben içinde para geçmeyen bir çok konuda; annesine, ailesine durumu usülünce söylediğini ve onları ikna ettiğini gördüm. bu yeter bence...

Son düzenleme:
Bende onu diyecektim bu tartışma ön hazırlık olmuş:) Ben kısmet olursa Haziran sonu evleniyorum. Ama gerçekten nişanlılık dönemi flört zamanı gibi olmuyor daha zor.

sana bişi kalmamış canım hayırlısıyla olur düğünün de inşallah. zor olmaz mı ama ben bu kadarını düşünmüyodum cidden. 7 sene babamdan gizli görüşüyom' dan sıkılmıştım bak mumla arar oldum o zamanı işte.

aynen ya bilezik nedir ya.... arkadaşımın nişanına gitmiştim yakın bi zamanda ben bakıyorum ne yakışmışlar falan diye o sırada kayınvalide bilzeik takıyomuş bütün komşular aynı anda kaç tane taktıııııııı dedi. e yuh artık dedim ya. o kız bile duymuştur yani ordan. nasıl bi anlayıştır bu anlamış değilim. ilk zamanlar oda arkadasım benim yengem dul ona bile şu kadar taktılar sana niye demişti ben gene kaldım öyle. bence toplum olarak kaldırmalıyız artık bu adetleri. 7 aydır nişanlıyım ben kaç kere dedim nişanlıma nikah yapmaya razıyım sadece diye düşünün yani...

ne güzel usulünce anlatıyomuş bak seninki. benim annesiyle bi muhabbeti olmadığı iiçin öyle anlayamıyorum yani. yapar eder anne şunu yaptık der. hiç görmedim bi muhabbeti bi konuşma yok yani... o da bi ilginç...

annesiyle muhabbeti olmaması, çok muhabbeti olmasından iyidir. bir de bu açıdan düşün bence :)

takı vb. maddi durumlar için aranızı bozmayın. bunları yapmamalarının değer vermekle ilgisi yok bence. ne yazık ki bu durumlar cebimizdeki paraya bakıyor. ama çok zengin bir aile olur ve geline karşı önyargılı bir aile olur, kasten yapmaz o zaman değer vermiyor diye düşünebilirsin. fakat düğünü bulup buluşturp yapmaya çalışan bir aile ise ve seni gördüklerinde mutlu oluyorlar, sana acı sözleri yoksa aklına değer vermiyorlar mı vs. gibi şüphe gelmesin...

o da doğru:)

ya o kadar uzun zamandır tanıyorum ki onlara sadece aklımdan geçmekle kaldı bu düşünceler. değer veriolar çok şükür canım.

ben 4 sene üniversite yurttaydım arkadaşlarımdan öyle şeyler gördüm ki. çok uyanık biri de değilimdir. en ufak bişide en yakın arkadaşlarımın başkalarını bana karşı doldurduğunu gördüm. çoğundan kazık yedim. ailemle de ilgili böyle şeyler var. işin özü şu ki her insana karşı aklımdan bişiler geçer. elimde değil artık bu benim. büyük bi güven sorunum var. hayatımı etkilemesine izin vermiorum ancak beni bunaltıyo bilmiorum bu atlatılır mı yoksa gerçekten yardım mı almam gerekio....

dönmelimisin önlem mi almalısın bunun üzerinde iyi düşünmelisin ama şunu söyleyemki çoğu şey ortada eşin şimdiden aileme anneme ne derim diyosa işin zor benim eşim nişanlıyken ailesini konuşturtmazdı falan ama evlenince ne oluyo anlamıyorum birden ana kuzusu oldu erkeklerin geneli böyle sanırsam şimdi sen umurumda değil diyosun kaç tane aldıkları ama zamanla sen bunu da sorun ediceksin çünkü eşin annesine senden daha çok değer veriyomuş gibi hissediceksin annesine bişey diyemiceksin çünkü hemen onu savunucak
bende aman boşver almasınlar aman olsun ne gerek var kimse zorlanmasın vs vs şimdi çok pişmanım neden ben fedakarlık ettim ki onlar için onlar beni düşünseydi aman gelinim istemiş alalım yada ileride lazım olur yeni evliler sonra bozdururlar demiyoki bak arkadaşım herkes kendini düşünür sende kendini düşünüceksin sen gelinsin ağzınla kuş bile tutsan yaranamzsın tabiki herşey saygı çerçevesinde olur illaki ama ne istiyosan yaptır aldr şuan yaptırabildiğin herşeyi yaptır sonrası biraz riskli olabilir

Iki kere nisanlilik gecirdim. Ikincisinde sevdigim adamla evlendim.
Ilkinde 200 gr altin diye tutturmustum.
Gorucu usuluydu, cocugun maasi, ailesinin durumu vs vs iyiydi.
Ceyiz sermeye gidecegimiz hafta nisani attim.
Neler neler yasadim, neler neler yaptilar bana.
Sukur Rabbime bitti gitti.
Annemin sayesinde nisani attim, yoksa ona cesaret bile edemiyordum.
Sonra esimle evlenmeye karar verdik, ailesinin durumu yok.
Esim geldi aileme ben buyum dedi, yapabileceklerimde bunlar.
Ailemde razi geldi. Altinlarimi, dugunumu, gelinligimi vs vs esim yapti sdc.
Ailesinden birsey beklemedigimizden, birsey yapmadiklarindan, aramizda bu konularda sorun cikmadi.
Bundan sonra diyebilecek birseyleri yoktur bana. Tek bir igneleri yok cunku evimde.
Benimde kaynim var ve ben eminimki evlenirken ona mecburen birseyler yapilacaktir.
Kaynimin calisma sartlari, abisi gb olamayacaktir cunku.
Isteyen istedigini yapsin ama onada. Zerre gozum olmaz.
Cunku sukur benim esimin ailesi tarafindan huzurum var.
Sunu bilir sunu soylerim: Evlenecek olanlar, ailelerden birsey beklemezse, daha huzurlu oluyorlar.
Yoksa aileler ozellikle de kayinvalideler, ne kiskancliklari kaliyor, ne de laflari.

bır oncekı konunda da ben calısıyorum eltım calısmazsa borclarını kayınvalıde kayınpeder oder demıstın.bence sen bu aıleyı de nısanlını da kabullenmemıssın.ıyı dusun derım.evlılık toz pembe degıldır

eski konunu bildiğim içi söylüyorum maddiyat bu kadar önemli değil

sen şimdi ne kadar da söylesen ben bi tane bileziğinde değilim sözünü tutmaması sorun desen de pek inandırıcı gelmez

bu kadar ince hesaplar yapan bi insan bu kadar genel düşünemez bana göre

aynı şekilde nişanlında senin bu huyunu biliyorsa tabi ki inanmaz

öyle düşünüyor bile olsan sözünden dönmemiş bence belki hesapta olmayan şeyler olmuştur bilezik parasını başka yere vermesi gerekmiştir olabilir yani düğün zamanı herşey para

sizin maddiyatla ilgili bir konunuz daha mı vardı,öyle hatırlıyorum? bazen iyiki de maddi şeylerden çok anlamıyorum diyorum çünkü böyle ince hesaplar yaparak mutsuz olmaktansa saf saf yaşarım daha iyi

canım ya yaşın çok küçük inan herşey maddiyat gibi görünsede hiçbirşey maddiyat değildir..eski konunu hatırladım maddiyatla ilgili.. olmayan bir durum için dert edinmiştin kendine yazık değilmi sana,o güzel kalbini karartıyorsun..tavsiye ya çok zengin birisini bul evlen nişanlına yazık etme yada maddiyata bu kadar önem verip hayatını zehir etme..bence maddiyata asla önem verme,düşünme yoksa ileride hem kendin çok ezilirsin hemde eşin...

ben bu konuda nişanlının çok anneci biri olduğunu senin düşüncelerine önem vermediği gibi bir kanıya varmadım belki annesi maddi olanaklarını bilmiyorum ama durumları yoksa yapacağın bir bileziği bana var ben takayım demiş olabilir bunda bir sorun yok ki.karalar bağlayıp nişanlım beni ailesine ezdirir ilerde deme.evlilik şans işi bunu şimdiden bilmek zor ama sadece bu olaya dayanıp bu yargıya varmamalısın bence

Ben diyorum ki bu arkadaşımız kendini biraz değersiz hissetmiş.Söz verilmiş olabilir,4se 4, 5se 5, ama aynı masrafla daha fazla bileziğe layık değil miyim sorusunu soruyor bence kendine,ekstra yapılacak bir masraf yok, eşim ya da ailesi ya da her kimse bana bunu layık görmüyor mu diyor olabilir,,

aynen katılıyorum ama yapabilmek kolay değil tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…