Tayinimiz hakkari........... Bir akıl verin bana ne olur

Bitti mi canım sizin şark göreviniz.

Bizde eşim buraya gelirken yüreğimiz ağzımızda oluyor. Ne illet bir yer. Son 1 yılımız, sağlıkla bitseydi.

canım demişsinya 3 ayda 1 onbesgün izin veriyorlar diye bu polisler içinmi gecerli askerler içinmi cünkü esimin senelik 20 gün izini var yoksa sehir hakkari oldugu içinmi böyle ayrıcalık tanıyorlar

canım demişsinya 3 ayda 1 onbesgün izin veriyorlar diye bu polisler içinmi gecerli askerler içinmi cünkü esimin senelik 20 gün izini var yoksa sehir hakkari oldugu içinmi böyle ayrıcalık tanıyorlar

askerler için geçerli çünkü askerler karakollarda ya da kışlalarda kalıyorlar, eve gidip gelme lüksleri olmuyor. bu bakımdan 4 ayda bir 15 gün geliyorlar.
polislerin durumunu bilemiyorum.
bu arada sizin durumunuzda olan bir polis arkadaşımız var, yüksekovaya gidiyorlar, eşi bebekle birlikte bekleyecek gitmeyecekler. adam götürmem diyormuş.

Eşinin birimini bilmiyorum, (ki söylemede zaten böyle sanal bir ortamda) oradan kursa, eğitime çok gönderiliyor.

Benim heşim her 2 ayda bir 1 hafta yada 15 gün geldi.

1 kere kursa geldi 15 gün,

2 kere göreve geldi, (1 er hafta) (Ankara da kurslar çok oluyor ve eşimin müdürü de bizler burdayız diye genelde göreve eşimi gönderiyor)

1 er hafta da 2 kere senelik izine geldi,

Şimdi de Allah nasip ederse ağustos ayında 3 hafta senelik izine gelecek.

Hiç kafana takma derim, inan ilk 1 ay günler geçmek bilmiyor, hiç geçmeyecek sanıyorsun. Ama 1 ay geçtikten sonra günler hızla geçiyor, gelmesini bekle, geldikten sonra gitmesini bekle vs. derken 1 yılı geride bıraktık biz.

Eşin gitti mi?

Şarklar açıklandıktan sonra bayağı giden olmuş.

Birçok kişi 15 günlük izin süresini bile bitirmeden gidip başlamış, bir an önce yer bulup yerleşmek için.

Bitti mi canım sizin şark göreviniz.

Bizde eşim buraya gelirken yüreğimiz ağzımızda oluyor. Ne illet bir yer. Son 1 yılımız, sağlıkla bitseydi.

şimdilik bitti ..2 yıl kaldık yüksekova da..şimdi İzmir'e tayin olduk İzmir'deyiz... tekrar doğu var tabi hayırlısı ..inşallah hayırlısıyla bu da biter canım gerçekten yaşayan bilir ...

askerler için geçerli canım ..eşi yanında değilse ayrıcalık tanıyorlar ...sonuçta çoluk çocuğunu görmesi lazım ...ben çok ısrar ettim gitmek için eşim istememişti ..sen buradayken daha çok strese giriyorum ..ya bir şey olursa diyorum diyordu bende üzülmesin diye evden çıkmıyordum..zaten olaylar olduğu için sürekli istesen de nizamiyeden çıkarmıyorlar ..çocuklar okula bile gidemiyordu ...içini karartmak istemiyorum ama bil yani ...

eşimde öyle diyor ben işe gittikten sonra aklım evde kalmasın bişe oldumu olacakmı die cok zor gercekten yaa rabbim tüm askerlerimizi polislerimizi gidip yuvalarına dönmelerini nasip etsin

Büyük bir ihtimalle eşinin haberi vardır ama yinede belki yoksa diye söylemek istedim, ortalık karışık olduğundan dolayı ulaşım açısından hakkari polnet te bilgilendirme metni varmış orayı okumasında fayda var.

Sağlıkla gidip sağlıkla döner inş. Allaha emanet olsunlar.

merhabalr öncelikle allah yardımcınız olsun.. burada yani hakkaride sizin gibi çook aile var bebekleriyle gelenler okula gönderenler o kadar üzülmenize ve eşinizden ayrı kalmanıza gerek yok. herkes eşiyle yaşıyor. eşlerini getirmeyenlerde var tabi ama çook özlüyorlar buyudugunu göremiyorlar çocuklarının zor karar ama korkmamanızı tavsiye ederim bende eşimi bırakmadım 1 haftalık evliyken geldim 1 sene doldu bile vakit çabuk geçiyor hiç sıkmayın canınızı..

ben gitmeni tavsiye etmem. eşinden ayrı kalacaksın ama gitme ben de mardindeyim sosyal hayat sıfır insanların dilinden anlamazsın evin içinde tıkılıp kalırsın... bir de eşn asker sanırım güvenlik tehliken de var. ayrıca biizm bir komşumuz vardı onun da 2 çocuğu vardı eşinin peşinden geldi ama yapamadı geri döndü ailesinin yanına... çok zor ayrı olmak Allah yardımcın olsun çocuğun için gitme derim ben hakkında hayırlısı olsun inşallah...

mrhaba cnm bende van da yaşıyorum 3 yıldır

bence eşinin yanında olmalısın çocugun küçükmüş

onunla geçirirsin vaktini zaten hakkaride lojman dışında oturtmuyorlar

ya polistir ya asker eşin o yüzden dışarda bırakmıyorlar

hakkaride arkadaşlarım var ve sorun olmadıgını söylüyorlar korkmanıza gerek yok

eşinde zaten şimdi kabul etmiyor ama kendi yanlız gidince sizi götürmek isteyecektir

çok şahit oldum bu durumlara önce eşler getirmiyor bakıyor ortam iyi kendileri eşlerini yanına alıyor

sıkmayın canınızı 2 sene inan hemen geçer ben de diyordum burda zaman geçermi d,iyee 3 sene bitti maşallaah

Öncelikle hayırlısı olsun umarım tez zamanda geçer 2 yılınız ben yüksevoyı pek bilmem ama hakkaride öğretmenim beinmde eşim asker buraya bir gelirken birde giderken ağlanırmış gerçekten doğru şuana kadar hiç bir sorun yaşamadım merkezdeym ve şanslı olanlardanım sanırım lojmanda olursanız sorun olmaz bende öyleym ve kepenkler kapandığunda bile lojman kantinleri açıktır zaten her imkana sahip lojmanlar dışarı çıkmaya gerek kalmıyr gece canlı müzikler var onlarada gittim bayanları çok bakımlı mağazalarda çoktur yani çok korkucak bir yer değil (bazı dönemler hariç)insanlarıda sıcaktır ki hergün bir öğrencimin evindeym (mecburi)tabi eşimin mesleğini bilmiyolar yoksa benim içinde çekilmez olabilir sizin gibi burda çok aile var endişelenmeyin kışın bir sorun yok yazın azıyolar haberlerde gördüğünz üzere ortama göre karar almanız daha doğru olur hayırlısı olsun

eşim gümrüğe gecti kızlar rabbim herkesi korusun içinde de uğurumu 5 gün oldu gideli cok rahatmıs yeri sükürler olsunn dualarınızı eksik etmeyin tüm polis ve askerlerimize

meltem merhaba benm eşimde doğuda görev yapıyor aynı zamanda gitmişler senin eşin ile biz yeni evli sayılırız sz ne kadarlık evlisiniz birde nasıl başediyosunuz ben çok zorlanıyorm bebek olmadığı halde..birde eşim şuan bebek istiyor..birde benim eşim 2.5 ayda bir izne geliyor senin eşin gelmiyormuş galiba başka bi forumda öyle yazmışsın birdahaki haziranda gelicek bebeğim unuturmu falan diye pardon ama çok zor değilmi yani 1 yıl hiç gelmeyecekmi eşin izine falan.birde sen kiminle yaşıyorsun ben ailemle kalıyorum bebek yapmak istiyoruz sence çokmu zor tavsiye edermisin???

anca beraber, kanca beraber. kaderi değiştiremezsin, kaderden kaçamazsın da. ben de öğretmenim henüz atanamadım ama tayinim hakkariye çıkarsa bebeğimi alıp gitmek zorundayım. kimse oralara dört nala gitmez seni anlıyorum. ama bence eşini yalnız bırakma...

ben burdakı konuyu okudum da coçogun kucuk ama bır karıyer yapmıssın eşın anlamalı çocugunu goturme ve bırının bakma gıbı bır ımkanı varsa gıt bence sonucta cocuk butuk olsa bıle yıne gıderdın yıne karar senı buarada hakkarı o kadar gotu ve terörun sokaklarda gezdigi bır yer değıl burda bazı arkadaşlar aman allah yardımcın olsun zor diyolar tek zorlugun sevdıklerını özlersın bide ortam yapmak olur sonucta bu mesllekte her ili gözden gecırmek lazım bizde eşimle batmanda yaşıyoruz eşimde ogretmen artık her yerde olaylar var ordakı insanlar normal kendı hallerınde biriler yanı şıve konuşma olarak sıze yabancı gelır her yerın konuşma şivesı degişık pardon konu daha farklı am bazı ınsanların bu fikirlerı nı değiştırmelı sen kendın ve cocugun için en iyi karar neyse onu ver canım kolay gelsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…