Tayinimiz hakkari........... Bir akıl verin bana ne olur

beni de esimin tayini yüksekovaya cıktı..ve ben bu yaz es durumu tayini istemek zorundayım,eşim gitmemi itemiyor ama mecbur 7 aylık kızım var ve su an kaldığım yerde kimsem yok yanımda kalacak gitmek zorundayım 2 defa gittim yüksekova ve tuhaftır ki sevdim ben orayı tabi asker polis esi olsydım bu kadar rahat olmazdım öğretmeniz biz biraz daha rhatız yani..bKlım hYIRLISI OLSUN 7 y uz var her yerde en yakın il van 3 saat,kacakcılık terör vb. ama mecburum kızım babasız büyümesin diye gidiyorum...

Geçen hafta yan komşumuz eşiyle Hakkari'ye gitti.Hiçbir şey götürmedi yanına.Liseye başlayacak bir kızı ve 6-7 yaşlarında bir kızı daha vardı.Valizlerini aldılar ve gittiler.
Allah yardımcınız olsun.Hakkari zor.Kuzenim de Şanlıurfa'da ama buralar daha sakin diyo.

benim kuzen orda.. karısını çocuğunu da götürdü. başta çok zor oldu ama şimdi alıştılar

benim de yakinim yuksekovada calisiyor. bende gittim yanina tatile. aslinda oyle korkulacak bir yer degil gercekten. insanlari cok cana yakin. o tvlerde gordugunuz terorist filan basti laflari hep daglarda oluyor. tabiki bazen merkesdede olaylar ciktigi oluyor ama oyle buyuk seyler degil. gunduz top oynayan cocuklarin aksam halt yemesi onlar. amadedigim gibi pek cok yerdende gelismis bi yer ayrica. insanlari ogretmenlere cok deger veriyor. kapina kadar meyveni sebzeni tasirlar. birsey satin al yaninda kactane hediye verirler oturur cay ikram ederler en ufak bir baharatci dukkani bile. ve hersey cok ucuz .cocuklarda ayni sekilde taparcasina seviyorlar. bende gittim gordum cok begendim oyle korkulacak biyerdegil gercekten. 7 d sinemasindan tut barina diskosuna kadar hersey mevcut. ben tatil koyunde yasamama ragmen buralarda latte yapan bir yer yok ama orada expresso makinaalari mevcut.
korkucaginiz gibi bir yer degil gercekten. giderseniz tek yapmaniz gereken. halkinin bazi onemli gunlerinde disariya pek cikmamak. siyaset konusmamak. hepsi bu

Son düzenleme:
ben 3 eşim 4yıl görev yaptık orda zor yanları çok ama bir laf vardır hakkariye bir giderken ağlarsın birde gelirken.dostlukları başkadır ben eşini yalnız bırakma derim zaten stresli eve dönünce sizi görmek moral olacaktır ona birde sizin hasretiniz binmesin omzuna Allah yardımcınız olsun sağ salim bitirir dönersiniz inşallah

Eşiniz haftada birkaç gün geldiğinde evinize, bebeğinizle dışarı çıkıp nasıl alışveriş yapabileceksiniz kadın başınıza ? Aman ALLAH aşkına, bir kadın için fazlası ile tehlikeli yerler oralar.
Benim arkadaşım Yüksekova da öğretmen.
2 Kere bomba patlama sesi duymuş. Bütün kepenkler kapanırmış o zaman her yerin.
Bence 2 sene sabredin....​

canım ilk önce allah hakkınzda hayırlısını versin inşallah.. ama korku ölüm ise. allah gecinden versin kaderin geldiği zaman ankarada da bir taşa takılır ayağın düşer ölürsün... ki ankarada en merkez yerde değilmiydi olan patlama.. yani kader kısmet bunlar.. bence eşini yanlız bırakma . ki böyle yerleri görmeyenler için korkutucu geliyor ... öylede tabi. ama eğer sen sürekli hakkari ankara yol yapmayacaksan 2 yıl bulunduğun yerde kalacaksan bence gitmen daha ii...hakkari ile istanbul yada ankranın bir farkı yok bence.. o büyük çaplı bomba ankadara patladı.... ki lojmanda kalırsan bence güvenlidir. ki heryer öyle korkulacak bir yer değil bence.. merkezi bazı mahalleleri muhakkak ii ve güzeldir... Allah yardımcın olsun.. koly değil tabiki ama dedğim gibi kaderin nerde gelir bilemessinki...

ALLAH kolaylık versin.hele eşiniz gitsin görsün nasıl yerdir.eminim o da sizden hele ki bebeğinden uzak olmayı istemez.ne yazık Türkiye'mde ki bir şehirden korku ile tedirginlikle bahsediyoruz.başka ailelerde olursa aynı yerde yaşarsınız.yada sık sık gelip gitmekte bir tercih olabilir.
bende gergin bir ortamda yaşıyorum neredeyse evden hiç çıkmıyorum.dünya ile bağlantım internetim.ama eşimin her akşam eve gelişini görmek bir çok şeye değer.çünkü görmeyince acabalar oluyor.zamanla kararınız netleşir.hayırlısı ne ise o olsun inşALLAH.

bncede gıtmelı
gıtme cok tehlıkelı dıyenler var evet ama esınde kalıcak bu seferde aklı yanında olması daha ıyı gerekırse ewden cıkmaz..2 yıl cok uzun 1 2 ay degılkı ıyı gunde kotu gunde yanında ol dıret esıne

Hakkari den bahsediliyor, polisin bırakın eğlenceye gitmesini, işe sağ sağlim gidip geldiğine şükrettiği bir yer. Eşimden biliyorum, cep telefonuna gelen güvenlik mesajlarından birini okudum tüğlerim diken diken oldu.

Hiç kimse aile bütünlüğünün 2 sene de olsa bozulmasını istemez, ama Hakkari çok faklı bir yer, tabir i caizse oraya tayini çıkan polislerin genelde cehennemin en dip kuyusuna gidiyorum dedikleri yer.

"ben olsam mutlaka giderdim" diyenler var fakat hakkari ve şırnak gibi bazı bölgelere eşler istesede gidemiyor, eşiniz askerse ve sınır karakoluna çıktıysa tayin zaten orada karakoldan başka bir yer olmuyor ve eş götürme yasağı var. benim ablamda 1 yıldır eşinden ayrı ve 5 yasında oğlu var, 3 ayda bir gelebiliyor, ilk tayin günleri çok zor olsa da insan herşeye alışıyor, bence en hayırlısı ankara da kalmanız ama siz bilirsiniz yinede. eniştem de hakkaride sınır karakolunda eş götürülemeyen bir yer malesef. ama eniştem eş götürülse bile kesinlikle eşini götürmek istemediğini dile getirir hep. Allahım hepsini korusun ve ailesine bağışlasın inşallah, hepiniz için hayırlısı olması dileğimle....

valla canım allah yardım etsin çok zor bir durum bende olsam eşimle giderdim onu orada yanlız bırakmam alışmak yaşamk zor olucak tabi kaç yıl kalması gerekiyor ondan sonra hemen tayin istersiniz kendinize dikkat edin orlarda ne kötü şey bu yaa insan istemediği bşr yere gitmek zorunda kalıyor bütün düzeni dozuluyor piskolojisi altüst oluyor biribirnize destek olun sakın sıkıldığınızda birbirinize saldırmayın ona belli etme üstüne gitme o da şimdi üzülüyordur bebeğin çok tatlı yerim ben onu babasından ayrılmasın en doğru kararı sen bilirsin orturun konuşun mantıklı olan neyse onu yapın

meltemcim canım daha yeni görüyorum konunu bence gitmelisin eşinden ayrı kalma çocugunda babasız kalmasın 2 yıl git ne olucak sanki tamam hakkari zor bir şehirmiş ama gitmelisin yani
ay bende polis eşi olucam senden bunları duydum ben şimdi kara karaaaaaa düşünoyurm

hangi sınır kapısında acaba eşimindde iran sınırına cıkma ihtimali var merak ettim

berencimm bende gitmeyi cok istiyorum ama işler git demeyle olmuyor işte kimi git kimi gitme diyor bakalım esim bi gidip görecek ona göre hareket edicez dua edin insallah güvenilir bir yerdirde bizde giderizz hazırla kendini bu tür seylere öpüyorum seni bebeğimm

yani bu mesele ile ilgili cok sey söylemek istiyorum ama ne diyelim ;
söylesem tesiri yok sussam gönül râzı değil
çektiğim âlâmı bir ben bir de allah'ım bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…