Merhaba arkadaşlarım fikirleriniz değerli düşüncelerinizi merak ediyorum ben küçük ve çok soğuk. Bir Doğu ilinde öğretmenim eşimle beraber.ikimizde izmirliyiz bu sene tayin hakkımız doğuyor Doğu görevi geçen bir yere tayin isticez İzmir'in Doğu görevi geçen ilçeleri tabi ilk tercihimiz ama olasılık düşük sorum şu sizce Ege'de yani Denizli Aydın Manisa uşak gibi ilçelerin Doğu görevi olan küçük ilçeleri mi yoksa istanbul mu istanbulun olması büyük olasılık ama ben istanbul konusunda kararsızım istanbulu tercih etmezsek bir yıl daha bulunduğumuz yerde kalabiliriz sizce fikirleriniz?...
bence egeyi deneyin hocam. eğer olmazsa doğuda kalın derim. istanbulda yaşam çok zor. maddi-manevi zorluk çekersiniz. okul hayatınız doğudaki gibi rahat da olmayabilir. küçük yerler öğretmenler için her zaman daha rahattır.tecrübeyle sabit.
Istanbulda yasamakta zorlanmayacaksaniz egeyi yazin en sona da ist u yazin... ama ille ege olsun bir sene daha beklerm diosaniz yazmayin....
Maddi açıdan riski göze aldık ama manevi kısmı bizi üzer istanbulda mı yaşıyorsunuz
hayır ama ege sahilinde küçük kasabalarda yaşadım. çok güzel ve rahattı. her açıdan.eş durumu tayiniyle ayrıldım egeden. biraz daha sabredip sonra egeye tamamen yerleşemez misiniz? İstanbul çok yıpratır insanı.
Borcunuz yoksa,arabaniz varsa ist ideal..evler pahali biraz,ama eninde sonu.da memleketinize gideceksenizde ev almaniz sart degil...ama cok renkli olmasin derseniz izmit falanda olabilir daha sakin yani istdan daha iyi olabilir siz bence her ihtimale karsi son tercihlere yazabilirsinz tek sorun gecinebilmekse dedigm gibi borc yoksa iki maasla gayette geciniliyor,bende istda oturuyorum esdurumundan geldm..
Çok iyi yaa açıkçası rahatladım neresinde oturyorsunuzBBirikimde yapiliyor biz aylik 3000 tl rahat rahat yapiyoruz,hicbirseyimizdende kismiyoruz gezmeyi tozmayi severiz yani.. ben ogretmenm esimde benim kadar kazaniyor... kiraciyiz...
BBirikimde yapiliyor biz aylik 3000 tl rahat rahat yapiyoruz,hicbirseyimizdende kismiyoruz gezmeyi tozmayi severiz yani.. ben ogretmenm esimde benim kadar kazaniyor... kiraciyiz...
Merhaba arkadaşlarım fikirleriniz değerli düşüncelerinizi merak ediyorum ben küçük ve çok soğuk. Bir Doğu ilinde öğretmenim eşimle beraber.ikimizde izmirliyiz bu sene tayin hakkımız doğuyor Doğu görevi geçen bir yere tayin isticez İzmir'in Doğu görevi geçen ilçeleri tabi ilk tercihimiz ama olasılık düşük sorum şu sizce Ege'de yani Denizli Aydın Manisa uşak gibi ilçelerin Doğu görevi olan küçük ilçeleri mi yoksa istanbul mu istanbulun olması büyük olasılık ama ben istanbul konusunda kararsızım istanbulu tercih etmezsek bir yıl daha bulunduğumuz yerde kalabiliriz sizce fikirleriniz?...
Biz basaksehir tarafndayiz subatta gelmistik pek ev yoktu o donem oturdgmz yer isyerlerimize yakin tokide oldgu icin kiram uygun 600 tl ama baska merkezi yerlerdede 1000 tl kira bile olsa yeter yinede.. ve o fiyata heryerde ev bulunur..
öğretmen maaşı 2000 tl civarı. eşiniz de 2000 tl kadar kazanıyor. istanbulda kiralar 1000 civarı. nasıl oluyor da 3000 tl birikim yapıyorsunuz???
Ogretmen olarak istanbul zor bence dogu ilinde bir iki sene kalin puan biriktitin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?