• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tayin... Gitmek İstemiyorum

Cunku butun konulari okudum ve konu sahibi aralarinda sorun olmadigini yazmis.

Su kim boyle bir sey yapar tespitlerinden bunaldim, o kadar mantiksiz ki.

Esini sevmeyen adam der, bosanmak isteyen der, egoist olan der, terbiyesiz olan der. Yani bunu diyor diye adam kadinin onu delirtmis olmasina gerek yok.

Ona bakarsaniz hangi akli basinda adam karisini aldatir, kesin kadin adami bunaltti mi diyelim?

Bu ne kadar sacma bir tez.
Ne alaka aldatmayla bu konu?Sizin kendi fikriniz sacma bir tezde bulunmuyorum ben iyi okudum konularini ve konu sahibinin asıl bencil olan kisi oldugunu düşünüyorum.Sanirim siz de ailecisiniz ki birden savunmaya geçtiniz.Aldatma ile hastalığa verilen tepkiyi bir tutan bir anlayis ilginc dogrusu.Herneyse sizin fikriniz.

Ne alaka aldatmayla bu konu?Sizin kendi fikriniz sacma bir tezde bulunmuyorum ben iyi okudum konularini ve konu sahibinin asıl bencil olan kisi oldugunu düşünüyorum.S3anirim siz de ailecisiniz ki birden savunmaya geçtiniz.Aldatma ile hastalığa verilen tepkiyi bir tutan bir anlayis ilginc dogrusu.Herneyse sizin fikriniz.

Yerine herhangi bir x koyabilirsiniz.

Yanlis bir harekette bulunan birinin illa karsi taraf tarafindan kiskirtilmasi gerekmiyor. Bu apacik bir gercek. Hangi akli basinda insan diye baslayan cumleniz ise bu gercegi yalanliyor.

Ailelerin evliliklere karismasindan nefret ederim. Ancak bu gercek konu sahibinin kocasinin terbiyesiz, bencil ve sevgisiz oldugu gercegini degistirmiyor.

Not: Siz kucumseniz de kanser baba icin umurumda degil hastaligi demek cok vahim bir yanlistir. Aldatmak oldurmek de bu opmek degil yani.

Diger sayfalari okumadim son durum nedir bilmiyorum ama belliki gideceksin esinle !! Balikesire gelince harika bir yer her sene oraya gideriz yaklasik 15 senedir cok iyi guzel sakin bir yer.. Sik sık gidip geleceksiniz babanizi mutlu edeceksiniz.. Dua edin ve Allah babaniza acil sifa versin Insallah

Hatirladim konunuzu.istedi sonunda tayin demek.iste el adamlarinda merhamet olmuyor.baban hastaymis niye cekip gidiyorki.dusunen biri olsa kayinbabasini o halde birakip gitmez zaten.uzuldum ben bak simdi.nolcak simdi.gitsen bi dert gitmesen bi dert.halbuki baban torununu cok seviyordu moral buluyordu tam da sevilcek zamani gelmis simdi.cok sinir oldum esine..Allah hayirli cikis kapisi gostersin.
Kendi babası olsa dibine tüner...

Merhaba kızlar.

İstanbul'da yaşıyorum.
Eşim tayin istedi, benim ailem burda ve gıtmek ıstemıyorum. Ya bosanacagız anlaşmalı olarak ya da gelırsın, zorla gelmenı de ıstemıyorum ama kararımdan da dönmeyeceğim. bu durumda bosanalım dedi.

10 aylık bir kızım da var. Babam kanser hastası. Umrunda degılmıs dedesi torununu sevecek dıye sıkamazmıs kendını. Rahat yasamak ıstıyormus.

Ben cok arada kaldım. Cok uzgunum cok mutsuzum. Ne yapacağımı bılmıyorum.

Bana nasıl dusunmem ve hareket etmem gerektigi konusunda yardımcı olun lutfen.

Bır de eşim balıkesıre tayın ıstemıs. Nasıl bır yerdır? en nezih kirası uygun cocuk yetıstırılebılecek, Istanbuldan gıdıp Dr yadırganmayacak ilçesi hangısıdır? Eger boşanmayı tercih etmezsem bunları da bilmek istiyorum.
Burada yasayan arkadaşlar bılgı verebilirler mı?
Ben de 2 yıl Balıkesir de bulundum büyük bir yerden sonra balikesir kuçuk issiz ve gelişmemiş geliyor içinizi sıkmak istemem ama ben dayanamadım kıralarda iyi yer 600 dan başlar ucu açık tabi benim tayinim çıkmadı istifa ettim dayanamadım Balıkesire eşinize gelince sizden vazgeçmiş gibi geldi bana istersen boşanalim demesi çok üzücü bide evladınız var esiniz yalnış yapmış sadece kendini düşünmüş

10 senem balıkesir merkezde geçti eşimin ataması dolayısıyla çok uzaktayız şimdi ben gün sayıyorum bir an önce Balıkesir E gidebilmek için .Önce zorlanırsınız çünkü İstanbul'a göre çok küçük kalır ama alışınca gitmek istemezsiniz sakin şirin bir şehir.Bandırma uzak kalır merkezde oturmanızı tavsiye ederim.Bahçelievler veya 52 evler güzel yerler 1000 liraya çok güzel bir evde oturursunuz 600-800 E orta halli bulursunuz eğer gitmeye karar verirseniz şehir anlamında pişman olmazsınız ayrıca gerçekten çok ucuz bir şehir her açıdan

Bandırma nereye uzak kalır? Konu sahibi için önemli olan uzaklık oturacağı yerin İstanbul'a uzaklığı. İstanbul'a yakın istiyor.

Acaba kendisi aynı hasta olsa ve kız7 başka bir adam için eşinizi terketse başka şehre taşınsa nasıl bir bencillik yapmış oldugunu anlayacak mı Allah korusun ama ne kadar bencilce bir davranış

Yerine herhangi bir x koyabilirsiniz.

Yanlis bir harekette bulunan birinin illa karsi taraf tarafindan kiskirtilmasi gerekmiyor. Bu apacik bir gercek. Hangi akli basinda insan diye baslayan cumleniz ise bu gercegi yalanliyor.

Ailelerin evliliklere karismasindan nefret ederim. Ancak bu gercek konu sahibinin kocasinin terbiyesiz, bencil ve sevgisiz oldugu gercegini degistirmiyor.

Not: Siz kucumseniz de kanser baba icin umurumda degil hastaligi demek cok vahim bir yanlistir. Aldatmak oldurmek de bu opmek degil yani.
Ben küçümsemiyorum pesin yargılisiniz yazdıklarımı dikkatli okursaniz küçümseme diye birsey goremezsiniz.Herneyse size anlatmaya calisacak degilim.Herkesin kendi fikri.

çok afedersiniz ama siz nasıl eğiticimsinizi.bir erkeğin lafıyla emeklerinizi hiçe sayıp evde oturmayı kolay kabullenmişsiniz.bu tayin olayında olduğu gibi karşı çıktınızmı çalışma konusunda da?hiç sanmıyorum kolayınıza gelmiş hem evde oturuyorum hem ailemle yanyanayım eşimin ailesini dışladım eşin ne desem yapıyor kafasıyla kör olmuşsunuz.boşandın diyelim sana o çocuğa kim bakacak?
eşinin annesi hasta olsa şifam torunum dese kaynananlamı kalacaksın hiç sanmıyorum eşin neden kalsın kaynata kan bağı yok kendi çekirdek ailesini düşünmek zorunda eşin ama sen biraz fazla rahata alışmışsın.eşin daha blöf yapmış adam dikkat çekmeye çalışıyor o kadar boşverip ana baba diye tutturmuşsun.boşan kocanın hayatında bir yeri yok gözüken bu.kocam olsun diye bir ekekle birarada durmak gereksiz

Kira verdikten sonra geriye kalan 2400 lira yetmiyormuş. Daha rahat yasamak ıstıyormus. Araba almak ıstıyormus. Sıkamazmıs. Babamın hastalığı umrunda degılmıs. Onceki konuma bakabilirsinız. Babam kızımı severken bana sıfa oldun sen dıye sevıyor. Ben ona bunu nasıl yaşatırım. Dedesi torununu sevecek dıye ben burda kalamam dıyor.
O zaman kendi de kızını sevemeyecek. Ne sanıyor acaba siz boşanince çocuk onda mi kalacak sanıyor? Çocuk onda kalırsa ise gitmeyi bakacak mi? Nasıl bakacak hiç kafası calismiyor mu bu adamın bu söylediği is olur birsekilde ama böyle mi olur hiç umrunda değilse senin ve Ailenin durumu sen de onu önemseme. Evet 2400 çok az kalıyor ama balıkesire gidince elinde fazladan ne kadar kalacak?

Öff milletin yorumu bunaltti beni.
Babanız kanser olmasa hiç durmayın gidin derdim. Ama kanser çok başka, kanserli hastanın yanında kalmak buna dayanmak hasta yakınları için de çok zor. Bazı insanlar kanserli eşlerini bu yüzden terk ediyorlar. Eşinizde de yakinda boyle ölümcül hastalık olması kaçma arzusu yaratmış olabilir bilemiyorum. Allah kimseye vermesin.

Şimdi canım boşanma kısmı bildiğin seni korkutma sindirme amaçlı. Bu kadar rahat bu kadar cirkince söylenmesini sindirmak çok zor.

Balıkesire giderseniz nasıl daha ucuz bir hayatınız olacak söyleyeyim burada 1500 kira veriyorsaniz orada 750 verirsiniz. Disarda cok gezip tozuyorsaniz o zaman faydasi olur. Carsi pazar cok da farkli degildir. O kar edeceğiz 750 lirayı da boşaninca ondan çocuk ve kendiniz için nafaka olarak alırsınız. O da hem çocuktan hem karisindan olduğuyla kalir. O adama da oh olur zaten. Güvendiği sizin onu birakamayacsginiza olan inancı bence.

Tayin çıkarsa bosanacaginizi ve nafaka isteyeceginizi, babanızın yanına tasinacaginizi vs söyleyin bence.

Tüm sayfaları okuyamadım, Ancak görebildiğim kadarıyla eşiniz tayin istediğinden bahsetmiş size de seçim şansı vermiş, Başta istanbuldan asla ayrılmam demiş ama insanlar değişiyor , yaşadığı şeyler onu bu noktaya getirmiş olabilir.
Ben de istanbula üniversiteden sonra geldim başta sevdim ama şuan bıktım, trafiği pahalılığı, insanları beni çok yoruyor. Bi deniz kenarına gidince mutlu oluyorum ama evden çıkmak 50 liraya mal oluyor min. Eşinizin tek çalıştığını o parayla ancak geçinebildiğinizi, Ev araba vs almak isteseniz herşeyinizden kısmak zorunda olduğunuzu bir gömlek alırken bile 5-10 kere düşünmek zorunda olduğunuzun farkındasınızdır. Bunalması ve daha ucuz bi yere gitmek istemesi çok normal. Siz babanızı düşünüyosunuz ama aileniz size yakın bi yere gelse oranın temiz havası vs daha çabuk toparlar kendini ayrıca hastalık nüksettiyse tekrar kemoterapi alırsa babanızla çocuğun aynı ortamda kalamayacağını da biliyosunuzdur sanırım. Eşinizin annesi ya da babası hasta olsa yanlarına gitmek istese siz de pek duyarlı olamazdınız. Yani tabiki üzülürsünüz yardımcı olmaya çalışırsınız ama hayatınızı ona bağlı yaşamak istemezsiniz. Bence sakin bir şekilde konuşun sık sık ziyarete gelirsiniz, aileniz gelir. Siz babanızın yanında olacaksınız diye kızınız babasından ayrılmasın, bu çok yanlış bi karar olur. Beni şuan götürseler balıkesire koşa koşa giderdim inanın.

Tüm sayfaları okuyamadım, Ancak görebildiğim kadarıyla eşiniz tayin istediğinden bahsetmiş size de seçim şansı vermiş, Başta istanbuldan asla ayrılmam demiş ama insanlar değişiyor , yaşadığı şeyler onu bu noktaya getirmiş olabilir.
Ben de istanbula üniversiteden sonra geldim başta sevdim ama şuan bıktım, trafiği pahalılığı, insanları beni çok yoruyor. Bi deniz kenarına gidince mutlu oluyorum ama evden çıkmak 50 liraya mal oluyor min. Eşinizin tek çalıştığını o parayla ancak geçinebildiğinizi, Ev araba vs almak isteseniz herşeyinizden kısmak zorunda olduğunuzu bir gömlek alırken bile 5-10 kere düşünmek zorunda olduğunuzun farkındasınızdır. Bunalması ve daha ucuz bi yere gitmek istemesi çok normal. Siz babanızı düşünüyosunuz ama aileniz size yakın bi yere gelse oranın temiz havası vs daha çabuk toparlar kendini ayrıca hastalık nüksettiyse tekrar kemoterapi alırsa babanızla çocuğun aynı ortamda kalamayacağını da biliyosunuzdur sanırım. Eşinizin annesi ya da babası hasta olsa yanlarına gitmek istese siz de pek duyarlı olamazdınız. Yani tabiki üzülürsünüz yardımcı olmaya çalışırsınız ama hayatınızı ona bağlı yaşamak istemezsiniz. Bence sakin bir şekilde konuşun sık sık ziyarete gelirsiniz, aileniz gelir. Siz babanızın yanında olacaksınız diye kızınız babasından ayrılmasın, bu çok yanlış bi karar olur. Beni şuan götürseler balıkesire koşa koşa giderdim inanın.

Ben bu yazilanlari anlayabiliyorum ama sunu anlayamiyorum, adamin vahim babanin hastaligini umursamiyorum cumlesinin karsiligi nerede?

Bosanma restinin karsiligi nerede?

Yani bu mesajlar sanki kari koca kibarca tayin kararini istisare ediyormus gibi. Halbuki alakasi yok, adamin yaptiginin hicbir cezasi olmayacak mi? Odullendirilecek mi?

Ben bu yazilanlari anlayabiliyorum ama sunu anlayamiyorum, adamin vahim babanin hastaligini umursamiyorum cumlesinin karsiligi nerede?

Yani bu mesajlar sanki kari koca kibarca tayin kararini istisare ediyormus gibi. Halbuki alakasi yok, adamin yaptiginin hicbir cezasi olmayacak mi? Odullendirilecek mi?
Ya da bu adama bir daha güvenilir mi??

• Beğen
Reactions: anu

Ben kavgada söylenen lafların amacından uzak olabildiğini gördüm yani adamın kullandığı kelime bu olmayabilir ama kadın o anda buna yorumlamış olabilir ya da söylemek istediği bu olmayabilir ama ağzından böyle çıkmış olabilir. Boşanma aşamasına getirmek tabiki yanlış ve bununla ilgili ayrıca görüşmeleri lazım ama tayin konusunda elizanelizan elizanelizan ın daha ılımlı olması gerektiğini düşünüyorum. Ben

Yanlıs anlamadıysam esım ısteyken bıle aıleme gıtmedım kıskanmasın dıye dedınız oyleyse neden ıstanbulda kalmak ıstıyorsunuz anlamadım.
Annenızın yemegını ısını gucunu sız gorsenız bosanın dıcem ama

Kusura bakmayın kızlar. Cok uzun ara verdım. Sıkıntılar aynen devam etmekte. bu süreç içinde bir çok sorun yaşandı aynı konu çerçevesinde...

Şuan eşim tayin için ara verdiğini, şimdi de bulunduğumuz evı ev sahıbı satıyor, satmaya da cıkacagız diyerek yokuşa sürmekte.

Bu arada annem de iltihaplı eklem romatizması hastalığına yakalandı. hicbir işini göremiyor dogru düzgün . her gün yemeklerini yapıyorum. temizlik Vs. her hafta.

Eşim ise Anadolu yakasından ev bakıyor, bulundugum semte gelebilmem için en az 3 vesait değiştirip, en az 2,5 saat yollarda geçirmem gerekiyor.

Ailesi ile sorunlarımızın oldugunu yazmış olmalıyım. Bana insaf etmiş olacak ki, anadolu yakasını istemiyorsam, Avrupa yakasında hem ablasına hem işe yakındır semtte ev baktığını, hatta ev sahipleri ile gorustugunu soyluyor. çalıştığı kurumun iki yakada da müdürlüğü var bu arada. bundan dolayı iki yakaya daralıyor ev için.

Gerekçesi yine aynı, daha rahat yaşamak, metrobüse bınmemek.

Bu arada ev alması için zorluyorum borca girip. alamazmıs beyefendı. aılesınde o kadar para var en azından bi yirmi bin lira toparlayabilir. kaldı kı onların ne dugun ne altına ne evıme bı katkısı olmamıştır.

Ama istemezmiş beyefendi. istemem dediği insanlar, sureklı eşimden birsey koparır. esım de hayır demez.

Son 1'5 aydır küsüz. bu mesele gündemdeyken kaynım arayıp eşimi altınlarımı istiyor ev almak ıcın. eşim de hayır demiş güya. ama gelip bana abime altınlarını verir mısın dı ye soruyor

Kayışları koptu bende tabı. bız neyin kavgasındayız sen ne diyorsun bana dedım. Herkes ıstemeyı bılıyor herkes evını karısını cocugunu gelecegini dusunuyor, sen ev almam Deyıp otur bır köşede. Senden istenirse ver ancak dıye girdik birbirimize.

En son geçen gün tekrar tartıştık. Bana bir hafta izin alıp, ev bakıp tutacağını ya bu yakadan ya da Anadolu'dan, babamın annemin hastalığının, onların bana ıhtıyacı oldugu bu zamanda bunun için yapacak bırsey olmadıgını, metrobüse binmek ıstemedıgını rahat ınsan oldugunu soyledı.

Bende defolup gidersin dedım.

Evden cıktı . mesaj döşenmiş uzunca.
Sonu boşanalım anlaşmalı olarak dıye biten.
Bu bana 5. deyişi. Ona bir kere dahA boşanma lafını edersen, anlaşmalı falan boşanmıyorum gider davanı açarsın daha dönüşü yok demiştim. bu mesajı dün görünce evı terk edecektim aılemı aradım. durumu anlattım. eşyalarımı toplayıp iniyorum aşağı dedım . evden cıkarsam haksız duruma dusecegumı bunu mahkemede kullanabilecegını söylemeleri uzerine evde kaldım.

Eve geldiğinde, benım onu uyardıgımı, metrobüse bınmemek için (artık bahane degilse tabı) yuvasını yıkmayı göze alan bırı ile işim olmadıgını, bidaha boşanma lafını ağzına alırsa gıdıp dava açacağını soyledim pazartesi davanı açıyorsun yeter dedım.

Geldı ben sensiz yapamam, sensiz olmaz Vs yılışmalar . Asla yüz vermiyorum.

Yanıma gelip sen benle......... semtte yaşayacaksın gör bak Deyıp gıdıyor bır de delireceğim yakında. Allahım sen aklıma mukayyet ol

İş iyice inada binmiş. Erkekler bu durumda genelde anne baba bir tane eş çok diye düşünüyorlar karar senin.

Back
X