Tayinimiz hakkari........... Bir akıl verin bana ne olur

Benin nişanlımın ablası 3 yıl kaldılar orada..Eşinin işinden dolayı..Evlenir evlenmez gitmişti yanına..illaki sıkıntıları olmuştur ama çok şükür sonunda görev süresi doldu ve geldiler ama yazları genelde memleketine gelirdi ..bencede gitmelisiniz eşinizle ben olsam giderdim yada..

verdiğim bilgi ne kadar doğru olur bilemem çünkü ablam yaklaşık 5-6 sene önce orada öğretmenlik yaptı
malum türkiyede herşey çok çabuk değişiyor
şu anki durumları bilemem ama ablam o dönem hiçbir sıkıntı yaşamadı (ben de gidip ziyaret etmiş 2-3 hafta kadar kalmıştım yanında)
güzel bir ev buldu, müdürü meb falan çok yardımcı oldular
halkı da seviyordu
çok küçük bir şehir, ve ankaradan sonra kesinlikle zor gelecektir
bir de şimdi biraz daha karışık oralar malum
van-hakkari arası olmak üzere tek bir anayolu var
ki bu yolda hep haberlerde duyduğumuz zap suyunun aktığı ve sürekli mayınların patladığı yol
sebze-meyve o dönem irandan geliyordu, gazeteler ertesi gün geliyordu, şimdi bilemiyorum
yani hakkariye gittiğiniz zaman uzunca bir zaman çıkamayabilirsiniz başka bir yere
çünkü nereye gidecekseniz gidin önce vana gitmeniz gerekiyor
uçak da ordan kalkıyor zaten
tüm bunları düşünerek kararınızı vermelisiniz
ama ben olsam sizin yerinizde sanırım 2 yıl eşimden ayrı kalmaz ben de onunla giderdim
baktınız çok zorlanıyorsunuz siz dönersiniz

Son düzenleme:
BAKALIM DUAEDİN BİZE ARTIK SÖYLE KARAR ALDIK ESİM BİR GİDİP GÖRECEK DURUM VAZİYET NASIL ONA GÖRE BİZ GİDİCEZ Yada gitmicez hakkımızda hayırlısı

bence gitmelisin. nerde ne yaşayacağımızı kimse bilemez. güneydoğuya önyargıyla gidip, sorunsuz 3 yıl geçirmiş biri olarak söylüyorum. tabi ki tercih sizin ama ankarada güvendesiniz demek deildir ki..

biz polis eşleri yine az da olsa şanslıyız bu konuda. 1 kere doğu görevi yapıyoruz, Allah asker ailelerine sabır versin bir doğu bir batı yaparak ömürleri taşınmakla geçiyor.

Benim kuzenim ilkokula giden çocuğu olmasına rağmen gitmişti hakkari'ye, sorun yaşadılar belki ama geçti gitti işte o günler.
Ablam doğunun ücra bir ilçesinde bebeğini büyüttü, şimdi ilkokula gidiyor çocuğu ve yine çook sorunlu bir ilçede yaşıyorlar. Siz en azından evinizde olacaksınız çocuğunuzla. lojman varsa, eşinizi tek bırakmayın derim ben... sonuçta orada en çok size, bebeğine ve desteğinize ihtiyacı olacaktır.

BAKALIM DUAEDİN BİZE ARTIK SÖYLE KARAR ALDIK ESİM BİR GİDİP GÖRECEK DURUM VAZİYET NASIL ONA GÖRE BİZ GİDİCEZ Yada gitmicez hakkımızda hayırlısı

Doğru bir karar vermişsiniz bence, çünkü ilk sene lojman çıkma olasılığı çok düşük, polise kiralık evde vermiyorlar, hoş verseler bile sürekli posta kutuna tehdit mektupları geliyormuş.

Bu arada eşin gidince sende duyacaksın ki Hakkari diğer şark illerinin hiç birisine benzemiyor çok ama çok farklı, şimdi anlatıp korkutmak yada seni üzmek istemiyorum ama ben eşimden duyduğum gördüğüm kadarı ile 2 sene dişini sık derim.

Arkadaşım 7 yıl önce bende senle aynı kaderi yaşadım İstanbuldaydık,tercih dışı Hakkari Merkeze gittik. gitmek bizim içinde hiç kolay olmadı Hakkari çıktığını eşim telefonda söyleyince nefesim kesildi sanki, eve sığamadım attım hemen kendimi dışarı.. Çok ağladım biz orda napıcaz diye.ama ben eşimle gitmek için hiç tereddüt yaşamadım,çocuğumuz yoktu.öleceksemde senle, kalacaksamda senle dedim sen orda sıkıntı yaşarken ben kalıp nasıl rahat ederim,sen nerde, ben orda deyip düştüm peşine.zaten alnımıza ne yazılmışsa o olur, Hakkari yada İstanbul olacak varsa mekan farketmez..Merkezde 2 yıl kaldık hatta bizim gittiğimizde çokta zorlu yıllara denk geldi.biz gitmeden 2 ay öncede bi subaya bomba atmışlardı subay ölmüştü,asker kaçırılmıştı, hatırlarmısınız bilmiyorum ama 2005 te şemdinli olayları olduğu zaman biz oradaydık gideli 2 ay olmuştu,eşim sürekli ilçe görevlerine gidiyordu 1er hafta ben yalnız kalıyordum evde...lojman ilk yıl çıkmıyordu ikinci yıl veriliyordu..karşı komşumuzda polisti onlarla biribirimize destek oluyorduk.gittiğimizin 10. günü sümbül dağına bakıp daha 10 gün olmuş geleli halbuki aylardır burdaymışız sanki günler geçmiyor deyip ağladığımı hatırlıyorum, anlayacağınız çok zordu..ama hiç pişman olmadım çok güzel yanlarıda vardı; oturduğumuz bina sakinleri iyi insanlardı tabi bize göründükleri kadarı.onlardan aldığımız güvenle lojmana çıkmadık.
oradaki dostluklar çok kuvvetli hiç bir yerde bulunmaz çünkü orada biribirimizden başka desteğimiz, ailemiz yok, hep polisler iç içe. hemen hemen herkes birbirini tanıyor tanımasada duyuyor :) çarşısı çok küçük 1 saatte turlanıyor.1 tane devlet 2 tane özel hastanesi,1 tane büyük bir marketi (küçüklerde var),1 tane çay bahçesi 1 polis kantini,1 sağlıkçıların kantini,2 tane çok işlek tuhafiyesi,marka mağazaların hepsinden var.istanbulda bile görülmediği kadar 4x4 ler var :) evlerin çoğu kötüdür ama kilolarca altınları son model arabaları tartışılmaz..kadınların çoğu sarı saçlı,röfleli, bol makyajlı..düğünlerde kuaföre gitmeden gelen yok denecek kadar azdır.ayrıca düğünlerinin keyfide bir başkadır..biz döneli 5 yıl oldu ama çoğu zaman cümlelerimiz Hakkarideyken diye başlıyor...oradaki dostluklarımızı çok özlüyoruz..telefonla görüşüyoruz neyseki..aslında Hakkari'yi hiç sevmemiştik ama istemeden,farkına varmadan alışmışız.kolay değil bitmek tükenmek bilmeyen 2 asır gibi geçen 2 yılımız orada geçti ekmeğini yedik suyunu içtik...Şuan gidermisin deseler 1 günlüğüne gezmeye giderim, ama bütün dostlarım oarada olsa günümü uzatırım:)
Allah yardımcınız olsun...

tesekkür ederim moral oldu biraz olsun böyle olacagını bilsem bir dakika durmam tam yerimiz belli olsun merkezmi ilçemi ona göre karar vericez

erzincanın havasından mıdır toprağındanmıdır suyundanmıdır bilinmez gidipte sevmeyen yok ben çok sevmiştim o şehri hakkariye gelince gitme derim zaten gidince çokkkkkkkkk pişman olacaksın çoooookkkkkkk çünkü sosyal hayat yok can güvenliği yok ya bebeğin hastalansa ileri tetkik isteseler sen zor bulur5sun orda dr havaalanı yok yok yok yok yoklar yeri orası ama insanı hümanisttir çok iyi temiz yüreklidir

ben 2 sene mardin dargeçit te öğretmenlik yaptım. o zaman bekardım kız başıma kendi kendime 2 sene orda yaşadım. çok kolay değildi ama geldi geçti işte. oraların da kendine göre güzellikleri var arkadaşlıklar da çok fazla oluyor hem tek başına değilsin eşin de yanında olacak, bebeğinle ilgileneceksin. ben git derim çocuğun baba ilgisinden mahrum kalmasın

İl ve ilçeler açıklandı, sizin neresi olduğunu öğrenebildiniz mi? merkez mi? ilçe mi?

Kuzenim,2 yıldır hakkari merkezde ögretmenlik yapıyor.
Aklında evlılık falan hıc yoktu,sırf eş durumundan faydalanmak ıcın evlenme kararı aldı..
Hakkarinın nasıl bir sehir oldugunu tahmin etmek zor olmasa gerek.
Benim naçizane fikrim gitmen yönünde;2 yıl ayrı gayrı olmaz.
İyi günde kötü günde,her türlü zorlukta hep beraber olmalısınız
Allah saglık sıhhat versin ailenize ve size

canım durum zor eşin asker sanırım iş tehlikeli bölge tehlikeli ama bence ne olursa olsun onun yanında olmalısın her türlü zorluğa karşı birlikte savaş vermeli eşin de haklı sizi korumak istiyor ama iki değil iki yıl... çocuk o gelene kadar kocaman olacak analı babalı büyüsün kaderde ne varsa zaten yaşanır ben gözümü karartır inat eder giderdim

canim bence gitmeisin
sonucta 2 sene kisa bir sure degil ve cocugunu dusun onu tek basina buyutmende zor olcak
cocuk acisindan dusun
aklin onda kalcak surekli dusunceksin daha zor olcak
sen zaten evde hep cocugunla ilgilenceksin daha kucuk ev isleri cocuk derken aksam olcak ve kocana kavuscaksin:)
hakkaride sadece ulasimda zorluk cekersin
bide ankara gibi gelismis bir ilden sonra oyle kucuk bi yere alisman zor olcaktir
ama insanlari acisindan sorunun olmaz
sonucta kucuk bi yer ve yeni gelicek birine yardimci bile olurlar
2 sene hem gecer

2 yıl yaşadım orada...biz Yüksekovadaydık ayrı kalamam diye gittim ...ama eşim ayda 3 gün eve gelebilyordu...Aktütün karakolu basıldı tam 86 gün göremedim eşimi ..tek başıma yedim ..içtim cehennem oldu bana orası diğer durumlarda cabası...şuan bile içim daraldı

ben gitme derim ..birde çocuğun var ..anlatılmaz yaşanır ben sana bu kadar diyeyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…