Tayinimiz hakkari........... Bir akıl verin bana ne olur

babam polis emeklisi hiç bir okulumu tam olarak bi yerde bitirmedim evet eğitimimi çook etkiledi ama bizim zamanda bu kadar ince düşüne yoktu..

evet canım bende babam polis değildi ama 4 yılda bir tayinimiz çıkardı o nedenle çok sıkıntı çektim en sıkıntılısı da arkadaşların dışlaması konusunda oldu zaten içine kapanık bir çocuktum belki de başıma geldiği için bu kadar ince düşünüyorum :)))

konu sahibi arkadaşım çocuğunuz küçükmüş dışarı çıkmayın ama eşinizin yanında gidin 2 sene geçer inanın eğer çocuk okula falan gitseydi gitmeyin derdim eşinize destek olursunuz orda birbirinize daha sıkı bağlanırsınız...ben bu sene yaşadım babasız çocuk çok zor oluyor annen babanda olsa birilerinin hakimiyeti altında daha zor vakit geçer kilitlersin kapını çocuğunla kocanla olursun ben olsam kesinlikle giderdim...

Allah yardımcınız olsun...Doğu görev yeri olarak zor maalesef..
kendimi sizin yerinize koyuyorum ama bende giderdim diyenlerdenim..

haa bu arada bekarım ve bekara k.rı boşmaka kolaydır deniyor hep bu forumlarda..
evli arkadaşlarımızın pek çoğu tarafından bizde dışlanıyoruz bekarlar olarak ama
benim sevdiğimde doğuda,en ücra köşelerinden birinde sınır kapısında..şartları nasıl biliyorum..

biraz hasta olsa biraz canı sıkılsa yanında olamadığım için o kadar çok üzülüyorum ki...

ben bu halde böyle düşünüyorsam eşim olsaydı nasıl olurdu...birbirinize destek olursunuz..
özlemin yükü gerçekten çok ağır..orada yaşayan aileler de vardır mutlaka...

belli değil daha...

şöyle düşün canım,
bebişin daha küçük, onunla ilgileneceksin, onun telaşı, ateşlenmesi, yeni şeyler öğrenmesi, seninle konuşması falan..kendini bebeğe adayacaksın ama eşinin desteğini ve gücünü her an duymak istersin.

oda bebişini görmek ister, seni görmek ister..sizden güç, kuvvet almak ister.

sen bilirsin tabi ki ama, dediğim gibi ben olsam giderdim.

ben eşimin yanında olmak adına 1 yıldır evden dışarı çıkmıyorum inan.
komşu ilişkisi yok, her yerde böcek var, yaz geliyo ki kuş kadar çekirgeler çıkar piyasaya..hele ki huyluyum..daha bu sabah yatağın üstünden fırlayan başparmağım kadar örümcek gördüm.(tabi ki terör cabası, en büyüğü o)

çıldıracak gibiyim inan, kafayı yemek üzereyim..ama dayanıyorum napıyım..her akşam eşime sarılıp uyumak var neticede.

10 gün memlekete gittim, ankaraya, inan dayanamadım. 2 günde özledim kocamı.. sen 2 yıl ayrı kalacaksın..üstelik bebiş var.

hayırlısı olsun ne diyim, ne olursa olsun eşini bırakma derim ben.

bende olsam giderdim 2 sene çok uzun bir süreç
ankarada sizin açınızdan daha zor olur
acısıyla tatlısıyla eşinizle birlikte zaman geçirirsiniz
bizde doğudayız bazen çekilmez bir hal alıyor burası
bebişinizle vakit geçirrsiniz yerel halk önyargılı yaklaşıyorsa szde arkadaş eşleriyle tanışırsınız
allah yardımcın olsun

terör artık her yerde var bizde ardahandan geldik eşimle gittim biraz sıkıcı oldu öle istediğin her zaman dışarı çıkamıyorduk nihayetinde doğu yani ama ii kide gitmişim ... lojman dada oturursanız bi sıkıntı olmaz inş.. o kadar korkulacak bişi yok ben gitmenzden yanayım 2 yıl uzun bi süre

ben gitme derim benim eşimde asker öğretmen olarak bingöle gitti ve tehlikeli diye benii götürmedi o zamanda kızım 1,5 yaşındaydı 1 yıl ayrı kaldık senin gene mesafe yakınmış benim eşim bingölden afyona 2 ayda bir geldi ama iyikide gitmemişim ayrılık oluyo amaçocuk için gitme derim hastalansa falan işin zor olur eşinin gelme imkanı varsa arada gelir genede tercih sizin...

babam polis emeklisi hiç bir okulumu tam olarak bi yerde bitirmedim evet eğitimimi çook etkiledi ama bizim zamanda bu kadar ince düşüne yoktu..

Benim babam da polis emeklisi,o dönem olağanüstü hal bölgesiydi,bizde o bölgedeydik.
Düşünün yani hergün savaş var bildiğiniz savaş ve ben ilkokula gidiyorum.
Babam bizi bırakmamıştı iyi ki de bırakmamış ben aile düzenin bozulmasını uygun bulmuyorm.
Ecelse korkulan,gelirse engellemek mümkün değil zaten..
Allah vatana emek veren herkesi korusun.

İki yıl ayrı kalmanız orada yaşayacağınızdan daha zor zamanlar yaşamanıza neden olacaktır.
Eşler ne olursa olsun ayrılmamalı diye düşünüyorum.
Hayırlısı olsun.

kesinlikle gitmelisin.. bunu sana evliliğinden 1 ay sonra eşiyle ayrı yaşamak zorunda olan biri olarak söylüyorum.. ben bile o z aman çok zorlanmıştım ki sen bi kere eşinle yaşamaya alıştın bundan sonra ayrılmanız çok daha zor olacak..sıkıntılı ve zor günler yaşarsın.. bizim bi arkadaş ve eşi 2 yıl kaldılar orda hem de polisti eşi.. şimdi kendi memleketlerine döndüler.. gidin ve eşinizi yalnız bırakmayın

ben sonuna kadar yanında olmak istiyorum ama eşim sizi tehlikeye atamam diyor allahın takdirine inanan biriyim hep söylüyorum olacak burdada olur ordada

Merhabalar.

Bende Ankara da oturuyorum ve benim eşimde emniyet personeli.

Ben çakılı kadroyum tayinim çıkmıyor, onun eşim kendisi tercih ederek geçen sene şarka Hakkari ye gitti. (2 senede gidip gelmek için)

Benimde 4,5 yaşında bir kızım var, Hakkari zor hemde çok zor, 3 ay önce eşimin bir arkadaşı çocuğum 1 yaşındayken buraya geldik, 1,5 yıl oldu ve 1,5 yıldır park, bakkal, market yada sokak nedir bilmez dedi. Çocuk için gerekli ilaçları bile izinlere geldiklerinde memleketlerinden alıp götürüyorlarmış.

Ben eşimle gitmedim, gidemedim, işim burada, gidemediğim içinde zaten eşim kendisi tercih etti Hakkariyi.

Oraya ailisini götürenler bin pişman, götürmeyenlerin kafası rahat sadece eş-çocuk özlemleri var.

Ne diyebilirim ki, eğer maddi imkanların el veriyorsa ve çalışıyorsan sakın gitme, gündüzleri iş, akşamları da çocuğunla burada vakit geçir derim.

İnan ben ramazan - kurban bayramladında bile eşim çok ısrar etmesine rağmen korkudan gidemiyorum. Eşin hayırlısı ile göreve başladığında daha detaylı anlatır sana.

Eşim 2 ayda bir gelip 1 er hafta kalıp gidiyor, yazında 15-20 gün senelik izin kullanıyoruz, bizim 1 senemiz bitti, kaldı 1 sene.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu arada merkezde ilk sene lojman sıkıntısı varmış. Eşime ilk sene çıktı lojman ama son kişi olarak çıktı.

İlk 2 ay lojman çıkana kadar öyle sıkıntılar çekti ki anlatamam polis evinin spor salonunda kaldılar, kalacak güvenli yer yok, sonra lojman çıkmaz diye ev aramaya başladılar, bizde polise verilecek ev yok cevabı ile karşılaştılar.

Yani her yönü ile sıkıntılı bir il, her ne kadar özlem had saffada olsada günler bir şekilde geçiyor.

Ulaşımı bile sıkıntılı, Ankara - Van uçakla, van - hakkari karayolu ile, uzun ve sıkıntılı bir yol.

Konu çocuk olunca bence eşin sizi götürmeyi düşünmemekte haklı.

canım korkma sakın ve eşinin yanında ol.Allah yardımcınız olur.

bizde bingölde doğu görevi yapıyoruz şu an, 1 senemiz bitti sayılır

sen nerde olursan ol başına birşey gelecekse gelir zaten.

oğlunun en güzel yaşlarını babasından ayrı geçirmesi de çok üzücür olur.

zor bi durum gerçekten canım
kuzenimde subay oda 3 sene hakkaride çalıştı ama eşini ve 2 kızını götürmedi
güvenlik açısından birde kızı okula gidiyodu düzen bozmak istemediler
şimdi görevi bitti Ankaradalar sizin içinde hayırlısı olur inşallah

bizde tayinciyiz bu sene çıkmadı ama seneye ya nasip benim eşimde 2 yıllık yer çıkarsa seni götürmem diyodu ilk başlarda ama ben kabul etmedim
sonuçta çocuğunuz küçük okul gibi bir durumu söz konusu değil
çok yakın arkadaşım şırnakta 3 senesi doldu 4 senede kalmak için ipka verdi ordalar lojmanda olursan sıkıntı olmaz zaten arkadaşlarla kardeş gibi olursunuz
tabi sıkıntılarıda olur ama sağlık huzur olduktan sonra 2 senede geçer

bende d.bakırın bir ilçesindeyim fakat lojmanda kalıyoruz şayet lojmanda kalırsanız çok rahat edersiniz, problem olacagını sanmıyorum ama şehirde falan kalacak olursanız doğunun ne kadar karışık yerler oldugunu unutmayın derim, üstelik bebeğinizde var hakkınızda hayırlısıı olsun iyi düşünün derim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…