Tayin sorunsalı, ev yapma işleri...

Dert ettiğiniz seylerin hayalini kuranlar var. Keske bir evim olsa umidiyle yanip tutusan. Keske dertler hep boyle olsa. Bu sorunun cevabini en iyi sakaryada yasayan bir mimar ya da mühendis verir. Toprak tipine iklime gore en uygunu hangisi en iyi o bilir.

Siz öyle sorunca amerikadaki evlerden olsun diyesim geldi. Bildiğin 2 tahta çakıyolar ev oluyor ya. Gerçi ormanlarımız için diyen çıkacaktır ama hangi orman. Sürekli zaten kesilen mi? Yoksa can isteyince yakılan mı?
Sizde inşallah çözüm yolu bulursunuz Sakaryayı bilmem ama prefabrik ev sıkıntılı onu söyleyebilirim.

Abim 600m2 içinde prefabrik evi olan bı arsa aldı izmit tarafnda. Ev yazın çok sıcak kışın çok soğuk oluyor. Bnce uzun süreli oturacaksnz madem betonarme yapın derim. Hayvanciliktan kastınız nedir. Büyük bı ise girisecekseniz daha büyük arsa bakın

Onun için başka arsa ilerleyen zamanlarda bakılır şimdilik ufak tefek işler düşünüyoruz.

Siz öyle sorunca amerikadaki evlerden olsun diyesim geldi. Bildiğin 2 tahta çakıyolar ev oluyor ya. Gerçi ormanlarımız için diyen çıkacaktır ama hangi orman. Sürekli zaten kesilen mi? Yoksa can isteyince yakılan mı?
Sizde inşallah çözüm yolu bulursunuz Sakaryayı bilmem ama prefabrik ev sıkıntılı onu söyleyebilirim.
Qynen ya adamlar çok pratik ev yapıyor.
Bu ara videolara sardım prefabrikleri de baya övüyorlar aslında ama demek ki kimse yoğurdum ekşi demiyor...

betonarme iyi bence de ama o paraya arsa biraz şehir dışı taraflarda ancak mümkün

Serdivan Sakaryanın en pahalı ve lüx evlerin bulunduğu ilçesidir. İstanbulun nişantaşısı gibi düşünün. İlçe dediğime bakmayın Sakaryanın merkezidir yani. Her şehir merkezinde olduğu gibi Serdivan da hayvancılık yapamazsınız yasak çünkü. 200 bin TL ye 600m2 arsa bulmanız da imkansız. Serdivan da normal düz daireler 350 bin TL den başlıyor. Biz 1 ay önce Serdivan dan düz daire aldık sosyal tesisi havuzu olan bir site fiyatı 750 bin TL. Hayalinizi bütçeniz ile ancak hendekte gerçekleştirebilirsiniz. Ya da Karasu da. Karasu olursa deniz kenarı bir ilçedir yazın çocuklarınız ile deniz tatili de yapmış olursunuz.

Evet hayvancılık sıkıntılı olabilir ama arsa var çünkü il veya ilçe merkezinde arsa aramıyoruz.
Mumkun mertebe uzak sessiz kıyı köşe bir yer arıyoruz. Emlakcilar ile görüştük baya bulunuyor ama serdivandan vazgeçtik sanırım çünkü hendekte yaşayan arkadaşlarımız epey memnunlar. Ben ınsqnlqri'dqn dolayı istemiyordum yani bana kaba saba geliyorlar bir dönem yakın bir ilde bulundum oradan gelen çoktu.

Hendek Eğitim Fakültesi’nde okudum.Çevre okullarda staj yaptım gayet rahat bir ilçe.Arifiye ilçesi de ilk görev yerim orası da güzeldi.Şuan Hendek’e 10 dk’lık mesafede bir köyde yazlık ev yaptırdık bir dönüm arazi içine.Yaklaşık 3 aydır burdayım.Ben de tayin alsam mı diye düşünmüyor değilim 😊 Doğayı seviyorsan buralarda yaşam çok güzel.

Hendek Eğitim Fakültesi’nde okudum.Çevre okullarda staj yaptım gayet rahat bir ilçe.Arifiye ilçesi de ilk görev yerim orası da güzeldi.Şuan Hendek’e 10 dk’lık mesafede bir köyde yazlık ev yaptırdık bir dönüm arazi içine.Yaklaşık 3 aydır burdayım.Ben de tayin alsam mı diye düşünmüyor değilim 😊 Doğayı seviyorsan buralarda yaşam çok güzel.
Yazlık ev kaç M2 ve kaça mal oldu size.
Müstakil ev yaptırmak zorlu bir süreç mı.
Kısaca deneyimlerinizi yazar misiniz

Kuzenim prefabrik ev yapti kendine arsa uzerine ev cok guzel cok memnunlar ama dediki ekstra okadar masraf yaptimki normal insaat yapsaydim ayni olurdu. Yani siz evi tasimayacaginiza gore normal beton yaptirin bence

Merhaba hanımlar...

Son 2 aydır tayin işleri vs kafam fena karışık.
Bu sene bulunduğumuz ili beğenmediğimiz için tayin isteme kararı aldık. Evi falan sattık geçen ay.
Sakarya düşünüyoruz.
Arsa üzerine 2 katlı dubleks ev planlıyoruz ama eşimle ikilemdeyiz. Prefabrik mi, çelik mi, betonarme mi?
Ben prefabrik istiyorum eşim betonarme.. Çelik bilemiyoruz henüz olayı nedir ne değildir araştırma halindeyiz.
Ev olayına karar versek sakarya da hangi ilçe güzeldir kafalar karışık. Sapanca dışında akraba var çünku. Merkez de biz istemiyoruz.

Fikri olan bilenler bi el atın kurban olam gece kalkıp acaba şöyle mi yapsak diye konuşur olduk.
Merhabalar, Sakarya kısmını bilemiyorum, hatta kimsecikler alınmasın ne olur ama, pek sevemediğim bir şehirdir.

Ev konusunda ise, bence betonarme de çelik de mantıklı, yalnız işini bilen iyi mühendislerle çalışın. Deprem bölgesi endişenizi anlıyorum ama yeni yönetmeliklere göre projelendirilen, yerinde de usulüne uygun yapılan her yapı her depremde güvenlidir. Hele ki 2 katlı bir ev.
Tabi çelik-betonarme maliyetleri de farklı olacaktır, bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz. Benim bahsettiğim bu hazır satılan hafif çelik yapılar değil tabi, onları pek bilemiyorum.

Yazlık ev kaç M2 ve kaça mal oldu size.
Müstakil ev yaptırmak zorlu bir süreç mı.
Kısaca deneyimlerinizi yazar misiniz
3 katlı toplam 400 m2 ye yakın bir ev. Aslında gereksiz büyük oldu şimdi işine yetişemiyorum.Kolay olmadı ama tabi önce arsa al borcunu bitir, eve başla, neyi nasıl yapacağına karar ver uygula.İşin maddi boyutu da var.3 yılı buldu.

Bence de.
Sanki daha iyi.
Peki serdivan hayvancılık için müsait mi?
Bir de il merkezine uzaklıgi nasıl?
hendek sakaryaya uzak baya bildiğin ilçe serdivan merkez ilçe ama kendi başına şehir gibi çok haraketli öğrenci bölgesi zaten
branş bilmiyorum ama en iyi okulla serdivanda veli profili de öyle
serdivanın arkasına doğru köyler var oralarda hayvancılığa uygun yerler var
merkeze 10 dk bu arada serdivan ilçe gibi değil bildiğin şehir içi dolmuşla 10 dk

şunu da ekleyeyim serdivanın düz ve yamaç yerleri var düz yerler bataklık deprem durumunda evler batar yamaçların en güvenli yer olduğu söyleniyor

Sakarya doğal güzellik olarak çok güzel bir yer bence de, özellikle sapanca bölgesi bu konuda dünyada ün yapmış yerlerden, bazı ilçelerin köylerinde yaşamak isterseniz oralarda yer bulabilirsiniz. sakaryanın tek kusuru bence erkekleri hafız mafız ayaklarını sevmem hoşlanmam da..

Abim 600m2 içinde prefabrik evi olan bı arsa aldı izmit tarafnda. Ev yazın çok sıcak kışın çok soğuk oluyor. Bnce uzun süreli oturacaksnz madem betonarme yapın derim. Hayvanciliktan kastınız nedir. Büyük bı ise girisecekseniz daha büyük arsa bakın

Prefabrik evde yaşamak dediğiniz gibidir, çelik konstruksiyon yapmak daha mantıklı ve yaz kış sıcak soğuktan etkilenmezsiniz.

Back
X