- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi Enivecivokkee
-
biz merkeze uzak bir köydeyiz ve lojmanı eşim evlenmeden getirdi gösterdi bana burada kalır mısın diye..bende o süreçte ev için para biriktirip erkenden ev sahibi olurum diye kabul ettim..lojman çok küçük 1965 falan yılında yapılmış..haliyle eşya almadım iyikide almadım diyorum..ama merkezde düzgün bir evde oturacak olsaydım herşeyi yerli yerince alırdım..tabi ne kadar süre kalacağıma da bağlı..Merhaba hanımlar evlenirken başka şehre tayinci olarak gidenler eşya durumunu nasıl yaptınız.herseyi tam takım aldınız mı yoksa taşınacağız nasılsa kırılır dye az mı aldınız.nasil yapmalı.bide Van da yaşayan var mı gorevli
bende 4 senedir evliyimTayinci değilim ama eşyaya bu kadar ehemmiyet verilmesini doğru bulmuyorum.
Alın içinizden geleni. Ömürlük mü kullanacaksınız sanki? 3-5 sene sonra siz de sıkılacaksınız aynı koltuktan masadan.
Sadece porselen yemek takımı olayına girmeyin derim. Şehiriçi taşınmada bile zaiyat oluyor :)
5 yıllık evliyim masamı yeni aldım öncesinde yer yok diyordum. Koltuklarımdan sıkılmıştım kırlentleri farklı renk yaparak başka hava kattım. Şimdilik..
Yatak odam da 2-3 sene sonra değiştirmeyi düşünüyorum. Yani borçlar azalınca..
bende 4 senedir evliyim
sıkıldım mı HAYIR:)
çünkü evi otel gibi kullaniyorum daha doğru dürüst kullanamadim hiç bişeyi..
tabi değişik bende istiyorum kayinvalidem çok sıkılıyor 3-5 yılda degiştiriyo herşeyi daha 7 sene oldu.:)
Teşekkür ederim.internetten baktım ama eski gbi geldi akkaların içi fayans dolap filan.ilk oturduğum ev braz güzel olsun istedim iki kişi olacağımız ve fazla eşyanın olmayacağı için orsayi beğendim.yoksa akla daha büyük ve uygun dediğiniz gibi bakalım yakından bakarz yeni yapılanları blmiyordumEvet canım Vanın 3 merkez ilçesi vardır ipekyolu, tuşba, edremit. Zaten oturacağınız yer çarşıya özel arabayla 10 dakika yok. Osayların karşısında akka konutları var oraya bakmayı denediniz mi hiç, ben orsayın odalarını küçük bulmuştum bir de kirası fazlaydı ve yol üzerinde. Bence bir de akka konutlarına bakın 3. Etabı yeni bu sene bitti ve odaları geniş ve kirası orsaya göre daha makbul. Kenara bir not alırsınız aklınızda bulunsun diye söyledim hakkınızda hayırlısı olsun:))
Tayinci değilim ama 4aylık evliyken taşındım.Anlaştığınız taşımacıya bağlı işlerini güzel yapıyolarsa sorunsuz geliyo eşyalarınız.Bizimkinde ne kırılma nede çizilme olmadı.Yani taşınmadan zarar görüyormu çok.bende içimde kalmasın diye almak istiyorum fakat üç sene sonra memlekete donucez büyük ihtimal ozamana başka şeyler beğenicem moda değişecek.o zaman alsammi düşen düşünüyorum.van merkez galiba Tuşba orsay tarafı dusunuyoruz.onerirmisiniz bliyosaniz
Bizimde sizin gibi üç yıl kalicaz döndüğünüzde uzun süre burda olucaz insalah.bende sizin gibi düşünüyorum biyandan içimde kalmasa dyemi alsammi diyorum ama büyük ihtimal alsakta borda bırakırız taşımayla uğraşmamak adına.temz eşyalı evler var daha sıfır gibi ooblarida düşünüyoruz.fikriniz için tesekkrlerBizde evlendiğimizde direk doğuya gittik.
Toplam 3 yıldı kaldı 1 yıl.
Bittikten sonra ise gideceğimiz yerde 8-10 yıl falan kalacak gibi gözüküyoruz.
O yüzden ben giderken hiç takım bile almadım, işte koltuk yatak gardrop beyaz eşya mutfak masası falan onları aldık temel eşyaları, eve girdikten sonra eksikleri tek tek aldık, ucuzundan öyle kaliteli olmayan sadesinden toparladık hepsini.
Ordan dönerken herşeyi elden çıkaracağız çünkü, o kadar masrafa girip 2 kez baştan sona ev kurmak istemedik.
Döndüğümüzde gönlümüze göre yapacağız.
Hiç öyle takım falan inanın almayın çok gereksiz, şimdi size çok kötü gözükür evim gibi geliyor ama öyle olmuyor. Sadesinden ucuzundan tek tek alın parçaları, daha sonra duvarınıza çerçevelerle ufak tefek aksesuarlar vs girince güzelleştirirsiniz. Çok boşa yapılan bir masraf oluyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?