- 27 Aralık 2011
- 5.593
- 4.468
- 373
- Konu Sahibi meltem_eymen
-
ben sonuna kadar yanında olmak istiyorum ama eşim sizi tehlikeye atamam diyor allahın takdirine inanan biriyim hep söylüyorum olacak burdada olur ordada
BAKALIM DUAEDİN BİZE ARTIK SÖYLE KARAR ALDIK ESİM BİR GİDİP GÖRECEK DURUM VAZİYET NASIL ONA GÖRE BİZ GİDİCEZ Yada gitmicez hakkımızda hayırlısı
arkadaşım 7 yıl önce bende senle aynı kaderi yaşadım istanbuldaydık,tercih dışı hakkari merkeze gittik. Gitmek bizim içinde hiç kolay olmadı hakkari çıktığını eşim telefonda söyleyince nefesim kesildi sanki, eve sığamadım attım hemen kendimi dışarı.. çok ağladım biz orda napıcaz diye.ama ben eşimle gitmek için hiç tereddüt yaşamadım,çocuğumuz yoktu.öleceksemde senle, kalacaksamda senle dedim sen orda sıkıntı yaşarken ben kalıp nasıl rahat ederim,sen nerde, ben orda deyip düştüm peşine.zaten alnımıza ne yazılmışsa o olur, hakkari yada istanbul olacak varsa mekan farketmez..merkezde 2 yıl kaldık hatta bizim gittiğimizde çokta zorlu yıllara denk geldi.biz gitmeden 2 ay öncede bi subaya bomba atmışlardı subay ölmüştü,asker kaçırılmıştı, hatırlarmısınız bilmiyorum ama 2005 te şemdinli olayları olduğu zaman biz oradaydık gideli 2 ay olmuştu,eşim sürekli ilçe görevlerine gidiyordu 1er hafta ben yalnız kalıyordum evde...lojman ilk yıl çıkmıyordu ikinci yıl veriliyordu..karşı komşumuzda polisti onlarla biribirimize destek oluyorduk.gittiğimizin 10. Günü sümbül dağına bakıp daha 10 gün olmuş geleli halbuki aylardır burdaymışız sanki günler geçmiyor deyip ağladığımı hatırlıyorum, anlayacağınız çok zordu..ama hiç pişman olmadım çok güzel yanlarıda vardı; oturduğumuz bina sakinleri iyi insanlardı tabi bize göründükleri kadarı.onlardan aldığımız güvenle lojmana çıkmadık.
Oradaki dostluklar çok kuvvetli hiç bir yerde bulunmaz çünkü orada biribirimizden başka desteğimiz, ailemiz yok, hep polisler iç içe. Hemen hemen herkes birbirini tanıyor tanımasada duyuyor :) çarşısı çok küçük 1 saatte turlanıyor.1 tane devlet 2 tane özel hastanesi,1 tane büyük bir marketi (küçüklerde var),1 tane çay bahçesi 1 polis kantini,1 sağlıkçıların kantini,2 tane çok işlek tuhafiyesi,marka mağazaların hepsinden var.istanbulda bile görülmediği kadar 4x4 ler var :) evlerin çoğu kötüdür ama kilolarca altınları son model arabaları tartışılmaz..kadınların çoğu sarı saçlı,röfleli, bol makyajlı..düğünlerde kuaföre gitmeden gelen yok denecek kadar azdır.ayrıca düğünlerinin keyfide bir başkadır..biz döneli 5 yıl oldu ama çoğu zaman cümlelerimiz hakkarideyken diye başlıyor...oradaki dostluklarımızı çok özlüyoruz..telefonla görüşüyoruz neyseki..aslında hakkari'yi hiç sevmemiştik ama istemeden,farkına varmadan alışmışız.kolay değil bitmek tükenmek bilmeyen 2 asır gibi geçen 2 yılımız orada geçti ekmeğini yedik suyunu içtik...şuan gidermisin deseler 1 günlüğüne gezmeye giderim, ama bütün dostlarım oarada olsa günümü uzatırım:)
allah yardımcınız olsun...
Erzincan çok güzel bir şehirdir..Hakkari iliyle kıyaslanamaz bile..Keşke gitseydiniz..Gittiğinizde iyi ki geldim deyip gitmeyi istemeyeceğiniz biryer..Çok defa şahit oldum çünkü :) Yeni bir şehirdir.
Oralarda terör olayları olmaz çünkü halkı buna izin vermez..Milliyetçi bir şehir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?