Tayin sorunsalı karışmış bir kafa :/

istanbul çok pahalı hiç orayı denemeyin hem akşama kadar eve gelemiyorsun hemde kazandığın pırr diye uçup gidiyor elinden egeyi tercih edin istanbulda yaşanmaz

birikim yapmak neredeyse hayal olur istanbulda. bir istanbullu olarak hem ulaşımın, hem kiraların pahalı olduğunu söyleyebilirim. kaldı ki boş vaktinizde gezmek, yemek içmek için dışarı çıksanız kafeler ve restoranların fiyatlarının küçük şehirlerle kıyaslandığınd kat be kat pahalı olduğunu görürsünüz. artı ulaşım insanı bıktıracak derece yorucu ve yoğun çoğu zaman. hem bizler, istanbullular emekilikle birlikte ege sahillerine yerleşme planları yapıyorz, hpimizin bir bildiği var demek ki değil mi

Branşlarınız nedir ?Kac yıllık ogretmensınız ? İzmir istemek için ya uzun senelerdir doguda olup çok puan toplamak lazım ya da düşük puanla bile gelebilmeniz...Ben 5 sene dogu gorevımı yaptım.İlk 2 sene 30 puan aldım sonra 20...Bransım yıne fena degıl avantajlı bır brans olmasına ragmen İzmir olmuyordu hatta Kiraz bile Kınık bile ki zaten oraları yazmaktansa Manısa,Denizli,Aydın(çok yüksektir puanları) yazmayı tercih ettim ve Manısaya geldim şükürler olsun.İyiki gelmişim.Zaten doguda bunalmıssınızdır İzmirin bu dediğim ilçeleri İzmirle alakası yoktur.Manısa son 2-3 senedir çok revaçta.Ben şükür kapağı attım ildışıyla.Akhisar-Saruhanlı-Turgutlu-Ahmetli tavsiye ederim.Bunlar izmire hem çok yakın hem gelişmiş yerlerdir.İstanbul düşünmeyin bile. Doğudaki öğrencilerinizi mumla arar yine öğrencilerden velilerden çok başağrısı çekersiniz.

İzmir ve yakınına gitmeniz neredeyse imkansız.
Gerçekçi konuşuyorum çünkü ben de öğretmenim, işin içindeyim.
Haberiniz vardır eş durumunda atama diye eylülde yapılan ek atama ile
tüm eş özrü başvurularını kabul ettiler. Ve tüm sınıfçıları norm fazlası olarak atadılar.
İnsanların çoğu doğudan gelebilmek adına, en önemlisi eşine kavuşmak adına
norm fazlası olduğunu bilerek geldiler o şehre..

İzmir de aşırı norm fazlası olan şehirlerden biri.
Malesef her ilçede durum bu.

Eğer orda kalmak istemiyorum diyorsanız İstanbul iyi bir seçenek.
Ben orda 24 yıl yaşadım, harika bir okulda görev yaptım. Zorunlu hizmet sayılan, hizmet puanı 22,
çoğu kişinin kötü bir yer sandığı, ama çok rahat, hala özlem duyduğum okuldur kendisi.
Bir gün dönme şansım olsaydı keşke diyorum hep..

Söylendiği gibi maddi, manevi çok zor değil bana göre.
Ben tüm zorlukları eş durumundan geldiğim Ankara'da gördüm mesela..
Çoğu kişinin yere göğe sığdıramadığı şehirde evet..

Hakkınızda hayırlısı olsun..

izmir beydağ - kiraz gibi ilçeler açılırsa isteyin bence :)
beydağ'da 1 sene çalıştım. sevimli güzel ve çok küçük bir ilçe. ama çok sevmiştim. yaşlar genç olunca küçük yerler biraz sıkabiliyor bir süre sonra.

bu arada beydağ falan biliyosunuzdur zorunlu hizmet, eğer muafsanız yazmayın

İstanbul oyle abartıldığı kadar pahalı bir şehir degil. Eğer eşiniz ve sizin okulunuz evinize yakın olursa trafik vs sizi çok ilgilendirmeyecektir. Kiralar semtine göre değişiyor her keseye göre bulabiliyorsun. İstanbul'un nispeten sakin yerleri de var sıkıntılı yerlerde. Birikimde yapabillirsiniz çünkü ekstra kurs vs imkanlarınız olur tabi branşınıza göre. Doğu da kalıp bunalmaktansa İstanbul güzeldir. Ama bir sene bekleyince kesin ege gelecek diyorsanız bekleyin. Ben İstanbul'dayım seviyorum küçük şehirlerde olmak istemem boğulacaksam büyük denizde boğulayım derim :) Bir de küçük yerin derdi büyük oluyor İstanbul'da okuldan çıktığın anda herkes ayrı bir yerde küçük yerlerde iç içe bu sefer sorunlar oluyor çekememezlik dedikodu vs ve paylaşılacak konu da sınırlı herşey aynı yok hiç bana göre degil büyük konuşmayayım da:) Öyle yerlerin avantajları da vardır ama tercihim degil.

Anladım bizde en az 1000 tl kira diyoruz zaten teşekkür ederim
ben suan uskudar kadıkoy cıvarında ev arıyorum 1000 tl lık evler bıle ya bodrum katlarında ya gırıs katlarında mutfakları mutfak degıl banyolar desen ona keza gercı sızın esınızde calısıyormus sızın ıcın daha kolay olur , ama egeyı tercıh edeceksenız eger ve bırıkım yapmak ıstıyorsanıız manısa demırcıyı tercıh edın derım sark bolgesı burası kıralar maksımum 500 tl falan ,kasaba gıbı bı ılce ızmıre 165 km olması lazım

Imkansız degil ben zaten Beydağı kiraz kınıık isticem ki geçen yıl benim şuanı puanımla az bi farkla kapattı branş bilişim takip ediyorsanız iyi gelişmeler var ortaokulda 4saat ders olma gibi

Izmirden kastım buralar zaten başka yerler istemcm ki zorunlu hizmet çünkü

Oralar çok iyi yerler ama biz Maltepe ataşehir Kartal Pendik düşünüyoruz

Merhaba hocam ben istanbulda yaşıyorum. 2008 2012 arası Pendik'te görev yaptım sonra Anadoluda küçük bir ilçeye isteğe bağlı tayin istedim. Şubatta evlendim ve es durumuyla Ümraniye ye geldim.istanbul sakin gözünüzü korkutmasin. Önemli olan hangi ilçede oldugunuz. Ben rahat ederim diye küçük ilçeye tayin istedim ama maddi anlamda ist.da ilçede aynıydı benim için. Ist.da en bbüyük sorun konut malesef. Uygun ama sakın bir semtte yaşıyorsanız okulda eve yakında sıkıntı yasamazsınız. Anadoluda pendik kartal tavsiye edebileceğim İlçeler. Karşıyi bilmiyorum

70 puanla isticem branşım bilişim teknolojileri İzmir merkez düşünmüyorum düşündüğüm yerler kiraz Beydağ kınıık geçen yıl bu çok ta uçuk olanlarla kapatmadı buralar

Bizde aynen tavsiye ettiğiniz yerleri düşünüyoruz maddi açıdan gerçekten çok büyük farklar olmuyo ve bize bu Doğu ili baya pahalıya patlıyor

70 puanla isticem branşım bilişim teknolojileri İzmir merkez düşünmüyorum düşündüğüm yerler kiraz Beydağ kınıık geçen yıl bu çok ta uçuk olanlarla kapatmadı buralar

Kiraz,Kinik,Beydagi ozellikle mi istiyorsunuz yoksa İzmir olsun diye mi? Cunku buralar izmir merkeze cok uzak yerler İzmirle alakasi yok.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…